Vegaanibodareita?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Heppu2
  • Aloitettu Aloitettu
mistä saat EPA ja DHA -rasvat?

mielestäni veganismi on aika idioottimaista. :)
t

sama

Taala ranskassa pyorii uutississa yksi oikeujuttu:
Vegaanipariskunnan 1 vuotias lapsi sairastui. Parikunta kunnon vegaaneina sitten antoivat yrtteja lapselleen uskoen etta lapsi parantuu. Jossain vaiheessa sitten tulivat jarkiinsa ja veivat lapsen laakariin, lapsi oli tassa vaiheessa jo liian aliravittu, ja se kuoli.

Talla hetkella parikuntaa syytetaan kuoleman tuottamuksesta. Mun mielesta saisivat syyttaa vaikka murhasta.

Mita sitten tulee urheiluun ja vegaanihommiin ?? aika vaikee kommentoida, kun toi vegaanihommeli ei nyt vaan ole terveellista, paitsi tietty kylma olut nain juhannuksen alla. Suomessa on tullu aika monta vegaani juhannusta vietettya. Paino tulee alas 4 paivassa 3 - 5 kg !!!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En tiedä onko täällä asiasta jo keskusteltu, mutta tässä taas Poliquin kertoo 5 syytä miksi soijaa ei kannata syödä:

"Reason 1 — Toxicity: Soy increases your toxic load. It's one of the most sprayed crops. Their high content of pesticides increases your ever-increasing toxic load. In addition, aluminum content skyrockets in processing.

Reason 2 — Potential hypothyroidism: Soy contains goitragens, which are compounds that lead to hypothyroidism. To learn more about fighting hypothyroidism, attend one my Biosignature Modulation seminars.

Reason 3 — Blocking mineral absorption: Soy has a high content of phytates, which are known to inhibit the absorption of both macro-minerals (i.e. calcium) and trace minerals (i.e. zinc). The good news is that meat consumption blocks phytates. If you're going to eat tofu, make sure to eat some meat (ironically) during the same meal.

Reason 4 — Link to Attention Deficit Disorder: Soy-based infant formulas are linked to ADD. They contain 80 times more manganese than breast milk. Too much manganese content is linked to neurotoxicity.

Reason 5 — Increased cardiovascular load: Hemaglutinin is found in soybeans. This compound is known to make red blood cells aggregate, therefore increasing your cardiovascular load.

If you're not convinced, read Dr. Kaayla Daniel's book, The Whole Soy Story, or check out her interview HERE on this site. The information and research provided will blow you away.

In conclusion, soy is for dorks."



Ajattelin että vegaaneita voisi kiinnostaa...
 
Mää en viitti mitenkään liioitella veganismin hienouksia sillä varsinkin huonon kokin tekemät vege-sapuskat ovat todella pahan makuisia. Mutta sitten ku vähän käyttää aikaa ruokien tekemiseen niin nam nam. Joskus vielä jaksoin tehdä täytettyjä paprikoit, missä oli sisällä mm. ruskeita papuja, soijarouhetta, maissia, herneitä ja ne oli taivaallisen hyviä. Nyt valitettavasti oon tullut aika laiskaksi ja ainakun teen ite ruoan niin ruoka on tölkkipapuja, muutama peruna ja salaattia puolilautasta. Todella helppo tehdä ja ehkä ravitsevaakin, mutta pitemmän päälle puuduttavan makuista. Salaattiin olen lisännyt viimeaikoina ihan sairaan määrän auringonkukan siemeniä ja olen älynnyt, että ne todella ravitsevia. Soijamaitoa menee kanssa mutta kun pakkiksen makkansyöjät totesivatkin, että soija ei liikakäyttöisesti ei ole terveyden kannalta se paras vaihtoehto, niin yritän vähentää soijaa lautasessa ja korvata sitä siemenillä, pavuilla, pähkinöillä, linsseillä ja vehnägluteiinilla. Soijan haitoista ei sitten kyllä tiedä kyllä kun katsoo Aasian kuolematilastoja ja vertaa Euroopan ja Amerikan (sori joiduitte umpikujaan).
Ja aika kovaa tahtia ne Kiinassakin siittää lapsia.

Lehdistöllä on yleensä tapana mustamaalata vain sellasia asioita, mitkä poikkeavat tavallisesta tilanteesta. Jos lapselle olisi syötetty makkaraa pelkästään niin tuskin olisi tullut niin kova haloo. Ja kyllä sellasiakin ihmisiä varmasti on, että ei kannata pistää kaikkea kritiikkiä yksittäisten tapausten piikkiin.

Veganismi ei ehkä ole täysin luonnollista, mutta onko maidon juominen luonnollista tai se, että kaikkiin ruokiin pistetään kaikenmaailman vitamiineja? Ei ole.
 
Mää en viitti mitenkään liioitella veganismin hienouksia sillä varsinkin huonon kokin tekemät vege-sapuskat ovat todella pahan makuisia. Mutta sitten ku vähän käyttää aikaa ruokien tekemiseen niin nam nam. Joskus vielä jaksoin tehdä täytettyjä paprikoit, missä oli sisällä mm. ruskeita papuja, soijarouhetta, maissia, herneitä ja ne oli taivaallisen hyviä. Nyt valitettavasti oon tullut aika laiskaksi ja ainakun teen ite ruoan niin ruoka on tölkkipapuja, muutama peruna ja salaattia puolilautasta. Todella helppo tehdä ja ehkä ravitsevaakin, mutta pitemmän päälle puuduttavan makuista. Salaattiin olen lisännyt viimeaikoina ihan sairaan määrän auringonkukan siemeniä ja olen älynnyt, että ne todella ravitsevia. Soijamaitoa menee kanssa mutta kun pakkiksen makkansyöjät totesivatkin, että soija ei liikakäyttöisesti ei ole terveyden kannalta se paras vaihtoehto, niin yritän vähentää soijaa lautasessa ja korvata sitä siemenillä, pavuilla, pähkinöillä, linsseillä ja vehnägluteiinilla. Soijan haitoista ei sitten kyllä tiedä kyllä kun katsoo Aasian kuolematilastoja ja vertaa Euroopan ja Amerikan (sori joiduitte umpikujaan).
Ja aika kovaa tahtia ne Kiinassakin siittää lapsia.
aurinkokukansiementen rasva on hyvin epäterveellistä, vaikka sitä vähän tulee saadakin. sama koskee monia pähkinöitä. liiallinen omega6 rasva on varmasti monen vegaaniruokavalion ongelma.

katso, mitä tuo nainen sanoo tuolla videolla aasialaisten soijansyönnistä. Tietyt soijatuotteet on turvallisia.
 
Mun muistin mukaan tofu ja soijamaito on terveellisiä, kun muille on tehty sitten joku toimenpide, mitä nyt en muista (rasva otettu pois?). Mutta joo katon ton linkin kanssa.

Jaa en tiennykkään, että omega 6:sen liika saanti on vaarallista. :eek:Linkkiä?

Kasvisrasvat on terveellisempiä kuin eläinrasva vaikka ehkä jotain poikkeuksia on (kookosrasva?)

Ja tosiaan tuc näistä asioista tietää paremmin.
 
Tuosta kemikaaliasiasta on paha sanoa mitään, mutta jos myrkkyjäänteitä ylipäätään pelkää elintarvikkeissaan, niin kannattaa harrastaa luomuilua.

Reason 2 — Potential hypothyroidism: Soy contains goitragens, which are compounds that lead to hypothyroidism. To learn more about fighting hypothyroidism, attend one my Biosignature Modulation seminars.

Ei terveillä aikuisilla, vaan vauvoilla, joille syötetään soijatuotteita äidinmaidonkorvikkeena. Nykyään niihinkin lisätään jodia, joka torjuu ongelmaa.

Reason 3 — Blocking mineral absorption: Soy has a high content of phytates, which are known to inhibit the absorption of both macro-minerals (i.e. calcium) and trace minerals (i.e. zinc). The good news is that meat consumption blocks phytates. If you're going to eat tofu, make sure to eat some meat (ironically) during the same meal.

Esimerkiksi vehnässä on huomattavasti enemmän fytiinihappoja kuin soijassa. Samoin muissa viljoissa ja etenkin täysjyvässä.

Reason 5 — Increased cardiovascular load: Hemaglutinin is found in soybeans. This compound is known to make red blood cells aggregate, therefore increasing your cardiovascular load.

Soija alentaa haitallista kolesterolia verrattuna maito- ja lihaproteiineihin, eli edistää verenkiertoelimistön terveyttä.

Lähinnä nuo soijavastaiset pointit vaikuttaisivat kulminoituvan sen sopimattomuuteen vauvoille äidinmaidonkorvikkeena (joka nyt on aika itsestäänselvyys minusta), josta yritetään hysteerisesti vetää johtopäätöstä soijan haitallisuudesta ihmisille ylipäätään.
 
Mun muistin mukaan tofu ja soijamaito on terveellisiä, kun muille on tehty sitten joku toimenpide, mitä nyt en muista (rasva otettu pois?). Mutta joo katon ton linkin kanssa.

Jaa en tiennykkään, että omega 6:sen liika saanti on vaarallista. :eek:Linkkiä?

Kasvisrasvat on terveellisempiä kuin eläinrasva vaikka ehkä jotain poikkeuksia on (kookosrasva?)

Ja tosiaan tuc näistä asioista tietää paremmin.

omega6 aiheuttaa ties mitä sydänsairauksia ja verisuonitauteja. sen on pro-inflammatorinen eli tulehdusta lisäävä. tällainen kytevä tulehdusreaktio on yksi teoria siitä, millä tavalla ihminen vanhenee ja kerää vaurioita. länsimaissa ihmiset saa aivan liikaa omega6:sta suhteessa omega3:een. etenkin suhteessa EPA ja DHA -rasvoihin.

tyydyttyneillä rasvoillakin on positiivisia vaikutuksia. ei niitä kannata täysin pois jättää. toisaalta monityydyttymättömien rasvojen(joita on mm. monissa kasviöljyissä) liiallinen syöminen on myös haitallista ja aiheuttaa mm. syöpäriskin kasvamista. monityydyttymättömät rasvat hapettuu helposti ja aiheuttaa sitä kautta tuhoa. kertatyydyttymätön rasva on kanssa terveellistä ja sen takia kannattaa syödä oliiviöljyä. itsellä ainakin ykkösrasvat on kalaöljy ja oliiviöljy. kalaöljystä omega3:a ja oliiviöljystä kertatyydyttymätöntä rasvaa.
 
soijan rasva on omega6:sta. maito- ja lihaproteiinit ei edistä verenkirtoelimistön sairauksia.

En sanonutkaan, että maito tai liha itsessään kohtuukäytössä edistäisivät sydän- ja verisuonisairauksia mainittavasti.
Totesin soijalla olevan edullisempi vaikutus niiden kannalta, kun sillä korvattiin eläinperäisiä proteiineja. Ei merkittävä (pari prosenttia alentunut huono kolesteroli), mutta senverran selvä kuitenkin ettei soijaa ainenkaan verenkiertoelimistön sairauksien kannalta voi huonommaksi valinnaksi haukkua, vaan päinvastoin.
 
En sanonutkaan, että maito tai liha itsessään kohtuukäytössä edistäisivät sydän- ja verisuonisairauksia mainittavasti.
Totesin soijalla olevan edullisempi vaikutus niiden kannalta, kun sillä korvattiin eläinperäisiä proteiineja. Ei merkittävä (pari prosenttia alentunut huono kolesteroli), mutta senverran selvä kuitenkin ettei soijaa ainenkaan verenkiertoelimistön sairauksien kannalta voi huonommaksi valinnaksi haukkua, vaan päinvastoin.
niin, jos rasvainen liha ja maitoproteiini korvataan soijalla. mieluummin kuitenkin korvaisin ne vähärasvaisella lihalla ja maitoproteiinilla.
 
En sanonutkaan, että maito tai liha itsessään kohtuukäytössä edistäisivät sydän- ja verisuonisairauksia mainittavasti.
Totesin soijalla olevan edullisempi vaikutus niiden kannalta, kun sillä korvattiin eläinperäisiä proteiineja. Ei merkittävä (pari prosenttia alentunut huono kolesteroli), mutta senverran selvä kuitenkin ettei soijaa ainenkaan verenkiertoelimistön sairauksien kannalta voi huonommaksi valinnaksi haukkua, vaan päinvastoin.

Muistan jostain lukeneeni soijapavuissa esiintyvän hemaglutiniinin (tjsp) lisäävän punasolujen yhteenliittymistaipumusta, joka siis lisää infarktiriskiä.
 
mistä saat EPA ja DHA -rasvat?

mielestäni veganismi on aika idioottimaista. :)

EPA ja DHA on omega kolmosia, joita saa eläintuotteista. niitä en saa, mutta saan omega kolmosta ALAn muodossa ainakin pellavansiemenöljystä. sitä teelusikallinen aamuin illoin. myös pellavansiemeniä syömällä saa samaa kamaa, mutta ottamalla pellavansiemenensä öljyn muodossa varmistaa sen, että ne rasvahapotki imeytyy.

ja mun mielestä on idioottimaista kutsua toisten ruokavalioita idioottimaisiksi.
 
Muistan jostain lukeneeni soijapavuissa esiintyvän hemaglutiniinin (tjsp) lisäävän punasolujen yhteenliittymistaipumusta, joka siis lisää infarktiriskiä.

luulen, että tarkoitat verihiutaleita. muistaakseni ne on verihiutaleet eikä punasolut, jotka liittyy yhteen.

ja mitä väittämääsi tulee, voi olla näin, mutta ei sitä infarktia tule pelkästään siitä, että veri hyytyy. veren täytyy hyytyä, ettei ihminen kuole verenhukkaan, jos sille tulee haava. infarkti tulee (rajusti yksinkertaistettuna!), kun verisuonen seinämän rakenne syystä tai toisesta on heikentynyt/ahtautunut, ja sitten veren hyytymä jää tähän heikkoon verisuonen seinämän kohtaan kiinni. eli jos on ruokavalio ja elämäntavat muuten kunnossa eikä synnynnäisiä verisuoniepämuodostumia, tuskin siitä soijan käytön lisäämästä veren hyytymistaipumuksesta mitään vaaraa on.
 
niin, jos rasvainen liha ja maitoproteiini korvataan soijalla. mieluummin kuitenkin korvaisin ne vähärasvaisella lihalla ja maitoproteiinilla.

Soija saattaa olla myös vähärasvaista maitoa parempi vaihtoehto sydän- ja verenkiertoelimistösairauksien torjunnassa. Tässä vertailututkimus soijan ja vähärasvaisen maidon vaikutuksesta verisuonten kuntoon korkeasta kolesterolista kärsivillä:
http://sciencelinks.jp/j-east/article/199910/000019991099A0245081.php

Muistan jostain lukeneeni soijapavuissa esiintyvän hemaglutiniinin (tjsp) lisäävän punasolujen yhteenliittymistaipumusta, joka siis lisää infarktiriskiä.

Soijalla tuotteena vaikuttaisi olevan juuri päinvastainen efekti. Soijan isoflavonoidella ja estrogeenijohdannaisilla on todettu olevan infarktiriskiä ja sen vaurioita alentava vaikutus.
Eläintutkimus:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=17530359
 
soija, kaiken lisäksi se ei ees oo kovin terveellistä, on ääliöille, samoin kuin lihasta kieltäytyminen..
Ihmistä ei oo tarkotettu pupujussin ruokavaliolle.
 
Fuhrer, kai mä sitten oon ääliö vaikka olenkin kauppakorkeakoululla tutkimushommissa ja kysellään Saksasta asti tekemään niille tutkimusprojekteja liittyen multi-stakeholder partnership -tyyppisiin yrityskoulutusratkaisuihin. Mitenkäs oma järjenkäyttösi jokapäiväisessä elämässä?

Menkää tuolle vapaan sanan osastolle kertomaan mielipiteenne veganismista, se keskustelu EI kuulu vegaanibodareista keskusteluun vaan hiekkalaatikolle. Täällä keskutellaan vegaanibodauksesta.

Pari kommenttia. EPAa ei aikuinen terve ihminen jos saa ALA:aa

http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00047&p_teos=skr&p_selaus=1830

Tuossa Antti Aro selittää asian. Kyseessä on ei-vegaanimyönteinen ravintotutkija joka ei levitä scheisseä kuten linkitetty Mercola (joka väittää mm. mikroaaltouunin muuttavan ruoan molekyylikoostumusta myrkylliseksi ja että soijan syönnistä tulee homoksi). Kannattaa ottaa selvää noista henkilöistä ja heidän taustoistaan ja rahoituslähteistään googlella.

Koska soijatuotteet uhkaavat monen miljardin lihabisnestä, soijasta on alettu esittämään hemmetisti perusteetonta kritiikkiä. Tässä mielestäni paras mihinkään suuntaan hötkyilemätön tietopaketti aiheesta, Soy: What's the bid deal.

http://www.t-nation.com/article/most_recent/soy_whats_the_big_deal

En muuten ymmärrä, että kuukausien asiallisen keskustelun jälkeen yhtäkkiä iso lauma tyyppejä saa päähänsä tulla tänne levittämään omia mielipiteitään "ääliömäisyydestä" tai "idioottimaisuudesta". Veganismi on kuitenkin ensisijaisesti mulle asia, jolla vähennän luonnonvarojen liikakäyttöä. Aiheesta on listattu tutkimuksia mm. täällä http://www.burningflags.com/VEGANVEGAN.html

PYYDÄN! ASIALLISTA KESKUSTELUA!

(ja menkää myös kertomaan Teemu "Ironteme" Isoaholle, kuinka lihasta kieltäytyminen on ääliöille, mun käsittääkseni kyseinen herra on kuitenkin todella monelle idoli ja kuitenkin SM-ykkönen classic bb:ssä)
 
t

sama

Taala ranskassa pyorii uutississa yksi oikeujuttu:
Vegaanipariskunnan 1 vuotias lapsi sairastui. Parikunta kunnon vegaaneina sitten antoivat yrtteja lapselleen uskoen etta lapsi parantuu. Jossain vaiheessa sitten tulivat jarkiinsa ja veivat lapsen laakariin, lapsi oli tassa vaiheessa jo liian aliravittu, ja se kuoli.

Talla hetkella parikuntaa syytetaan kuoleman tuottamuksesta. Mun mielesta saisivat syyttaa vaikka murhasta.

Mita sitten tulee urheiluun ja vegaanihommiin ?? aika vaikee kommentoida, kun toi vegaanihommeli ei nyt vaan ole terveellista, paitsi tietty kylma olut nain juhannuksen alla. Suomessa on tullu aika monta vegaani juhannusta vietettya. Paino tulee alas 4 paivassa 3 - 5 kg !!!

Miten hitossa se liittyy veganismiin, ettei vie lasta lääkäriin jos se on kipeä?????????? Mun mielestä se liittyy idiotismiin.

Mä oon saanut n. 7-8kg lisää reilun puolen vuoden sisällä massaa ja se ei todellakaan ole läskiä. Kynis olen edelleen, mutta kyllä reilusti yli satakiloisia voimamiesharrastajia vegaanien joukosta löytyy useampiakin.

Voisitko myös perustella, miksi vegaanihommeli ei nyt vaan ole terveellistä, kun tieteelliset tutkimukset osoittavat kiistatta, että oikein koostettu vegaaniruokavalio ON terveellistä.
 
En tiedä onko täällä asiasta jo keskusteltu, mutta tässä taas Poliquin kertoo 5 syytä miksi soijaa ei kannata syödä:

"Reason 1 — Toxicity: Soy increases your toxic load. It's one of the most sprayed crops. Their high content of pesticides increases your ever-increasing toxic load. In addition, aluminum content skyrockets in processing.

Reason 2 — Potential hypothyroidism: Soy contains goitragens, which are compounds that lead to hypothyroidism. To learn more about fighting hypothyroidism, attend one my Biosignature Modulation seminars.

Reason 3 — Blocking mineral absorption: Soy has a high content of phytates, which are known to inhibit the absorption of both macro-minerals (i.e. calcium) and trace minerals (i.e. zinc). The good news is that meat consumption blocks phytates. If you're going to eat tofu, make sure to eat some meat (ironically) during the same meal.

Reason 4 — Link to Attention Deficit Disorder: Soy-based infant formulas are linked to ADD. They contain 80 times more manganese than breast milk. Too much manganese content is linked to neurotoxicity.

Reason 5 — Increased cardiovascular load: Hemaglutinin is found in soybeans. This compound is known to make red blood cells aggregate, therefore increasing your cardiovascular load.

If you're not convinced, read Dr. Kaayla Daniel's book, The Whole Soy Story, or check out her interview HERE on this site. The information and research provided will blow you away.

In conclusion, soy is for dorks."

Ajattelin että vegaaneita voisi kiinnostaa...

1. Jos kerran ympäristömyrkyt kertyvät soijaan, niin miksi ne eivät kerry lihaan, joka kasvatetaan kyseisellä soijalla? Ihmisille tarkoitetut soijatuotteet tarkastetaan kemikaalijäämien osalta aivan kuten mitkä tahansa muutkin elintarvikkeet.

2. Goitrogeenit hajoavat liottaessa tai keitettäessä:

http://www.avoin.helsinki.fi/opetus/materiaalit/ravitsemustiede/images/Energia_ravaine_210807.pdf

3. Soijan fytaatit eivät estä kuin maksimissaan soijan itsensä sisältämien tiettyjen ravintoaineiden imeytymisen:

http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FKA/is_5_66/ai_n5994721/pg_3

Eli väärin meni sekin, vaikka Sally Fallon ja muut lihateollisuudesta palkkansa saavat väittävät toisin.

4. En suosittele kenelleen soijakorviketta äidinmaidon sijaan. Tuo kommentti on mielestäni lähtökohtaisesti korvikkeita vastaan ja äidinmaidon puolesta. Korvike on aina huonompi lapselle kuin äidinmaito, siitä ei ole kahta kysymystä! Soija ei aivan vauvaikäiselle ole sopivaa ravintoa, mutta eipä ole käsittelemätön lehmänmaitokaan.

5. Fermentointi deaktivoi hemaglutiniinin ja se on vaarallista vain tietyille sydänsairaille.

Mainittu Kaayla Daniel on muuten tällaisen lafkan johtoportaassa:

http://www.westonaprice.org/

Heti etusivulla isot mainokset lihantuottajilla, jotka sponsoroivat lafkaa. :hyper:

Lisää lafkasta http://en.wikipedia.org/wiki/The_Weston_A._Price_Foundation ja tietenkin myös Sally Fallon on sotkeentunut samaan pumppuun. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom