Väärät metodit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Selitä mulle miten lääkkeet tekee kovemman treenin? Ja entä mitkä ovat failuren erillaiset muodot, kerro ihmeessä?? Se jos polttaa ja tuntuu henkisesti päässä, tai vaikka munakarvoissa pahalta ei ole failure.

Mä kirjotin aikasemmin tuohonkin jotain, mutta ilmeisesti noista ei tällä puolella hirveästi saa keskustella kun viesti poistettiin. Jonkunverran löytyy kokemusta lääkeaineiden kanssa treenaamisesta sekä ilman.

Ai väitätkö ettei pysty vetämään henkisesti failureen, kun tulee vaan stoppi kun ei enään kykene. Oli se sitten kipua tai mitä lie mikä estää etenemisen. Voidaan puhua aiheesta jollain toisellakin termillä jos keksit jonkun.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Se on totta että painoihin perustuvaa progressiota on helppo seurata. Jos otetaan esimerkkinä tuo "Miken" 2X6 penkki koska suurimmalle osalle tuttu? Oon miettiny kun porukka jää junnaamaan jo jonnekkin 70-90 kiloon, niin voisiko olla että tämä johtuu siitä, että ollaan aloitettu treenaamaan heti mentaliteetilla "painot ylös ja kehitystä kehiin" ja jääty osittain sen vuoksi samalle tasolle että ei osata tekniikkaa? Itse tuli rimpuiltua eka vuosi 4X12 ja 3X10 yms. muulla "pumppailulla" ja kehitys oli mitä oli mutta ainakin sai alle toistoja ja oppi nostamaan. Aloitin tuon 2X6 muistaakseni 100 tai 102.5 kilosta ja etenin hyvin. Tosin vieläkin joskus isommilla painoilla lyhyempää sarjaa penkatessa tuntuu että tekniikkaa pettää ja pakka alkaa hajota vaikka nostoja alla on jo jonkin verran.

Voiko olla että osalla painoihin perustuva progressio menee siihen että heilutaan millä tyylillä tahansa että saadaan tarvittava määrä toistoja kasaan että ensi kerralla voi laittaa taas lisää, koska isot romut= isot lihakset? Aika paljon on tullut nähtyä hirveitä heijarihauiksia ja rimpuilua mavepaikalla kun yritetään liikuttaa painoja keinolla millä hyvänsä. Toki tästä päästään taas siihe että treenataan sillä tavalla että liike pysyy kontrollissa. Väitän kuitenkin että esimerkiksi 3X10 (penkki edelleen?) tulee aloittelijalla tehtyä siistimmin kuin esim. 2X6 setti. Ja muutenkin minkä verran aloittelijan kannattaisi käyttää aikaa tekniikoiden opetteluun?

Kyllähän se työ, mitä sinne pohjalle on tehty esim. penkissä vaikuttaa varmasti myöhemmin, kun rautaa aletaan tosissaan nostamaan. Luulisi, että ainakin kyseiseen liikkeeseen tarvittavien lihasten työkapasiteetti on paremmalla tasolla jo valmiiksi verrattuna siihen, että lähdetään heti puskemaan rautoja ylös, ennenkuin pohjalle on tehty yhtään volyymiä. Voisi kuvitella myös, että jos on vaikka jotain telinevoimistelua harrastanut lapsena, niin sekin jeesaa huomattavasti esim. penkkiin, juuri sen yläkropalle tehdyn volyymin kautta.

Itse kun aloin käymään salilla 8v sitten, niin 1-jakoisen treenin 2 ekaa liikettä olivat mave ja ylätalja (älkää kysykö miksi, en itsekään tiedä). Tekniikat olivat ihan hanurista, mutta toistoja ja volyymiä tuli kuitenkin selälle. Myöhemmin, kun treenissä alkoi olla jotain järkeä, niin juuri kaikissa veto- ja soutuliikkeissä on sarjapainojen kasvattaminen ja tuntuman saaminen lihakseen ollut kaikkein helpointa. Voihan olla, että se johtuu myös välityksistä, esim. pitkät kädet. Mutta pitkistä käsistäkin on hyötyä vain mavessa, tuskin auttavat leuoissa ja souduissa. Silti noissa kaikissa on sarjapainot nousseet ihan eri tavalla, kuin esim. penkissä ja pystärissä.
 
Silloin joskus 1800-luvulla kun vielä treenasin kovaa, oli ideana vain välillä nostaa voimatasoja ja JAKSOTTAA treeniä.

Imo natujen on ihan turha koittaa takoa menemään kuin kone, viikosta/kuukaudesta toiseen täysillä.Voimatasojen nostaminen on kuitenkin välttämätöntä, miten muuten teet isommalla painolla sarjaa?

Itselle pakkotoistot olivat pahinta myrkkyä, tai parasta jos halusi hermoston sellaiseen tilaan ettei nouse enää mielikään maasta. Pudotuksia ja rest pausea käytin silloin tällöin.

On se nyt kumma kun yhtä-äkkiä on löytynyt laji (kehonrakennus/voimaharjoittelu) jossa ei tarvitse mitään jaksotuksia, kunhan keventelee jonkun viikon siellä täällä (yleensä vielä liian myöhään)?

Muistakaahan nyt, varsinkin junnut että ihminen ei ole kone + droppeja vetävien kavereiden treeneistä ei natu palaudu. Toki niistä voi ammentaa omaan treeniin juttuja, mutta järki mukaan...
 
Kannattaa myös muistaa että se treeni on vain yksi kolmasosaa koko härdelliä. Jos treeni on kovaa, niin ravintoa ja lepoakin on tietysti saatava myös samassa suhteessa, muuten tulee ongelmia oli sitten millaset metodit käytössä.
 
Zone-sarja -42%
Sitten taas jos bodataan OIKEASTI puhtaasti tuntumalla, niin mistäs sitten tiedät, kehityitkö vai et? Oliko pumppi kovempi kuin edellisessä treenissä?

Otat mittanauhan käteen ja rupeet mittaamaan. Peilistä on yleensä ite vaikee hahmottaa kun sitä tuijottelee kumminki päivittäin. Myös vanhoja kuvia vertailemalla huomaa tuloksen.
 
Positiivinen failure, kun ei jaksa esim. penkkipunnerruksessa työntää romuja ylös. Negatiivinen failure, kun penkkipunnerruksessa painoa laskiessa painot ei pysy kontrollissa, elikkä tulee läpi. Positiivisen failuren tultua, yleensä on vielä varaa värkeissä aika moneen negatiiviseen toistoon, ennenkuin negatiivinen failure iskee.

Tää nyt ei liittynyt mutenkään tohon mistä tossa keskusteltiin, kun se että tulee negatiivinen failure tarkoittaa sitä että failure (positiivinen) on jo täytynyt tulla.

Kun taas tällä yhdellä kaverilla tulee failure henkisesti ilman positiivista failurea kun sen vasenta kivestä kolottaa niin ei henkisesti jaksa :wtf:
 
Tää nyt ei liittynyt mutenkään tohon mistä tossa keskusteltiin, kun se että tulee negatiivinen failure tarkoittaa sitä että failure (positiivinen) on jo täytynyt tulla.

Kun taas tällä yhdellä kaverilla tulee failure henkisesti ilman positiivista failurea kun sen vasenta kivestä kolottaa niin ei henkisesti jaksa :wtf:

On kyllä rakentavaa keskustelua sulta.
 
Kun treenaat maanantaina kovaa kaksijakoisella alakroppaa, niin tiistaina kun pitäisi vetää yläkerta kunnolla, ovatkin testosi aivan pohjassa eilisen raskaan jalkatreenin ansiosta, jos taas olet injektoinut lihakseen öljypohjaista hitaasti liukenevaa testoa, niin elimistö saa sitä jatkuvalla syötöllä käyttöönsä, vaikka olisit eilen treenannut miten kovaa tahansa, sillä ulkopuolisten androgeenien annosteluun ei vaikuta paskaakaan miten alas kehon palautumiskyky on ajettu edellisissä treeneissä, sieltä injektiokohdasta se imeytyy vääjämättä lihaksiston käyttöön, vaikka vetäisit itsesi kuinka piippuun.

Ei kyllä o mitään ongelmaa vetää yläkroppaa alakropan jälkeen, kunhan treenit on vedetty pitkällä jaksolla JÄRKEVÄSTI eikä täten hormoni tasot ole ajautuneet kroonisesti huonoon jamaan. Onse hirveetä jos nykynuoret uskoo et ei voi 2 päivää treenata putkeen ilman lääkkeitä ku on testot nii alhaalla :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Itse treenasin monta vuotta ns. bodaustekniikoilla eli tuntumaa ja pumppia haettiin aina ja käytettiin ties mitä tekniikoita. Ohjelmat olivat yleensä jotain 2-4 jakoisia esim. se muscle chalengen mentulan ohjelma tuli vissiin kahteen kertaan kahlattua läpi. Pyrin silloinkin kuitenkin nostamaan treenipainoja pikku hiljaa ja välillä kevenneltiin yms. jaksotustakin vähän oli. Ihan perus järkevää touhua, syömisetkin oli ihan kohtuullisesti kartalla aika paljon ns. bodysafkaa en tosin laskenut silloin makroja niin tarkasti kuin nykyään lähinnä kaloreita piti olla tarpeeksi.

