UPM irtisanoo 3000

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Turandot
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
kimmo2543 sanoi:
Olisiko joskus mahdollista parantaa sitä
kannattavuutta hintoja nostamalla ettei tarvitsi pilata monen perheen elämää?
Ei ole. Paperin hinta laskee vuosittain pari prosenttia ja paperin raaka-aineiden hinta taas nuosee pari prosenttia vuosittain. Tuosta voi jokainen päätellä mihin suuntaan prosessia on kehitettävä, jos haluaa tehdä paperia vielä tulevaisuudessakin.
 
training_addict sanoi:
Kuten sanottua mutuilua munkin puolelta - ja enhän mä mistään seisokeista voi tietää kun "ei oo pallitkaan vielä laskeutuneet" - mutta ei tossa sunkaan mutussa mitään järkeä ole. Siis mikäli ne huoltoseisokit olis ennenkin voinu hoitaa juhannuksena ja jouluna, niin minkä takia paperipomot olis juurikin käyttäny kapasiteetin lisäystä perusteluna??
Satojen reppufirmojen ukkojen työllistäminen olisi kallista pyhäpäivinä. Kapasiteetti, no osassa tehtaissa käydään jo niin täysteholla, että noi ajat on hyvä pitää ns. "tuotannonrajoitus"-seisokkeina. Siivoojathan tullaan ulkoistaan joka puolella ja kunnossapito, se on fakta. Monihan tässä hekumoinnin lomassa unohti, että UPM tulee investoimaan kotimaan tehtaisiin uudistaen tuontantolinjoja painottaessaan eri tuotteisiin. Hienopaperin menekki on ollut heikko jo monia vuosia maailman markkinoilla. Jos kannattavuudesta puhutaan, niin seuraavaksi on vuorossa keski-euroopan museotehtaat joita kovina vuosina ostettiin valoisemman tulevaisuuden toivossa. Nyt niistä osa on niitä pahimpia tappiolinjoja.
 
IsoDino sanoi:
Ja tähän loppuun vielä yksi esimerkki OMAN YKSIKÖN (muiden puolesta kun en voi puhua, kun en tiedä tosiasioita) töiden viennistä ulkomaille eli saksaan.
Meiltä vietiin yksi kone (en kerro sen tarkemmin millainen) saksaan, jossa tuotetaan erikoisen erikoista tuotetta. Herrat hiero käsiään kihisten, että nyt tulee perkeleesti tuotantoa, kun turkkilaiset laitetaan pienemmällä palkalla tekeen töitä. Toisin kävi. Poloiset ei osaa käyttää konetta, vaikka kollegani kävi opastamassa koneen käyttöä kädestä pitäen useamman viikon. Turkkilaiset ajaa sillä koneella tällähetkellä kuukaudessa saman määrän kuin me ajettiin suomessa YHDESSÄ VUOROKAUDESSA. Herrat raapii nyt päistänsä ja heille ei saa sanallakaan mainita asiasta tai .... jotain. Jo puoli vuotta kone pyörinyt saksassa, mutta edelleenkään ne eivät osaa ajaa sillä tuotetta. Tämä nyt oli hyvin hyvin pieni esimerkki ja tätä ei voi yleistää. Voi olla yksittäis tapaus tai sitten ei....
Ensinnäkin, eihän saksalaisen paperimiehen palkka ole sen huonompi kuin suomalaisenkaan. Eli ilmaiset karvakouraiset duunarit eivät todellakaan ole se siirron syy.

Mikähän siellä Saksassa on ongelmana? Tuskin ainakaan saksalaisten paperiduunareiden yleinen osaamattomuus. Kuitenkin saksalaiset pystyvät kaksinkertaiseen tehokkuuteen suomipoikaan verrattuna. Jos kerta koneen tuotanto siellä on vain kymmenesosia siitä mitä täällä (joka kyllä kuulostaa...), niin voisi olettaa että koneessa itsessäkin on jotain ongelmaa. Tuollaisissa eroissa puhutaan jo sellaisista summista, että niitä sun suomalaisia kollegoita kannattaisi pitää koko ajan siellä opastamassa ja valvomassa asioita.
 
Muistaakseni Aamulehdessä oli muuta päivä sitten artikkeli, jossa sanottiin, että viime vuosien maltillinen palkkapolitiikka on saattanut jopa lisätä työttömyyttä Suomessa. Eli vaikka yhteisen hyvän nimissä työntekijäpuoli on suostunut varsin pieniin vuosittaisiin tupo-korotuksiin hyvästä talouskasvusta huolimatta, niin tuo on vaikuttanut työllisyyteen negatiivisesti. Tämä johtuu siitä, että yritykset ovat käyttäneet varsin suuren osan voitoistaan ulkomaisiin investointeihin. Ja ulkomaille investoitu raha ei lisää kotimaista kulutusta. Jos olisi vaadittu ja saatu isommat palkankorotukset, niin silloin kotimaahan olisi saatu enemmän kulutusta ja sitä kautta lisää työpaikkoja. Suomalaisten maltillisella palkkapolitiikalla on siis saatu köyhempien maiden talous kasvuun. :thumbs: :curs:
 
MC Aropupu sanoi:
Muistaakseni Aamulehdessä oli muuta päivä sitten artikkeli, jossa sanottiin, että viime vuosien maltillinen palkkapolitiikka on saattanut jopa lisätä työttömyyttä Suomessa. Eli vaikka yhteisen hyvän nimissä työntekijäpuoli on suostunut varsin pieniin vuosittaisiin tupo-korotuksiin hyvästä talouskasvusta huolimatta, niin tuo on vaikuttanut työllisyyteen negatiivisesti. Tämä johtuu siitä, että yritykset ovat käyttäneet varsin suuren osan voitoistaan ulkomaisiin investointeihin. Ja ulkomaille investoitu raha ei lisää kotimaista kulutusta. Jos olisi vaadittu ja saatu isommat palkankorotukset, niin silloin kotimaahan olisi saatu enemmän kulutusta ja sitä kautta lisää työpaikkoja. Suomalaisten maltillisella palkkapolitiikalla on siis saatu köyhempien maiden talous kasvuun. :thumbs: :curs:
Mitkä voitot, tehtailla on mennyt viimeset 10v päin persettä?:lol2: Tuli tuossa mieleen, että ainakin johtotasolla on oltu hereillä tupo-kierroksilla, Stora Enson hallituksen puheenjohtajalla on n.20000e kokouspalkkio ja jäsenistöllä vain 8000e.:(
 
Suomen talous ei loppupeleissä ole kovin dynaaminen, eikä todellakaan olla varauduttu globalisaatioon. Siitä puhutaan ihan kuin se olisi jokin tulevaisuuden juttu... se tapahtuu nyt, tänään, kokoajan. Toimia tarvitaan. Tietyt työpaikat lähtee täältä, sille vaan ei voi mitään.

Toki voimme alkaa Aasian maiden tavoin viemään tavaraa maailmalle halvalla ja iskeä helvetilliset suojatullit. Tosin sitten kaikkien palkkoja pitää laskea aika reilusti, jotta oma tuota on sen verran halvempi että sillä voi kilpailla. Mut tämähän ei sovi liitoille. Saavutetuista eduista ei luovuta paitsi jalat edellä.

Liittojen on helppo meuhkata ja leikkiä mafiaa, kun suurin osa ihmisistä ei ymmärrä miten maailma pelaa. Se ei pelaa niiden uskomusten varassa jossa Heinäluoma selittää kuinka täällä on annettu ihan helvetin hyvät mahdollisuudet menestyksekkääseen yrittämiseen. Onhan Suomi maailman kilpailukykyisin maa, ja jos kerran työvoima on maailman parasta, niin mikä on kun ei työt pysy maassa? Vastaus että ne on herrojen metkuja on pään työntämistä pusikkoon. Nämä herrat kun ei päätä miten maailma toimii ja talous. Jotenkin ihmiset ottaa nämä firmojen voitot itsestäänselvyytenä. Se on vähän kun Soini puhuisi tosiasioita miten omasta kylästä ei pitäis lähteä mihinkään vaan lyödä muurit ympärille.

Koneet viedään sinne missä isoimmat kaupatkin ovat. Tosin ei taida UPM:n johto olla niin patrioottista että olisivat valmiit kaatamaan koko toiminnan vaan sen takia ettei tarvitsisi tänään vähentää porukkaa.. lyödään sitten kaikki kotimatkalle kun koneet lakkaa käymästä. Eivätpähän syytä metkuttelijoiksi.

Eli vielä niille jotka eivät sitä tiedä, täältä lähtee vielä paljon muitakin töitä ulkomaille. Erilaiset tuotantohommat täällä ei tule ikuisesti säilymään. Jokaisella on oma vastuu omasta elämästään. Se, että täällä valtio kertoo miten pitää elää ja miten asiat OIKEASTI ovat, ja käskyttävät taloutta ja odottavat sen tottelevan.. se ei tarkoita sitä, etteikö jokaisella ole vastuuta omasta el ämästään ja valinnoistaan.

En tietenkään iloitse näistä asioista. Alalla on varmasti porukkaa jotka on mennyt siihen ku tilanne oli hyvä. Vanhempaa porukkaa jotka olleet jo pitkään leivässä tuollakin, ja se on kova paikka ja pahimmassa tilanteessa saattaa saman perheen kaksi vanhempaakin menettää duuninsa - ei hyvä.

Mut viesti on tämä Suomen nuoret; elämä on omissa käsissäsi. Ota unelma ja ala toteuttaa sitä määrätietoisesti. Tiedä, että monen alan työt ei täällä säily, joten järjestä pelimerkit niin että sinulla on kaikki mahdollisuudet kun aika koittaa, kohti kestävää ratkaisua. Mutta jos nyt tilanne on se, että ei kiinnosta nähdä vaivaa sen eteen että hyppää tuottaville aloille, niin ketä siitä voi syyttää? Peiliin pitää katsoa. Kaikki tietää että noi duunit lähtee vielä. Se joka kelkkaan hyppää ja sitten odottaa liiton kanssa halikot kädessä koska 'herrat' tulee ulos toimistosta voisivat mennä itseensä tai viiltää ranteensa lusikalla.

Näin se vaan menee, vaikka kuinka yrittäisi ja haluaisi että kaikille olis töitä, niin se ei vaan onnistu. Jokainen on ITSE vastuussa siitä missä taaplaa. Turha muita syyttää siitä jos on tehnyt väärät päätökset, nyt kun faktat on kädessä ja tiedossa. Täällä on ilmaiset koulut ja sosiaalinen tasa-arvo kohdillaan, eli kaikki voi mennä tekemään mitä haluaa, jos vaan viitsii. Minäkin olisin halunnut olla rokkitähti, mutta sen sijaan menen kakkosunelmaa kohti, koska se on kestävämpi ratkaisu myös tulevaisuudessa.

EI tässä nyt sormia osoitella mihinkään suuntaan, mut viesti on niille jotka miettii että mitä sitä alkaisi tekemään.. eli, 10 vuoden päästä ei täällä tarvi riehua sitten kuinka elämä potkii ja kaikki on kusettanut. Se on nyt ihan itsestä kiinni. Mut alan vanhat parrat tietysti ei kuulu tähän soppaan koska ovat paahtaneet pitkät rupeamat ja tilanne oli ehkä erilainen joskus.
 
Ja ne jotka syyttävät UPM:ää jostain yhteisvastuun puutteesta.. ? Herätys!!!!! Lukekaa lehtiä, uutisia, kirjallisuutta, nettikin on tietoa pullollaan. Kuoreen on helppo vetäytyä, mutta tosiasia on se että ihan sama mikä johto siellä on niin ne duunit lähtee.

Miksi ihmiset luulee että yrityksillä on jokin yhteiskunnallinen vastuu luvata kaikille ikuinen työpaikka? Ja tässä on nyt suojatyöpaikka kyseessä tällä hetkellä, tai ei nyt mutta tulevaisuudessa olisi? UPM maksaa isoa veroa 'yhteiseen kassaan'. Siinä on se vastuu, ja se, että ei kohtele työntekijöitä laittomasti. Ja se, että viitsii kuunnella liittojen meuhkausta.

Jokaisella ihmisellä on vastuu itsestään, ja tässä markkinoiden maailmassa jokainen joka ei asu halvassa maassa, joutuu pitää itsensä markkinoitavana. Näin se vaan on.

Tietty kaikki UPM:n työntekijät vois nyt ostaa noi koneet yhdessä, pitää omat työpaikat, katsotaan kauan homma toimii? Ai ei vai? :david:
 
NHB sanoi:
Kuitenkin saksalaiset pystyvät kaksinkertaiseen tehokkuuteen suomipoikaan verrattuna.

Tämä perustuu pääsääntöisesti kapasiteettiin. Jos tuotetta tulee tupla kokoisesta rööristä suomipoikaan verrattuna = tupla tuottavuus. Suomesta on vaikea kilpailla volyymilla Eurooppaan tai Aasiaan päin. Erikoistuotteet ja teknologian kehittäminen ovat avainaloja.
Tuottavuus ei kuitenkaan loppupeleissä ole siitä duunarin tai tehtaanjohtajan palkasta kiinni. Loppujen lopuksi (isojen) firmojen oli ne sitten paperi-, kemian-, elektroniikka- tai muun alan toimijoita on raaka-aineiden, energian, investointien, huoltojen yms. vs. tuotteen hinnan/menekin välinen ero merkittävä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovatkin jo oma lukunsa. Niissä muuttuvien kustannuksien merkitys on suurempi.

UPM laskee tiettyjen yksiköitten olevan kannattavuudeltaan huono/tulevaisuuden näkymien olevan huonot ja sulkee ko. yksiköt. Tämä tosin vapauttaa markkinoita näiden tuotteiden osalta muille yrityksille. Yritys tuskin tekee yksikön sulkemispäätöksiä ihan hätäpäissään, vaan tämäkin lienee laskettu monelta kantilta. Yksilön kannalta se ei kuitenkaan lohduta yhtään, kun työpaikka lähtee alta.

Tämä ratkaisu tehdään riippumatta viime kesän työsulusta, suomen presidentistä, hallituksen kannasta, Pertti Paperimiehen sunnuntailisistä, Erkki Tuomiojan kalsarien väristä, Sauli Niinistön rullaluistimien merkistä tai muusta :anssi: syystä joita täällä on esitetty.
 
training_addict sanoi:
Kerrohan miksei se mun mielestä olis sallittua?:) Kunhan totesin, ettei se oma postikaan sisällä mitään kovin terävää analyysiä, vaan tollasta Lupi-askin kanteen piirrustelua, valaseen omaa näkökulmaa....

Tulipa tämäkin selväksi, eli samoilla linjoilla ollaan sitten. :kippis1:

En mä näistä mitään tiedä, mutta koska katteet on pienet ja investoinnit suuret ym. niin sitä hommaa pitää pyörittää niin paljon kun mahdollista. Sen vuoksi mm. kolmivuorotyö(olettaisin).

Mä elän sen lisäks tälläsen mutun varassa, että vuosittaisesta tuntimäärästä(en onko seisokitkin...lol...jo poislaskettu, IsoDino??)koneiden pitää olla about 90% käynnissä, että voidaan kattaa toiminnasta aiheutuvat kustannukset. Suomeks toi about 328 päivää.

Jos tämä näin on, niin asialla on sitten aika isokin merkitys ja opein sitten taas uuden jutun.

Noh, oli seisokkeja tai ei...lol...toivottavasti on ainakin nuoremmilla, niin tuskin siellä tehtaassa oli lupa juhannuksena tai jouluna aiemmin tehdä yhtään mitään. Eikö ne siivojatkin pidä olla liittoonkuuluvia? Eli todellakin 5 päivää, on sitten kokonaiskapasiteetista pois. Mikä saadaan lisää noista pyhäpäivistä. En tiedä mikä käytäntö on ollut, mutta epäilen vahvasti, että jouluna ja juhannuksena niitä huoltoja ei ole voinut tehdä. Sehän nyt voi johtua sitten vaikka huoltoväleistä tms.

Tuo on todallikin järjettömyyden huippu ettei juhannuksena tai jouluna saisi tulla töihin (ilmeisesti tämä kuitenkin muuttui ton edellisen työtaistelun aikana?). Ja tottakai siitä pitää repiä hyvät liksat jos tollanen heikennys lomapäiviin tehdään (tästäkin täällä on tossa pitkässä paperiketjussa taisi iso poru olla, että miten menee kaikki kannattavuus kun joutuu palkkoja maksamaan). Mutta mitään surempaa haittaa tuosta ei voi olla, kun takuulla on väkeä jotka tekevät nuo päivät mielellään jos niistä hyvät hillot irtoaa, ei sitä joulua kuitenkaan tunti tunnista siellä duunissa paineta.

Kuten sanottua mutuilua munkin puolelta - ja enhän mä mistään seisokeista voi tietää kun "ei oo pallitkaan vielä laskeutuneet" - mutta ei tossa sunkaan mutussa mitään järkeä ole. Siis mikäli ne huoltoseisokit olis ennenkin voinu hoitaa juhannuksena ja jouluna, niin minkä takia paperipomot olis juurikin käyttäny kapasiteetin lisäystä perusteluna??

Mä en enää muista mitä nuo seisokit on, niitä oli joskus nuorena poikana vissiin. ;) Ja voi olla että tossa mun mutussa ei ollut järkeä, sikäli mikäli tuo sun pointti tosta joulu ja juhannusseisokin (on se hyvä että ees kahdesti vuodessa on seisokki ;) ) "työkiellosta" pitää paikkansa.
 
DayOne sanoi:
Ja ne jotka syyttävät UPM:ää jostain yhteisvastuun puutteesta.. ? Herätys!!!!! Lukekaa lehtiä, uutisia, kirjallisuutta, nettikin on tietoa pullollaan. Kuoreen on helppo vetäytyä, mutta tosiasia on se että ihan sama mikä johto siellä on niin ne duunit lähtee.

Miksi ihmiset luulee että yrityksillä on jokin yhteiskunnallinen vastuu luvata kaikille ikuinen työpaikka? Ja tässä on nyt suojatyöpaikka kyseessä tällä hetkellä, tai ei nyt mutta tulevaisuudessa olisi? UPM maksaa isoa veroa 'yhteiseen kassaan'. Siinä on se vastuu, ja se, että ei kohtele työntekijöitä laittomasti. Ja se, että viitsii kuunnella liittojen meuhkausta.

Jokaisella ihmisellä on vastuu itsestään, ja tässä markkinoiden maailmassa jokainen joka ei asu halvassa maassa, joutuu pitää itsensä markkinoitavana. Näin se vaan on.

Tietty kaikki UPM:n työntekijät vois nyt ostaa noi koneet yhdessä, pitää omat työpaikat, katsotaan kauan homma toimii? Ai ei vai? :david:

Vaikka olenkin aikalailla "henkeen ja vereen" duunarin puolesta, niin tämä pitää 100% paikkansa ja tämän pitäisi jokaisen duunarin (ja pikkuhiljaa liittojenkin) sisäistää. Yritysten tavoite on tehdä omistajilleen voittoa ja siinä on se duunari vain pelinappula ja kuluerä, mutta sitä pelinappulaa pitäisi aina muistaa kohdella kunnolla (en väitä etteikö UPM näin tekisi, eli älkää käsittäkö väärin) tai se saattaa alkaa lakkoilemaan eli pistää perseen penkkiin!

Tässä pitäisi MOLEMPIEN osapuolten aina kunnioittaa toistansa. Duunarin muistaa ettei sen yrityspomon päätös ole mitään vittuilua duunarille ja ettei se yritys hyvää hyvyyttään ketään työllistä. Ja yrityspomon taas että sitä duunaria on kohdeltava kuten ihmistä ja maksettava hyvintehdystä työstä hyvä palkka ja annettava myös sitä kiitosta edes joskus.

No turhaa paskanjauhantaa ja itsestäänselvyyttä varmasti tämäkin posti, mutta metkööt.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Timba79 sanoi:
Mutta kerrohan mua ilmeisesti paljon enemmän näistä tietävänä se, että miten tuo sun laskutoimitus perustuu siihen että nuo joulu ja juhannus on just kaikki siitä voitosta pois ja ihan suoralla prosentilla vielä. Eikös noita koneita kuitenkin pidä huoltaa ja niitä huoltojahan tehdään seisokkien aikana? Toki se on hanakalaa jos kaikki huoltoporukkakin haluaa lomailla ja kaikki tehtaat seisoon samaan aikaan, mutta eiköhän noilla ole varaa maksaa vähän huollostakin jotta saa tuotannon maksimoitua?
Mäpäs mutuilen kans vähän, kun se kerran on sallittua.

En ole vakituisesti missään tekemisissä paperiteollisuuden kanssa - ainakaan vielä, toivottavasti en koskaan - mutta tunnen silti pakottavaa tarvetta laskeskella noita huoltojuttuja, että saadaan vähän järkeä tähän..

Ilman parempaa tietoa oletan paperikoneen tarvitsevan olla huollossa/alasajettuna 5% ajasta. Tällöin, kun tuloksen nollaamiseen menee 90%, jää voittojen takomiseen 5%. Tämä 5% huoltoon on tarkoituksella arvioitu yläkanttiin; suhdeluku tuolla alempana postissani ainoastaan kasvaa, mikäli tämä 5% muuttuu pienemmäksi..

Mikäli siis huollettaisiin koneet vuorotellen, vain 5% koneista olisi SAMAAN AIKAAN huollossa. Vertailun vuoksi, mikäli kaikki koneet huollettaisiin samaan aikaan jouluna(!), 100% koneista olisi tällöin huollossa ja tarvittaisiin 100/5 = 20 kertaa enemmän huoltoporukkaa. Noh, epäilemättä huolto on ulkoistettu, eli maksetaan vain tehdystä työstä; tosin siitäkin jouluna vähintään 2x enemmän.

Mutta onko varmaa, että riittävän ammattitaitoista porukkaa edes löytyy riittävästi huoltamaan kaikki koneet samaan aikaan? Ei huoltofirmatkaan mitaan automaatteja ole, mitkä synnyttää ja syö paperikonehuoltajia tarpeen mukaan. Noilla yllä esitetyillä luvuilla tulisi olla olemassa 20 kertaa enemmän huoltomiehiä verrattuna vaihtoehtoiseen tilanteeseen. Ja mitäs nämä (ammattitaitoiset) huoltomiehet lopun vuotta tekevät, noin kärjistetysti, kun kaikki koneet huollettiin jo jouluna? Ja miten käy sen ammattitaidon? Eiköhän kuitenkin olisi fiksumpaa, että huollot rytmitettäisiin siten, että sillä pienemmällä huoltoporukalla olisi tasaisesti töitä.

Tässä on kyse siitä, että EI KANNATA mitoittaa mitään järjestelmää kerran vuodessa toistuvan ruuhkapiikin mukaan. Ihan sama asia, kun sä mitoittaisit asuntolainas maksuerän suuruuden joulukuun tulojen mukaan, milloin saat aina tonnin veronpalautukset.

Ja kuten todettua, en mä tiedä paperialasta oikeasti mitään, mutta silti asioita voi arvioida laskemalla. Ja tonkin firman johdossa niitä laskuja tehään varmaankin samalla koulutuksella ja ajatusmaailmalla kuin mulla..
 
Timba79 sanoi:
Tässä pitäisi MOLEMPIEN osapuolten aina kunnioittaa toistansa. Duunarin muistaa ettei sen yrityspomon päätös ole mitään vittuilua duunarille ja ettei se yritys hyvää hyvyyttään ketään työllistä. Ja yrityspomon taas että sitä duunaria on kohdeltava kuten ihmistä ja maksettava hyvintehdystä työstä

Näin juuri. Vai vielä Timba duunaripuolella? ;)
Sullahan on oikeet ajatukset.
 
H.R. sanoi:
Tämä perustuu pääsääntöisesti kapasiteettiin. Jos tuotetta tulee tupla kokoisesta rööristä suomipoikaan verrattuna = tupla tuottavuus. Suomesta on vaikea kilpailla volyymilla Eurooppaan tai Aasiaan päin. Erikoistuotteet ja teknologian kehittäminen ovat avainaloja.
Tuottavuus ei kuitenkaan loppupeleissä ole siitä duunarin tai tehtaanjohtajan palkasta kiinni.
Tässä nimenomaisessa tapauksessa puhutaan Myllykosken samanlaisista tuotantoyksiköistä Suomessa ja Saksassa, siis koneet ja duunareiden palkat ovat samoja. Tärkein syy tähän eroon on paperimiesten järjettömät työehdot Suomessa, jotka pitävät liian paljon tarpeetomia kavereita tehtaiden sisällä. Paperiteollisuudessa Suomi kyllä kilpailee volyymilla ihan minkä maan kanssa tahansa. Meillä on maailman suurimmat ja tehokkaimmat paperikoneet.
 
Vois melkein pistää tonne vituttaa osiolle mutta laitan asiaa koskien tänne. Mua harmittää/vituttaa kaikkien irtisanottavien puolesta vaikken ole alaan mitenkään kytköksissä. Siinä menee monelta perheeltä elämä uusiksi. Puhumattakaan niistä vaikutuksista kun verotulot pienenee kunnissa, liikeyrityksiin ei duunarit kanna rahaa jne. Kaikki kärsii, paitsi ne vitun osakkeenomistajat :curs: .
 
NHB sanoi:
Tässä nimenomaisessa tapauksessa puhutaan Myllykosken samanlaisista tuotantoyksiköistä Suomessa ja Saksassa, siis koneet ja duunareiden palkat ovat samoja. Tärkein syy tähän eroon on paperimiesten järjettömät työehdot Suomessa, jotka pitävät liian paljon tarpeetomia kavereita tehtaiden sisällä. Paperiteollisuudessa Suomi kyllä kilpailee volyymilla ihan minkä maan kanssa tahansa. Meillä on maailman suurimmat ja tehokkaimmat paperikoneet.

Just joo. Jos on kaksi paperikonetta joista molemmat ajaa saman määrän paperia (oletan että tässä tuotolla tarkoitat nettorahaa?), toinen sijaitsee Saksassa ja toinen Suomessa. Kuinka paljon suomalaisten täytyy tienata/porukkaa olla enemmän, että suomessa sijaitsevan paperikoneen tuotto on puolet pienempää? :david:

Tähän linkkiin voi myös tutustua rauhassa. Ei Suomessa duunarit mitään ökyporvareita eurooppalaisella tasolla ole. Kyseessä on Kemianliiton sivut, mutta samassa tutkimuksessa ovat olleet myös paperi- ja energia-ala:
http://www.kemianliitto.fi/kiteet_lehti/reaktio_5_25_4_2003_eurotes.shtml
 
Timba79 sanoi:
Ja edelleen se paperiliitto oli lakossa 2 päivää ja loput oltiin TYÖNANTAJAN asettamassa työsulussa. Eli tällä tuskin oli mitään oleellista merkitystä tän irtisanomisrumban kanssa.

1. Työsulkuun mentiin käytännön sanelemasta pakosta sen jälkeen kun eri puolilla maata paperitehtailla oli puhjennut laittomia lakkoja (muistini mukaan jopa 200??). Työsulkuun oli pakko mennä, muuten tappioita olisi tullut vieläkin enemmän.

2. Jos et todellakaan havaitse korrelaatiota pitkän ja työnantajapuolelle KALLIIKSI tulleen työtaistelun, jossa oli kyse lähinnä Ahosen egosta ja asemanpönkityksestä, sekä nykyisen irtisanomisrumban välillä, niin suosittelen pohtimaan asiaa vielä tarkemmin. :)
 
H.R. sanoi:
Just joo. Jos on kaksi paperikonetta joista molemmat ajaa saman määrän paperia (oletan että tässä tuotolla tarkoitat nettorahaa?), toinen sijaitsee Saksassa ja toinen Suomessa. Kuinka paljon suomalaisten täytyy tienata/porukkaa olla enemmän, että suomessa sijaitsevan paperikoneen tuotto on puolet pienempää? :david:

Tähän linkkiin voi myös tutustua rauhassa. Ei Suomessa duunarit mitään ökyporvareita eurooppalaisella tasolla ole. Kyseessä on Kemianliiton sivut, mutta samassa tutkimuksessa ovat olleet myös paperi- ja energia-ala:
http://www.kemianliitto.fi/kiteet_lehti/reaktio_5_25_4_2003_eurotes.shtml
Jätä deividit vähemmälle ja yritä kovemmin ymmärtää lukemaasi. Nyt ei puhuta paperikoneen tuotosta vaan paperimiehen työn tuottavuudesta. Rautalankaa: Molemmissa paikoissa koneiden tuotot samaa luokkaa, paperimiesten palkat samaa luokaa, mutta Suomessa kaksinkertainen määrä paperimiehiä koneen ympärillä rentoutumassa.

Mitähän yrität kerota tuolla linkillä? En ainakaan itse ole väittänyt duunareiden olevan porvareita.
 
NHB sanoi:
Suomessa kaksinkertainen määrä paperimiehiä koneen ympärillä rentoutumassa.

No uskottavahan se on kun noin kovat faktat pöytään lyöt. Suomalaisen paperikoneen tuotto on puolet saksalaisesta, koska suomessa on puolet enemmän paperimiehiä koneen ympärillä rentoutumassa.

Ostan tämän karvoineen ja nahkoineen, ilman Deividiä

...ja tähän loppuun :piis:
 
Back
Ylös Bottom