Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
On varmaan sellaisia jotka eivät pidä lihan mausta, ja vielä useammalle liha (varsinkin punainen) ei vaan sovi. Kyllähän tollanen 400g lihapihvi aika kauan suolistossa matkustaa ja jos on jo valmiiksi ruuansulatuksen kanssa ongelmia niin varmasti lisää tulee.miks vitus ihmiset on vegaaneja, onko olemassa miehiä jotka ei diggaa lihasta? :wtf::wtf::wtf::wtf:
Minä taas kannatan ekologista ja terveellistä ruokaa, riippumatta siitä missä se on valmistettu.Kannatan lähiruokaa ja ei ole hyvä rahdata maitoa tänne vaikka Saksasta tai Kiinasta. Mitä uudempaa ruoka on sitä terveellisempää se on. Nopeasti pilaantuvat tuotteet ovat yleensä terveellisempiä kuin pitkään säilyvät
Kala on ehdottomasti terveellisimmästä päästä eläinkunnan tuotteita, lähinnä rasvojensa ansiosta. Se kala mitä jengi pääosin vetää on kuitenkin todella kaukana terveellisestä. Torilta ostettu tuore villinä pyydystetty kala on toki terveellistä kunhan ei syö niin paljoa että raskasmetalleista tulee ongelmaa.Olen sitä mieltä ja aika moni muukin(asiantuntija) että parhaat kalat ovat parempia ja terveellisempiä proteiinin ja etenkin rasvan lähteitä kuin soija, pähkinät jne. Voit vapaasti olla eri mieltä jos se sinusta siltä tuntuu ja semmoinen kuva sinusta jää että pidät myös kaikkea kalaa epäterveelisempänä kuin kasviksia.
Tuossa on kyllä pointtia. Kasvissyöjäksi ryhtymällä ilman että ottaa asioista selvää tekee haittaa paitsi itselleen, myös muille jotka harkitsevat kasvissyöntiä koska noita huonoja kokemuksia lukemalla moni varmasti rupeaa epäilemään koko ruokavaliota, vaikka se oikein suunniteltuna on hyvin helppoa.Ranskan perunat laitoin esimerkiksi juuri siksi että ovat epäterveellistä. Jos henkilö joka tietää juuri ja juuri rasvan ja hiilareiden eron alkaa kasvissyöjäksi vaikkapa eettisten syiden vuoksi ottamatta mitään selvää ravintoasioista. Miitä luulet että tällöin on tuloksena? Kasvissyöjät tietävät yleensä enemmän ravintoasioista kuin satunnainen kävelijä. Tästä johtuu virheellinen kuva kasvisruokavalion terveellisyydestä.
Tässäpä yksi esimerkki henkilöstä jonka terveys petti 20 vuoden kasvissyönnin jälkeen> http://www.amazon.com/Vegetarian-Myth-Food-Justice-Sustainability/dp/1604860804/
Tietty voi myös ostaa noin 100-150€ maksavan soijamaitokoneen joka tekee puolessa tunnissa kourallisesta soijapapuja litran soijamaitoa siten että ilman hankintahintaa laskettuna maito maksaa alle 20 senttiä litra.Tällä hetkellä kuitenkin maito on yli puolta halvempaa kuin soijamaito. Miksi se on halvempaa kuuluu eri osastolle(talous,politiikka,uskonto) mutta myös laivarahteja tuetaan maista toiseen.
Joo, eipä tuo tofu mistään edullisimmasta päästä ole mutta meneekin lähemmäs herkku- kuin mättöruokaosastoa. Itse pystyisin hommaamaan Saksasta tukusta alle 4€/kg tofua isoissa könteissä ja aion sen lähivuosina tehdäkin.Katselin nuita antamiasi sivuja mutta tofua ei toimiteta vaan ainoastaan nouto on mahdollinen. Tofu vaatii kylmäsäilytyksen. Tofun hinta oli 3,49€/250g. Muita halpoja tuotteita tuolla kyllä on. Suomalainen maitorahka maksaa 2,40€/kg Lidlissä ja raejuusto 4€/kg eli ovat huomattavasti halvempaa kuin tofu.
Keskustelun herättäminen on kuitenkin hyvä asia ja onhan tässä hyviä näkökulmia tullut esiin. Niin, ja jos kasvissyönti yleistyy niin kritiikki tolkutonta lihantuotannon tukemista kohtaan nousee ja sitä myöten suomalaisten 400€/per lärvi eli n. 1000€/per palkanmaksaja maksamat maataloustuet tulisivat vähenemään. Lihan ostohinta nousisi mutta verotus laskisi vastaavasti.Lopuksi vielä että minulla ei ole mitään kasvissyöntiä vastaan kunhan syy on oikea eli eettiset tai ekologiset. Oikeastaan parempi vaikka määrä kasvaisi. Tällöin lihan hinta halpenisi. Eikä haittaisi vaikka kaikki muut olisivat kasvissyöjiä sillä silloin olisin ainoa metsästäjä ja kalastaja. Saisin kuitenkin kalastaa koska se olisi katoavaa kulttuuriperintöä.
Joistain aasialaisista ruokakaupoista saa mutta hyvin rajoitettua on tarjonta. Harmittaa, koska itsekin ostaisin sitä tämän tästä K2-vitamiinin takia.Ps. Saako suomesta soijan terveellisintä muotoa Nattoa?
Tää on osin harhakäsite. Tofu ja soijamaito ovat yleisimmät soijan käyttötavat ja molemmat noista ovat pari tuhatta vuotta vanhoja juttuja. Tofu ei ole fermentoitunutta vaan nigarilla juoksutettua ja soijamaitoakaan ei ole fermentoitu. Fermentoitu tofu on todella voimakkaan eltaantuneen hajuista ja makuista ja sitä käytetään ruoanlaitossa kuten homejuustoa. Soijakastike ja natto ovat yleisimmät fermentoidut soijatuotteet.Fermentointi tekee soijasta huomattavasti terveellisempää. Perinteisillä soijan käyttöalueilla soijan fermentointi on hyvin yleistä.
Hei, 178 olisi hieno kuulla tuloksistasi jos treenailet ihan tosissasi! Kukin taaplaa tyylillään, minusta veganismi on tosi helppoa mutta ei itseään voi tietenkään mihinkään pakottaa. Se vaikeus kestää ehkä kuukauden kun tottuu mitä kaupasta ostaa ja sen jälkeen se on helppoa kuin heinänteko.
Ja itse aiheeseen, saksalaiset vegaanit panivat voimanostoenkkoja uusiksi roppakaupalla. Kisaraporttia tällä: http://www.veganfitness.net/viewtopic.php?f=16&t=21284
(nää on ne samat kaverit josta aiemmin joku mainitsi, että kaikki hänen salillaan käyvät ovat yhtä hyvissä lihoissa)
Minä taas kannatan ekologista ja terveellistä ruokaa, riippumatta siitä missä se on valmistettu.
Kala on ehdottomasti terveellisimmästä päästä eläinkunnan tuotteita, lähinnä rasvojensa ansiosta. Se kala mitä jengi pääosin vetää on kuitenkin todella kaukana terveellisestä. Torilta ostettu tuore villinä pyydystetty kala on toki terveellistä kunhan ei syö niin paljoa että raskasmetalleista tulee ongelmaa.
Tuossa on kyllä pointtia. Kasvissyöjäksi ryhtymällä ilman että ottaa asioista selvää tekee haittaa paitsi itselleen, myös muille jotka harkitsevat kasvissyöntiä koska noita huonoja kokemuksia lukemalla moni varmasti rupeaa epäilemään koko ruokavaliota, vaikka se oikein suunniteltuna on hyvin helppoa.
Tietty voi myös ostaa noin 100-150€ maksavan soijamaitokoneen joka tekee puolessa tunnissa kourallisesta soijapapuja litran soijamaitoa siten että ilman hankintahintaa laskettuna maito maksaa alle 20 senttiä litra.
Joo, eipä tuo tofu mistään edullisimmasta päästä ole mutta meneekin lähemmäs herkku- kuin mättöruokaosastoa. Itse pystyisin hommaamaan Saksasta tukusta alle 4€/kg tofua isoissa könteissä ja aion sen lähivuosina tehdäkin.
Keskustelun herättäminen on kuitenkin hyvä asia ja onhan tässä hyviä näkökulmia tullut esiin. Niin, ja jos kasvissyönti yleistyy niin kritiikki tolkutonta lihantuotannon tukemista kohtaan nousee ja sitä myöten suomalaisten 400€/per lärvi eli n. 1000€/per palkanmaksaja maksamat maataloustuet tulisivat vähenemään. Lihan ostohinta nousisi mutta verotus laskisi vastaavasti.
Metsästystä ja kalastusta omaan käyttöön en kritisoi ekologisista syistä koska kestäviä argumentteja sen kritisointiin ei ekologisista syistä ole.
Joistain aasialaisista ruokakaupoista saa mutta hyvin rajoitettua on tarjonta. Harmittaa, koska itsekin ostaisin sitä tämän tästä K2-vitamiinin takia.
..
Tää on osin harhakäsite. Tofu ja soijamaito ovat yleisimmät soijan käyttötavat ja molemmat noista ovat pari tuhatta vuotta vanhoja juttuja. Tofu ei ole fermentoitunutta vaan nigarilla juoksutettua ja soijamaitoakaan ei ole fermentoitu. Fermentoitu tofu on todella voimakkaan eltaantuneen hajuista ja makuista ja sitä käytetään ruoanlaitossa kuten homejuustoa. Soijakastike ja natto ovat yleisimmät fermentoidut soijatuotteet.
Käsitit ilmeisesti väärin ensimmäisen kohdan. Ostan mieluummiin tuoreita mansikoita naapurista kuin pakastettuja intiasta. Lähes aina lähellä tuotettu ruoka on ekologisempaa kuin maapallon toiselta puolelta rahdattu vaikka hinta voikin olla kalliimpi. Uusi-seelantilanen lampaanliha on Suomessa noin puolet halvempaa kuin suomalainen mutta ei varmastikkaan ekologisempaa.
Suomalaisen viljelyn ekologisuus on vailla todellisuuspohjaa ja täkäläinen viljantuotanto kuormittaa ympäristöä enemmän kuin muualla Euroopassa. Näin arvioi professori Sirpa Kurppa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta Turun Sanomien ja Keskisuomalaisen haastattelussa.
Kurpan mukaan mitkään tutkimustulokset eivät anna tukea sille, että suomalaisen ruoan tuotanto olisi erityisen ympäristöystävällistä.
Suomessa viljely kuluttaa runsaasti energiaa, mutta hehtaarikohtainen sato jää silti puolta pienemmäksi kuin Keski-Euroopassa.
Energiaa kuluu paitsi kylvöön ja sadonkorjuuseen myös viljan kuivaukseen. Lisäksi energiaa syövät typpilannoitteet.
Minusta lähiruoan väitettyä ekologisuutta ei pitäisi ottaa itsestäänselvyytenä.
http://www.yle.fi/uutiset/luonto_ja...aisen_viljelyn_ekologisuus_myytti_245235.html
On luultavammin ekologisempaa pidemmistä kuljetusetäisyyksistä huolimatta kasvattaa ruokaa (myös liharuokaa) lämpimämmissä maissa, joissa ei tarvita esimerkiksi hedelmien ja vihannesten kasvatukseen puolet vuodesta lämmitettyjä kasvihuoneita, suurempia lannoitemääriä ja tuplasti peltopinta-alaa.
Suurin osa ulkomaisesta ruoasta tulee Suomen laivarahtina, jonka hiilijalanjälki on noin neljäsosa vastaavasta matkasta kuorma-autolla, joten matkan tuoma lisärasitus luonnolle voi helposti kumoutua itse viljelyn paremmalla ekologisuudella lämpimissä maissa.
Kisat olivat kyseisen henkilön ensimmäiset ja massaa lähti hieman suunniteltua enemmän pois.
Mielenkiintoinen ketju.
Voisin alkaa kaninruokakoekaniiniksi. Nykyisin syön eläinperäiset elintarvikkeet, esim maitotuotteet, munat ja lihat (lihaa tosi harvoin) luomuna, eikä esim. luomurahkaa ole löytynyt. Kalaa en syö luomuna, mutta en myöskään kovin usein.
Ruokavalioni proteiinimäärä eläinperäisistä tuotteista on siis jo valmiiksi aika pieni, joten voisin varmaan luopua kokonaan. Jos se nyt ketään kiinnostaisi, niin voisihan sitä jotain kuvaseurantaa pitää. Tällä hetkellä lihaksia ei ole kummemmin, joten ei paljon jännitä, meneekö miten paljon hukkaan. Vaatisi kyllä jonkun verran perehtymistä ja suunnittelua, ehkä aloitus siis helmikuussa aikaisintaan.
Niin ja olen siis nainen.
Kalaöljystä en kyllä luopuisi, mutta kaikista eläinperäisistä proteiininlähteistä.