- Liittynyt
- 19.10.2005
- Viestejä
- 9
Yusu sanoi:L-Trytotofaani vois jeesaa tohon...
Saaks noita ihan ruokakaupan luontaistuotehyllyltä vai tarviiko noihin jotain reseptii ym. ja juosta apteekkiin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Yusu sanoi:L-Trytotofaani vois jeesaa tohon...
Bubbleko sanoi:Saaks noita ihan ruokakaupan luontaistuotehyllyltä vai tarviiko noihin jotain reseptii ym. ja juosta apteekkiin
Krice sanoi:Jos en syö aamiasta niin väsyttää koko päivän. Onkin ollut tapana nyt sheikata proteiinia+maltoa aamulla heti kun herään. Siitä on tullut sellainen rituaali, jonka aikana sitten herää kunnolla. Vähän niinkuin kahvin keittäminen joillekin.
winnie the poo sanoi:Tryptotabsissa on muistaakseni L-arginiinia myös ja jotain muita aineksia.
http://www.mielenterveys-taimi.fi/mielekas/2001_3/37.htm sanoi:Normaalin yöuni koostuu noin viidestä 70-90 minuutin unijaksosta, joissa on kevyempiä ja syvempiä univaiheita. Erityisen merkityksellistä mielenterveyden kannalta on niin sanottu unennäkövaihe eli REM-uni (Rapid Eye Movements). REM-unen aikana aivot koodaavat ja järjestelevät päivän tapahtumia ja tallentavat tietoa. Riittävä määrä REM-unta vähentää jännittyneisyyttä ja selvittää ristiriitatilanteita.
- REM-unta edeltää kuitenkin kuusi eri univaihetta, joten REM-uneen pääseminen edellyttää riittävän pitkää unijaksoa, selittää Lea.
- Lisäksi unennäön määrä lisääntyy aamuyön tunteina, joten aamuyön heräilyt verottavat erityisesti REM-unen osuutta.
Liian vähäinen REM-uni aiheuttaa väsymystä, ärtyisyyttä, masentuneisuutta ja muistivaikeuksia. Myös alkoholin käyttö ja unilääkkeet saattavat vähentää REM-unen osuutta. Yömyssy illalla on yleisimmin käytetty unilääke. Alkoholi vaikuttaa kuitenkin paradoksaalisesti toisaalta piristäen ja toisaalta väsyttäen. Alkoholin nauttiminen ennen nukkumaan menoa lyhentää unen saantiin kuluvaa aikaa, mutta heikentää unen laatua. Uni muuttuu katkonaisemmaksi, painajaiset lisääntyvät, unen vaiheet häiriintyvät ja aamuyön krapula tuntuu unessa. Alkoholin vaikutus riippuu ennen kaikkea annoksesta. Pieni määrä voi rentouttaa, mutta runsaasti alkoholia käyttävillä ihmisillä on paljon unihäiriöitä.