Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kaikissa blendeissä on jyväviskiä. Pääsääntöisesti halvemmissa enemmän kalliimmissa vähemmän.

...

Sitten on erikseen blended malt -viskit joissa on sekoitettu vain mallasviskejä.

Hyvä tarkennus!

- - - Updated - - -

Ja ei esim. Johnnie Walkerin Blue Label ihan täyttä kuraa ole, mutta on naurettavan ylihintainen.

Samoja havaintoja Chivasin 25 yo:sta.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
En usko tota Chivasia ennen kuin maistan :D Ainakin se 18-vuotias oli vielä niin hirveetä paloöljyä, ettei mitään rajaa...

Isompi painotus ylihintaisuudella. ;) Taitaa olla valtion hyllyssä viiden huntin pinnassa, se on jo melko kallista viskiä. BL maksaa kai puolet.
 
Isompi painotus ylihintaisuudella. ;) Taitaa olla valtion hyllyssä viiden huntin pinnassa, se on jo melko kallista viskiä. BL maksaa kai puolet.
Okei. Omiin kokemuksiin perustuen en maksais kyllä edes ravintola-annoksen vertaa mistään, missä lukee Chivas Regal... mutta nuo mainitut Johnny Walkerit on minusta kaikki täysin kelvollisia Gold Labelista eteenpäin. Vai miten se gold, green ja blue järjestys nyt menikään.
 
Omiin kokemuksiin perustuen en maksais kyllä edes ravintola-annoksen vertaa mistään, missä lukee Chivas Regal...

Siis 2 cl:n hintaa koko pullosta? Nyt on epämieltymys syvällä. Ei taida houkutella maistamaan, vaikka ilman saisit. :)

Epämieltymyslinjalla ollaan täälläkin päässä, sillä illalla on tarjolla irlantilaista kolmesti tislattua, herkkää ja pehmoista.
 
Siis 2 cl:n hintaa koko pullosta? Nyt on epämieltymys syvällä. Ei taida houkutella maistamaan, vaikka ilman saisit. :)

Epämieltymyslinjalla ollaan täälläkin päässä, sillä illalla on tarjolla irlantilaista kolmesti tislattua, herkkää ja pehmoista.
No siis tarkoitin enemmän sitä, että en viitsisi maksaa tuon juomisesta edes sitä hintaa, mitä se ravintolassa annokselta maksaisi saatika sitä, että ostaisin koko pullon himaan. Enkä mä tommosia useamman satasen pulloja oikein näe järkeä tällä juomisella himaan ostaakaan. Juo sitten aina ravintolassa, kun sattuu tekemään mieli.

Jos savua kaipaa, niin irkuista löytyy Connemara ja Lockesin kasivuotiaassakin oli muistaakseni 10% turpeistettua viskiä seassa. Ei niitä pidä näihin Islayn tuotteisiin verrata, mutta onpahan nyt tuollaisiakin. Toi Lockesin pullo on kyllä yksi tyylikkäimpiä, mitä on tullut vastaan.
 
No siis tarkoitin enemmän sitä, että en viitsisi maksaa tuon juomisesta edes sitä hintaa, mitä se ravintolassa annokselta maksaisi saatika sitä,

Samoilla linjoilla. En muistaakseni ole koskaan maksanut Chivasista. Ehkä sitten saattaisin annoksen ostaa, jos se olisi ainoa viski maailmassa. :)

Jos savua kaipaa, niin irkuista löytyy Connemara

Tämä oli pikinen ja nokinen tapaus, ei aivan mielitietty.

ja Lockesin kasivuotiaassakin oli muistaakseni 10% turpeistettua viskiä seassa. Ei niitä pidä näihin Islayn tuotteisiin verrata, mutta onpahan nyt tuollaisiakin. Toi Lockesin pullo on kyllä yksi tyylikkäimpiä, mitä on tullut vastaan.

Korvan taakse.

Illan kattauksessa ollaan vissiin tyystin perusjuomaviskilinjoilla uuden paikallisen Jameson ambassadöörin kanssa.
 
Teerenpelin 10V-ikäistä juhlaviskiä kävin maistamassa Turun Teerenpelissä, suunmukaista tavaraa oli, ensimmäinen viski mitä olen saanut suoraan tynnyristä lasiin käymättä pullotuksen kautta, tykkäsin. 13e/4cl varsin kohtuuhinta tästä mielestäni.

Alkosta ostin Taliskerin 10-vuotiasta 20cl, mutta sen maisteleminen jää toiseen kertaan.

"Teerenpeli 20-v Juhlaviski 10.yo.
Kymmenen vuotta ex-bourbon-tynnyrissä kypsynyt ja 16 litran px-sherrytetyssä tammitynnyrissä viimeistelty erikoiserä joka valmistui juhlistamaan Teerenpelin 20-vuotista taivalta. Tynnyrinvahvuinen (58,5 til-%) ns. living-cask tuote joka myydään suoraan tynnyristä. Ainut laatuinen kokemus jota on saatavilla vain rajoitetun ajan kaikista Teerenpeli-ravintoloista."
 
Zone-sarja -42%

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Edellistä luettaessa on sitten hyvä ottaa huomioon muutama seikka. Kaikki noista ovat arvostettuja viskejä. Nuo ovat myös käsittääkseni melkolailla ainoita iäkkäämpiä Single Pot Still -viskejä maailmassa. Saa korjata, jos menee pieleen. Kannattaa ehdottomasti maistaa jokaista noista, jos vaan sattuu tulemaan eteen, ihan jo viskityylinkin vuoksi. Jos on joku henkeen ja vereen savun ystävä, niin varmaan kannattaa suhtautua varauksella, mutta muuten ääntä kohden vaan.

Näyttää olevan niin, että noita kaikkia saa tällä hetkellä ongelmitta Suomestakin, mikä on hienoa. Näin ei ollut vielä joku vuosi sitten.
 
Green Spottia on kaapissa vajaa pullo, siltä ajalta kun sen joutui vielä tuomaan ulkomailta(Irlannista tässä tapauksessa) ja on todella, todella hyvää tavaraa, ja varsinkin hintaansa nähden.
 
Hyviä irkkuja nuo on ja tosiaan kun kaikkia saa tällä hetkellä Alkosestakin, niin sama maistella pois.
 
Perjantain irkut: Green Spot, Redbreast 12 & 15

Kaksi ensimmäistä jäivät aika valjuiksi, viimeisessä prosenttien mukanaan tuomaa runkoa.
Samoilla linjoilla noista, omaan makuun keveänpuoleisia. Olin syksyllä tastingissä, missä noiden lisäksi Redbreast 12 yo cask strength sekä Powers John's Lane. Tynnyrivahvuus voimisti selvästi Redbreastin makuja, hyvällä tavalla eli alkoholin maku ei ollut hallitseva elementti. Ei tainnut edes alkoholi maistua. Kannattaa kokeilla, jos tulee vastaan. Powers on 12-vuotias pot still, mikä on kypsytetty enimmäkseen ex-bourbontynnyrissä, mutta mukana myös ex-sherrytynnyrissä kypsytetty komponetti. Tässäkin enemmän makua kuin perus Redbreasteissa ja Green Spotissa. Saatavuudessa Suomessa ei havaintoja.
 
Ambassadööri antoi myös varovaisia lupauksia Red Spotista ja Blue Spotista sekä 21 yo Redbreastista.

- - - Updated - - -

Edellistä luettaessa on sitten hyvä ottaa huomioon muutama seikka. Kaikki noista ovat arvostettuja viskejä.

En kovin pahoiksi arvostellutkaan. :)

Nuo ovat myös käsittääkseni melkolailla ainoita iäkkäämpiä Single Pot Still -viskejä maailmassa.

Greeni oli 9 v.
 
Jouluksi odottaa Ben Nevis 22yo Sherry butt, Caol ila 18yo ja HP Einar. Sekä Claude Chatelier XO Extra Old. Kai noilla pääsee fiilistelemään.
 
Harmittaa... tuo edellä mainittu Ben nevis oli sitten korkki viallinen. Eli kun aukaisin niin korkki hajosi pulloon. Ja taas on samanlainen haju/maku kuin aikaisemmin tässä threadissa kertoilin siitä bunna 12yo:sta jonka epäilin olevan pilalla. En nyt tiedä että onko sattumaa vai mikä on että minulla on sattunut yhteensä 3 korkki viallista vuosien varrella(loch lomond, bunna12yo ja ben nevis) kaikissa näissä on sama haju/maku joka tökkii minulla. Tuleeko se tuosta korkin huonoudesta vai onko noilla viskeillä sitten tuollainen ominaisuus haju/maku.
 
Harmittaa... tuo edellä mainittu Ben nevis oli sitten korkki viallinen. Eli kun aukaisin niin korkki hajosi pulloon. Ja taas on samanlainen haju/maku kuin aikaisemmin tässä threadissa kertoilin siitä bunna 12yo:sta jonka epäilin olevan pilalla. En nyt tiedä että onko sattumaa vai mikä on että minulla on sattunut yhteensä 3 korkki viallista vuosien varrella(loch lomond, bunna12yo ja ben nevis) kaikissa näissä on sama haju/maku joka tökkii minulla. Tuleeko se tuosta korkin huonoudesta vai onko noilla viskeillä sitten tuollainen ominaisuus haju/maku.

Käsittääkseni korkin kuivuminen ei sinällään vaikuta kummemmin viskin makuun (säilytyspaikan valomäärä ja lämpötila ennemminkin), koska pullossa oleva ilma ei varsinaisesti vaihdu ja koska ilman osuus tilavuudesta (ja nesteen pinnan pinta-ala kaulan alueella) on hyvin pieni. Yli 20-vuotiailla saattaa hyvinkin olla korkki jo haperoitunut.
 
Käsittääkseni korkin kuivuminen ei sinällään vaikuta kummemmin viskin makuun (säilytyspaikan valomäärä ja lämpötila ennemminkin), koska pullossa oleva ilma ei varsinaisesti vaihdu ja koska ilman osuus tilavuudesta (ja nesteen pinnan pinta-ala kaulan alueella) on hyvin pieni. Yli 20-vuotiailla saattaa hyvinkin olla korkki jo haperoitunut.

Niin ei pitäisi mutta kun silti vaan puskee tuo epämiellyttävä maku/haju noissa kolmessa tapauksessa esiin. Kaikki ovat olleet boxeissa joten ei valoa ja normi huonelämmössä.
Kahdessa tapauksessa oli sellainen ilmiö että korki oli erittäin kostea kaikkialta ja mureneva ja tässä viimeisessä taas korkki oli todella hauras, ihan mureni kun sitä koski joten kyllä siitä pääse ilma läpi.
 
Kahdessa tapauksessa oli sellainen ilmiö että korki oli erittäin kostea kaikkialta ja mureneva

Kuulostaa iljettävältä, yöks.

ja tässä viimeisessä taas korkki oli todella hauras, ihan mureni kun sitä koski joten kyllä siitä pääse ilma läpi.

Normaalimman kuuloinen tapaus. Olemme VYSissä maistelleet Iäkkäitä harvinaisuuksia liki 70 tuotteen verran. Vanhimmat tisleet ovat olleet sotavuosilta ja suuri osa pullotteista on ollut 70-90-luvuilta. Näistä erittäin monessa korkit ovat hajonneet tyystin käsiin, mutta yksikään ei ole ollut "pilaantunut", ei siis ns. haju- tai makuhaittaa. Maistelijakuntana on ollut harrastajia 25-35 per lasti.

Ehkä neljäs kerta toden sanoo. :) Tai sitten ne vain ovat olleet sinun makuusi huonoja viskejä.

Niin ja edittiä edelliseen: Viskin ikä ei tietenkään hapanna korkkia, kun kerran juoma kypsyessään on tynnyrissä. :) Viittaan siis siihen, että tuote on ollut pullossa pitkään ja korkki on tänä aikana kuivunut.
 
Back
Ylös Bottom