Vegaanibodareita?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Heppu2
  • Aloitettu Aloitettu
Kuten ylen uutiset ovat meille jo opettaneet kuka tahansa narukäsi voi vedellä ties mitä pillereitä ilman että sitä päälle päin näkisi. Ja kyllähän nyt jokaisen pari vuotta reenanneen käsittääkseni pitäisi pystyä yli 2 kertaa omapainonsa mavea ottamaan helposti? tai ainakin näissä kaikki ruokaisten piireissä missä itse vaikutan...
Joo, kyllä semmoset 70-kiloset nyt aina tuosta vaan nappaa tuplaten oman painonsa. Sen sijaan 100-kiloset äijät rupeaa jo vähän harvemmin nostamaan 2,5 kertaa omaa painoaan ilman vähän pidempää treeniä.

Itse nappasin vegaanina 2 KUUKAUDEN treenillä yli 2 x oman painoni mavessa. Tosin massaa oli silloin 70-75kg ja mavesta nousi jotain reilut 150kg enkä ajatellut sen olevan edes paljoa ja olen luonnostani ruipelo. Kehon mittasuhteet tosin jeesaa, kun on pitkähköt kädet. En ole yli 180 kiloa ottanut mavessa koska sain jonkun pienen selkävaivan viime vuonna. kasvissyöjä olen ollut 15 vuotta josta viimeiset 4 vuotta vegaanina.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse olen saanut nähdä ja lukea että vegaaniruokavaliolla voi kasvattaa lihasta oikein mainiosti, ja terveellistäkin se on. MUTTA suurin syy miksi ihmettelen vegaaneja, on se, että miten kukaan voi jättää niin mahtavia ruoka-aineita käyttämättä, kuten naudanliha, kana, kalkkuna. Nämä on maultaan parasta ravintoa mitä tiedän(tiedän, mielipideasiat jne.) mutta on ne niin hyviä oikein tehtynä, että oikein puistattaisi vaihtaa ne kasviksiin, joulupöydässäkin joku kukkakaali kinkun sijaan, hyi!(kärjistetty esimerkki Aku Ankka- lehdestä :D)

Muutenkin on vaikea keksiä mitään järkisyytä jättää liharuuat KOKONAAN pois. Kasvissyönti ei ole sen halvempaa kuin sekasyönti, ja liharuoka ei tuo terveyshaittoja, siis hyvä liha oikeissa aterioissa. Moni sanoo ettei pidä lihan mausta, mielestäni tämä on naurettava tekosyy selvän ideologistisen elämäntavan toteuttamisen motiiviksi, sillä "lihan maku" on niin laaja ja monikirjoinen käsite, että on naurettavaa väittää inhoavansa niitä kaikkia makuja, ikäänkuin joku sanoisi vihaavansa kaikkia mehuja, ne kun ovat pahoja.
Tämä oli lähinnä avautuminen, hieman omaa näkökulmaa ja ihmettelyä tämän mielestäni lapsellisen pervertikkoelämäntavan tiimoilta.
 
Derek on personal raineri jenkeistä. Kirjoittelee täällä: Vegan Muscle and Fitness

4316504309_ce2af32c0a.jpg


4493748655_a697725b75_o.jpg


_MG_9254.jpg
 
En tiedä menikö multa vain ohi, mutten huomannut kenenkään vielä maininneen moninkertaista Mr. Universea Bill Pearlia. Bill oli lakto-ovo-vegetaristi ja lihasmassat aikansa huipputasoa. Tietysti tuo lakto-ovo-lisä tekee proteiinin riittävästä nauttimisesta huomattavasti helpompaa, kuin puhtaalla vegaaniruokavaliolla. Bill täyttää tänä vuonna 80 ja nettiselailun perusteella näyttäisi voivan edelleen hyvin.

Kuvia mm. täällä: http://www.schwarzenegger.it/mro/pearl.html
 
Joni Purmonen, todella pitkäaikainen vegaani, rykäisi viimeisessä brittien vahvamieskarsinnoissa voiton ja sai finaalipaikan Brittien vahvin mies -kisoihin alle 105-kiloisten sarjassa. Tässä video karsinnoista:

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tietenkin raiskaus on pahempi juttu kuin lihansyönti. Suurin osa mun tutuista syö lihaa. Eläimen tappaminen ravinnoksi on ihmiselle melko luontaista ja esim. alkuperäiskansoille selviytymisen edellytys. Meillä kehittyneessä yhteiskunnassa on kuitenkin mahdollisuus valita samat ravintoaineet sisältäviä tuotteita jotka ovat paljon ekologisempia kuin tehoeläintuotannon tuotokset joten lihan syönnistä on tullut melko turhaa ja ainoa peruste tuntuu olevan se, että "liha on niin hyvää etten halua luopua siitä". Siten perustelut jäävät mukavuuskysymyksiksi kun muuhun ei oikein argumentteja ole (jos ei lasketa satunnaista riistan syömistä).


Sekaruokavalio on terveellisempää kuin kasvisruoka. Alkuperäiskansojen terveys on useilla alueilla romahtanut kun on siirrytty hyvin lihapitoisesta ruuasta enemmän kasviksia sisätltävään.

Sekaruoka on myös halvempaa. Maito on yli puolet halvempaa kuin soijamaito. Samoin juusto vs tofu. Lihaa on myös usein tarjouksessa 50% kun taas soijaa ei juuri koskaan ole alessa
 
Sekaruokavalio on terveellisempää kuin kasvisruoka. Alkuperäiskansojen terveys on useilla alueilla romahtanut kun on siirrytty hyvin lihapitoisesta ruuasta enemmän kasviksia sisätltävään.

Sekaruoka on myös halvempaa. Maito on yli puolet halvempaa kuin soijamaito. Samoin juusto vs tofu. Lihaa on myös usein tarjouksessa 50% kun taas soijaa ei juuri koskaan ole alessa

Mutta ei silti kannata unohtaa että lisäravinteita ei nyt rankata lähteen perusteella. Puhutaan kuitenkin kehonrakentamisesta ja/tai voimailusta.
 
Sekaruokavalio on terveellisempää kuin kasvisruoka. Alkuperäiskansojen terveys on useilla alueilla romahtanut kun on siirrytty hyvin lihapitoisesta ruuasta enemmän kasviksia sisätltävään.
Miksi sitten vegaanit ovat esim. USA:ssa varmaan tervein yksittäinen kansanryhmä?

Sekaruoka on myös halvempaa. Maito on yli puolet halvempaa kuin soijamaito. Samoin juusto vs tofu. Lihaa on myös usein tarjouksessa 50% kun taas soijaa ei juuri koskaan ole alessa
Maito on niin halpaa sen takia että sitä subventoidaan aivan helvetin vahvasti sinun ja minun ja kaikkien muiden verovaroilla. Joi maitoa tai ei. Suomessa ei edes olisi maidon tuotantoa kuin murto-osa nykyisestä ilman maataloustukia.

Tofu maksaa etnokaupoissa 4 euroa kilo ja liha on tarjouksessa sen takia että se menee huonoksi niin nopeasti, mitä ei soijan kanssa tapahdu. Ja soija on silti halvempaa kuin liha vaikka liha olisi puoleen hintaan. Lisäksi lihassakin maksat saman verran lisää veroina koska lihantuotanto ei ole taloudellisesti kannattavaa Suomessa.
 
Miksi sitten vegaanit ovat esim. USA:ssa varmaan tervein yksittäinen kansanryhmä?


Maito on niin halpaa sen takia että sitä subventoidaan aivan helvetin vahvasti sinun ja minun ja kaikkien muiden verovaroilla. Joi maitoa tai ei. Suomessa ei edes olisi maidon tuotantoa kuin murto-osa nykyisestä ilman maataloustukia.

Tofu maksaa etnokaupoissa 4 euroa kilo ja liha on tarjouksessa sen takia että se menee huonoksi niin nopeasti, mitä ei soijan kanssa tapahdu. Ja soija on silti halvempaa kuin liha vaikka liha olisi puoleen hintaan. Lisäksi lihassakin maksat saman verran lisää veroina koska lihantuotanto ei ole taloudellisesti kannattavaa Suomessa.

Parempi että se maito suomessa tehdään kuin naapurimaissa....ja taitais ilman tukiakin olla alle 1.8-2.0€

Se että vegetaristit on USA:ssa terveempi ei tarkoita sitä että veganismi olisi terveellisempää. Kun ihmiset siirtyvät veganismiin joutuvat he miettimään tarkemmin syömisiään ja terveysvaikutukset johtuvat enemmänki tästä kuin kasvisruokavaliosta sinällään. Sekä kasviksissa että lihoissa on terveellisiä vaihtoehtoja. Mietippä jos joku puronieriää syövä alkaisi kasvissyöjäksi ja sen suurempia miettimättä vaihtaisi puronieriät ranskan perunoihin paranisiko hänen terveys?

Täällä päin Suomea ei nuita etnokauppoja ole lähimailla joten niissä ei ole mahdollisuutta käydä.
 
Lisäyksenä vielä edelliseen. USA:ssa vegaanit elävät myös muuten terveellisemmin kuin muut ihmiset (vähemmän alkoholia,tupakkia,huumeita, enemmän liikuntaa jne)
 
Parempi että se maito suomessa tehdään kuin naapurimaissa...
Miksi?

.ja taitais ilman tukiakin olla alle 1.8-2.0€
Ulkomailla soijamaitoa saa alle eurolla litra. Kasvimaidot ovat kalliita Suomessa tasan sen takia että ylettömän maitotuotantotuen takia vaihtoehdoille ei ole markkinoita kun jengi maksaa verovaroistaan joka tpaauksessa maidosta, joi sitä tai ei.

Se että vegetaristit on USA:ssa terveempi ei tarkoita sitä että veganismi olisi terveellisempää. Kun ihmiset siirtyvät veganismiin joutuvat he miettimään tarkemmin syömisiään ja terveysvaikutukset johtuvat enemmänki tästä kuin kasvisruokavaliosta sinällään. Sekä kasviksissa että lihoissa on terveellisiä vaihtoehtoja. Mietippä jos joku puronieriää syövä alkaisi kasvissyöjäksi ja sen suurempia miettimättä vaihtaisi puronieriät ranskan perunoihin paranisiko hänen terveys?
Ja tää ei varmaan yhtään päde esim. alkuperäiskansoihin joiden elinikä on sitä paitsi kasvanut ihan v**usti sen jälkeen kun on otettu käyttöön länsimainen elämäntapa vaikka ovatkin siirtyneet juopotteleviksi läskeiksi. Prosessoitu tärkkelys ei kuulu yhtään sen enempää kasvissyöntiin kuin lihansyöntiinkään vaan on yhtistä molemmille ja kaikissa tilanteissa vältettävää.

Esimerkkisi puronieriän vaihtaminen ranskalaisiin perunoihin on yhtä järkevä kuin verrata lihan vaihtamista ihmispaskaan ruokavaliossa.

Täällä päin Suomea ei nuita etnokauppoja ole lähimailla joten niissä ei ole mahdollisuutta käydä.
Sitten voi tilata vegeverkkokaupoista kuten Vegaanikaupasta tai Vegetukusta.

PS. Kasvissyöjät ovat terveempiä kuin muut ihmisryhmät vaikka harrastavat keskimäärin VÄHEMMÄN liikuntaa. Tutkittu juttu.
 
Miksi?


Ulkomailla soijamaitoa saa alle eurolla litra. Kasvimaidot ovat kalliita Suomessa tasan sen takia että ylettömän maitotuotantotuen takia vaihtoehdoille ei ole markkinoita kun jengi maksaa verovaroistaan joka tpaauksessa maidosta, joi sitä tai ei.


Ja tää ei varmaan yhtään päde esim. alkuperäiskansoihin joiden elinikä on sitä paitsi kasvanut ihan v**usti sen jälkeen kun on otettu käyttöön länsimainen elämäntapa vaikka ovatkin siirtyneet juopotteleviksi läskeiksi. Prosessoitu tärkkelys ei kuulu yhtään sen enempää kasvissyöntiin kuin lihansyöntiinkään vaan on yhtistä molemmille ja kaikissa tilanteissa vältettävää.

Esimerkkisi puronieriän vaihtaminen ranskalaisiin perunoihin on yhtä järkevä kuin verrata lihan vaihtamista ihmispaskaan ruokavaliossa.


Sitten voi tilata vegeverkkokaupoista kuten Vegaanikaupasta tai Vegetukusta.

PS. Kasvissyöjät ovat terveempiä kuin muut ihmisryhmät vaikka harrastavat keskimäärin VÄHEMMÄN liikuntaa. Tutkittu juttu.

Kannatan lähiruokaa ja ei ole hyvä rahdata maitoa tänne vaikka Saksasta tai Kiinasta. Mitä uudempaa ruoka on sitä terveellisempää se on. Nopeasti pilaantuvat tuotteet ovat yleensä terveellisempiä kuin pitkään säilyvät

Olen sitä mieltä ja aika moni muukin(asiantuntija) että parhaat kalat ovat parempia ja terveellisempiä proteiinin ja etenkin rasvan lähteitä kuin soija, pähkinät jne. Voit vapaasti olla eri mieltä jos se sinusta siltä tuntuu ja semmoinen kuva sinusta jää että pidät myös kaikkea kalaa epäterveelisempänä kuin kasviksia.

Ranskan perunat laitoin esimerkiksi juuri siksi että ovat epäterveellistä. Jos henkilö joka tietää juuri ja juuri rasvan ja hiilareiden eron alkaa kasvissyöjäksi vaikkapa eettisten syiden vuoksi ottamatta mitään selvää ravintoasioista. Miitä luulet että tällöin on tuloksena? Kasvissyöjät tietävät yleensä enemmän ravintoasioista kuin satunnainen kävelijä. Tästä johtuu virheellinen kuva kasvisruokavalion terveellisyydestä.
Tässäpä yksi esimerkki henkilöstä jonka terveys petti 20 vuoden kasvissyönnin jälkeen> http://www.amazon.com/Vegetarian-Myth-Food-Justice-Sustainability/dp/1604860804/

Tällä hetkellä kuitenkin maito on yli puolta halvempaa kuin soijamaito. Miksi se on halvempaa kuuluu eri osastolle(talous,politiikka,uskonto) mutta myös laivarahteja tuetaan maista toiseen.

Katselin nuita antamiasi sivuja mutta tofua ei toimiteta vaan ainoastaan nouto on mahdollinen. Tofu vaatii kylmäsäilytyksen. Tofun hinta oli 3,49€/250g. Muita halpoja tuotteita tuolla kyllä on. Suomalainen maitorahka maksaa 2,40€/kg Lidlissä ja raejuusto 4€/kg eli ovat huomattavasti halvempaa kuin tofu.

Lopuksi vielä että minulla ei ole mitään kasvissyöntiä vastaan kunhan syy on oikea eli eettiset tai ekologiset. Oikeastaan parempi vaikka määrä kasvaisi. Tällöin lihan hinta halpenisi. Eikä haittaisi vaikka kaikki muut olisivat kasvissyöjiä sillä silloin olisin ainoa metsästäjä ja kalastaja. Saisin kuitenkin kalastaa koska se olisi katoavaa kulttuuriperintöä.

Ps. Saako suomesta soijan terveellisintä muotoa Nattoa?
 
...Ps. Saako suomesta soijan terveellisintä muotoa Nattoa?

Mitä vikaa normaalissa soijassa on? Itse olen ollut siinä luulossa, että esim. marketista ostettavat soijarouheet/hiutaleet ym. on ihan hyvä ja terveellinen lisä pieninä määrinä esim. puuron seassa?
 
Ihan turhaa. Kohta kaikki syödään nanoruokaa ja ulostetta vastaan saat uuden ruokasetelin.
 
Parempi että se maito suomessa tehdään kuin naapurimaissa....ja taitais ilman tukiakin olla alle 1.8-2.0€

Se että vegetaristit on USA:ssa terveempi ei tarkoita sitä että veganismi olisi terveellisempää. Kun ihmiset siirtyvät veganismiin joutuvat he miettimään tarkemmin syömisiään ja terveysvaikutukset johtuvat enemmänki tästä kuin kasvisruokavaliosta sinällään. Sekä kasviksissa että lihoissa on terveellisiä vaihtoehtoja. Mietippä jos joku puronieriää syövä alkaisi kasvissyöjäksi ja sen suurempia miettimättä vaihtaisi puronieriät ranskan perunoihin paranisiko hänen terveys?

Täällä päin Suomea ei nuita etnokauppoja ole lähimailla joten niissä ei ole mahdollisuutta käydä.
Nyt on aika ontuvaa perustelua, ottaen huomioon että itse sanoit tätä edeltävässä viestissä kovin yleistävästi jotain ihmeelliisyyksiä alkuasukasheimoista ja muutoksista sielläpäin. Samaan henkeen voisi sanoa "no ne alkuasukkaat nyt vaan on daijua sakkia eivätkä ymmärrä terveellisen kasvisruuan päälle".

Eipä mulla intressejä mihinkään suuntaan tässä ole argumentoida sen kummemmin, mutta se näissä keskusteluissa on outoa, varsinkin tämänhenkisessä foorumilssa on se, että täälläkin varmaan leijonaosa ottaa mikroravinteensa purkista sellun tai gelatiinikapselin kera. Sitten kun tulee lihansyöntikeskustelun aika, on liha aidosti terveellisä eikä se ole korvattavissa sitten millään. Tällä en nyt sinua henk.koht. tarkoita, vaan ihan yleisesti sitä että tuntuu että jengi ei tässä argumentoi terveellisyyssyistä vaan lähinnä sen oman elämäntavan ja tottumuksen puolesta.
 
Nyt on aika ontuvaa perustelua, ottaen huomioon että itse sanoit tätä edeltävässä viestissä kovin yleistävästi jotain ihmeelliisyyksiä alkuasukasheimoista ja muutoksista sielläpäin. Samaan henkeen voisi sanoa "no ne alkuasukkaat nyt vaan on daijua sakkia eivätkä ymmärrä terveellisen kasvisruuan päälle".

Eipä mulla intressejä mihinkään suuntaan tässä ole argumentoida sen kummemmin, mutta se näissä keskusteluissa on outoa, varsinkin tämänhenkisessä foorumilssa on se, että täälläkin varmaan leijonaosa ottaa mikroravinteensa purkista sellun tai gelatiinikapselin kera. Sitten kun tulee lihansyöntikeskustelun aika, on liha aidosti terveellisä eikä se ole korvattavissa sitten millään. Tällä en nyt sinua henk.koht. tarkoita, vaan ihan yleisesti sitä että tuntuu että jengi ei tässä argumentoi terveellisyyssyistä vaan lähinnä sen oman elämäntavan ja tottumuksen puolesta.

Maaeläinten ja lintujen liha on korvattavissa helpostikin jos maitotuotteet/munat kuuluvat ruokavalioon. Kalan rasvoja ei sen sijaan voi korvata kovinkaan tehokkaasti jos ei halua syödä hyljettä.

Jostain paperimuotoisesta luin tämän tiedon terveyden heikkenemisestä. En nyt muista mistä. Tässä kuitenkin muutama linkki kiinnostuneille:

http://www.staffanlindeberg.com/TheKitavaStudy.html/

www.inchr.com/Doc/May05/Bjerregaard et al 2004.pdf

http://www.eoearth.org/article/Envi...al,_cultural,_and_mental_health_in_the_Arctic

Sydän- ja verisuonitautien määrä on kasvanut Grönlannissa. Diabetes oli aiemmin tuntematon tauti inuiiteilla.
 
Joko nämä on mainittu?

Spirulina (Spirulina provides all the required amino acids, and in a form that is five times easier to digest than meat or soy protein.)

Hamppuproteiini (Whole hempseed also contains about 25% of a highly-digestible protein, where 1/3 is edestin and 2/3 are albumins. Its amino acid profile is close to "complete" when compared to more common sources of proteins such as meat, milk, eggs and soy)

Chia siemen (With Chia, you don't need to combine foods to make complete protein, unlike with other vegetable sources.)

Toki nämä sisältävät paljon muutakin hyvää kuten esim. chia siemenet hyvässä suhteessa omega-6 ja -3 rasvoja.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom