- Liittynyt
- 21.12.2003
- Viestejä
- 265
No turha kai naista on kiistella, itse koen tuon 10 vuotiaan hyvin teravaksi ja malliesimerkiksi siita, miksi ensikertalaiset kuvailevat viskia "petroliksi". Vaatii vetta etta edes vahan pehmenee ja aukenee, mutta silti minusta mainettaan paljon heikompi. En taida myoskaan olla tavannut yhtaan ihmista, joka kyseisen viskin kovin korkealle rankkaa, painvastoin. Ihmiset vaan nimenomaan juuri ostavat sita koska se on olevinaan SE Laprhroaig, ts. ehka tunnetuin tuote Islaylta. Kaytetaan esim Islay Mist blendissa, joka sen sijaan on erinomainen viski.Eikös tuo sentään ole ihan "normaali" turvesavupitoinen viski, josta erittäin moni suomalainen pitää?
Rohkeneeko epäillä. Lapparin tuotantomäärä ei ole mikään älytön (vrt. Caol Ila) ja käytännössä kaikki pullot viedään käsistä. Ei ole tarvetta myydä muille pullottajille?
Tai jos yllä olevalla tarkoitit tätä "blendaamista", niin syy ei takuulla ole maku, vaan ikämerkinnän puuttuminen, eli nopeampi kassavirta. Ja toisaalta QC on ihan samaa tislettä kuin perinteinen kymppi, mutta osa siitä kypsytetään pienemmissä tynnyreissä, jolloin "valmista" tulee nopeammin. Siis "jyrkkyyden" puolesta samaa kamaa, mutta lyhyempi kypsytysaika.
No voimmä tämän verran olla samaa mieltä.
QC sen sijaan on taas loistava esimerkki siita, miten hyvan viskin ei tosiaan tarvitse olla 10 vuotta vanhaa, niinkuin nykyaan tuntuu olevan muodissa. Valmistajien vastalauseita juuri tuota ajattelutapaa kohtaan.