En ole mikään Petteri-fani, mutta ei tarvitse ollakaan, kun numerot kertovat saman tarinan kuin Petteri tässä. Toimittaja kysyy juuri oikeat kysymykset, joihin Petteri antaa juuri oikeat vastaukset
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010657758.html
Kyseessä on liioittelematta eksistentiaalinen riski hyvinvointiyhteiskunnan jatkuvuudelle, jonka voi pelastaa vain talouskasvu, ja sen pitää olla merkittävää kasvua. Tässä tilanteessa on tehtävä kaikki mahdollinen, mitä on tehtävissä. Jos se vaatii kaupankäyntiä esim. raaka-aineostojen muodossa pakotteiden ulkopuolelta Venäjän kanssa niin se on tehtävä ellei muita järkeviä vaihtoehtoja ole. Venäjän sotateollisuuden rahoituksen kannalta esim. puukauppa ei ole millään tavalla merkittävä mutta meidän metsäteollisuudelle se on. Jos jossain vaiheessa on mahdollisuus tuoda puuta Venäjältä ja sitä mahdollisuutta ei käytetä eettisistä syistä, niin merkitys on ainoastaan symbolinen ja siitä symbolista maksetaan liian kova hinta. Ei ole järkeä tehdä Venäjän vastaisia toimenpiteitä, joista me itse kärsitään enemmän kuin Venäjä.
Täytyy lisäksi muistaa, että jos kuvitellaan, että tilanne on nyt huono, niin muutaman vuoden päästä se tulee olemaan vielä paljon huonompi, koska
- Seuraava hallitus on sosialistinen. Ihmiset, erityisesti julkisella sektorilla työskentelevät, tulevat äänestämään sosialisteja oikeistohallituksen leikkausten takia. Sosialistihallitus on luonnollisesti taloudelle tässä tilanteessa fataali.
- ”Vihreän siirtymän” tuhovoima on vasta pääsemässä vauhtiin. Toistaiseksi se on tuhonnut vasta sähkön tuotantovarmuuden ja kustannustason. Jatkossa se tulee tuhoamaan myös teollisuuden kilpailukyvyn aiheuttaen niiden vähäistenkin investointien siirtymisen suotuisempiin olosuhteisiin.
Sellaista paatosta keskiviikkoaamuun mutta paatoksesta huolimatta tämä kehityssuunta ei ole minulle henkilökohtaisesti edes mikään riski. En tarvitse yhteiskunnan palveluja, voin ostaa ne yksityiseltä. Ei haittaa vaikka työpaikka lähtisi alta, pystyn elättämään itseni ja ehkä jopa akkanikin ilman ansiotuloja. Mutta valtaosalla väestöstä tilanne on eri. Ei olisi siistiä seurata ihmisten kurjistumista sivusta.