Westside Barbell

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PRIEST
  • Aloitettu Aloitettu
Mielipiteitä Westside Barbell harjoittelusta... Mitä mieltä porukka on?? millaisia tuloksia olette saavuttanut?? Mitä harjoittelu metodeita olette käyttäneet??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mielipiteitä WSB:stä:

Vaikea päästä sisään. Harjoittelussa on aika paljon muuttujia ja saa suorittaa aika paljon kokeilua ennen kuin tietää mikä toimii itselle. Huomattavasti haastavampaa kuin katsoa taulukosta montako sarjaa ja millä prosenteilla tänään tehdään. Vaatii kokoajan treenin analysoimista ja pientä säätöä treenin muuttujiin. On välilevyongelmien ja helposti tulehtuvan olkapään jälkeen mahdollistanut voimanoston jatkamisen. Treeni maistuu ja tuntuu kivalta ja mielenkiintoiselta.:thumbs:


Saavutettuja tuloksia:

Penkki ensin pari vuotta 160 kg:n hujakoilla. Nyt kahdessa vuodessa 180 kiloon. Varmistus kehityksestä tulossa pian kisojen muodossa.

Kyykky kisassa joskus 242,5 kg ja selkä sen jälkeen paskaks. Pari vuotta tuskaillen ja puolisen vuotta sitten 250 kg salilla. Nyt julle pinnoista 3 x 222,5 kg ja box kyykky 222,5 kg ja kumeista lisävastusta siten, että yläasennossa arviolta 270-280 kg. Olen samalla opetellut leveetä kyykkyä ja kun siinä loksahtaa tekniikka kohdalleen uskoisin kyykkääväni yli 280 kg.

Maastaveto 240kg kisassa ennen selkävammaa. Nyt 242,5 kg salilla, mutta ennen 240 kg:n vetoa, kovin veto salilla oli 230 kg. Viime vedosta on aikaa.

Kaikissa tuloksissa IPF:n vermeet paitsi tietenkin jullessa ja boxkyykyssä. Kisoja odotellessa! Siellähän ne oikeat tulokset vasta tehdään.

Olen ollut tyytyväinen kehitykseen alle 90 kiloisena natuna. Parasta on se, että on kokoajan vahvempi kuin entisessä huippukunnossa kerran tai pari vuodessa. Seuraavaksi pitää opetella tekemään nousuja WSB:n tyyliin.
 
Ekaksi kun kokeilin wsb:tä, niin ei mitään mainittavaa. Luin kirjan uudestaan läpi varmaan viisi kertaa ja sitten vasta alkoi aukemaan koko homma (ja netistä haeskelin vielä tietoa).
Seuraavan n. 7 kuukauden aikana penkki 177.5kg ---> 220kg.
Ja voin täysin rehellisesti ja käsi sydämmellä sanoa, että tämä vain ja ainoastaan treenimuutoksella. Tuo oli siis kisatulos (IPF) ja painoluokka pysyi samana.
 
Kirja on luettu pari kertaa läpi, mutta vielä ei o rohkeus riittänyt treenitavan muuttamiseen.
Ilmeisesti kannattaa kokeilla.
Mutta tyhmällä ja ahdasmielisellä punaniskalla vanhat tavat istuu lujassa.:D
 
Wsb on kaikessa hupaisuudessaan vain varustenostajille. Useaan otteeseen ollaan nähty, että se vie voimat raw nostoista.

Pitää valita pääliikkeet tarkoitusperien mukaan. Jos pääliikkeinä esim. penkissä on hangbar-, lankku- ja ketjupenkki niin raw-penkin kehitys ei ole varmaan paras mahdollinen. Jos pääliikkeiksi valitaan vaikka tavallinen penkki, camber-tangolla tehty penkki, lattiapenkki ja kapeapenkki (tai mahd. jotain vinopenkkejä) on lopputulos tod. näk. huomattavasti parempi. Vielä kun apuliikkeetkin kohdistetaan enemmän ojentajilta rinnalle ja olkapäille niin johan alkaa tapahtua.

Kyykyssä käytetään matalampia boxeja ja vähemmän kumeja. Niiden sijasta vaikka painon vapauttajia, niin saadaan kunnolla pitoa varusteettoman kyykyn laskuun. Normaalin kyykyn ja etukyykyn lisääminen auttaa myös. Jullet pidetään kuvioissa. Yleisesti treeniä ohjataan enemmän esim. etureisille, jotka raw kyykyssä ovat isommassa roolissa.
 
Originally posted by Mike
Wsb on kaikessa hupaisuudessaan vain varustenostajille. Useaan otteeseen ollaan nähty, että se vie voimat raw nostoista.

Todella väärin kaikessa hupaisuudessaan. WSB:tä voi myös tehdä RAW-nostoihin, mutta silloin ohjelma ja varsinkin pääliikkeet pitää valita eri tavalla, aivan kuten Kummonen tuossa selittikin.
Ei RAW-nostoissa olekaan hirveästi hyötyä tehdä vain lankkupenkkiä, hangbaria yms. Liikkeet pitää valita enemmän täysirataisista.
 
Ravenille:

Eikö olekkin varsin usein niin, että ns. perinteisessä treenimallissa sahataan sitä tavallista penkkiä ja kuukausi ennen kisoja (tai milloin kukakin paitanostoja ottaa) katsotaan mitä paitanostolle on tapahtunut. WSB:ssä paitanostaja suunnittelee ohjelman pelkästään paitanostoa varten ja välissä voidaan katsoa mitä raw-penkille on tapahtunut. Sama voidaan luonnollisesti tehdä raw-nostoa silmällä pitäen. Keskitytään siis heikkoihin kohtiin.
 
"Miksi keskittyä heikkouksiin, kun voi parantaa vahvuuksiaan!"
- Fred Hatfield



Itse olen tyystin siirtynyt pois wsb-systeemistä, mutta joitain elementtejä olen siirtänyt sieltä omaan systeemiini. Henkilökohtaisesti wsb ei toiminut niin hyvin kuin Sheikon opit, mutta kyllä sieltä hyviä ideoita saa kehityksen parantamiseksi.
 
Kerro ihmeessä lisää.

Nyt WSB:tä tehdessä kehittyy tasaiseen ja varmaan tahtiin. Nousulla tarkoitan lyhyttä, 3-4 viikon pituista, kisaan valmistavaa jaksoa. Voisi kutsua tuota kai myös herkistely vaiheeksi. Siis pitää etsiä ne pääliikkeet ja niiden suoritusjärjestys, joka ennen kisaa otettuna näkyy mahdollisimman hyvänä voiman ulosottona kisassa.

Lähistöllä siintää penkkiskaba. Siihen ajattelin koittaa jotain seuraavaa:

4 viikkoa kisaan: Maksimipäivänä joko lattiapenkki tai normaalipenkki noin 90 % liikkeen maksimista. Helppo ykkönen. Hiukkaa rintaa, ojentajaa ja selkää päälle.

Nopeuspenkissä paljon kumia.

3 viikkoa kisaan: Maksimipäivänä paidalla joko aloituspainoon tai 2-3 onnistunutta nostoa. Ojentajaa. Viimeinen kova treeni niille.

Nopeuspenkissä ei niin paljon kumia.

2 viikkoa kisaan: Paitanoston omainen liike eli käytännössä hangbar-penkki. Pientä ojentajan herättelyä.

Nopeuspenkki ilman kumeja. (herkistetään rinnalta lähtö)

Kisaviikko (kisat viikonloppuna).

Viikolla ehkä jotain shortseja kevyesti.
 
Kyykyssä ja vedossa on toiminut hyvin, mutta penkissä ei. Taitaa olla aika yleinen ongelma.

Periaattessahan WSB:ssä on vain muutama avainkohta, eli maksimi- ja dynaaminen päivä ja sitten apuliikkeet väännetään toistometodilla. Heikkouksia vahvistetaan. Kaikki muu riippuuu nostajasta, eli onko hän raw- vai varustenostaja, naturaali vai ei, mitkä ovat välitykset ja muut ominaisuudet. Eli tavallaan tuo WSB antaa ohjelman raamit ja työkaluja ja nostajan hommaksi jää sitten soveltaa itselleen sopiva kokonaisuus.
 
WSB on todella kova ja raskas treenimetodi. Naturaali urheilijalle mielestäni todellakin aivan liian raskas treenisysteemi. Tuollaisista treeneistä ei voi palautua natikkana.

Katsokaapa niitä esimerkkiohjelmien treenimääriä/liikkeitä/suoritus painoja!

Kovaa treenaavalle varustenostajalle useimmiten toimiva juttu!
 
WSB on todella kova ja raskas treenimetodi. Naturaali urheilijalle mielestäni todellakin aivan liian raskas treenisysteemi. Tuollaisista treeneistä ei voi palautua natikkana.

Toimii natuna ja natullekin! Mutta jos aloitat jonkun tunnetun nostajan esimerkkiohjelmalla niin vetää sut yöhön sysipimeään niin nopeasti, ettet ehdi sanoa "konjugaatiometodi". Jos muiden nostajien ohjelmat kiinnostaa, niin Jarmo Laineen ja Ano Turtiaisen ohjelmista saa hyvää vinkkiä. Ne ei ole niin gauheita!

Katsokaapa niitä esimerkkiohjelmien treenimääriä/liikkeitä/suoritus painoja!

Katso esimerkkiohjelma tämän artikkelin lopusta. Tuon ohjelman on Dave Tate laatinut eräänlaiseksi sisäänajo-ohjelmaksi WSB- treeniin. Painothan taas määräytyy ihan omien voimien mukaan.

Et kai oikeasti kuvitellut, että voit suoraan alkaa tehdä esim. seuraavanlaista ohjelma sovellusta maksimivoimapäivinä.

- Pääliike maksimiin ja vielä siihen rautaan asti, mikä ei nouse. Sen jälkeen pääliikkeessä 2-3 laskusarjaa kuitenkin yli 90% maksimista painoilla.
- Kova apuliike, jossa 5 sarjaa ja 1-5 toiston maksimi.
- 3-4 apuliikettä avainlihaksille 100 % intensiteetillä.

Ei se mitään, jos kuvittelit. Niin on kuvitellut moni muukin. Minäkin. Jouduin lähes vuoden ajan keventämään ohjelmaa aika ajoin progressiivisesti. ;) Nyt vasta viimeaikoina olen alkanut lisäämään volyymiä ja pari kuukautta sitten mukaan tuli takaisin raskas apuliike. Laskusarjoja en tee vieläkään ja aniharvoin koitan rautaa, joka ei nouse. Kevyet apuliikkeet menevät kovalla tempolla läpi, mutta muuten kevyesti.

Nousujohteisuus pitää olla mukana tossa touhussa. Jos käytät kaikkia ohjelman tehokeinoja heti, miten meinaat tehostaa treeniä tulevaisuudessa?

Ei pidä väheksyä GPP:n merkitystä palautumisessa.

Kovaa treenaavalle varustenostajalle useimmiten toimiva juttu!

Kovaa voi treenata natunakin. Varusteita tai ei, keskity heikkoon kohtaan vaikka parin kuukauden jaksoissa. Älä yritä kehittää esim. rinnaltalähtöä ja loppuojennusta samaan aikaan. Sama pätee liikkeinä esim. raw-penkkiin ja paitanostoon. Paranna jompaa kumpaa kerrallaan niin WSB toimii.

Olen natu! Treenaan WSB:llä! Palaudun ja kehityn!

On toki muitakin mainiosti toimivia voimanosto-ohjelmia.
 
Juu, toki tuosta voi tehdä muunnelmia, mutta kun treenataan kovaa WSB systeemillä eli kuten tuon treenimetodin kehittäjät tekevät, niin ei varmasti tavallinen kaduntallaaja palaudu. Nuo ukot tekevät tuota työkseen ja varmastikin dropittavatkin työkseen!

Keventämällä/muunneltuna oivallista vaihtelua monelle voimannosto tyyppisesti treenaajalle!
 
Originally posted by Titan
Juu, toki tuosta voi tehdä muunnelmia, mutta kun treenataan kovaa WSB systeemillä eli kuten tuon treenimetodin kehittäjät tekevät, niin ei varmasti tavallinen kaduntallaaja palaudu. Nuo ukot tekevät tuota työkseen ja varmastikin dropittavatkin työkseen!

Keventämällä/muunneltuna oivallista vaihtelua monelle voimannosto tyyppisesti treenaajalle!

Siitähän juuri onkin wsb:stä kyse. Tehdään itselle sopivaksi. Toiselle joku ohjelma voi olla rankka, toiselle taas ei. Sillä ei ole mitään merkitystä onko se miten raju ohjelma, jos vaan kehitystä tulee.
 
Originally posted by harripotter
Mitä tarkoittaa GPP?
General Physical Preparedness, suomeksi vaikka yleiskunto tai työkapasiteetti.
 
Penkkitulos putosi meikäläiselläkin, kyykky ja maastanosto nousivat marginaalisesti. Ihan oma vika, vedin suoraan sen netistä löytyvän Saken tekemän 9-viikon aloittelijan systeemin. Pitäisi tehdä oma ohjelma omien heikkojen kohtien mukaan, tuo esimerkkiohjelma oli meikäläiselle penkin osalta aivan liian ojentaja painotteinen. Systeemi vaikutti kuitenkin ihan hyvältä vaatisi vaan omien suoritusten tarkkaa analysointia ja oman ohjelman tekoa sen mukaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom