Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
696
Ei taida olla tälläistä ketjua, missä käsiteltäisiin eri puolilla maailmaa tapahtuvia asioita. Laitan pystyyn kun kiinnostaa mitä maailmalla tapahtuu.

http://yle.fi/uutiset/3-9199872

Esim. Saksassa saattaa muhia seuraavan talouskriisin kipinä kun investointipankki Deutsche Bank on vaikeuksissa. Merkel on ainakin julkisesti kieltäytynyt avustamasta pankkia, mutta sen ollessa "too big to fail" saa nähdä mitä tapahtuu. Käydäänkö taas eurooppaisen veronmaksajan kukkarolla kuten edellisen kriisin aikaan ja pelastetaan itsensä liemeen keinoltellut pankki vai miten toimii pankkiunioni, jossa pitäisi sijoittajavastuun toimia? Edellisestä talouskriisitä ei ole vielä selvitty ja mahdollisesti uutta on tulossa.
Toisaalla taas Intia ja Pakistan kalistelevat sepeleitä (jälleen) http://www.hs.fi/ulkomaat/a1475291692095

Kyseessä on kaksi ydinasevaltiota, jotka ovat olleet ydinsodan partaalle ennenkin, joten konfliktin eskaloitumisen välttäminen olisi toivottavaa. Kashmirin tilanne on verrattavissa osin Israelin ja Palestiinan vääntöön. Eri osapuolet kiistelevät siitä kenellä on oikeus alueeseen. Tuossa Kashmirin tilanteessa on sanansa sanottava myös Kiinalla, joka hallitsee pientä osaa.
Syyrian tilanne ja Lähi-Idän tilanne muutenkin on aivan tarpeeksi sekaisin, joten toivottavasti tästä ei tule uutta kriisiä.


Sivuaa isosti maahanmuuttoa, muuta laitan nyt tänne. Unkarissa on parhaillaan käynnissä kansanäänestys EU:n määräämiä pakolaiskiintiöitä vastaan. Ei-äänten ennakoidaan voittavan. Nyt odotellaan täyttyykö 50% äänestysvaatimus, jotta tuolla olisi lainvoimaa. http://yle.fi/uutiset/3-8871222
Läpi mennessään on tiedossa mielenkiintoista keskustelua miten tuohon äänestykseen reagoidaan EU:n isoissa pöydissä. Unkari saa näkemyksilleen tukea esim. Slovakialta, joka ei hyväksy kiintiöitä ja siirtoja. Maa veti unionin päätökset EU:n tuomioistuimeen. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467605205473

Miten reagoivat Visegrad-maat?


Mielipiteitä?
 
Liittynyt
26.11.2003
Viestejä
168
Kashmirin tilannetta seurailen aika tarkkaan kun on tuttuja maisemia muutaman vuoden takaa ja tykästyin alueeseen. Ratkaisua ei tunnu olevan näköpiirissä, mutta toisaalta en vielä pidä pahaa eskaloitumistakaan todennäköisenä. Tosiaan Israelin ja Palestiinan kaltainen pattitilanne.
 

Simpsa

VIP
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
843
Ikä
36
http://www.politico.eu/article/jyrki-katainen-civilization-will-end-if-populism-doesnt/?utm_content=buffereec8e&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Jyrki Katainen: Civilization will end if populism doesn’t

The commissioner said Europe could be on a path to destruction if populists are allowed to gain the upper hand, warning “It’s the end of civilization if we continue down this path.”

Tässä tiivistyy hyvin se, mikä myöskin Eurooppaa tällä hetkellä vaivaa. Ja ei, se ei ole populismi, vaan poliitikkojen ja muiden päättävien elimien täysi vieraantuminen tavallisesta työtä tekevästä kansasta, jotka heidätkin elättävät. Ja hyvin elättävätkin. Eli kansaa pitäisi siis kuunnella tulevaisuudessa vieläkin vähemmän, jotta kultapossukerholla menisi jatkossakin hyvin.

Artikkelin kommenttiosiosta voi lukea mitä mieltä kansa todellisuudessa tästä kultapossukerhosta on.
 
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
696
Nostellaas tätä ketjua. Italiassa on jännät paikat kun pääministeri on hirttänyt itsensä brittien ex-pääministerin tavoin tämän päivän kansanäänestyksen onnistumiseen. Mikäli äänestys sakkaa, on riskinä Italian ajautuminen poliittiseen kriisiin ja on väläytelty jopa äänestystä euroon kuulumisesta. Viiden tähden liike kyttää tilaisuutta saada lisää valtaa. He saavuttivat jo esim. Roomassa pormestarin paikan.

http://yle.fi/uutiset/3-9331262

Myanmarissa taas on menossa muslimivähemmistöön kohdistuva etninen puhdistus. Naapurivaltioon Bangladeshiin on paennut satoja, mutta rajaa ei ole ilmeisesti avattu kokonaan. Järkyttävää toimintaa tuolla menossa.

View: http://www.bbc.com/news/world-asia-38064843
 

Kuli

VIP
Liittynyt
29.8.2005
Viestejä
2 965
Liittynyt
21.2.2005
Viestejä
325
Anne Berner - Suomen historian surkein vai paras ministeri?

Onko kukaan miettinyt mitkä ovat motiivit Anne Bernerin toiminnan takana? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että hän ajaa kaiken julkisen liikenteen alas ja kärkkyy samalla itse omilla yrityksillä samoille markkinoille.

Tämä on todella helppoa, kun ensiksi rapautetaan julkisen yhtiön toiminta lopettamalla rahoitus ja viemällä jättiosingot. Tämän jälkeen kansa uskoo että se on tämän julkisen yhtiön syy että kuljetustarjonta huononee. Sitten perustetaan yksityinen firma tilalle ja laskutetaan kansaa. Mielestäni tämä on aika läpinäkyvää toimintaa, sillä hän on useasti maininnut että on politiikassa vain käymässä tämän yhden kauden ja kun seuraa uutisia mitä kaikkea hän on suunnitellut.

Tässä muutama esimerkki:

Ajetaan yhteysalusliikenne alas ja kilpailutetaan reitit yksityisillä firmoilla
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005024709.html?ref=rss

Uusi verotusmalli autoiluun ja yksityiset palveluntarjoajat hoitavat laskutuksen
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005020027.html

VR:stä kalustoyhtiö irti ja kalusto vuokrataan yksityisille yhtiöille
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002897044.html

Näiden kaikkien lomassa hän on ehtinyt sotkeutumaan myös lentoliikenteeseen
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/406591-34-miljoonan-euron-sotku-finavian-johto-toimi-asiallisesti-ministerio-ei

PS: Foliohattu on jo syvällä...
 
Liittynyt
16.8.2011
Viestejä
1 024
Kyllä pahalta näyttää varsinkin julkisen liikenteen osalta, kusinen kiitos bernerille. Katsoo vaikka mitenkä kävi Helsingin bussiliikenteelle, kun se poistui Helsingin kaupunginliikenteeltä ykstyiselle puolelle. Aivan päin vittua kaikki... siis kaikki. Todennäköisesti bernerille on jo repullinen omia ja vähintäänkin helvetin iso läjä osakkeita näistä firmoista jotka tulevat kaappaamaan haltuun kaiken tämän yksityistämisen ja berner siirtyy heidän palveluunsa "ihan normaalisti, mitään kilpailuetuutta omaamatta" niin kuin se kokoomuksen nainen siirtyi Mehiläiseen kuhan ensiksi sotki terveyspalvelut.

Tai jos HSL kaltainen Helsingin joukkoliikenteen tilaajapalvelu lakkautetaan kuin bernerin märissä unissa, todennäköistä olisi, että tänne tulisi useita pienempiä liikennöitsijöitä jotka laskuttaisivat asiakkaita miten sattuu eri hinnoilla. Tai mitenkä kävisi raitioliikenteen? Helsingin kaupunki omistaa kiskot, myydäänkö infrakin? Ulkomainen firma omistaisi kiskot maassa maamme pääkaupungissa? Ei kuulosta kovin hyvältä. Case Caruna 200%
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
696
Hesarin juttu eurosta viime vuoden lopulta.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005025886.html

Mielenkiintoista pohdiskelua. Mielestäni euro ei ole tilanteemme ainoa syypää, mutta on myöskin mielestäni väärin sanoa etteikö se olisi ollut osallisena talouskurimukseen.

Aihe on haastava kun monet ekonomistitkin ovat aiheesta eri mieltä.

Tuossa vielä muutaman vuoden vanha ajatuspaja liberan tuote: http://libera.fi/wp-content/uploads/2014/05/Euro_140508a.pdf He esittävät 3 vaihtoehtoa. Tahtoisin vain kiihkottoman monen tunnin keskustelun aiheesta.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 095
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Tahtoisin vain kiihkottoman monen tunnin keskustelun aiheesta.
Kansahan on tavallaan jo puhunut: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058. Tästä aiheesta on jo ollut pitkä keskustelu talouskuriketjussa, mitä ei kyllä muistaakseni voi kuvailla kiihkottomaksi. Oma mielipiteeni on aika tavalla sama, kuin Hesarin jutun ekonomisteilla - eurosta on Suomelle haittaa, mutta pääsyy talouden sakkaamiseen löytyy työmarkkinoiden jäykkyydestä ja valtavaksi paisuneesta julkisesta sektorista. Suomi ei ole houkutteleva kohde investoinneille, mitä ei pelkästään valuuttaa vaihtamalla korjata.
 
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
696
On joo tavallaan puhuttu, mutta tuntuu että se on aina julkisuudessa Väyrynen vs muu maailma ja vastapuoli ei edes ota sitä tosissaan. Tuosta Liberan setistä oli joskus joku keskustelu, mutta ei taida löytyä hyvänlaatuisena mistään. Muistan vaan kun nalle servasi Kimmo Sasin jossain tilaisuudessa. Oletko tutustunut tuohon Liberan julkaisuun?

Tuon löysin nopealla etsimisellä.

Tuossa yksi keskustelu jossa ei ole Väykkää jauhamassa http://areena.yle.fi/1-1896441

Tuo aloite ei saanut senkään takia ääniä kun suurin osa ei ymmärrä välttämättä mitä riskejä yhteisvaluuttaan ilman fiskaaliunionia liittyy. Tai siitä että Kreikka ja Saksa saivat samoilla koroilla lainaa. Tai siitä että euro on liian vahva monelle maalle ja Saksalle heikko.
Lisäksi Väyryslisä. Hän on monelle punainen vaate. Monet ovat puolustaneet euroa siksi ettei enää tarvitse vaihtaa valuutta kun matkustaa vaikkapa Saksaan.

Kannatatko muuten Dopey pysyviä tulonsiirtoja euroalueen sisällä ja esim. eurobondeja. Noita on esitetty ratkaisuna.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 095
Ikä
49
Kaupunki
US of A
On joo tavallaan puhuttu, mutta tuntuu että se on aina julkisuudessa Väyrynen vs muu maailma ja vastapuoli ei edes ota sitä tosissaan. Tuosta Liberan setistä oli joskus joku keskustelu, mutta ei taida löytyä hyvänlaatuisena mistään. Muistan vaan kun nalle servasi Kimmo Sasin jossain tilaisuudessa. Oletko tutustunut tuohon Liberan julkaisuun?
Joo tuli se uutena luettua. Mielestäni Fixit käsittely on liian pintapuolinen. Jälkikäteen ajateltuna euroon ei olisi tietenkään kannattanut liittyä - tästä varmaan ei löydy monia erimielisiä. Kuitenkin olemme eurossa nyt, joten ilman aikakonetta tuo liittymiskysymyksen uudelleenkäsittely on turhaa. Jos eurosta haluaa erota, niin ylivoimainen worst case skenaario on erota silloin, kun talous ei kasva, ja julkinen talous on sekä huomattavan alijäämäinen että velkaantumisasteeltaan katossa. Suomen valtiohan ei ole kovinkaan likvidi, vaan kassa on koko ajan lähes tyhjä.

