Hyvää osallistumista kaikin puolin tähän aiheeseen! Hyvä, että tällainen keskustelu kiinnostaa muitakin.
Tuolla minä lähtisin 3kk pätkää rakentamaan.
Näytti hyvältä rungolta! Miks et ottaisi esim. riveä jo alusta mukaan punttihommiin? Eikö se tekninen kehitys ja voiman kehitys siinäkin olisi parempaa pidempään tehtynä? Onko teillä hyvää tekniikkavalmennusta painonnostoon kun sitä yleensäkin olet ajatellut liittää mukaan?
Harren kirjassa on muuten nuortenkin valmennuksesta asiaa.
Mulla on vähän sellanen kutina, että tuon muutaman sekunnin pätkän arvioiminen on just niin retadria kuin on tuo Ruutun Jaken videoklipin kohdalla nähty.
Eiköhän tuossakin joku idea ole taustalla tai sitten on vaan show offia että "löytyy meiltä ketjutreeniäkin tms.
Joo turhahan nuiden urheilijoiden treeniä on arvioida muutaman sekunnin perustella, mutta liikkeen tekemisen tarkoitusperää voi mielestäni kuitenkin vähän arvioida kun näkee mitä tehdään ja millä.
Voiman lajeista, sun muista en välttämättä hirveästi ymmärrä ja koitan oppia kokoajan, jos vaikka te valoittaisitte sitä asiaa hieman. Mutta treenaamisesta kyllä ymmärrän sen että mikä omissa lajeissa (Koripallo, Pikajuoksu) toimii ja miten niissä harjoitellaan.
Kun sulla on kokemusta nuista koripalloista yms. Niin mitä mieltä oot tuosta erikoisemmasta koripallon oheisharjoittelusta? Näkisitkö sen hyödyllisenä?
NFLssä on muutenkin muihin joukkuelajeihin ja useimpiin yksilölajeihinkin verrattuna aivan käsittämättömiä atleetteja. Voiman, nopeuden ja liikkuvuuden kombinaatio on sellainen että sitä ei monissa muissa lajeissa kohtaa.
Samaa mieltä NFL on kyllä urheilun F1-liiga. Isolla rahalla pyörivä systeemi, jossa huippuunsa tuunatut äijät tekee kovaa jälkeä. Ovat kyllä varmasti aivan pirun lahjakkaita ja hyvin treenautettuja urheilijoita.
Nää youtube videot alkaa olemaan todella huonoja esimerkkejä koska noita treenejä pitäisi katsoa kokonaisuutena ja 5min video pätkä on enemminkin promoa pelaajalle kuin oikea esimerkki siitä miten he suorittavat kesätreenit.
Näinon. Mutta omasta mielestä on myös mielenkiintoista nähdä eri lajien oheisharjoittelua.
Ja jos tuo nyt sitten hömpötystä on niin kumma juttu siinä mielessä että aika fyysisiä kavereita sieltä NBAsta, NFLstä lyötyy...
Niinno tuo touhuhan on vain minun mielestäni hömpötystä Mielestäni parempaa koordinaatioharjoittelua ovat perus telinevoimistelusta lainatut pyöriskelyt. Kovia urheilijoita tuolta NBA:sta löytyy, sehän on ihan selvä asia, mutta silti mielestäni tuo on joku uus villitys hyppyyttää ihmistä bosupallon päällä.
Kyllähän treenistä saa tasapainollisesti todella haastavan, mutta mielestäni sen coren treenaamiseen on muitakin keinoja ja voimaa pallon päällä seisoskelu ei kehitä.
kun kamppailulajeissa pitää olla huippukondiksessa vain muutaman kerran vuodessa muutaman minuutin ajan.
Hienoa saada ysikymppisen asiantuntemus sekaan! Tuohon kamppailupuoleen sen verran takerrun, että joissakin lajeissa niitä kisoja on jatkuvalla syötöllä. Harvemminkin kisaavat saattavat pitää kuntoa yllä, jotta sitä ei olisi niin tuskaista sitten raapia konetta taas kisakuntoon. En tiedä onko sitten harjoittelun jatkuvuuden kannalta parempi välillä lössähtää.
Harren kirjasta jotain:
Nopeusvoimaharjoituksissa on kulloinkin tarpeen mukaan parannettava voima- tai nopeusosuutta. Tässä on otettava huomioon lajispesifiset vaatimukset. Jos voimaharjoittelussa käytetään hyvin suuria ulkoisia vastuksia, maksimivoima ja supistusnopeus paranevat juuri näissä spesifisissä oloissa. Tällainen harjoittelu ei kuitenkaan paranna suoritusnopeutta sellaisissa lajeissa, joissa ulkoinen vastus on hyvin pieni. Jos harjoiteltaessa käytetään pieniä ulkoisia vastuksia, supistusnopeus lisääntyy nimenomaan näissä oloissa, mutta ei vaikuta suurempien vastusten hallitsemiseen nopeusvoimalla. Esim. kuulantyöntäjien on siis kehitettävä nopeusvoimaa sekä eri keinoin, että myös eri kuormituksin kuin miekkailijoiden.
Eli jos jääkiekkoon laittaa, niin eikös jääkiekonkin ulkoinen vastus ole hyvin pieni, jolloin suurista kuormista ei ole hyötyä? Jääkiekossa nopeuden tarve on myös syklistä, joten se painottaisi enemmän tarvetta sinne pikavoiman ja nopeuskestävyyden puolelle.
Harren mukaan nopeusvoimaa ja maksimivoimaa pitäisi kehittää samanaikaisesti ja ympärivuotisesti. Näin on saatu esim. mäkihyppääjillä ja heittäjillä positiivisempia tuloksia.
Harren kirjottelee myös näin:
Jos lajiharjoituksessa käytetään esim liian suuria lisäkuormia (painoliivit, työntö- ja heittovälineet jne) liikkeen rakenne muuttuu, kuten mm. Nicklas on osoittanut korkeushyppääjillä.