Ilman parempaa tietoa oletan paperikoneen tarvitsevan olla huollossa/alasajettuna 5% ajasta. Tällöin, kun tuloksen nollaamiseen menee 90%, jää voittojen takomiseen 5%. Tämä 5% huoltoon on tarkoituksella arvioitu yläkanttiin; suhdeluku tuolla alempana postissani ainoastaan kasvaa, mikäli tämä 5% muuttuu pienemmäksi..
Mikäli siis huollettaisiin koneet vuorotellen, vain 5% koneista olisi SAMAAN AIKAAN huollossa. Vertailun vuoksi, mikäli kaikki koneet huollettaisiin samaan aikaan jouluna(!), 100% koneista olisi tällöin huollossa ja tarvittaisiin 100/5 = 20 kertaa enemmän huoltoporukkaa. Noh, epäilemättä huolto on ulkoistettu, eli maksetaan vain tehdystä työstä; tosin siitäkin jouluna vähintään 2x enemmän.
Mutta onko varmaa, että riittävän ammattitaitoista porukkaa edes löytyy riittävästi huoltamaan kaikki koneet samaan aikaan? Ei huoltofirmatkaan mitaan automaatteja ole, mitkä synnyttää ja syö paperikonehuoltajia tarpeen mukaan. Noilla yllä esitetyillä luvuilla tulisi olla olemassa 20 kertaa enemmän huoltomiehiä verrattuna vaihtoehtoiseen tilanteeseen. Ja mitäs nämä (ammattitaitoiset) huoltomiehet lopun vuotta tekevät, noin kärjistetysti, kun kaikki koneet huollettiin jo jouluna? Ja miten käy sen ammattitaidon? Eiköhän kuitenkin olisi fiksumpaa, että huollot rytmitettäisiin siten, että sillä pienemmällä huoltoporukalla olisi tasaisesti töitä.