- Liittynyt
- 18.3.2005
- Viestejä
- 69
Tottakai jos lapsia on, pitää yhteisesti taloudellisesti huolehtia niistä mahdollisimman hyvin. Naisen elämää taas ei pidä rahoittaa kohtuuttomasti. Eikä niitä lapsia ole pakko hoitaa 5 vuotta kotona.
Joillain ihmisillä saattaa olla yhteisiä pyrkimyksiä, kun ne aloittaa yhteisen elämän.
Sitten katsotaan minkä osan kukin pystyy tekemään. Esimerkiksi meidän tilanteessamme vaimon on ihan turha ottaa mitään työajanlyhennystä ja samalla pienempää palkka, kun työmäärä todennäköisesti olisi hänen työssään ihan sama. Vaimoa ei siis mitkään työaikalait koske, vaan hän on periaatteessa aina töissä.
Sen sijaan voin itse lyhentää työaikaani täysin joustavasti maksimissaan noin kolmasosalla, kun otan haittakorvaukset ja lomarahat vapaana. Ajattelin tällaista aikanaan tehdäkin ja investoida ajan lapsiimme (tai lapseen, jos ei enempää siunaannu). Tämän ajankäytön suora rahallinen hyöty on tietenkin 0 euroa, mutta kun me laskemme asioita muussakin kuin rahassa niin järjestely voi tuntua kaikista järkevältä. Vaimo on tyytyväinen, kun lapsi saa olla isän kanssa ja isä lapsen kanssa. Isä on tyytyväinen kun saa olla lapsensa kanssa. Lapsi on ehkä tyytyväinen, kun saa olla isänsä kanssa. Lisäksi yhteisestä ajasta voi joskus olla taloudellistakin hyötyä (lähinnä lapselle), kun hänestä on kasvanut tasapainoinen ihminen.
Rahanjakoon tällainen työnteon epäsuhta ei tietenkään vaikuta - jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeensa mukaan.
Täällä on käsitelty kutsumusammatti kysymystä. Minulle on tärkeää että ihminen, jota rakastan voi käyttää aikansa sellaiseen toimintaan, josta nauttii. Bonusta tuo, jos siitä saa hyvin rahaa. Raha tuo tutkimustenkin mukaan tietyn tason jälkeen niin vähän lisäonnea, että mieluummin haluan, että vaimoni viihtyy työssään ja tienaa 2700, kuin ettei viihdy ja tienaa 5000.