Nyt olen kuitenkin noin puoli vuotta treenannut 1-jakoisella voimanosto-ohjelmalla joka koostuu melkein pelkästään moninivelliikkeistä enkä ole esim. tehnyt käsille yhtään mitään eristävää ja salillakin on käyty vain 3 kertaa viikossa vrt. ennen vanhaan yleensä se 4 kertaa. Joka päivä kyykätään ja punnerretaan ja tohon päälle vähän vetoja yms. muita voimailuja. Sarjatauot ovat pidempiä ja sarjoja on yleensä noin 5 per liike eli aikaa menee usein lähelle 2h salilla. Juuri koskaan ei ole mikään lihas varsinaisesti pumpissa, muuten ukko on kyllä ihan rikki mutta ei lyhyillä sarjoilla ja pitkillä palautuksilla juuri mitään pumppia saa aikaiseksi.

Ja ZÄDÄÄM kuin ihmeen kaupalla vastoin kaikkia bodaussääntöjä treenaamalla, reisiin on tullut pitkästä aikaa raskausarpia sekä hartiaseudulle on tarttunut myös mukavasti uutta lihaa. kädet eivät ole silmämääräisesti kasvaneet mutta eivät ne ole kyllä pienentyneetkään eli ihan sama kun muualle tulee lihaa. Lisäksi yksijakoisella ei ole juuri ikinä mitään lihaskipuja treenipäivien välissä, toisin kuin aikanaan jollain 4 jakoiselle millä piti jalkapäivän jälkeen nilkuttaa 3 päivää.

Lyhyesti sanottuna ei kannata mennä välttämättä samalla millä kaikki muut menee vaikka se olisi kuinka muotia. Osalle varmasti toimii perus bodailu jollain 4-jakoisella parhaiten mutta ei todellakaan kaikille eli kannattaa kokeilla vähän niitä "vääriä" ja "oikeita" metodeja. Itse uskon, että ilman lääkkeitä mentäessä voima ja lihasmassa kulkevat käsi kädessä ja toista et saa ilman toista. Itse saan parhaat tulokset näköjään keskittymällä voimatasojen nostamiseen, jolloin koko seuraa perästä. Jollain toisella homma voi mennä toisten päin.
 
Itse treenasin monta vuotta ns. bodaustekniikoilla

Nyt olen kuitenkin noin puoli vuotta treenannut 1-jakoisella voimanosto-ohjelmalla
No onko ihme, että pitkään samallatyylillä treenatessa vaihtelulla alkaa taas uusia tuloksia tulla?:). Otappa jossain välissä takas sun bodaustekniikka treenaus, niin varmaan taas puree sekin ihan eri tavalla:whip:
 
No onko ihme, että pitkään samallatyylillä treenatessa vaihtelulla alkaa taas uusia tuloksia tulla?:). Otappa jossain välissä takas sun bodaustekniikka treenaus, niin varmaan taas puree sekin ihan eri tavalla:whip:

Kyllä tohon "bodaus" kauteenkin mahtui paljon vaihtelua ja jopa voimatreeniä bodauksen ohessa, mutta vasta ihan puhdas voimatreeni rupesi potkimaan selkeästi paremmin kuin mikään muu tähän asti kokeiltu treeni tyyli. Täytyy kyllä myöntää, että bodailu on tavallaan mukavampaa kuin jatkuva pää punaisena kyykkääminen ja silloin tällöin tulee vieläkin pumppailtua treenin päätteeksi pari sarjaa hauista peilin edessä ihan vaan fiilistelyn vuoksi :D

Täytyy ehkä silti joskus ottaa johonkin peruskunto kaudelle kuukausi pari ihan puhdasta bodailua testi mielessä.
 
Miksi aika usein kun puhutaan bodaustreenistä niin puhutaan samalla pumppailusta. Tulee mieleen joku kuminauhajumppa :D Ehkä se ongelma on siinä että juuri pumppaillaan, kun pitäisi vetää tyrät rytkyen niitä vähän pidempiä sarjoja. Tai itseasiassa kaikennäkösiä sarjoja, ite teen välillä ekat liikkeet nelosiakin.
 
Bodausta on myös se kun vedetään 10 x 5 toistoa.
Puhtaasti bodausta tästä tekee sen, että palautukset pidetään 60 sekunnissa tai alle ja siitä huolimatta ainakin 80% sarjoista saadaan läpi puhtaasti.
 
Miksi aika usein kun puhutaan bodaustreenistä niin puhutaan samalla pumppailusta. Tulee mieleen joku kuminauhajumppa :D Ehkä se ongelma on siinä että juuri pumppaillaan, kun pitäisi vetää tyrät rytkyen niitä vähän pidempiä sarjoja. Tai itseasiassa kaikennäkösiä sarjoja, ite teen välillä ekat liikkeet nelosiakin.

Näinhän se on. En myöskään tykkää käyttää mitään "pumppipäivä" termejä... Siitä on kevyt pumppaaminen kaukana kun tykittää jalkatreeneissä toistot 15 paremmalle puolelle :D
Ja tuohon jamppaxille^: täytyy siinä bodytreenissä joku kusta, jos oikeasti voimanostotreenillä patti kasvaa useiden vuosien bodailun jälkeen.
Oisko se juuri siinä pumppailussa ja pumpin hakemisessa vika. Itse ei koskaan tule tehtyä mitään pumppi tavoitteena, jos viimeisenä liikkeenä hauiksille on yhden käden taljahauis, ei siinä pumppia haeta vaan viedään ne viimesetkin mehut lihaksesta ja aiheutetaan traumaa.

Itsellä treenit on tässä ajautunut aikalailla bodaukseen noista 1-3 jakoisista volyymibodailuvoimailuista ja kyllä sen kehityksen peilistäkin huomaa. Tuossa treenipäivyriä katselin niin samoilla painoilla tuli tehtyä vinopenkkiä vuosi sitten, vaikka kehitystä rintaan on varmasti tullut ihan reilusti. Viime treenissä menikin käsipainopenkin jälkeen vuoden takaisilla vinopenkkipainoilla samoja settejä ja sarjojen päälle vielä pakkotoistoja. Silti vaan seuraavaankaan sarjaan ei tarvinnut kiloja pudottaa :) Hyvin on alkanut tottumaan erikoistekniikoihin ja kokoajan saa itsestä enemmän irti. Ei bodailu niitä isojakaan painoja laske pois, nyt havainnut hyväksi ja kehittäväksi tyyliksi jaloille tehdä hackissa yksi tiukka setti failureen isoilla ~8 toistossa pyöreästi, jonka jälkeen hieman pidempää settiä + rest pausea/pudotuksia ja staattisia pitojakin.
 
Kaikki treeni on täällä väärää, koska löysin juuri oikean ravinnon jolla tullaan korkeantason kehonrakentajaksi. Ei tartte edes treenata salilla ku vajaat 3h viikko!
FB:stä safkatutkan sivuilta pisti pähkinä vs. rahka-uutisen alta tällainen:

Tunnen myös korkeantason kehonrakentajan joka nukkuu 5h yössä, treenaa vain 3x vkossa 30-45 minuuttia ja on hurjassa kunnossa. Syö pääasiassa vain pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä jne. Ilmeisesti tässäkin tapaukses kaikki on sattumaa kuten kommenttis antaa ymmärtää.

Kuka tunnustaa olevansa tämä korkeantason kehari? :rock::puntti:

*voisi kuulua myös salikomediaa-ketjuun*
 
Mulla on hyvin pitkälle samanlaisia kokemuksia, kun jamppaxilla. Kun siirryin ns. bodaustreenistä voimaharjoitteluun, niin kehityin 4:ssä kuukaudessa enemmän kuin bodaustyylisellä treenillä viimeisen 2 vuoden aikana. Lisäksi aika menee salilla paljon vähemmän.

Ohjelmana on hyvin yksinkertainen 2-jakoinen ohjelma, jonka teen 3 kertaa viikossa. Aikaa salilla menee noin 30 min kerralla.

Treeni A
Penkki 3 x 3-5
Pystypunnerrus 3 x 3-5
Kyykky 3 x 3-5

Treeni B
MAVE 2 x 3-5
Kulmasoutu 3 x 3-5
Leuat lisäpainoilla 3 x 5

Progressio on myös hyvin yksinkertainen; lisään aina painoja, kun saan kahdessa ensimmäisessä sarjassa tehtyä 5 toistoa. Ja kerran kuussa teen hieman isommilla painoilla 3 x 3 sarjoja. Hauskaa on myös, että ainoa lisäravinne nykyään on keratiinimonohydraatti, kun ennen oli palautusjuomat, beta-alaniinit yms. Mulla vähemmän näyttää olevankin enemmän.

Kannatta kokeilla erilaisia treenitapoja ja tehdä valinta sitten omien havaintojen pohjalta. Yhtä oikeaa totuutta ei ole.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom