Voimatreenistä, sarjapituuksista ja -määristä jne.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Totsku
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
no en kyllä tajua, kuka ihme vois semmosta hommaa ilmaseks lähtee tekemään, kun se kuitenkaan ei tulis koskaan olemaan mikään tyhjentävä, vaan poikis aina ja iankaikkisesti niitä samoja kysymyksiä taas. on se jo huomattu.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
no en kyllä tajua, kuka ihme vois semmosta hommaa ilmaseks lähtee tekemään, kun se kuitenkaan ei tulis koskaan olemaan mikään tyhjentävä, vaan poikis aina ja iankaikkisesti niitä samoja kysymyksiä taas. on se jo huomattu.

Ei kukaan. Sitten jos sellaisen tekee voi samantien kerätä lisää materiaalia ja kantaa sen kustantajalle --> Saa käydä halukkaat hakemassa sen kirjastosta. ;)
 
Ok, luettu on melkoisen paljon näitä threadeja. En ihan aukottomasti löydä vastauksia erinäisiin kysymyksiin, mutta vähitellen alkaa tietyt perusasiat aueta. Aion huomenna mennä salille kevyen viikon jälkeen ja haluaisin kuulla miltä tällainen treenisuunnitelma tulevalle 3-4 viikon ajalle kuulostaa. Kaksijakoisella mennään, koska silloin voi treenata lihaksia pari, joskus jopa kolme kertaa viikossa. Näyttäisi tältä:

1.päivä

Jalkakyykky 3X5
Jalkaprässi 2X5
Maastaveto 3X5
Kulmasoutu 3X5
Hauis scott-penkissä 2X5
Leuanveto 2X?

2.päivä

Penkkipunnerrus 4X5
Pystypunnerrus tangolla 3X5
Dippi 2X?
Vatsat

Tätä 3-4 viikkoa suht kovaa ja sen jälkeen kevyt jakso. Noihin voi lisäillä tuntemuksen mukaan liikkeitä pohkeille ja kyynärvarsille sekä apuliikkeitä. Jakson aikana toistomäärää sarjoissa ja sarjojen määrää voi varioida, joka tapauksessa nousujohteisesti. Tämän jakson jälkeen voisi sitten vaikkapa ruveta vähentämään toistomääriä sarjoissa ja vetelemään maksimia. Miltä kuulostaa?

1) Prässi pois. Kun treenaat kyykyn kunnolla, sinulla ei ole tarpeeksi energiaa enempään jalkatyöhön.
(prässiä saa/voi /jopa pitää tehdä silloin kun on kevyt treenikausoi päällä...samoin kuin muutamia kissanpesuliikkeitä, heikkoutesi huomioon ottaen.)

2) Veto kyykyn jälkeen on treenauksessa virhe. Nämä liikkeet ottavat niin paljon samoihin lihaksiin, että teet tavallaan "tuplatreenin" samoille lihaksille = yliharjoittelua = ei kehitystä.

Lisäksi kun treenaat jalat ennen vetoa on vaarana, että jalkasi on "puhki" ennen vetoa; johtaa siihen että vedot teete hetkittäin vahvemmilla eli tuoreemmilla lihaksilla eli selällä = vammautumisriski kasvaa.

Offtopic:Jos olisit menossa voimanostokisoihin etkä olisi ennen kisaillut, suosittelisin sinulle kyykyn ja vedon sisällyttämistä vaikkapa 4 viimeiseen treeniin. Tämä siksi ettei kisoissa tulisi yllätyksiä...esim. vedon aloituspainon kanssa. On nääs aivan eri juttu alkaa vetämään maasta kovan ykköskyykyn jälkeen kuin tulla freesinä salille ja alkaa vetämään;)
 
Onko joitain tiettyjä voimanlisäystä käsitteleviä kirjoja, jotka on todettu muita paremmiksi tai aloittelijoille sopivammiksi?
 
Onko joitain tiettyjä voimanlisäystä käsitteleviä kirjoja, jotka on todettu muita paremmiksi tai aloittelijoille sopivammiksi?

Suurinosa niistä on lähes puppua...tämä siksi kun ne kirjoitetaan niin umpitieteellisyyteen perustuen. Välöillä olen varma siitä, että näitten opusten kirjoittajat tekevät sitä tahallaan, nostaakseen imagoaan "guruna" lajia seuraavien keskuudessa. Tämähän tekee hyvää kaikelle liikevaihdolle, jota "guru" lajin parissa pyörittää. Ensin kirjoitetaan kirjoja, sen jälkeen otetaan myyntiin voimailuvälineitä, sen jälkeen perustellaan "tukevien ja turvaavien" :hyper: varusteiden välttämättömyyttä lajissa, ja myydään niitäkin oman maahantuonnin kautta.

Olen näiden kymmenien vuosien aikana nähnyt aivan liikaa nuoria nostajanalkuja salilla jotka kulkevat taskulaskin ja muistilappu mukanaan, laskien prosenttitaulukoilla sitä, paljonko seuraavaan sarjaan pitää tankoon laittaa. Välittämättä siitä, onko päivä hyvä vai huono, onko lihaksisto palautunut edellisestä treenistä tai ei...:( jne...

Ongipa söörtillä jostain Jani Illikaisen kommentit treenaamisesta, täältä pakkiksen sivuilta. Niillä pääset pitkälle.

Samoin, www.voimaharjoittelu.net -sivustolta suosittelen lukemaan Pekka Anttilan artikkelit, mutta niiden muiden lukemisesta ei ole niin väliksi...;)

Turhaa tehdä yksinkertaisesta lajista sen vaikeampaa mitä se on, kuten nuo kirjailijat omaa hyötyä tehdessään tekevät.
 
Kotimaisissa kirjoista en tiedä, mutta tuo edellämainittu Zatsiorskyn opus on hyvä perusopus voimaharjoittelusta. Lisäksi kiinnostaisi ainakin itseä lukaista tuo: Yuri Verkoshanskyn opus. Myös tässä kirjassa perusteet löytynevät selkeinä.

Tottakai netissäkin riittää hyviä artikkeleita t-nationissa ja elitefts.com:ssa. Sinänsä tieteellisyydessä ei ole mitään pahaa kunhan homma osataan viedä myös käytäntöön.

Jos jostain käsiin sattuu Saken ABC-artikkelit, niin kyllähän niistäkin alkuun pääsee ja Sakke on kirjoitellut myös muutaman kohtuullisen artikkelin itä-euroopan treenisysteemeistä tosin aika reippaasti kevennettyinä. Voimaharjoittelu.net:ssä on jees artikkeleita mukana kun karsii pahimmat WSB-hehkutukset joukosta. Jto:n bulgaari ja voluumitreeniartikkelit on ehdottomasti parasta antia voimaharjoittelu.net:ssä.

Olisko jto:lla parempaa listaa suomalaisista opuksista kun itse tulee haettua tieto enempi englannikielisistä lähteistä. Jos osaisi venäjää, niin sieltähän löytyisi voimaharjoittelukirjallisuutta vaikka kuinka... ;)
 
Kertokaas nyt viisaammat jalkakyykyn toistomääristä. Eli jos haluan massaa ja muotoa reisiin, niin millaisia toistoja kannattaa tehdä kyykyssä?
 
eipä noi kirjat kovin hyviä ole jos ihan harjoitussisältöjä katellaan. tieteellisyydessä ei ole mitään vikaa, sillä se perustuu aina tutkimukseen ja tutkimuksia tehdään isoilla joukoilla, joten se toimivuus testataan myös käytännössä.

ihan eri asia on sitten ne amerikkalaiset "gurut", joiden tärkein tehtävä joskus tuntuu olevan kehittää makeita markkinanimiä vanhoille jutuille. kaikenmaailman supermegablasttriplesplithybridcrappit on tietenkin hienon kuuloisia....not.

enpäs nyt esimerkiksi usko, että vaikkapa suomalaisilla voimailun huippututkijoilla (esim. häkkinen tai komi) on minkäänlaisia ambitioita joksikin guruiksi jossain nettisivuilla. mun mielestä jarre yleistät ihan liian raa´alla kädellä ja provosoit turhaan :) . tietenkin fiilikset on tärkeetä ja monet todellakin ajattelee liikaa eikä treenaa maalaisjärjellä, näkeehän sen täälläkin esitetyistä kysymyksistä aika usein. kuten sanottua, tiede ei tee hommasta huonoa. se perustuu aina laajaan otantaan. suurin osa maailman urheilijoista lajissa kuin lajissa treenaa systemaattisesti. miks voimailijat jotenkin olis erilaisia?
 
suurin osa maailman urheilijoista lajissa kuin lajissa treenaa systemaattisesti. miks voimailijat jotenkin olis erilaisia?

Näin on. Mutta systemaattisuus ei aina tarkoita monimutkaisuutta. Maalaisjärkeä peliin vähän väliä niin hyvä tulee!:thumbs:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Musta prosenttiohjelmissa ei ole mitään monimutkaista ja ne toimii kuitenkin 90% ihmisistä loistavasti. On paljon tieteellisiin faktoihin perustuvia ohjelmia, joissa ei ole mitään monimutkaista. Raakaa perustyötä ne on, vaikka päivän painot useimmiten lasketaankin prosenteilla.

Mutta kuten moneen kertaan todettu, jokainen on erilainen ja erilaisille ihmisille sopii erilaiset treenit. Jto:n kanssa samaa mieltä siitä, että suurin osa tekee asioista liian vaikeita miettiessään kaikkia tieteellisiä hienouksia (allekirjoittanut mukaan luettuna.), mutta toisaalta moni hukkaa kyllä aikaa treenaamalla ihan päin p:tä, kun eivät viitsi ottaa asioista selvää. Ja ainahan löytyy lahjakkuuksia, jotka tekevät hyvää tulosta melkein ohjelmalla kuin ohjelmalla.
 
muoto tarkottaa lihasta. lihasta ei tuu ilman voimaa. raskata perusvoimatreeniä ja sillä ne kasvaa. 6-12 on oikein hyvä toistoalue. jotkut tekee kausittain tai sillon tällön pidempää sarjaakin, mutta suurin osa treeneistä tulis kyllä pysyä tolla alueella.
 
Zone-sarja -42%
Eli jalkaliikkeisiin myös samat sarjat 3x8 mitä käytän muissakin liikkeissä toimisivat oikein mainiosti juuri lihaksen kasvatusta varten?
 
Miten muuten voimistelijat ja aerobiccaajat treenaavat itselleen voimaa? Tapahtuuko se niillä metodeilla mitä voimanostajat käyttävät?

Voi olla että olen hieman kirjoitellut täällä asian vierestä, tai lähinnä väärässä topikissa. Vaikka mulla on tarkoituksena voiman hankinta, ei mulla varsinainen tarkoitus ole harrastaa voimanostoa. Tarkoitus on lisätä tuntuvasti kaikkien kehon lihasten voimatasoja. Siksi on hieman ihmetyttänyt, kun täällä esitetään hauisliikkeiden ja muiden "hilavitkuttimien" heivaamista hitonhittoon. En haluaisi lopettaa hauisten, kyynärvarsien pohkeiden, ojentajien jne. pienten lihasryhmien treenaamista. Ok, saavathan ne useimmiten treeniä raskaita perusliikkeitä tehdessä, mutta suoraan lihakseen kohdistetut liikkeet lienevät kuitenkin tehokkaampia pienille lihasryhmille. Eikö?

Mutta kuten sanoin, tahdon pumpata lisää voimaa kaikkiin kehon lihaksiin ja saada enemmän sellaista voimistelussa tarvittavaa voimaa. Muistan vuosi-pari sitten nähneeni urheiluruudussa voimistelijan tekevän voimatreeniä, ja siinä tehtiin todella rankkoja sarjoja laatan lentäessä...
 
jos sulla on tarkoituksena voiman hankinta hauiskääntöön, tee sitä. jos taas haluat käsiisi voimaa, jolla on laajempaa käyttöä, vedä leukoja tms. takaan, että ne hanskat saa siinä oikein hyvin siipeensä. kato vaikkapa voimistelijoiden hanskoja... voimistelijat ei muuten juuri punttisalilla käy, joten jos haluat voimistelijamaiseksi, rupee voimistelemaan. no other way. ne kaverit ei kyllä juurikaan laattatreenejä tee, koska se pilaa tekniikan. laatan lentäminen ei sinänsä oo mikään merkki jostain "kovasta" treenistä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom