Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eikös tuo ajane asiansa, kunhan ei paisko kyynärpäitä lattiaan. Prosentit taas joudut itse kokeilemaan, jos teet lattiapenkkiä myös max efforttina niin ottaisin prosentit sen maksimin mukaan.mitä mieltä olette lattiapunnerruksesta DE liikkeenä ja mitkä olis prosentit tässä liikkeessä? Eli penkki vetokumeilla 50-60% maksimista ja 70-80% ilman vetokumeja?
Huono idea, siirtovaikutus eri liikkeiden välillä on aika heikkoa = vaikka nopeus ja irtiottokyky lattiapenkissä paranisi, se ei automaattisesti tarkoita, että sillä olisi mitään vaikutusta penkkiin.mitä mieltä olette lattiapunnerruksesta DE liikkeenä ja mitkä olis prosentit tässä liikkeessä? Eli penkki vetokumeilla 50-60% maksimista ja 70-80% ilman vetokumeja?
Tekijästä ja välityksistä riippuen lattiapenkkihän voi olla mekaanisesti melkein sama liike mutta ilman jalkoja ja siirtovaikutus on hyvinkin vahva. Jostain syystä myös usein opettaa puskemaan vahvemmin sen hankalan keskivaiheen läpi.Huono idea, siirtovaikutus eri liikkeiden välillä on aika heikkoa = vaikka nopeus ja irtiottokyky lattiapenkissä paranisi, se ei automaattisesti tarkoita, että sillä olisi mitään vaikutusta penkkiin.
Näin toki. Ajattelin asian niin, että nopeus (tässä = räjähtävyys) on sellainen ominaisuus, jota kannattaisi pyrkiä kehittämään nimenomaan kisalajissa. Apuliikkeet, joilla pyritään poistamaan heikkoja kohtia tai vahvistamaan lagaavaa lihasryhmää, ovat tietysti eri asia. Oma kokemukseni on, että parhaiten nopeus on kehittynyt penkissä tekemällä kaikki toistot räjähtävästi ja stopista, jos siis kisapenkistä puhutaan. En koskaan oikein oppinut ymmärtämään, miksi WSBssä suositeltiin syklisiä kolmen toiston sarjoja puutteellisilla palautuksilla. Kyykyssä sama juttu, nopeuskyykyt toimivat paremmin kuin boxiviritykset. Kyykkyyn siis, kyllä se nopeus siitä boxista lähdössä parani boxille kyykkäämällä. Veto ehkä pieni poikkeus, siinä on joskus tuntunut toistot räväkämmiltä kun ohjelmassa on ollut raakarive mukana, vaikka jo lähtöasento on varsin erilainen ja käytän rivessä pn-kenkiä.Suora siirtovaikutus on hieman eri kuin lihastasolla toimiva apuliike. Muutenhan ei kannattaisi tehdä mitään muuta kuin varsinaista pääliikettä. Ei huono asia sekään, vaikkei WSB:n ideologiaan niin sovikaan. Lattiapenkin merkitys avautuu siinä, millaset mittasuhteet on ja miten alas se tanko edes tulee. Joillakin rintaan asti ja joillakin jää väliin 15cm. Se apuvaikutus ja käyttötarkoitus on silloin täysin eri. Eli täysin sokeasti ei pidä apuliikkeitä valita joidenkin juttujen perusteella. Jos lattiapenkissä jää rinnan ja tangon väliin 10cm, on se ajatuksellisesti samaa luokkaa apuna kuin 10cm lankku- tai pinnapenkki. Suorituksena kaikki kuitenkin hieman eroavat toisistaan. Eipä haittaa vaihdellakaan.
Onhan se yllättävää että kovempaa työntämällä paino liikkuu paremmin. Mutta ei se kai ole itsestäänselvää kun sitä välillä toitotetaan uutena mullistavana ideana. Kunhan ei tyhjää tankoa riuhdo niin että ukko pomppaa penkistä irti.Oma kokemukseni on, että parhaiten nopeus on kehittynyt penkissä tekemällä kaikki toistot räjähtävästi ja stopista, jos siis kisapenkistä puhutaan.
Kolme toistoa suurin osa pystyy tekemään riittävän räjähtävästi ja jos ne tauot ei riitä niin peruskunto on puutteellinen. 8-12 sarjaan menisi muutenkin ihan liian pitkään jos alkaa 2-3min taukoja olla, ei siinä 30min kohdalla enää kovin kiinnosta puskea. Simmonsilla oli varmaan vielä omiakin syitä.En koskaan oikein oppinut ymmärtämään, miksi WSBssä suositeltiin syklisiä kolmen toiston sarjoja puutteellisilla palautuksilla.
Lootan etu on se että se pakottaa lähtemään melko rivakasti ja just oikeassa asennossa, muuten suhteellisen kevytkin kuorma muuttuu hyvin hankalaksi. Jos mitään siirtovaikutusta ei löydy tai kyykkää enemmän lootalta kuin ilman niin sitten se boksikyykky on vaan tehty väärin.Kyykyssä sama juttu, nopeuskyykyt toimivat paremmin kuin boxiviritykset. Kyykkyyn siis, kyllä se nopeus siitä boxista lähdössä parani boxille kyykkäämällä.
Eikö tämä nyt ole aika huono perustelu westside -metodin optimaalisuudesta, kun nykyaikaisemmilla reenimetodeilla mennään jo käsittääkseni ipf puolellakin kirkkaasti ohi raakavoimissa Westsiden kulta-ajan nostajista toki varmaan muutamia huippulahjakkuuksia lukuunottamatta.Noh, perkeleen vahvaa ukkoa noilla metodeilla on tehty niin kai siinä joku perä on.
Onko mikään metodi sen nykyaikaisempi kun vuosikymmeniin ei ole mitään mullistavaa keksitty, rima on vaa korkeammalla.Eikö tämä nyt ole aika huono perustelu westside -metodin optimaalisuudesta, kun nykyaikaisemmilla reenimetodeilla mennään jo käsittääkseni ipf puolellakin kirkkaasti ohi raakavoimissa Westsiden kulta-ajan nostajista toki varmaan muutamia huippulahjakkuuksia lukuunottamatta.
Itseasiassa Blaine Sumner, joka kävi kuntouttamassa selkäänsä Louien opeilla, kertoi että yllättävän vähän saivat varusteista irti vs Sumner itse. Kun se treeni tapahtui kuitenkin pääsääntöisesti raakana, kyykyssä briefsit.Eikö tämä nyt ole aika huono perustelu westside -metodin optimaalisuudesta, kun nykyaikaisemmilla reenimetodeilla mennään jo käsittääkseni ipf puolellakin kirkkaasti ohi raakavoimissa Westsiden kulta-ajan nostajista toki varmaan muutamia huippulahjakkuuksia lukuunottamatta.
Eikö Matt sanonut joskus että alkoi vasta todella kehittyä ennätystuloksiinsa siinä kohtaa kun vaihtoi pois westsideltaItseasiassa Blaine Sumner, joka kävi kuntouttamassa selkäänsä Louien opeilla, kertoi että yllättävän vähän saivat varusteista irti vs Sumner itse. Kun se treeni tapahtui kuitenkin pääsääntöisesti raakana, kyykyssä briefsit.
Raakana westsiden vanhoista nostajista on kilpaillut Vlad Alhazov ja Matt wenning. Alhazovin kyykky siteillä 525 penkki 222,5 ja veto 400. Wenning kyykky lämppäreillä 392,5 penkki 277,5 ja veto 340.
En mitenkään pidä konjugaatiometodia parempana /huonompana kuin mitään muutakaan, tutustumisen arvoinen se on joka tapauksessa. Matt Wenningillä on paljon todella hyviä videoita you tubessa, suosittelen.