Mielestäni yhtäkkisessä erossa on valtavat riskit siitä, että kansakunnan varallisuus jaetaan uusiksi samoin kuin 90-luvun lamassa kävi, ja että yhteiskunnan peruspalvelut vaarantuvat nopean inflaation seurauksena. Väyrynen on mielestäni väärässä väittäessään, että kaikki lainat voidaan vain vaihtaa markkamääräisiksi ilman lainapääoman kasvua inflaatioprosenttia vastaavasti.
Kannatatko muuten Dopey pysyviä tulonsiirtoja euroalueen sisällä ja esim. eurobondeja. Noita on esitetty ratkaisuna.
Tulonsiirrot eivät ikinä tule toteutumaan, joten niiden osalta on ehkä turha edes keskustella. Mutta en kannata. Analogiana en myöskään kannata Suomen kuntien valtionosuusjärjestelmää, missä isojen kaupunkien veronmaksajat kustantavat uimahalleja ja kulttuurikeskuksiä Perä-Hikiöille.

Eurobondit olisi mielestäni Suomen kannalta parempi systeemi, kuin maksukykyyn nähden liian halvan velkarahan saatavillaolo. Oletettavasti eurobondisysteemissä Suomen pitäisi perustella Saksalle, miksi taas pitää lainata rahaa, vaikka just viime viikolla viimeksi lainattiin.
 
Liittynyt
14.11.2003
Viestejä
23
Globalisaatio on rajatonta rakkautta. Kuin lapsi, mikä haistattelee vanhemmileen murrosiän kynnyksellä.

Yhtä suuri mahdollisuus globaaliseen valtaan. Globaalit säädökset miten sinä saat elää?

Anteeksi, mutta synnyin vapaana. Toki noudatan maani lakeja, jotka ovat demokratialla säädetty. Kaikkeen tähän sisältyy yksilönvapaus. Vapaus elää omaa elämäänsä kuten itse sen näen parhaaksi, tekemättä haittaa muille.

Globalistit, jotka aikovat säännöstellä minun yksityisyyttä, voitte painua vittuun. Nyt on uusi aika ja itsemääräminen on ihmisoikeus.

Me olemme saaneet tarpeeksi ihmisistä, jotka tietävät miten minun pitäisi elää ja mikä on parhaaksi meille. Se on nyt loppu.

HAISTAKAA VITTU KAIKKI TE, JOTKA HALUATTE KONTROLLOIDA MUITA!

Menkää itseenne ja katsokaa peiliin. Sieltä löytyy se kontrolloiva mieli.

Kiitos, tämän halusin vain sanoa.
 
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
696
Kanadassa on tulossa mielenkiintoiset ajat kun mm. Shark Tankista tuttu liikemies Kevin O`Leary on pyrkimässä maan konservatiivipuolueen johtoon. Nykyinen pääministeri ei hänen mukaansa tule pärjäämään Trumpille ja nyt tarvitaan toinen bisnesmies johtoon.

http://abcnews.go.com/International/shark-tank-star-kevin-oleary-enters-politics-people/story?id=44873629

Mahtaako miehellä olla Trumpin vanavedessä mahdollisuuksia? En tunne kovin hyvin Kanadan sisäpolitikkaa, mutta kuulemma ei osaa Ranskaa ja se on iso miinus tuolla.
 

NHB

Liittynyt
13.10.2002
Viestejä
4 959
Kokoomus oli sitten ottanut Tommi Auran luottomiehekseen. Ja kuinka sattuikin, että tämä tunnettu patologinen kusettaja ylätti Orponkin. Auralla on mittava historia pelkkää puhdasta kusettamista takanaan koko aikuisiältään. Kuinka helvetin tyhmää väkeä siellä kykypuoleuussa oikein on, että valitsevat parantumattoman ammattikusettajan vaalipäällikökseen?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702242200076527_uu.shtmlJään seuraamaan, saako kykypuolue haalittua riveihinsä vielä Tommiakin "kovempia" kykyjä.
 
Liittynyt
10.2.2003
Viestejä
3 213
Sampo Terho on uusi kulttuuriministeri. Mitenköhän käy Arhimäen kavereiden hyväveli viroille ja vihervasemmisto höpö taiteelle? Putoaakohan Paleface Suomi 100v työryhmästä? Sinänsä hyvä veto persuilta voivat alkaa iskeä kapuloita rattaisiin todenteolla Vasemmiston ja Vihreiden ydinäänestäjiin.

"
Historian ensimmäinen perussuomalainen kulttuuriministeri rauhoitteli kulttuuriväen pelkoja.

Suomi saa historiansa ensimmäisen perussuomalaisen kulttuuriministerin.


Ensi viikon perjantaina kulttuuri- ja eurooppaministeriksi nimitetään kansanedustaja Sampo Terho http://www.is.fi/haku/?search-term=Sampo%20Terho(ps).

Kulttuuriväki on ollut osin kauhuissaan tulevasta perussuomalaisesta kulttuuriministeristä.

Pelkojen taustalla on jytkyvaaleihin 2011 laadittu perussuomalaisten vaaliohjelma, jossa vaalitäkynä ja kieli poskessa vaadittiin kansallista indentiteettiä vahvistavan taiteen tukemista ja rahat pois tekotaiteellisilta kokeiluilta.

IS kysyi tulevalta kulttuuriministeriltä, mikä on hänen suhteensa niin sanottuun tekotaiteelliseen sontaan.

– Jätetään nämä kompakysymykset sikseen. Mutta kulttuuriväelle ja kaikelle väelle – tässä Suomen juhlavuoden hengessä – niin haluan viedä suomalaista kulttuuria eteenpäin. Otetaan ennakkoluulojen ylittämisen vuosi tästä juhlavuodesta, Terho vastasi IS:lle.

”Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua”
Terho oli vielä vaitonainen lähes kaikesta. Hän vastasi vain neljään toimittajien esittämään kysymykseen suhteellisen ympäripyöreästi.

– Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua. Kulttuuri on arvokas asia, se on yhteinen asia, ja ennen kaikkea iloinen asia, Terho totesi.

– Tulen lausumaan kulttuurilinjauksista lisää, kun olen käynyt presidentin luona ja olen virallisesti kulttuuriministeri, Terho sanoi.

Mitä perussuomalaiset sitten linjasivat taiderahojen suuntaamisesta kuusi vuotta sitten?

– Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle, vanhassa vaaliohjelmassa muun muassa todettiin.

Kulttuuriministeri vastaa myös urheilusta ja nuorisoasioista. Lisäksi Terho saa salkkuunsa ulkoministeri Timo Soiniltahttp://www.is.fi/haku/?search-term=Timo%20Soinilta (ps) eurooppaministerin tehtävät.
"

Lähde: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005188273.html
 
Liittynyt
21.2.2005
Viestejä
325
Anne Berner - Suomen historian surkein vai paras ministeri?

Onko kukaan miettinyt mitkä ovat motiivit Anne Bernerin toiminnan takana? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että hän ajaa kaiken julkisen liikenteen alas ja kärkkyy samalla itse omilla yrityksillä samoille markkinoille.

Tämä on todella helppoa, kun ensiksi rapautetaan julkisen yhtiön toiminta lopettamalla rahoitus ja viemällä jättiosingot. Tämän jälkeen kansa uskoo että se on tämän julkisen yhtiön syy että kuljetustarjonta huononee. Sitten perustetaan yksityinen firma tilalle ja laskutetaan kansaa. Mielestäni tämä on aika läpinäkyvää toimintaa, sillä hän on useasti maininnut että on politiikassa vain käymässä tämän yhden kauden ja kun seuraa uutisia mitä kaikkea hän on suunnitellut.

Tässä muutama esimerkki:

Ajetaan yhteysalusliikenne alas ja kilpailutetaan reitit yksityisillä firmoilla
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005024709.html?ref=rss

Uusi verotusmalli autoiluun ja yksityiset palveluntarjoajat hoitavat laskutuksen
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005020027.html

VR:stä kalustoyhtiö irti ja kalusto vuokrataan yksityisille yhtiöille
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002897044.html

Näiden kaikkien lomassa hän on ehtinyt sotkeutumaan myös lentoliikenteeseen
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/406591-34-miljoonan-euron-sotku-finavian-johto-toimi-asiallisesti-ministerio-ei

PS: Foliohattu on jo syvällä...

Autoilun verotusmalli kaatui omaan mahdottomuuteensa, mutta valtiolta ryöstäminen jatkuu nyt VR:n pilkkomisen muodossa. Tässä onkin hyvä esimerkki ylläolevasta, valtio on jo ainakin 2 vuotta putkeen nostanut 100 miljoonaa osinkoa VR:stä ja esimerkiksi viime vuonna VR:n tulos oli noin 50 miljoonaa. Tätä menoa VR on rahaton noin 10 vuodessa ja sen toimintaedellytykset on tapettu.
 
Viimeksi muokattu:

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 095
Ikä
49
Kaupunki
US of A
valtio on jo ainakin 2 vuotta putkeen nostanut 100 miljoonaa osinkoa VR:stä ja esimerkiksi viime vuonna VR:n tulos oli noin 50 miljoonaa. Tätä menoa VR on rahaton noin 10 vuodessa ja sen toimintaedellytykset on tapettu.
Veronmaksajan näkökulmasta on ihan oikein tyhjentää VR:stä ylimääräinen pääoma pois. Firman johto toimii fiksummin, mikäli investoinnit pitää perustella ulkoiselle rahoittajalle sen sijaan, että niitä tehtäisiin siksi kun rahaa kerran on.
 
Liittynyt
21.2.2005
Viestejä
325
Veronmaksajan näkökulmasta on ihan oikein tyhjentää VR:stä ylimääräinen pääoma pois. Firman johto toimii fiksummin, mikäli investoinnit pitää perustella ulkoiselle rahoittajalle sen sijaan, että niitä tehtäisiin siksi kun rahaa kerran on.
Tietoinen valtion käden sahaaminen ei ole järkevää, mutta luulen että Bernerillä on oma käsi nurkan takana tulossa tilalle...

VR on hyvin investoinut ja koko ajan investoi lisää kalustoon. Nyt tämä kalusto eriytetään omaksi yhtiöksi ja annetaan kilpailijoille nolla katteella (kalustoyhtiön tavoitteena ei ole voiton tekeminen). On ilmiselvää että uudet kilpailijat pienellä organisaatiolla tulevat voittamaan merkittävästi kuljetuksia (henkilö- ja tavaraliikenteestä) ja VR:n tulos kääntyy tappiolliseksi. Samalla kuljetukset maanteillä tulevat kasvamaan merkittävästi, kun kalustoa ei enää voida käyttää tehokkaasti ja kalusto ei yksinkertaisesti riitä kattamaan kaikkien tarpeita.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 095
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Tietoinen valtion käden sahaaminen ei ole järkevää, mutta luulen että Bernerillä on oma käsi nurkan takana tulossa tilalle...
Ööööö, mitä?

VR on hyvin investoinut ja koko ajan investoi lisää kalustoon. Nyt tämä kalusto eriytetään omaksi yhtiöksi ja annetaan kilpailijoille nolla katteella (kalustoyhtiön tavoitteena ei ole voiton tekeminen). On ilmiselvää että uudet kilpailijat pienellä organisaatiolla tulevat voittamaan merkittävästi kuljetuksia (henkilö- ja tavaraliikenteestä) ja VR:n tulos kääntyy tappiolliseksi.
Mikäli on ilmiselvää, että VR tulee häviämään yksityisille kilpailijoille, olisi rautatieliikenne pitänyt yksityistää jo kauan aikaa sitten. Valtion pitäisi tehdä vain asioita, mihin yksityiset eivät pysty. Muussa tapauksessa verovaroin ja korkeampia hintoja maksamalla subventoidaan pienen ryhmän tehotonta puuhastelua kaikkien haitaksi.
 
Ylös