HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

-A little further west is another Russian target – the coalmine. Pokrovsk is the only place in Ukraine that produces high-quality coking coal, essential for steelmaking and critical for the war effort.

Taitaa tuollakin olla merkitystä. Tiedä sitten miten voivat korvata tuonnilla muualta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ongelma on minusta liian iso julkinen sektori. Meillä ylisäännellään ja on kaikkea älytöntä paperisotaa. Liikaa tulonsiirtoja.

Jos saadaan kunnolla talouskasvua, niin meille tulee taas vassarihallitus joka jakaa kaikille mannaa ja huutelee miten "rahaa on" ja kasvattaa julkista taloutta innoissaan. Jos katsot valtion budjettien kehitystä, niin sehän on kasvanut hurjaa vauhtia. Valtio on vähän kuin se sinun venakko, että kun rahaa tulee lisää, niin sehän ostaa vain entistä kalliimpia Guccin laukkuja.

View: https://x.com/ville_valkonen/status/1823309339903295903
 
Edelleen se että voit kaataa puun ei tarkoita että se olisi järkevää. Ilmeisesti sick haluaa niitä eu hiilinieluja oikein luvan kanssa? Antaa oikein kunnon syyn runtata eu kusetusta?

Noi EU:n kusetukset pitää torpata täällä. Suomesta tuli nettisaastuttaja vain laskentakaavaa muuttamalla. Et kai pidä noita hyvinä juttuina? Haiskahtaa taas siltä, että kun jokin on Venäjän etu, niin se muuttuukin sinun silmissä hyväksi asiaksi.
 
-BBC: Ukrainan drooni-iskuilla Venäjän öljynjalostamoihin ei suurta vaikutusta
Ukrainan asevoimat on hyökänneet tänä vuonna yli kuusikymmentä kertaa Venäjän öljynjalostamoihin ja niiden infrastruktuuriin.

Tästäkin taidettiin toivoa liikoja...

Ei ole vaikutusta, mutta Venäjä kuitenkin lopettaa öljyntuotantotilastojen julkaisun.


View: https://x.com/ItsArtoir/status/1828865888260649005
 
Aina kun Venäjän joukot lähestyvät strategisesti tärkeää kaupunkia, se yhtäkkiä lännessä muuttuukin aivan merkityksettömäksi, kuten aikaisemmin Avdiivka, ja nyt Pokrovsk. Alla hyvä analyysi, miksi Pokrovsk on niin tärkeä Ukrainalle (kuten myös Avdiivka oli aikaisemmin).


Millä tavalla Avdiivka tai aikaisemmin esim. Bahmut oli tärkeitä? Nämä ovat vain ja ainoastaan Venäjän propagandasotaa. Venäjä nostaa jotain pikkukaupunkeja propagandassa keskiöön ja työntää kaikki mahdolliset joukot sinne lihamuurihöökeihin ja julkaisevat jatkuvalla syötöllä tietoa miten päivittäin muka olisi vallattu jokin pellonpätkä tms. ja he olisivat voittamassa sodan.

Kun tuota vertaa Ukrainan Kurskin operaatioon, niin tuo ristiriita on tosi räikeä. Ukraina otti Kurskista maata viikossa saman mihin Venäjä käytti vuoden. Ryssäbotit palstalla juhlivat sitä miten Ukrainan hööki on pysäytetty, kun ei tule joka päivä päivityksiä missä olisi pellonpätkiä yms. vallattu. Samaten Ukrainalla on Kurskissa mediahiljaisuus ja eivät kerro päivittäin etenemisestä pellon tarkkuudella, koska se on mahdotonta. Jokainen joka tajuaa jotain sodankäynnistä ymmärtää, että rintamalinjat aaltoilevat ja etulinja ei mene niin, että pahimmillaan jopa puolikkaita peltoja vallattaisiin. Silloin joskus Avdiikassahan ryssäbotit hehkutti etenemisiä missä oli muka vallattu avomaastot ukrainalaisten asemien edestä.

Samaten kannattaa muistaa myös etenemisvauhti. Kun Venäjä etenee tahdilla missä kestää vuosikaudet vallata kaupunki, niin Ukraina kerkeää valmistautua ja evakuoida, järjestää rintamalinjat ja huoltolinjat uudestaan jne. ja pitää huolen siitä, että kaupungilla ei ole enää merkitystä puolustuksen kannalta. Avdiivkasta ja Bahmutista tuli molemmista rauniokaupungit taisteluiden myötä.

Venäjä kärsii tällä strategialla vain valtavat tappiot ja sota ei ole sen lähempänä loppumista noiden takia.
 
On aika käsittämätöntä, mihin suuntaan tilanne on kehittynyt viime kuukausien aikana sen perusteella, mitä olen kuullut omilta kontakteiltani tuolta Venäjältä nimenomaan tavallisten ihmisten vinkkelistä. En ainakaan itse olisi osannut tällaista kehityssuuntaa visioida edes LSD:n avulla. Tämä siis ihan puhtaasti sen perusteella, mitä olen kuullut keväästä -22 tähän päivään asti, ilman mitään faktantarkastuksia tai taloustieteellistä lähestymistä. Kertauksen vuoksi kronologisesti näin, sillä tarkkuudella, jolla muistan:

Kevät -22 => kesä -23:
  • Tuon minun venäläinen oli monta kertaa päivässä yhteyksissä kavereihinsa Venäjällä ja tilanteen huononemisesta ei ollut kyllä mitään epäselvyyttä. Ensin pääosin länsiasiakkaisiin nojanneet työt lähti alta ja uusia töitä tosi vaikea löytää. Heille ehdotettiin mm. palkatonta ”harjoittelua” vaateliikkeessä, joka sitten tilanteen parantuessa muuttuisi vakituiseksi palkkatyöksi. Tällaisiinkin hommiin oli valtava hakijaryntäys.
  • Seuraavaksi tuli massiivinen inflaatio johtuen ruplan romahdusta. Silloin kuulin, että KAIKKI on 50% kalliimpaa kuin ennen. Varaa ei ollut enää mihinkään.
  • Sen jälkeen iski massiiviset korot, jotka luonnollisesti heikensivät edelleen ostovoimaa
  • Yleisesti ottaen oli helppo päätellä, että syöksykierrettä ei katkaise enää mikään vaan kansa kurjistuu koko ajan enemmän sodan pitkittyessä
  • Kesää -23 kohti yhteydenpito alkoi rakoilla ja minun venäläinen sanoi, että häntä alettiin kohdella kuten ulkopuolista, asioita pimitettiin, eikä enää kerrottu kaikkea niin kuin aiemmin.
Loppukesä -23:sta vuoden loppuun
  • Näillä main yhteydet katkesi noihin em. kontakteihin kokonaan useammaksi kuukaudeksi. Jotain minkkien välistä draamaa, johtui mistä johtui, syyllä hällä väliä, mutta tältä ajanjaksolta ei ole oikein mitään tietoa mitä siellä tapahtui ja mihin suuntaan tilanne kehittyi
Talvi ja kevät -24
  • Jotain satunnaisia kontakteja palautui harvakseltaan
  • Näiden juttujen perusteella tilanne vaikutti jollain tapaa stabiloituneen. Enää ei ollut samanlaista panikointia ja syöksykierrettä kuin -22 ja -23.
Kesä -24.
  • Tässä tulee nyt se käsittämättömin juttu. Vedän vain yhteen pääviestin menemättä esimerkkeihin tai detaileihin, joita olen kuullut, koska niitä on liian paljon ja turhan hajanaisia.
  • Töitä on todella helppo saada varsinkin jos on valmis vaihtamaan alaa. Helpompi kuin koskaan ennen. Joillain spesifisillä erikoisemmilla aloilla kuitenkin edelleen hyvin heikko työllisyystilanne.
  • Töistä maksetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin Venäjällä. Nyt puhutaan henkilöistä, joilla on työhistoriaa 10-15 vuotta takana.
  • Työsuhteissa tarjotaan työsopimukseen kirjattuja etuja, joita ei ole koskaan ennen tarjottu
  • Työhaastatteluissa hakijoille tarjotaan houkuttimina myös etuja ohi kirjanpidon
  • Rahaa on käytettävissä enemmän kuin koskaan aikaisemmin
  • Ostovoima on parempi kuin koskaan aikaisemmin
  • Ennen työnantajat pystyivät kyykyttämään työntekijöitä esim. huonojen työehtojen muodossa. Nyt työntekijät pystyvät tavallaan kyykyttämään työnantajia.
  • Ainakin kaikkea minkki-spesifistä länsikamaa saa normaalisti ja normaaliin hintaan.
Jos oletetaan huvin vuoksi, että nämä viimeisimmät jutut eivät koske vain tätä minun pientä kuplaa vaan se on yleinen kehityssuunta, niin miten sen voisi selittää loogisesti?
  • Suurimpana tietysti sotatalous, joka työllistää suoraan miljoonia ihmisiä ja epäsuoraan ehkä vielä monikertaisen määrän hinaten samalla palkkatasoa ylöspäin
  • Työikäisten siirto rintamalle, pakeneminen maasta ym. aiheuttanut vajauksen työvoimaan, osaltaan saanut aikaan täystyöllisyyden ja sitä myöten hinannut palkkatasoa ylöspäin
  • Tuotteita, jotka on ennen ostettu ulkoa on alettu valmistamaan itse, joka osaltaan on saanut aikaan täystyöllisyyden
  • Se raha, joka on aiemmin kulkeutunut venäläisten mukana ulos maasta mm. matkailun, investointien ym. myötä, jää nyt suurimmaksi osaksi Venäjälle, joka edelleen parantaa työllisyyttä.
  • BRICS-kuviot lienee osaltaan luoneet uusia työpaikkoja
Minähän tosiaan itse suurena taloustieteilijänä olen alusta asti perustellusti ennustanut, että Venäjän talous ei sotaan kaadu mutta kansa kurjistuu kiihtyvään tahtiin ja päätyy ennen pitkää perikatoon uudeksi P-Koreaksi. Kuten nyt nähdään, niin ennuste taisi mennä ihan päin persettä. Eikä siinä ole mitään yllättävää, että tällaisella maallikolla menee veikkaukset perseelleen mutta kun saman virheen ovat tehneet myös ammattilaiset. Uskallan väittää sen johtuvan siitä, että asiantuntijatkin lähestyvät asioita edelleen liian länsimaisesti, liian demokratiapohjaisesti. Ei ymmärretä, kuinka radikaaleja ja meille täysin käsittämättömiä toimenpiteitä Venäjä pystyy tekemään nopealla vasteajalla, koska päätökset tekee yksi samanmielinen johto, eikä oppositioita tai muuta soraääniä ole tai niistä ei tarvitse välittää. Meillä demokratioissa vastaava ei ikinä onnistuisi. Pientenkin päätösten toimeenpanossa kestää ihan tolkuttoman pitkään, isoja radikaaleja päätöksiä ei saada läpi koskaan. Ei ainakaan ilman sotalakien käyttöönottoa.

Totta kai voidaan argumentoida, että ei Venäjäkään pysty talouden lainalaisuuksia muuttamaan ja ei pystykään, mutta se pystyy manipuloimaan niitä niin kauan kuin rahaa riittää. Tähän asti on riittänyt ja todellisuudessa kukaan ei oikeasti tiedä loppuuko se lainausmerkeissä koskaan. Tämä kaikki tekee osaltaan Venäjästä varsin vittumaisen vihollisen vastapuolen kannalta
.
Se on tietysti keskustelu erikseen, että voiko pidemmällä aikavälillä tällainen elintason nousu jatkua perustuen sotimiseen julkisin varoin sekä työikäisen väestön massatapattamiseen ja -maastamuuttoon. Maalaisjärki sanoo, että ei, mutta enpä lähde enää ennustamaan, koska ennustukseni tuntuu vanhenevan vähän huonosti.
Lainaan itseäni, koska kuulin ihan jännän detailin nykytilanteeseen liittyen. Naiseni kaveri oli juuri saanut uuden työn "myyntiavustajana", sales assisitent, en tiedä tarkemmin millainen työnkuva, mutta palkka oli aika tarkalleen tuplat vs. mitä ennen vastaavasta olisi maksettu. Tuo tuplat kuulosti olevan ns. uusi normaali muutenkin.

Se voisi selittää ostovoiman kasvamisen inflaatio huomioiden, jonka voisi kuvitella pyörivän edelleen kymmenissä prosenteissa. En ole tosin seurannut pitkiin aikoihin sen kehitystä.

Ihan seitinohuesti vaikuttaisi talous ylikuumentuneelta ja kuumennus on vielä tehty julkisin varoin. Ihan käsittämätön maa, joka toimii niin kuin jossain oudossa rinnakkaistodellisuudessa, jossa pätee ihan erilaiset talouden lainalaisuudet. Miettikää sama tilanne Suomeen.
 
Minunkin kirjoitus on offtopicia aiheesta metsä: Itselläni on vähän sellainen tuntuma, että metsää omistaa sellainen porukka kellä on niin sanotusti pakka kunnossa. Isoisoisällä oli yli 3000m2 maita Itä-Suomessa. Siitä on meidänkin perheeseen jäänyt osa ja vanhempani ovat vielä ostaneet lisää. Metsään kyllä investoidaan jatkuvasti, eli lannoituksia ja kaikenlaista huonon materiaalin poistoa jne. Vanhempani eivät ole rikkaita, mutta heillä ei ole mitään mielenkiintoa kaataa metsiä, koska ei ole rahan tarvetta. Me yritettiin tehdä sukupolvenvaihtoa juuri ennen kuin korot nousi. Meidän saajien olisi pitänyt ottaa lainoja joksikin aikaa ja kun korot nousivat, teimme peliliikkeitä muun omaisuuden lahjoituksilla.

Minun pointti on tässä tuo millä aloitin. Omistajilla ei ole aina/usein mielenkiintoa myydä. Yksi todella hiton hyvä täsmätoimi tähänkin aiheeseen olisi perintöveron muuttaminen luovutusvoittoveroon, eli länsimainen malli. Tulisi takuulla puuta monesta perheestä myyntiin.
En tiedä kirjoititko väärin, mutta 3000 neliötä metsää ei oo kyllä paljon mitään 😅 yks hehtaari on 10,000m2 ja hehtaarikaan ei ole vielä kummoinen määrä.
 
Luonnonpuistot yms. kannattaa pitää ja niitä pitäisi promota enemmänkin matkailuun. Esim. pääkaupunkiseudulla Nuuksio on ihan huikea ja se voisi olla matkailuvaltti jopa. Meidän kannattaisi kehittää tänne metsästys ja eräilyturismia samaan tapaan, kuin jossain afrikassa on trofeemetsästystä yms.

Ei kannattaisi. Siihenkin monta syytä.. Rahastus ja ahneus pilaa kaiken. Näethän itsekkin mitä se aiheuttaa, esim ryssän eliitti päätti ahneuksissaan ryöstää Ukrainan. Kaikki korruptio johtuu rahan ahneudesta. Tätäkö touhua pitäisi lisätä köyhien kustannuksella. Luonnonpuistossa ei saa harrastaa mitään muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Muut alueet ovat hakkuiden piirissä.
 
Lainaan itseäni, koska kuulin ihan jännän detailin nykytilanteeseen liittyen. Naiseni kaveri oli juuri saanut uuden työn "myyntiavustajana", sales assisitent, en tiedä tarkemmin millainen työnkuva, mutta palkka oli aika tarkalleen tuplat vs. mitä ennen vastaavasta olisi maksettu. Tuo tuplat kuulosti olevan ns. uusi normaali muutenkin.

Se voisi selittää ostovoiman kasvamisen inflaatio huomioiden, jonka voisi kuvitella pyörivän edelleen kymmenissä prosenteissa. En ole tosin seurannut pitkiin aikoihin sen kehitystä.

Ihan seitinohuesti vaikuttaisi talous ylikuumentuneelta ja kuumennus on vielä tehty julkisin varoin. Ihan käsittämätön maa, joka toimii niin kuin jossain oudossa rinnakkaistodellisuudessa, jossa pätee ihan erilaiset talouden lainalaisuudet. Miettikää sama tilanne Suomeen.
Samaanaikaan todellisessa maailmassa?

View: https://x.com/nexta_tv/status/1828461057259819137
 
Millä tavalla Avdiivka tai aikaisemmin esim. Bahmut oli tärkeitä? Nämä ovat vain ja ainoastaan Venäjän propagandasotaa. Venäjä nostaa jotain pikkukaupunkeja propagandassa keskiöön ja työntää kaikki mahdolliset joukot sinne lihamuurihöökeihin ja julkaisevat jatkuvalla syötöllä tietoa miten päivittäin muka olisi vallattu jokin pellonpätkä tms. ja he olisivat voittamassa sodan.

Kun tuota vertaa Ukrainan Kurskin operaatioon, niin tuo ristiriita on tosi räikeä. Ukraina otti Kurskista maata viikossa saman mihin Venäjä käytti vuoden. Ryssäbotit palstalla juhlivat sitä miten Ukrainan hööki on pysäytetty, kun ei tule joka päivä päivityksiä missä olisi pellonpätkiä yms. vallattu. Samaten Ukrainalla on Kurskissa mediahiljaisuus ja eivät kerro päivittäin etenemisestä pellon tarkkuudella, koska se on mahdotonta. Jokainen joka tajuaa jotain sodankäynnistä ymmärtää, että rintamalinjat aaltoilevat ja etulinja ei mene niin, että pahimmillaan jopa puolikkaita peltoja vallattaisiin. Silloin joskus Avdiikassahan ryssäbotit hehkutti etenemisiä missä oli muka vallattu avomaastot ukrainalaisten asemien edestä.

Samaten kannattaa muistaa myös etenemisvauhti. Kun Venäjä etenee tahdilla missä kestää vuosikaudet vallata kaupunki, niin Ukraina kerkeää valmistautua ja evakuoida, järjestää rintamalinjat ja huoltolinjat uudestaan jne. ja pitää huolen siitä, että kaupungilla ei ole enää merkitystä puolustuksen kannalta. Avdiivkasta ja Bahmutista tuli molemmista rauniokaupungit taisteluiden myötä.

Venäjä kärsii tällä strategialla vain valtavat tappiot ja sota ei ole sen lähempänä loppumista noiden takia.

Sinä et edes lukenut juttua (tai et ymmärtänyt lukemaasi), koska se olisi vastannut kysymyksiisi strategisesti tärkeiden kaupunkien osalta, joten en rupea niitä toistamaan.

Ukrainalaiset eivät pääse Kurskista enää etenemään, eikä se ole ns. strategisesti tärkeä, joten Ukro-joukot ovat vain käytännössä nyt jumissa siellä, vaikka niitä tarvittaisiin muualla, myös tästä oli analyysissä. Kurskia voi pitää Venäläisiltä nolona tapahtumana, mutta se oli silti Ukrainalisilta epäonnistunut uhkayritys, jonka avulla Venäläiset ovat nyt päässeet nopeasti etenemään strategisesti tärkeällä lohkolla, myös tämän olisit voinut lukea analyysistä.

Uskomatonta, että joutuu vielä tuon analyysin jälkeen vääntämään rautalangasta...

 
Itse en millään jaksa alkaa, mutta joku näsäviisas voisi alkaa kyselemään miksi hirveä kohu pelloista kurskin alueella mitkä ukraina valtasi nopeasti ja nyt homma on seis.
Mutta tässä hetkessä kurskin tempaus on ilman porkkanaa ja ajettelin itse että puskevat vaikka väkisin voimalalle ja ottaisivat haltuun. Silloin olisi ollut jotain, mutta nyt tilanne on melkoisen mollivoittoinen. Ei ole porkkanaa ja itä kaipaa vahvistuksia.

Ukraina ottanut myös isoja tappioita höökissään joten ihmettelen vähän koko touhua tässä vaiheessa.
Ukrainalla varmasti myös paineita tehdä jotain näyttöä lännelle tuen kannalta joten tarvi tehdä jotain.
 
Viimeksi muokattu:
-Itävalta, Unkari ja Slovakia saavat yhä maakaasua Venäjältä tätä reittiä pitkin.

Pitkäänhän tuo on auki ollut, vaikka maat sodassa.
Pystyyköhän muut maat korvaamaan tuon ryssäkaasun? Putkessa siis kulkee muidenkin kuin ryssien kaasua ilmeisesti?
Räjähtääköhän koko laitos mystisesti paskaksi vuodenvaihteen jälkeen?
 
Niin tosiaan, vaikka Venäjä on maailman toiseksi suurin öljyntuottaja ja kuvittelisi, ettei se voi loppua koskaan kesken mutta jalosteitahan myydään vain pieni osa vs. raakaöljy ja ja jalostuskapasiteetti on varmaan mitoitettu sen mukaann.Nyt kun sotakoneet ja sotateollisuus imee valtavat määrät dieseliä muun normaalin kulutuksen päälle niin ehkä kapasiteetti vaan loppuu kesken. Lisäksi on hyvä huomioida, että vaikka länsiautojen vienti Venäjälle on pysähtynyt niin liikenteessä on kuitenkin edelleen isoja määriä BMW-henkilöautoja, jotka ovat tunnettuja erittäin heikosta polttomoottorin hyötysuhteesta. Jo pelkästään nämä BMW:t imaisevat helposti puolet jalostuskapasiteetista, hyvinkin helposti.

Ja onhan Ukraina saanut myös osumia jalostamoihin lennokeillaan.

Käyhän tuo järkeen, ettei vaan riitä joka paikkaan.
Voisiko tuotantokapasiteetti olla rajallinen jalostamoiskuista johtuen, ja ilmavoimille priorisoidaan osa lentokerosiinista? Eli samaa mietin.
e. Vai voisiko jopa olla, että itse asiassa koko ongelman juurisyy on BMW:t. En suoraan sanottuna ihmettelisi vaikka olisikin
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom