Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Selittäkääs joku jos tiedätte kun jäännyt itselle vähän epäselväksi.
Eli olen kolmatta viikkoa nyt Uudenmaan prikaatissa (Dragsvik). Tällä hetkellä olen Pioneereissa.
Eilen meillä oli teoriatunti missä yksi ATUn "johtajista" esitteli koko ATU toimintaa. Sen tunnin jälkeen mielenkiinto heräsi koko ATU koulutuksesta, kun en ennen sitä tiennyt siitä mitään. Jäin tunnin päätteeksi muutaman muun alokkaan kanssa sinne ja täytimme jotain hakupapereita ATUun, ensin viikolla on jotain kieli testejä siitä mutta minun käsitykseni mukaan ei muuta.
Sitten itse asiaan:
- Eli milloin saa selville että onko tuonne ATU ryhmään päässyt? peruskauden päätteeksi vai vasta joskus siinä vaiheessa kun käy aukki 1stä?
- Miten sitten jos pääsee ATUun ja on suorittanut sen kunnialla läpi, niin voiko sitten reservissä ollessa tulla kutsu milloin tahansa rauhanturvaustehtäviin ja onko sinne pakko lähteä? vai haetaanko rauhanturvaajiin sitten erikseen?
Tähän asti on mielestäni pullat melko hyvin uunissa että tuonne pääsisi, sillä kaikki fyysiset testit menevät kyllä kirkkaasti yli minimi arvon, sen lisäksi olen ammatiltani talonrakentaja, löytyy BC ajokortti, ei rikosrekisteriä, ei terveydellisiä haittoja. Suomenkielessä on jokin suullinen testi ja se menee kyllä läpi. Sitten tuleekin se ainut heikko kohta eli englanti, tuo saattaa olla meikäläisen kompastuskivi jos siinä pitää kirjoittaa englantia tai jotain, ymmärrän kyllä englantia melko hyvin mutta tuo kirjottaminen ja puhuminen on sitten ihan eri asia, eli jos joku tietää jotain tuosta testistä ja jos siihen pystyy jotenkin varautumaan/harjottelemaan niin olisin kiitollinen siitä (testit ovat joskus ensi viikolla)
Kiitos jos joku osaa auttaa.
ATU:n päätyttyä kaikki allekirjoittivat vapaaehtoisen "valmiussopparin" eli kaikki olimme kotiutumisen jälkeen vuoden valmiudessa. Käytännössä se meinas sitä että jos joku keissi ilmaantuu niin olimme velvollisia saapumaan prikaatille info-tilaisuuteen, jonka jälkeen pitää päättää haluatko osallistua tehtävään vai et.
Virallisesti sen lakitekstin mukaan on velvollinen saapumaan koulutukseen, mutta käytännössähän ne soittaa ensin sieltä säkylästä ja kysyy onko käytettävissä tehtävän x, jonka jälkeen vasta lähdetään sinne koulutukseen.
Kiitos vastauksista.
En nyt muista tuota kaaviota että mitä piti tehdä milläkin viikolla mutta muistaakseni se oli niin että kun aukki1 alkaa niin ne jotka pääsevät, "joutuvat" pasi kuskiksi niin ne menevät autokouluun ja muut menevät aukkiin, korjatkaa jos olen väärässä. Eli jos se menee noin niin siinä tapuksessahan sen saisi tietää jo heti peruskauden jälkeen, että pääsekö sinne vai ei.
Vittu kun on tuo ruotsinkielen vaatimus..
Itsekin olen täysin suomenkielinen. Mitä nyt lukiossa vähän yritin sönkätä sitä. Kuulin muilta Drakan käyneiltä että "joo suomea puhutaan paljon ja kouluttajat on finska talande kaikki". kouluttajat puhuu ruotsia niin paljon ku osaa ja sitte väliin tungetaan niitä suomen sanoja tyyliin:
"Och sen man ta.. ööh tämä sinko käteen och man siktar..." eli tuollaista tapahtu paljon eli hidasälyisempi tajusi mistä oli kyse. Sitäpaitsi se ruotsinkieli on tosi puhdasta, muutaman puhu murteella, josta ei sitten muut suomenruotsalaiset pakosti tajunneet sanaakaan.
Ei se kieli ole este, sen oppiminen etu.
Voisko joku listata kaikki mahdolliset linjat ym mitä valmiusjoukoissa voi tehdä? (tai vaihtoehtoisesti linkittää jonnekkin missä se tieto on)
Itselläni on äidinkieli ruotsi, mutta on ollut pikkuisen vaikeuksia totutella puhumaan oikein "puhdasta" ruotsia kun 19 vuotta puhunnut murretta (pamppas:D) mutta pakko se on sitä yrittää puhua ku muut tuvasta ei ymmärrä ku joka toisen sanan siitä mitä minä sanon jos puhun sitä murretta.
Se ATU homma selvisi kans eilen ku puhuin parin kaverin kans jotka kävi aukkia. Selitti jotenkin niin että peruskauden jälkeen tulee valituksi ATUun mutta se ei ole kuitenkaan varmaa että sinne pääsee sitten kun on käynnyt aukin (jos palvelee aukissa huonosti). Eli riippuu varmaan minkä tasoinen "sotilas" on aukissa?.
Viime kesän 2/08 saapumiserästä (jossa itsekin palvelen) löytyy perus jääkärilinja, viestilinja ja pioneerit. Eli aika hepposesti noita linjoja. Tottakai aukin jälkeen voi erikoistua mm.lääkintämieheksi, pasikuskiksi tai niinkuin itse tein, moottoripyörälähetiksi.
Valmiusjoukkokoulutushan ei muuten eroa normi varusmiespalveluksesta kuin, että meillä on 14vko kestävä kansainvälinenkoulutus, jossa harjotellaan mm. rauhanturvaoperaatiossa elämistä ja tehtäviä. Ja tietenkin se, että tuolta kotiutuvilla jampoilla on paremmat edellytykset päästä operaatioihin (viime vuoden jampoista lähti ryhmän verran, eli n.10 jannua suoraa kosovoon vai oliko peräti Tzadiin).Meidän saapumiserän kv-(kansainvälinen) kausi huipentuu Norjassa järjestettävään kahden viikon harjoitukseen, johon ottavat osaa mm. Ruottalaiset, Norjalaiset, Britit ja Amerikaanot. Ja tietenkin, mikä parasta tossa koulutuksessa on se, että saadaa tohon vasempaan hihaan "rapid deployment force" tekstaus ja barettiin kultanen kokardi:D. Tietenkin sekin tulee vasta vittumaisen barettikokeen (n.80km marssi/rasti kokeita) jälkeen.
Mutta jos ei operaatio kiinnosta, niin en suosittele menemään tonne. Aika paska yksikkö loppujen lopuksi.