"Vuosisadan rahoitusmarkkinakriisi"

Mitähän tästä pitäisi päätellä?

Medioissa toitotettiin, että kun Jenkit saa roskapankin pystyyn niin tilanne stabiloituu. Huomenna on varmaan jonkinlainen nousupäivä, mutta tuskin tästä paljoa enää pudotaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tadaa:

The next step of this panic could become the mother of all bank runs, i.e. a run on the trillion dollar plus of the cross border short-term interbank liabilities of the US banking and financial system as foreign banks as starting to worry about the safety of their liquid exposures to US financial institutions; such a silent cross border bank run has already started as foreign banks are worried about the solvency of US banks and are starting to reduce their exposure. And if this run accelerates - as it may now - a total meltdown of the US financial system could occur. We are thus now in a generalized panic mode and back to the risk of a systemic meltdown of the entire financial system. And US and foreign policy authorities seem to be clueless about what needs to be done next. Maybe they should today start with a coordinated 100 bps reduction in policy rates in all the major economies in the world to show that they are starting to seriously recognize and address this rapidly worsening financial crisis.

(Viimeinen kappale tuosta Roubinin tekstistä.)
 
En nyt ymmärrä mitä haet takaa. Minun puolestani voitaisiin hyvin antaa kenkää kaikille niille Wall Street pampuille, joiden firma on ottanut ylisuuria riskejä, jotka nyt realisoituvat.

Firmat, joiden toimintastrategia on viallinen ja jotka ovat konkurssikypsiä, pitäisi antaa kaatua.

Periaatteellisesti näin, mutta rahoitussektorin konkurssiaalto ja mahdollinen koko rahoitusjärjestelmän romahtaminen, jopa kansainvälisesti on sen luokan worst case scenario, että sitä pitää välttää viimeiseen saakka, ja rahoitusjärjestelmä on pakko pelastaa. Muuten helvetti on irti.
 
Mä haluaisin nyt nähdä kaikkien niiden ihmisten naamat, joiden mukaan:

A) Yhdysvaltain talousvaikeuksilla ei ole juuri mitään väliä, nyt kun maailmantalous on kuulemma "globalisoitunut"

B) Velkavivulla osakemarkkinoille sijoittaminen kannattaa.

EDIT: Nyt pitäisi mielestäni Ratan ja pankkien edustajien rauhoitella tallettajia, etteivät tallettajat vedä rahojaan pois vakavaraisista pankeista täysin turhaan. Seuraukset talletuspaosta olisivat vakavaraisillekin pankeille katastrofaaliset.

EDIT2: Vai onko kellään enää nykyään talletuksia ylipäätään vai onko kaikilla pelkkää velkaa? :D

EDIT3: Korot jatkaa nousuaan, on vaikea uskoa ettei tämä vaikuttaisi omaisuusarvoihin (erityisesti asunnot) myös Suomessa.
 
En nyt ymmärrä mitä haet takaa. Minun puolestani voitaisiin hyvin antaa kenkää kaikille niille Wall Street pampuille, joiden firma on ottanut ylisuuria riskejä, jotka nyt realisoituvat.

Firmat, joiden toimintastrategia on viallinen ja jotka ovat konkurssikypsiä, pitäisi antaa kaatua.
joo annetaan monoa sitten kun kaverit on vetänyt 5v 5-10milj$/kk omiin taskuihin samalla koko ajan muiden muroihin kusten. tosi rankkaa ja savun hälvettyä kaveri hakee toiseen paikkaan vastaaviin hommiin. luulis että vuodenkin kestää olla työttömänä jos jo alusta asti laskelmallisesti päättänyt ottaa työpaikan menettämisen riskin ja samalla moninkertaistanut omat tulonsa.

olis varmasti tosi siistiä kun ison porukan eläkerahat kiinni puljussa joka hakeutunut chapter 11:n piiriin ja kaikki toimarit yms jäissä x kk/vuotta.

ja bank run - dominoefekti yksin usassa johtaisi tosiaan varmaankin siihen että fed ja muut keskuspankit romahtais(tod näk keskuspankit auttaisivat toisiaan) ja he keillä on maakellarit joissa vitusti ruokaa, aseita ja paljon pateja sekä tontin ympärillä kymmenen satsia natolankaa pärjää. pari susikoiraa varmasti ois jees jne... loput sit vaeltaa kuin zombit leffoissa ikään. yrittäisivät vaihtaa oravannahkoja jeesuksen pyhäinjäännöksiin ym yhtä relevantteihin tarpeellisiin hyödykkeisiin.

e: uteliaana kaverina pitää kyllä kompata, elämme mielenkiintoisia aikoja ystävät hyvät
 
Pyhät kakkapallerot, YLE:n uutisten mukaan roskapankkilaki onkin kaatumassa!
 
Roskapankkiäänestystä tulee livenä BBC:ltä.

Tulos: kyllä 207, ei 226
Republikaanit tyrmäsi, demokraatit kyllä äänet voitti..

Nyt voi sanoa et nyt eletää todella mielenkiintoisia aikoja, jotka jää taloushistoriaan. Nyt nimittäin voisin sanoa että nyt mennää amerikassa alas.

e: voivoi.. Nyt nimittäin shorttaamaan vaan! vittu ku ei oo tunnukset tullu nimittäin nyt on peliajat.
 
Ihan oikeinhan toi meni. Hyvä hyvä.
sinäänsä joo mitä sekalaisia juttuja lueskelin niin mielipide oli kaikilla muilla paitsi pankkiireilla että tuolla roskapankkihommalla olis vaan jatkettu vanhaa tuttua kierrettä sitä samalla syventäen
 
Olen samaa mieltä että lakiehdotus ei ollut paras mahdollinen. Sen hylkääminen on kuitenkin aika helvetin kova juttu, koska uutta lakia ei pieraista ihan parissa päivässä ja tuota sektoria ei voida lyödä siksi aikaa jäihin, että laki saataisiin aikaiseksi.
 
Mielenkiintoisia aikoja tosiaan. Saa nähdä miten käy tuon roskapankkisotkun kanssa. Pankit ovat siitä ongelmallinen ala että sitä ei voi päästää romahtamaan. Nousukauden aikana ovat pankkien omistajat ottaneet yrityksesta merkittäviä voittoja suurella riskinotolla, ja nyt kun rahoituskriisin aikana odottavat yhteiskunnan maksavan viulut. Ei ole oikein ei, mutta onko vaihtoehtoa? Mitä käy jos pankit kaatuvat eivätkä valtiot ota kiinni? Tuleeko lainat heti maksettaviksi, katoaako pankeissa ollut varallisuus ja löytyykö toimiville investoinnelle rahoitusta?

Miten tällainen kriisi voitaisiin vastaisuudessa välttää? Olisiko mahdollista että pankkien luotonantoa rajoitettaisiin lailla, ja määrättäisiin tiukempia ehtoja vakavaraisuudelle? Kuulostaa kauppatieteilijästä vapaan kilpailun rajoittamiselta. No, sitähän se on. Normaalissa liiketoiminnassa on konkurssin riski olemassa, mutta pankit nyt on mielestäni pakko pelastaa joten tällä alalla se ei ole samanlainen kuin ns.normaaleilla liiketoiminta aloilla. Mikäli vastuunkantaja ja voitonkerääjä on eri taho, kuten nyt, kannustaa se ylettömään riskinottoon. Tämän seurauksia nyt sitten kaikki saa maksella.
 
Itse salaa toivoin että tuo bailout esitys menisi nurin ja kehitettäisiin toinen, parempi, jonka väsäisivät poliitikkojen ja pankkiirien sijaan ASIANTUNTIJAT. Ja veronmaksajien riski tulee minimoida.

Mutta siitä ei mihinkään päästä, että osakemarkkinat näkevät nyt verenpunaista.
 
Itse salaa toivoin että tuo bailout esitys menisi nurin ja kehitettäisiin toinen, parempi, jonka väsäisivät poliitikkojen ja pankkiirien sijaan ASIANTUNTIJAT. Ja veronmaksajien riski tulee minimoida.

Mutta siitä ei mihinkään päästä, että osakemarkkinat näkevät nyt verenpunaista.

Miten muuten ajattelit että saadaan uusi suunnitelma jonka kehittämisessä eivät poliitikot ja pankkiirit ole mukana? Poliitikot kuitenkin hyväksyvät suunnitelman sillä on selvää että yhteiskunnan rahoja siinä käytetään. Lisäksi suurin osa pankkialan asiantuntijoista työskentelee, luonnollisesti, alalla ja täten heillä on intressejä pankkeja kohtaan. Veronmaksajien riskin minimoiminen on nyt vähän myöhäistä, riski syntyi kun luottoja jaettiin.

Osakemarkkinoiden reaktion seuraaminen seuraavina kuukausina tulee olemaan mielenkiintoista, vähän kuin trooppisen myrskyn etenemisen seuraaminen, tosin tässä myrskyssä suomalaiset saattavat joutua myrskyn silmään. (Olipa korni lause)
 
No tätä suunnitelmaa tehdessä eivät käsittääkseni olleet kuulleet yhtään asiantuntijaa, professoria tms. Lähes 200 ekonomia kritisoivat hyvin voimakkaasti tätä suunnitelmaa, kalliina ja tehottomana.

Se, että tämä bailout hylättiin, ei tarkoita sitä etteikö jonkinlaista sopimusta saada aikaiseksi.
 
On tässä nyt pitemmän aikaa ollut mielessä, että mitenhän kauan USA voi jatkaa tälläistä menoa?
Velkaa on jo todella paljon (v. 2007 60% bruttokansantuotteesta, venäjällä n. 30% ja se kokoajan vähenee) ja kokoajan otetaan lisää (yli 2 miljardia dollaria päivässä).

USA:n taloutta rasittaa nyt erityisen pahasti tämä rahoitusmarkkinakriisi ja sodat (Irakin ja Afganistanin operaatioiden hinta voi nousta 2 400 miljardiin dollariin).

Näiden pohjalla kun on se älytön velka ja jatkuva talouden alijäämä niin eikös se nyt ole ihan vaan ajan kysymys kun USA romahtaa totaalisesti? Tietystikään valtio ei voi mennä konkurssiin samalla tavalla kuin yritys, mutta kai nyt jo joku maa/maat (lähi-itä, venäjä) voisivat hyökätä USA:n kun se ajautuu todella pahaan ahdinkoon (esim. hyperinflaatio, jolloin USA ei enää kykenisi maksamaan lainojakaan takaisin)?
 
Näiden pohjalla kun on se älytön velka ja jatkuva talouden alijäämä niin eikös se nyt ole ihan vaan ajan kysymys kun USA romahtaa totaalisesti? Tietystikään valtio ei voi mennä konkurssiin samalla tavalla kuin yritys, mutta kai nyt jo joku maa/maat (lähi-itä, venäjä) voisivat hyökätä USA:n kun se ajautuu todella pahaan ahdinkoon (esim. hyperinflaatio, jolloin USA ei enää kykenisi maksamaan lainojakaan takaisin)?

No empä usko että tässä ihan sota Yhdysvaltoja vastaan puhkeaisi. Sen sijaan monessa valtiossa sisäisen konfliktin riski kasvaa kovasti. Lähi-idässä ja Venäjällä rikkaiden rikkaudet ovat paljolti peräisin raaka-aineiden (öljy, kaasu, mineraalit) myynnistä. Nyt jos Yhdysvaltain talous romahtaa, niin raaka-aineiden hinnat tippuvat ja kyseisten maiden rahahanat, jos eivät sulkeudu niin ainakin, virtaavat hiljempaa. Ja näissä tilanteissa, kun rahaa on vähemmän jaossa, saattaa tyytymättömyys kasvaa nostaen sisällissodan uhkaa. Venäjällä on kaiken lisäksi äärioikeisto nostanut voimakkaasti kannatustaan viimeaikoina.

Yhdysvaltain sisäinen tilanne herättää myös kysymyksiä. Jo nyt olemme nähneet kuvia suurkaupunkien viereen nousseista telttakylistä. Tällaisissa kylissä joissa asuu asuntonsa/varallisuutensa menettäneitä ihmisiä, voi viha valtiota kohtaan nousta sellaiseksi että "terrorismin vastainen sota" tulee yhdysvaltain maaperälle. Eikä tästä sodasta ole vastuussa mikään uskontoryhmä vaan omaisuutensa menettäneet ns.amerikkalaisen unelman tavoittelijat. On syytä muistaa että rapakon takana ei ole samanlaista sosiaaliturvajärjestelmää vaan vähempiosaisten auttaminen on enemmän hyväntekeväisyyden varassa. Hyväntekeväisyyteenkään ei laman aikana riitä rahaa samalla lailla kuin nousukaudella, joten seurauksena on että kun tuen tarpeen määrä kasvaa, sen saatavuus vähenee.
 
Back
Ylös Bottom