Ukraina ja siitä oppiminen

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joo, sori kaverit. Oli vähän kiire Krimin palauttamistoimeenpiteiden kanssa, niin ei ehtinyt tänne levittämään ryssäpropagandaani. :)


Olen eri mieltä. Minun mielestäni taustani kuuluu aivan suoraan käsittelemäämme aiheeseen. Onhan sillä väliä, olenko minä "puolustusjoukkojen" vai puolustusjoukkojen ihminen. :hyvä:

Lyhyesti: synnyin Petroskoissa 1981. Muutin (+ vanhemmat ja veli) Suomen Turkuun v.1993. Aloitin yliopisto-opinnot 2000 (tietojenkäsittely). 2003-2004 Suomen armeija (tykistöjaoksen johtaja, 3 tykkiä, ~30 alaista). Vietin vuoden opiskelijavaihdossa Jenkeissä (opiskelin communication, economics, business). Ollut tietokonepeli-alalla monia vuosia ja opiskelut jäivät viimeistelyä vailla (viime vuonna palasin takaisin kirjoittamaan lopputyötäni ja suorittamaan loput kursseista). En ole Inkeri, vaan paluumuuttaja (isoisäni syntyi Oulussa). Harrastanut kamppailulajeja ~15 vuotta. Suvussani ei työttömiä eikä muitakaan sossupummeja. :) Olen kiinnostunut monesta asiasta, mukaan lukien historia ja politiikka. Kirjoitan tänne ja välillä muuallekin omasta vapaasta tahdostani - ei ole mitään piilotettua agendaa.

Tärkeimmät taisi olla tässä. Toki saa kysyä lisää.

...desantti perkele! :D

kun suomessa nyt on ainakin lehdistössä vallalla viso että naapuri tulee varmaan ensi viikolla rajan yli ja vie meitin naiset ym ym niin kenen puolella aiot ko. tilanteessa seistä? eli tapatko itäisiä maanmiehiäsi vai puukotatko nykyisiä maanmiehiäsi (suomalaisia) selkään??
 

Varmasti ihan paikkansa pitävä juttu, joka entisestään kyseenalaistaa yleisen asevelvollisuuden tarvetta. Yritämme valmistautua jonkin invaasion varalle (paperilla) suurinumeroisella reservillä, vaikka venäjää voisi mahdollisessa konfliktissakin kiinnostaa vain muutama strategisesti mielenkiintoinen kohde suomen etelärannikolla, jotka se nappaisi eliittijoukoillaan kun palan kakkua, loput tästä maapalasta nimeltä Suomi ei varmasti heitä kiinnosta.

Noiden tärkeimpien kohteiden suojaamiseen varmasti paras vaihtoehto on koulutettu ja valmiudessa oleva n. 50.000 miehen ammattiarmeija parhaalla materiaalilla mitä Suomen on mahdollista puolustusbudjettinsa puolesta hankkia. Siihen ei tarvita mitään reservin nostoväkeä, joka ei varmasti ole kuin tiellä siinä vaiheessa jos pitää alkaa oikeasti toimimaan.

Tuoreita numeroita: suomalaisista miehistä 2/3 on ylipainoisia, suomalaisista miehistä 48 prosenttia kärsii metabolisesta oireyhtymästä. Ei tästä läskistä kansasta yhtäkkiä tule supersotilaita vaikka kuinka katsoisi tuntematonta sotilasta ja fiilistelisi miten yksi suomimies vastaa kymmentä ryssää.

Tutkijat etsivät syitä suomalaisten lihavuuteen - katso, missä asukkaat ovat pulskimpia - Terveys - Ilta-Sanomat

Asevelvollisuus on ollutta ja mennyttä. 50 tuhannen miehen ammattiarmeija ja Naton täysjäsenyys, se on siinä.
 
Noiden tärkeimpien kohteiden suojaamiseen varmasti paras vaihtoehto on koulutettu ja valmiudessa oleva n. 50.000 miehen ammattiarmeija parhaalla materiaalilla mitä Suomen on mahdollista puolustusbudjettinsa puolesta hankkia. Siihen ei tarvita mitään reservin nostoväkeä, joka ei varmasti ole kuin tiellä siinä vaiheessa jos pitää alkaa oikeasti toimimaan.

Valtion talousarvioesitykset

Ilman materiaalihankintoja pumpun pyöritykseen menee n. 1,77miljardia/vuosi

Nopea laskutoimitus: 50 000 ammattisotilasta. Keskipalkka 3000e/kk. Työnantajan kustannusten laskemiseen nyrkkisääntönä kerroin 1,7. Yksi henkilö kustantaa siis 3000x1,7x12 = 61 200 euroa/vuosi. Sen kun kertoo 50 000:lla niin saadaan summaksi 3,06Miljardia. Mistä rahat? Nytkin vertaillaan vain nykyisen systeemin kokonaiskuluja ilman materiaalihankintoja vs. haavesysteemin henkilöstökuluja. Puolet vahvuudesta vai liksasta pois? Mä jätin uran PV:n leivissä väliin nimenomaan palkan takia. Jos saisin 3000e nettona niin voisin harkita, tosin silloin sen pumpun keskipalkka olisi jotain 5000e/kk. Ei sinne saada 50 000 ammattilaista jos palkka on paska vaan sinne päätyy se pohjasakka jolla ei ole mitään muutakaan suuntaa elämässä. Sama ilmiö on nähtävillä ammattiarmeijoissa ympäri maailmaa kun sitä ei koeta houkuttelevana uravaihtoehtona.
 
Vastaapa nyt kysymykseen kiertelemättä ja sotkematta mitään oranssikumouksia tähän: Kuinka on vallankaappaus, jos laillinen vaaleilla valittu parlamentti erottaa hallituksen, johon sillä on siis perustuslaillinen oikeutus?
Ukrainan perustuslaki antaa vain 4 syytä lopettaa Presidentin toimintakausi:
1. Oma vapaa-ehtoinen ero. Olisi hakattu, kun on niin paljon kokemustakin:
Vastaapa nyt kysymykseen kiertelemättä ja sotkematta mitään oranssikumouksia tähän: Kuinka on vallankaappaus, jos laillinen vaaleilla valittu parlamentti erottaa hallituksen, johon sillä on siis perustuslaillinen oikeutus?
Ukrainan perustuslaki antaa vain 4 syytä lopettaa Presidentin toimintakausi:
1. Oma vapaa-ehtoinen ero. Olisi hakattu, kun on niin paljon kokemustakin:


2. Sairaus. Se on aika monimutkaista, koska olisi tarvittu lääkärin todistus yms. Kuten kaikki ymmärrämme, tämä ei olisi ollut ongelma. :)
3. Kuolema. Ymmärrän toki että vallankaappaajat ja Jenkit toivoivat Libyalaista "joukot tappavat laillisen presidentin; ei pressaa, ei ongelmia".

Harmi vain, että Janukovich oli vähän eri mieltä oman elämänsä mitättömyydestä eikä oikein tykännyt kummastakaan vaihtoehdosta (erityisesti kun häntä oli jo yritetty ampua).

4. Ainoa jäljellejäävä vaihtoehto erottaa presidentti on virkasyyte. Sillä on aivan selkeä prosessi:
a) Enemmistö eduskunnasta (Radassa on yhteensä 450 edustajaa) päättää tutkia asiaa.
b) Kootaan tutkimusryhmä eri ihmisistä (syyttäjistä jne) jotka tutkivat asiaa ja esittävät tutkimuksen tulokset Radalle.
c) Jos Rada on sitä mieltä, että Presidentin on erottava, he voivat äänestää asiaa eteenpäin. Tähän tarvitaan 2/3 kaikista äänistä.
d) Asia siirtyy erilliseen Perustuslakioikeuteen, jossa tutkitaan tutkimuksen ja kaikkien väitteiden laillisuutta ja muuta sellaista.
e) Jos kaikki on ok, niin sitten Rada voi äänestää itse eron puolesta. Siihen tarvitaan Perustuslakienemmistö eli 3/4 äänistä.

Vasta tämän jälkeen Presidentti erotetaan ja asetetaan syytteeseen.

Ukrainan perustuslaki antaa vain nämä neljä vaihtoehtoa. Muita ei yksinkertaisesti ole. Mikään niistä ei viety läpi (eikä edes aloitettu).

Eikä enää pystykään, koska nyt he kaikessa tyhmyydessään ovat myös käytännössä tappaneet Perustuslakioikeuden sillä verukkeella, että se teki väärän ratkaisun omissa päätöksissään. Se siitä demokratiasta ja vallan kolmijaosta. :) Tietenkin siitä, oliko tämä laillista vai onko oikeus vieläkin periaatteessa olemassa, voisi väitellä pitkään, mutta nyt on tärkeintä se, että sitä oikeutta ei tällä hetkellä käytännössä ole.

Mutta ei haittaa. :) Syyksi erolle keksittiin hullunhauska "paikan jättäminen", vaikka sellaista ei siis Perustuslaissa ole olemassakaan. :) Ääntenlaskun kanssa oli myös ongelmia - niitä ei saatu riittävästi. :hyvä:

Usko tai älä, mutta kun puhun nykyisen hallinnon laittomuudesta en tarkoita vain ylläolevaa "erottamista", vaan tukun muitakin päätöksiä. Kaikki seuraavat ovat myös laittomia:
- pääministerin nimittäminen
- presidentin nimittäminen
- Krimin parlamentin hajottaminen
- SBU:n, sisäasiaministeriön ja muiden virastojen päälliköiden vaihtaminen
- ministereiden nimittäminen (ml. puolustusministeri)
- lakien hyväksyminen
- armeijan käskyttäminen
- kannallepano ja sotatilan julistaminen
- kansallispuolustusjoukkojen perustaminen
- armeijan aseiden luovuttaminen
- vieraiden maiden sotilaiden kutsuminen ja muu maanpetturillinen toiminta
- kansainvälisten sopimusten allekirjoittaminen
- vankien vapauttaminen
- jne, jne, jne


Siis tätä voi jatkaa aivan loputtomiin. Itse asiassa nyt on aika vaikea katsoa kaikkea mitä nykyiset kaverit Kiovassa tekevät ja yrittää keksiä edes jotain, mikä olisi oikeasti laillista. Kai uusien vaalien järjestäminen on hyvä ja oikea juttu, mutta kun katsoo käytäntöä (esim. uusi laki, joka julistaa vaalit laillisiksi siitä huolimatta montako ihmistä ja missä äänesti; eli he voivat sulkea vaikka kaikki Etelä-Idän äänestyspaikat ja silti todeta vaalit laillisiksi :pano: ).

Hauska fakta: Muka-presidentti Turchinov on tällä hetkellä myös Radan puhemies. Se siitä vallan kolmijaosta ja tyranisista valtaoikeuksista. :) Ai niin, se on myös Ukrainan perustuslain vastaista (kohta 78). :)

Niin, tämä kaikki olisi ollut laitonta myös siinä tapauksessa että ne äänestykset olisivat olleet valideja. Mutta ne eivät ole olleet edes sitäkään. Annas kun kerron sinulle vähän nykyisestä Radan äänestämisestä.

Rada yrittää vahvistaa budjetin. Virallisesti se läpäistään 228:lla äänellä (siis 225 tarvittavasta). Mutta pelkästään tällä yhdellä videolla nähdään miten ainakin kolme ääntä tulee ihmisiltä, jotka eivät edes ole paikalla. Janukovichia syytettiin samasta ja silloin tälläiset äänestykset pistettiin uudelleenäänestykseen. Mutta tälläisillä kerroilla sellaista turhaa työtä ei edes tehdä, koska nämä vallankaappaajat ovat hyviksiä, selvästikin. :)


Ja tätä tapahtuu koko ajan.

Yksi monista käytännön esimerkeistä: 13 maaliskuuta. Aamusessiolla oli yhteensä 227 edustajaa. He käsittelivät "Ukrainan kurssin vahvistaminen kohti integraatiota EU:hun". Sen puolesta äänesti 252 ihmistä. :)

Ne harvat "viholliskansanedustajat", jotka ovat siellä, eivät pääse tekemään mitään, koska he ovat kansan vihollisia. Tyypillistä demokratiaa, eikö näin? :) Kovat lustraatiohalut ovat nyt asia erikseen... Vallankaappaajat haluavat kieltää suuremmat puolueet, jotka edustavat yli puolta kansasta. Mutta se puoli on venäjänkielistä, joten se on demokraattista se. :)

Tässä on nykyinen pääministeri:
Jazenjuk+zwei+H%C3%83%C2%A4nde+Abstimmung+-.jpg


Taitaa olla aika suosittua hommaa:
zwei+H%C3%83%C2%A4nde+Abstimmung+-.jpg



Ja nyt käytännönläheinen esimerkki "Puolustusjoukkojen" toiminnasta Radassa. Järkyttävä näky vaikkei ymmärräkään mistä siellä puhutaan. Voiko joku oikeasti väittää, että Rada on laillinen, representatiivinen ja vapaan tahdon omaava kaikkien ukrainalaisten edustaja?


Seuraava tapahtui 19.02 (eli ennen voittoa). Länsi-Ukraina. Kuvernööriä kaapattiin, hakattiin, tuotiin torille, pistettiin käsirautoihin, uhkailtiin, yritettiin saada hänet allekirjoittamaan eroamispaperia ja kun hän ei taipunut, niin he lähtivät hakemaan hänen vaimonsa ja lapsensa. Ja sitten lopuksi vielä kidutettiin. Ei ollut ainoa kidutustapaus: poliiseja, aktivisteja ja random ihmisiä kidutettiin (ja kidutetaan) laajalla kädellä ympäri maata.


Vallankaappaajien toiminta syyttäjän toimistossa.


Sairaalan päälääkärin kimppuun hyökätään. Ainoa syy? Hänen nimityksensä tapahtui Janukovichin aikana.


Tollaisia videoita on aivan pirusti. Jos se on teille täydellinen sokki ettekä ole nähneet niitä aiemmin, niin se tarkoittaa vain sitä, että ette ymmärrä Ukrainan tilanteesta yhtään mitään.


Niin kuin kerroin jo aiemmin, kommunistipuolueen johtajan talo ryöstettiin (vallankumouksen nimessä), minkä jälkeen sytytettiin tuleen. Eikä tämä nyt ole mikään poikkeus. Edustajia hakataan, painostetaan, estetään niiden toiminta, uhkaillaan. Sama tapahtuu niiden perheenjäsenille, puolueen henkilöstölle tai ihan vain tavallisille ihmisille. Tavallisia ihmisiä hakataan ihan randomisti, jo pelkästään sen takia etteivät he vastaa oikealla tavalla natsitervehdykseen, tai käyttävät venäjän kieltä, tai ovat "vallankumousta" vastaan (mitä ikinä se tarkoittaakin). Satoja ihmisiä on jo kaapattu "separatisti ja terroristitoiminnan" takia, siis siitäkin huolimatta että suurin osa heistä ei edes halunnut liittyä Venäjään, vaan he vain halusivat enemmän alueoikeuksia, kielen suhteen, tai edes mahdollisuuden valita omat aluejohtajansa. Ei sallittua - terroristi mikä terroristi.

Edustajia hakataan ja riistetään niiltä äänestyskortit, joita sitten käytetään äänestämiseen.

Esimerkiksi tässä kommunistipuolueen edustajan Shugalo:n paikalla istuu joku muukalainen ja on valmiina äänestämään valtavalla määrällä ääniä:
140226+Ukraine+Kiew+Stimmkarten+-.jpg


Kuten sanoin, Radassa pitäisi olla 450 edustajaa. En muista milloin tämän vallankaappauksen jälkeen Radassa olisi annettu enemmän kuin 300 ääntä. Yleensä luku pyörii ~270 tai sen alla. Eli ainakin kolmasosa edustajista on kokonaan poissa. Näin maalleen tärkeinä aikoina! Voitte itse miettiä niitä syitä poissaoloille. Puhumattakaan siitä, että: äänten määrä != kansanedustajien määrä. Eli ihmisiä on todellisuudessa tätäkin vähemmän.


Retorinen kysymys: kuinka todennäköistä on se, että sen jälkeen kun James Hirvisaari erotettiin Perussuomalaisista, niin melkein kaikki perussuomalaiset eroaisivat puolueestaan ja sitten alkaisivat äänestämään PS:n ryhmässä jääneiden ja kristillisdemokraattien kanssa homolakien puolesta ja muutenkin täysin vihreiden pillin mukaan? Tilanne Ukrainassa on vielä epätodennäköisempää.
Oli kyllä todella hämmentävä kysymys ja ehkä siksi juuri retorinen. Siis haluaisitko selittää mitä tällaisella analogialla on tekemistä Ukrainan tilanteen kanssa?
Tämä liittyi juurikin sinun "myös Janukovitsin oma puolue oli kääntynyt häntä vastaan ymmärrettävistä syistä" kommenttiin. Tämä oli suora ja onnistunut analogia siitä, mitä nyt tapahtuu Ukrainassa.

Alueiden Puolueella (Janukovich) ja Kommunisteilla oli Radan enemmistö. Vallankaappauksen jälkeen sitä enemmistöä ei enää ole ja Janukovich "äänestettiin" ulos. Kuis näin? Miten se on mahdollista? :wtf:

Jos AP tykkäsi Janukovichista, niin eihän sitä pois-äänestämistä olisi missään nimessä tapahtunut.
Jos AP ei tykännyt Janukovichista, ja äänesti hänet pois, niin se tarkoitti sitä, että puolueesta tuli vahvempi ja että se pystyisi nyt ehdottamaan parempaa ohjelmaa/johtajaa eikä mitään puolueen hajoamista olisi tarvittu.

Nyt taas virallinen versio kuuluu niin, että AP+kommarit yhtäkkiä alkoivat vihaamaan Janukovichia, auttoivat äänestämään hänet pois ja sitten suuresta häpeästä jotenkin mystisesti lopettivat poliittisen toiminnan, vastarinnan, omien etujen puolustamisen ja antoivat vallankaappaajille käytännössä täydet valtuudet. Tässä versiossa ei ole mitään järkeä! Paitsi jos suljetaan silmät ja kieltäydytään katsomasta todellisuudessa tapahtuvia rikollisia asioita...



1. Janukovits pelasi itselleen sellaiset valtaoikeudet, jotka Ukrainan parlamentti oli aika äskettäin presidentiltä poistanut juuri tällaisten tyrannien torppaamiseksi.
Janukovich otti yhteyden Perustuslakioikeuteen, joka kumosi laittoman Perustuslain, jolla Ukrainan parlamentti oli aika äskettäin pelannut itselleen sellaiset valtaoikeudet, joita sillä ei ole koskaan ollut maan perustamisesta alkaen juuri nykyisen farssin syntymisen estämiseksi.

Politiikka on valtataistelua. En näe mitään erikoista siinä, että on eri mielipiteitä vallanjaosta ja siinä, että yksi osapuoli haluaa enemmän valtaa itselleen. Ei se silti tarkoita sitä, että saa vapaasti käyttää villin lännen lakia "oikeassa on se henkilö, jolla on ase". Tai saa, mutta se ei ole laillista. Ok, kai sekin on joskus sallittua. Kunhan sen jälkeen ei ihmettele että muut eivät myöskään välttämättä halua pelata aivan täysin laillisin keinoin.


2. Janukovits kavalsi ministereineen ~40 miljardia Ukrainan valtion kassasta.
1. Luku kuulostaa fantasialta.
2. Todennäköisesti jotain kavalsikin. Todennäköisesti aika paljonkin.
3. Jos on epäilyksiä kavalluksesta, niin on virkasyyte. Sehän olisi ollut tosi helppoa, jos kavallusta todellakin tapahtui ja jos niin kuin väitit "myös Janukovitsin oma puolue oli kääntynyt häntä vastaan". Sitä ei silti lähdetty tekemään.
4. Lähdettiin kadulle. Käyttivät väkivaltaa. Ok. Saivat Janukovichin taipumaan ja tarjoamaan ministeripaikkoja ja muuta. Eivät ottaneet vastaan.
5. Kahakoivat vain enemmän ja enemmän. Kunnes alkoi tulemaan ruumiita, todennäköisesti heidän puoleltaan. Saivat nössö-Janukovichin taipumaan aivan täysin ja suostumaan käytännössä kaikkiin vaatimuksiin - perustuslakimuutoksesta, omasta ennenaikaisesta erosta, ennenaikaisista vaaleista, hallituspaikoista, yms.

Seuraavana päivänä, kun Janukovich käski poliisijoukkojen vetäytymisen, oppositiojoukko valtasi hallitusrakennuksia ja Janukovich joutui pakenemaan maasta.


3. Janukovits kieltäytyi Ukrainan kansan suosimasta EU:n yhteistyösopimuksesta, joka olisi parantanut Ukrainan taloussuhteita Eurooppaan ja vähentänyt sen riippuvuutta Venäjän pillin mukaan tanssimisesta. Syynä todennäköisimmin se, että Venäjä kiristi talouspakotteilla ja Janukovits pelkäsi myös EU:n tuoman demokratisoinnin paljastavan hänen oman massiivisen korruptionsa.
Ei ole totta.
1. Tämän Ukraina-keskustelun suurimpia myyttejä on se, että Janukovich olisi jotenkin ollut Pro-Venäjä ja Anti-EU (ja se että vastustajat ovat Anti-Venäjä ja Pro-EU). Se ei nyt yksinkertaisesti ole totta. Itse asiassa Ukrainassa ei ole koskaan ollut yhtäänkään pro-venäläistä presidenttia. Kaikki presidentit erosivat toisistaan vain siinä, kuinka paljon he vastustivat Venäjää ja miten järkeviä ja (epä)luotettavia partneereita he olivat. Janukovich oli tyhmä, vallan/rahanahne, pelkuri. Hän oli erittäin epäluotettava sekä Venäjää (siitä vähästä mistä sovittiin), että omia äänestäjiä kohtaan. Olen varma, että Putin todella mielellään kuristaisi hänet hinnaksi kaikista niistä tekemättömistä lupauksistaan. Voin vain kuvitella kuinka paljon voimaa Putin joutui käyttämään suostumalla Janukovichin humanitaariseen tuloon Venäjälle... Janukovich ei ollut Venäjän kaveri, vaan oli Donetskin oligarkkien jätkä, joka yritti pelata sekä Länttä että Itää. Mutta harmittavasti hän oli turhan tyhmä tähän peliin.
2. Hän valehteli omalle kansalle. Kansa ajatteli, että jo ihan kohta Ukraina tulee EU:n osaksi tai saa ainakin viisumivapauden. Tämä ei tietenkään ollut ollenkaan totta. Janukovichin edustajat yrittivät neuvotella ja pakottaa EU:n edustajia lisäämään sopimukseen edes jonkinlaisen maininnan viisumivapaudesta, edes kaukaisesta ja teoreettisesta mahdollisuudesta, mutta EU ei suostunut siihenkään.
3. Sitten Janukovich tajusi, että ennen sopimuksen allekirjoittamista hänen pitäisi näyttää se omien teollisuusalojen edustajille. Heillä oli täysi sokki ja he selittivät idiootille minkälaisia seuraamuksia sopimuksen allekirjoittamisella tulee olemaan. Nyt puolestaan Janukovichilla oli sokki eikä hän tiennyt mitä tekee.
4. Sitten Venäjä ehdotti oman sopimuksen, joka oli huomattavasti eurooppalaista sopimusta parempi. Se joka väittää muuta, ei tiedä mitään taloudesta, Ukrainan tilanteesta, eikä ole varmasti edes avannut niitä sopimuksia. Siis ei ole mitään epäilystäkään siitä, että Venäjän sopimus oli kaikilta osin parempi. "Kansan suosimasta". Ei ole totta sekään. Maa oli/on jakautunut kahtia tässäkin asiassa. Länsi-Ukraina haluaa EU:hun, Venäjän kanssa kauppaa tekevät ihmiset Idässä haluavat Venäjän kauppaliittoon.
5. Janukovich tietenkin otti Venäjän tarjouksen (hän on tyhmä, muttei sentään bakteeri; hän on vähintään ameebi). Länsi-Ukrainalaiset ottivat uutisen todella huonosti. Ja ihan ymmärrettävää.
6. Janukovichin valitsi enemmistö kansasta ja antoi hänelle oikeuden tehdä tämän tapaisia päätöksiä. Eli tehdään selväksi: Janukovich ei ole rikkonut mitään sääntöä. Eikä huonot kannatusluvut ole koskaan tarpeeksi hyvä syy syrjäyttää ketään vallasta - tämä pitäisi tehdä virallisissa vaaleissa (jotka olisivat tapahtuneet vuoden kuluttua).
7. Sitten oli kahakoita. Venäjä yritti tulla siinäkin vastaan ja ehdotti yhteisiä neuvotteluja Ukrainan, Venäjän ja EU:n kesken, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä lopputulos ja jotta vältyttäisiin ongelmilta ja ettei Ukrainan talous kaatuisi. EU kieltäytyi toistuvasti ja sanoi "joko me tai he".
8. Sitten asia eskaloitui (mikä johtui tai saattoi olla johtumatta Jenkkien ja EU:n (epä)suorasta toiminnasta) enkä jaksa kirjoittaa siitä nyt sen enempää.

Jos Janukovich olisi allekirjoittanut EU:n tarjoaman sopimuksen, käytännössä tässä olisi tapahtunut sama juttu kuin WTO:n liittymisen kanssa, jolloin Jushenko/Timoshenko halusivat saada bonuspisteitä ja sopivat sopimuksen, jonka takia Ukrainan talous sai huomattavan kolahduksen. Sillä erolla, että EU-sopimus olisi ollut paljon-paljon-paljon pahempi.

Oletko kuullut siitä, että nykyinen Ukrainan "johto" vihdoin allekirjoitti sopimuksen EU:n kanssa? Kuulit väärin. :) Todellisuudessa he allekirjoittivat vain poliittisen osan siitä sopimuksesta ja "yllättäen" jättivät taloudellisen osan allekirjoittamatta. Miksiköhän? No siksi että sopimus on aivat perseestä Ukrainan kannalta, sen ymmärtävät vallankaappaajatkin. Tämä tekee asian todella mielenkiintoiseksi - he tulivat valtaan EU:n sopimuksen innoittamana ja nyt käyttäytyvät aivan samalla tavalla kuin Janukovichkin. :D Mielenkiintoista vaikkakaan ei kovin yllättävää.

Vielä yksi todella hauska juttu. Sen sopimuksen allekirjoitti Ukrainan "pääministeri". Tämäkin on siis suoraan Ukrainan perustuslain vastaista. Tässä voi vain ihmetellä, että minkä takia juuri hän. Onhan niillä nyt "virallinen presidenttikin". Senkö takia että EU:kin ymmärtää ettei nykyinen "pressa" ole laillinen ja että Janukovich on se laillinen jätkä? Toivovatko he että "pääministerin" allekirjoitus olisi jotenkin parempi? Ihmeellistä, koska nykyinen "pääministerikin" on myös suuremmaksi osaksi laiton.

Tämä oli vain yksi teorioista. Minun mielestäni todennäköisin versio on tosin se, että EU ei ymmärrä mitä tekee eikä sitä kiinnosta mitkään periaatteet ja viralliset lait. EU tekee mitä lystää. Ilman ajatusta, ilman strategiaa, ilman toteutusta.



4. Kolmesta edellisestä syystä kansaa alkoi vituttamaan ja he lähtivät osoittamaan mieltää vaalien aikaistamisesta.
Janukovich suostui ja he saivat ne. Viimeistään tämän vuoden joulukuussa. Mutta se (käytännössä kaikki valta) ei riittänyt, vaan he halusivat lisää. Nyt Ukraina on sisällissodan partaalla, talous on kuollut, osa maasta lähti, väestö on jakautunut kahtia, ja ainoana valonpilkkuna on äänestys toukokuun lopussa. Josta näillä näkymis ei edes tule olemaan laillista. Tämäkin vain jos amerikkalaiset, EU ja IMF jollain ihmeen konstilla pystyvät pitämään talouden kasassa vielä kaksi kuukautta. Eivätkä välttämättä pysty... :(


5. Janukovits asetti toisinajattelijoita, mielenosoittajia ja muita "epätoivottuja" säätäviä lakeja sekä määräsi aseistetut kannattajansa sekä Berkut poliisinsa kadulle räiskimään mielenosoittajia, jotka vain kasvattivat vastustusta häntä kohtaan.
Ei ole totta. Jos jotain täytyy Janukovichin selväksi virheeksi pistää, niin sen, ettei hän missään vaiheessa antanut kunnon käskyä lopettaa riehumisen ja mellakoinnin. Monet poliisit loukkaantuivat, räyhääjät saivat enemmän rohkeutta ja uskoa "pystymme mihin tahansa". Seuraava video on mielenosoitusten ensimmäisistä päivistä joulukuun alussa. Räyhääjät halusivat valloittaa presidentin palatsin ja hyökkäsivät kaasulla, tulella, lyönneillä, potkuilla, kivillä, pulloilla, kepeillä, ketjuilla ja jopa traktorilla rauhallisesti seisovien miliisien ja sotilaiden kimppuun:



6. Kun Janukovits oli hallitukseen periaatteessa tuhonnut koko kansansuosionsa jopa oman puolueensa silmissä ja häntä uhkasivat vakavat rikossyytteet, päätti parlamentti erottaa hallituksen (täysin laillisesti) ja presidentin (tämän laillisuus on ainoa kysymysmerkki, mutta ei juurikaan muuttaisi lopputulosta, koska mies oli lähdössä maanpakoon ryöväämine rahoineen jokatapauksessa) yksimielisellä päätöksellä, jossa myös Janukovitsin oma puolue oli kääntynyt häntä vastaan ymmärrettävistä syistä. Parlamentin tehdessä päätöstä paikalla oli lain edellyttämä enemmistö hallituksen erottamiseen.
Mihin perustuu sinun "parlamentti erottaa hallituksen (täysin laillisesti)" väite?

Mahdatko unohtaa, että Ukraina on presidentti-vetoinen valtio (kuten Venäjä) eikä eduskuntavetoinen (kuten Suomi)? Oletko lukenut Ukrainan perustuslakia?


7. Venäjä hyökkäsi Krimille käyttäen tekosyynä "venäjänkielisten suojelemista". Piiritti Ukrainan sotilastukikohtia, riisui Ukrainan laillista armeijaa aseista, blokkasi Krimin parlamenttirakennuksen sekä ryhtyi aseistamaan venäläismielisiä separatistiryhmittymiä.
Toivottavasti yllä kirjoitetut jutut auttoivat edes vähän tilanteen ymmärtämisessä. Toivon, että ainakin nyt ymmärrät, että silloin kun valtiossa on sisällissota, kun vallan kaappasivat jotkut väkivaltaiset natsit, niin muillakin ihmisillä ja alueilla on mahdollisuus ja jopa velvollisuus puolustaa itseään ja omia oikeuksiaan. Jos Maidanin joukot tekivät täysin laittoman vallankaappauksen, niin toki Krimikin saa tehdä saman. Erityisesti kun se tapahtuu ilman väkivaltaa ja melkein täysin laillisesti (erityisesti verrattuna Kiovan tapahtumiin).


8. Venäjä on nyt vastoin Ukrainan ja kansainvälisiä lakeja junailemassa Krimin liittämistä itseensä.
1. Ukraina on itsenäistynyt vastoin lakeja. Krimin liittämisen aikana lakeja on rikottu todella monia kertoja. Jos joku ei tiedä tätä todeksi, niin sitten hän ei tiedä paljon mitään Krimistä.
2. Jokainen on oman itsensä herra. Krimiä onnisti. Etelä-Itäistä Ukrainaa - ei ainakaan vielä. Saas nähdä miten asiat kehittyy.
3. Kun ihmiset alkavat puhua "kansainvälisistä laista", niin 99% tapauksista se tarkoittaa sitä, ettei ihminen tajua mistä puhuu. Jo pelkästään se yksinkertainen fakta, että kansainvälisen lain "kansan itsemääräämisoikeus" ja kansainvälisen lain "maan koskemattomuus" ovat ristiriidassa keskenään...


Viisveisaten jopa hehkuttamistaan demokratiasta sekä rehdeistä vaaleista (joissa siis olisi muitakin vaihtoehtoja kuin liitytään Venäjään tai parlamentti määrää liittymään Venäjään).
Ei ole totta. En tiedä jaksanko selittää vai jätänkö mysteeriksi... :fuckyeah:


Venäjä on nyt avannut sellaisen purkin matoja, jotka ei ole sivistyneessä maailmassa tunnettu sitten siirtomaa-aikojen: Eli suvereenin itsenäisen valtion maiden liittämisen itseensä asevoimin. Sotia on kyllä käyty, mutta ne ovat olleet yleensä itsenäisyydestä tai jonkun hallinnon kaatamiseksi. Tässä on kyseessä valloitussota.
Kosovo. Venäjä varoitti ja varoitti ja varoitti, mutta kukaan ei kuunnellut. Siitäs saitte länsimaat. Hyvä Halonen! :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
mikser antoi aika kattavan "toisen näkökulman" ja hyvä niin. Täälläkin moni tuntuu luulevan että tässä on rauhaa rakastava ja rehellinen oppositio täysin laillisin keinoin kaatanut totalitaarisen hirmuhallitsijan ja nyt on Ukrainassa kaikki hyvin ja lain puitteissa. Totuus on aina jossakin tarinoiden välimaastossa. Ukrainassa kukaan ei ole putipuhdas, varsinkaan Tymoshenko joka tuntuu saaneen jonkun poliittisen marttyyrin statuksen länsimediassa.

Tiedätkö mikser mitä Yatsenjuk painelee käsillään tuossa kuvassa missä on punaiset nuolet? Äänestypainikkeethan ovat paneelin oikeassa laidassa eikä takana oleva kaveri näytä painavan siinä tilanteessa mitään. Nuolien lisääminen mihin tahansa kuvaan luo aina jonkun vaikutelman ;)
 
Mun villi veikkaus on että Putini pelkää todella pahasti samaa, mitä Ukrainassa kävi. Ilmeisesti oligarkkien kanssa on tullut tehtyä sellaisia kupruja, että ollaan joko vallassa loppuelämä tai sitten loppuelämä gulakilla.
 
Tärkeimmät taisi olla tässä. Toki saa kysyä lisää.

Mää tiesin! :D


Nopea laskutoimitus: 50 000 ammattisotilasta. Keskipalkka 3000e/kk.

Ei sinne saada 50 000 ammattilaista jos palkka on paska vaan sinne päätyy se pohjasakka jolla ei ole mitään muutakaan suuntaa elämässä. Sama ilmiö on nähtävillä ammattiarmeijoissa ympäri maailmaa kun sitä ei koeta houkuttelevana uravaihtoehtona.

Ei hyvänen aika armeijaan todellakaan sitä ikäluokan ehdotonta eliittiä pidäkään ottaa! Tuo pitäisi ajatella osaltaan sosiaalityönä, syrjäytymisvaarassa olevat työttömät sällit saisi sisältöä elämäänsä ja sen mitä palkassa menettää, sosiaalituissa voittaa. Ei perustykinruoka paljon maksa, jenkeillä liksat on alkaen $18,378 / vuosi ja saa olla jo ikämiesupseeri että liksat menee yli $50 000.

http://www.goarmy.com/benefits/money/basic-pay-active-duty-soldiers.html
 
Esimerkiksi yksi kranaatinheitinajoneuvo voi vastata kompaniallista perinteisiä heittimiä, johon vaaditaan miehistöä vain viidesosa.
AMOS ei ainakaan vastaa komppaniallista perinteisiä heittimiä.

Jos saisin valita mikä nykyinen, entinen tai tuleva suurvalta (Venäjä, USA, Englanti, Ranska, Kiina, Japani, Intia) saisi mieluiten olla minun naapurinani, niin valitsisin ehdottomasti Venäjän.
Miksi ihmeessä? Toki venäläisten on helppo muuttaa Suomeen, mutta mitä hyötyä Suomelle on siitä että naapurina on Venäjä verrattuna esimerkiksi vaikka Ranskaan?

Ihmettelen hiukan joidenkin venäläisperäisten järjetöntä halua puolustella Venäjää. Itse olen täysin suomalainen, muttei minulle ole mikään ongelma kritisoida Suomea. Sen sijaan moni venäläinen ilmeisesti kokee jotain outoa tarvetta puolustella Venäjää jatkuvasti aivan järjettömällä vimmalla. Onko se jotain jatkuvaa kansanperinnettä Neuvostoliiton ajoilta, kun sillon ei saanut kotimaataan kritisoida?
 
Silti T72 (Krimillä nähdyt pääosin B-varianttia) on vanha ja monilta osin hyvinkin vanhentunut laite joka ei liikkumiskykynsä, ammunnanhallinnan ja optiikan osalta sovellu nykyaikaan. Koko vehje on suunniteltu hyökkäämään avorivissä itä euroopan peltoaukeiden yli ja sen huomaa. T90 on monilta osin ihan eri planeetalta vaikka pohjautuukin samaan vaunuun.

Uudet ja modernisoidut T-72 ovat varusteltuja yhtä hyvin tai osin paremmin kuin T-90. Esimerkiksi uusi T-72 versio julkistettiin vuonna 2006, toimitettiin etulinjan joukolille 2013 ja on nyt käytössä (käytössä olevat T-90:stä on iso osa peräisin 90-luvun alusta). Uudet T-72:t on modernisoitu T-90:n koneella, panssarilla, ampumatarvikkeilla, optiikalla, ammunnahallinnalla ja vastatoimilla.
Uusissa T-72-malleissa on myös muun muassa Relikt ERA-panssarointi, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin T-90:n vanhempi Kontakt-5.

Älä anna sen isomman versionumeron hämätä. T-90 itse alkuperäiseltä mallinimeltään T-72BU. Se, että sillä on nyt isompi luku nimessään kuin seuraajillaan, ei tee siitä pysyvästi kehittyneintä tämän mallin panssaria.
 
Valtion talousarvioesitykset

Ilman materiaalihankintoja pumpun pyöritykseen menee n. 1,77miljardia/vuosi

Nopea laskutoimitus: 50 000 ammattisotilasta. Keskipalkka 3000e/kk. Työnantajan kustannusten laskemiseen nyrkkisääntönä kerroin 1,7. Yksi henkilö kustantaa siis 3000x1,7x12 = 61 200 euroa/vuosi. Sen kun kertoo 50 000:lla niin saadaan summaksi 3,06Miljardia. Mistä rahat? Nytkin vertaillaan vain nykyisen systeemin kokonaiskuluja ilman materiaalihankintoja vs. haavesysteemin henkilöstökuluja. Puolet vahvuudesta vai liksasta pois? Mä jätin uran PV:n leivissä väliin nimenomaan palkan takia. Jos saisin 3000e nettona niin voisin harkita, tosin silloin sen pumpun keskipalkka olisi jotain 5000e/kk. Ei sinne saada 50 000 ammattilaista jos palkka on paska vaan sinne päätyy se pohjasakka jolla ei ole mitään muutakaan suuntaa elämässä. Sama ilmiö on nähtävillä ammattiarmeijoissa ympäri maailmaa kun sitä ei koeta houkuttelevana uravaihtoehtona.

Halukkaita riittäisi varmasti, vaikka palkka olisi vain 2 kiloa kuussa. Ulkomailla voisi olla kolme kiloa. Maksaisihan se siltikkin paljon. Minun nähdäkseni Suomi ei viimeaikaisten tapahtumien jälkeen voi pistää liikaa rahaa maanpuolustukseen.

Oli palkka mikä hyvänsä, tulen olemaan ensimmäisessä värväystilaisuudessa ammattiarmeijaan.

Loppukevennyksenä todettakoon, että mitä helvettiä se Putin edes näkee tässä neekerien, homojen ja sosiaalipummien luvatussa maassa :lol2: tosin nopeastihan niistäkin venäläisin metodein eroon pääsisi.
 
Kas Pakkis on saanut oman Bäckmanin.

Aivan aluksi mikser mitäs jos leikkelisit postauksesi vähän pienemmiksi palasiksi. On äärimmäisen vittumaista kaivaa quotet tällaisesta sekamelskasta.

Harmi vain, että Janukovich oli vähän eri mieltä oman elämänsä mitättömyydestä eikä oikein tykännyt kummastakaan vaihtoehdosta (erityisesti kun häntä oli jo yritetty ampua).

Kuten quoteemassasi postauksessa totesin, niin Janukovichin erottaminen parlamentin päätöksellä suoraan oli ainoa varsinainen laillisuudeltaan kyseenalainen teko. Virkamiesten erottamiseen parlamentilla on laillinen valta.


Usko tai älä, mutta kun puhun nykyisen hallinnon laittomuudesta en tarkoita vain ylläolevaa "erottamista", vaan tukun muitakin päätöksiä. Kaikki seuraavat ovat myös laittomia:
- pääministerin nimittäminen
- presidentin nimittäminen
- Krimin parlamentin hajottaminen
- SBU:n, sisäasiaministeriön ja muiden virastojen päälliköiden vaihtaminen
- ministereiden nimittäminen (ml. puolustusministeri)
- lakien hyväksyminen
- armeijan käskyttäminen
- kannallepano ja sotatilan julistaminen
- kansallispuolustusjoukkojen perustaminen
- armeijan aseiden luovuttaminen
- vieraiden maiden sotilaiden kutsuminen ja muu maanpetturillinen toiminta
- kansainvälisten sopimusten allekirjoittaminen
- vankien vapauttaminen
- jne, jne, jne

Eli parlamentin päätökset muuttuvat kaikki laittomiksi yhdessä yössä, kun presidentti häipyy maasta? Kyseessä on kuitenkin maan ylin lakeja säätävä elin.
Se, että Yanukovich pistettiin pihalle (kun hän oli itsekin jo lähdössä lätkimään) ei todellakaan tarkoita, että parlamentilla ei olisi valtaa ja oikeutta päättää enää mistään.

Niin, tämä kaikki olisi ollut laitonta myös siinä tapauksessa että ne äänestykset olisivat olleet valideja. Mutta ne eivät ole olleet edes sitäkään. Annas kun kerron sinulle vähän nykyisestä Radan äänestämisestä.

Sehän muistuttaa aikalailla Venäjän duuman ja Krimin parlamentin äänestämistä:

[video=youtube_share;yFSEs-fb4Ck]http://youtu.be/yFSEs-fb4Ck[/video]

Rada yrittää vahvistaa budjetin. Virallisesti se läpäistään 228:lla äänellä (siis 225 tarvittavasta). Mutta pelkästään tällä yhdellä videolla nähdään miten ainakin kolme ääntä tulee ihmisiltä, jotka eivät edes ole paikalla. Janukovichia syytettiin samasta ja silloin tälläiset äänestykset pistettiin uudelleenäänestykseen. Mutta tälläisillä kerroilla sellaista turhaa työtä ei edes tehdä, koska nämä vallankaappaajat ovat hyviksiä, selvästikin. :)

Ja selitähän kuinka parlamentti, jossa istuvat siis tismalleen samat tyypit ennen ja jälkeen Janukovitchin, muuttuu yhtäkkiä "vallankaappaajiksi"? Tiedätkö ovatko äänestyksissä huijaavat edustajat Janukovitchin tukijoita vai ketä?

Ne harvat "viholliskansanedustajat", jotka ovat siellä, eivät pääse tekemään mitään, koska he ovat kansan vihollisia. Tyypillistä demokratiaa, eikö näin? :) Kovat lustraatiohalut ovat nyt asia erikseen... Vallankaappaajat haluavat kieltää suuremmat puolueet, jotka edustavat yli puolta kansasta. Mutta se puoli on venäjänkielistä, joten se on demokraattista se. :)

Todista, että "viholliskansanedustajat" eivät pääse "tekemään mitään". Vai veditkö väitteen omasta hatustasi? Vai lukiko se kenties Pravdassa?

Ja nyt käytännönläheinen esimerkki "Puolustusjoukkojen" toiminnasta Radassa. Järkyttävä näky vaikkei ymmärräkään mistä siellä puhutaan. Voiko joku oikeasti väittää, että Rada on laillinen, representatiivinen ja vapaan tahdon omaava kaikkien ukrainalaisten edustaja?

Ei kukaan väitäkään, että parlamentti edustaisi koko kansan tahtoa (poislukien totalitaariset valtiot). Onhan ne kuitenkin vaaleilla valittu eikä jokainen saa aina omia edustajiaan läpi. Mutta sitä ei myöskään ollut Krimin kaappaaminen.

Seuraava tapahtui 19.02 (eli ennen voittoa). Länsi-Ukraina. Kuvernööriä kaapattiin, hakattiin, tuotiin torille, pistettiin käsirautoihin, uhkailtiin, yritettiin saada hänet allekirjoittamaan eroamispaperia ja kun hän ei taipunut, niin he lähtivät hakemaan hänen vaimonsa ja lapsensa. Ja sitten lopuksi vielä kidutettiin. Ei ollut ainoa kidutustapaus: poliiseja, aktivisteja ja random ihmisiä kidutettiin (ja kidutetaan) laajalla kädellä ympäri maata.

Sama meininkin kuin Krimillä. Ukrainalaismieliset mielenosoittajat hakattiin, virkamiehet erotettiin, työntekijöitä uhkailtiin äänestämään Venäjään liittymisen puolesta tai joutumaan irtisanotuiksi ja edustajien pääsy parlamenttiin estettiin "kodinturvajoukkojen" toimesta. Puolueettomien ETYJ tarkkailijoiden pääsy alueelle estettiin ja toimittajia uhkailtiin sekä pahoinpideltiin.

Tollaisia videoita on aivan pirusti. Jos se on teille täydellinen sokki ettekä ole nähneet niitä aiemmin, niin se tarkoittaa vain sitä, että ette ymmärrä Ukrainan tilanteesta yhtään mitään.

Eiköhän se enemmänkin tarkoita omaa yksisilmäisyyttäsi, kun suljet Krimillä sekä Itä-Ukrainassa tapahtuneen venäläismielisten sikailun silmistäsi.

Niin kuin kerroin jo aiemmin, kommunistipuolueen johtajan talo ryöstettiin (vallankumouksen nimessä), minkä jälkeen sytytettiin tuleen. Eikä tämä nyt ole mikään poikkeus. Edustajia hakataan, painostetaan, estetään niiden toiminta, uhkaillaan. Sama tapahtuu niiden perheenjäsenille, puolueen henkilöstölle tai ihan vain tavallisille ihmisille. Tavallisia ihmisiä hakataan ihan randomisti, jo pelkästään sen takia etteivät he vastaa oikealla tavalla natsitervehdykseen, tai käyttävät venäjän kieltä, tai ovat "vallankumousta" vastaan (mitä ikinä se tarkoittaakin). Satoja ihmisiä on jo kaapattu "separatisti ja terroristitoiminnan" takia, siis siitäkin huolimatta että suurin osa heistä ei edes halunnut liittyä Venäjään, vaan he vain halusivat enemmän alueoikeuksia, kielen suhteen, tai edes mahdollisuuden valita omat aluejohtajansa. Ei sallittua - terroristi mikä terroristi.

Ja sitten oikeutat samaa toimintaa Krimillä venäläismielisiltä.

Kuten sanoin, Radassa pitäisi olla 450 edustajaa. En muista milloin tämän vallankaappauksen jälkeen Radassa olisi annettu enemmän kuin 300 ääntä. Yleensä luku pyörii ~270 tai sen alla. Eli ainakin kolmasosa edustajista on kokonaan poissa. Näin maalleen tärkeinä aikoina! Voitte itse miettiä niitä syitä poissaoloille. Puhumattakaan siitä, että: äänten määrä != kansanedustajien määrä. Eli ihmisiä on todellisuudessa tätäkin vähemmän.

Ja Krimillä äänestivät ihmiset, jotka eivät olleet edes maan kansalaisia sekä parhaimmillaan useaan kertaan.

Tämä liittyi juurikin sinun "myös Janukovitsin oma puolue oli kääntynyt häntä vastaan ymmärrettävistä syistä" kommenttiin. Tämä oli suora ja onnistunut analogia siitä, mitä nyt tapahtuu Ukrainassa.

Alueiden Puolueella (Janukovich) ja Kommunisteilla oli Radan enemmistö. Vallankaappauksen jälkeen sitä enemmistöä ei enää ole ja Janukovich "äänestettiin" ulos. Kuis näin? Miten se on mahdollista? :wtf:

Koska Janukovichin oma puoluekin antoi lausunnon, että he eivät enää tukeneet tätä. Äläkä nyt perkele väitä, että sielläkin on "kaapattu valta".

"The Party of Regions parliamentary faction said on Sunday it laid responsibility for the situation in Ukraine and the resulting fatalities on Viktor Yanukovych and his team.
Read more: http://voiceofrussia.com/news/2014_02_23/Party-of-Regions-faction-blames-Yanukovych-for-fatalities-in-Ukraine-events-5981/"


Edelleenkään kukaan ei kaapannut mitään valtaa, kun siellä istuvat edelleenkin samat edustajat. Jos se on laiton, oli se sitä jo Janukovichin aikana.

Nyt taas virallinen versio kuuluu niin, että AP+kommarit yhtäkkiä alkoivat vihaamaan Janukovichia, auttoivat äänestämään hänet pois ja sitten suuresta häpeästä jotenkin mystisesti lopettivat poliittisen toiminnan, vastarinnan, omien etujen puolustamisen ja antoivat vallankaappaajille käytännössä täydet valtuudet. Tässä versiossa ei ole mitään järkeä! Paitsi jos suljetaan silmät ja kieltäydytään katsomasta todellisuudessa tapahtuvia rikollisia asioita...

Kun mitään vallankaappausta ei edelleenkään ole tapahtunut, koska viidennen kerran parlamentissa istuvat samat edustajat kuin Janukovitsin aikana.
Janukovitsin oma puolue sanoutui irti miehen ja tämän kätyreiden toimista, koska käsitti itsekin menettävänsä kansansuosiotaan, jos jatkaisi rikollisen maanpetturin puolustamista.

Janukovich otti yhteyden Perustuslakioikeuteen, joka kumosi laittoman Perustuslain, jolla Ukrainan parlamentti oli aika äskettäin pelannut itselleen sellaiset valtaoikeudet, joita sillä ei ole koskaan ollut maan perustamisesta alkaen juuri nykyisen farssin syntymisen estämiseksi.

Päinvastoin ennen Janukovichia oli presidentin valtaoikeuksia kavennettu, jotta tyrannien ja kleptomaanien pääseminen valtaan voitaisiin ehkäistä. Ja tämä toimi osoittautui aiheelliseksi, koska kuten tiedettyä, Janukovich oligarkkeineen ryösti valtion kassan, rikkoi kansalaisoikeuksia räikeästi ja lopulta jopa murhautti kansalaisiaan.
Yanukovich aloitti itse valtaoikeuksiensa palauttamisen päästyään presidentiksi, jotta saisi hallita maata enemmän itsevaltiaan ottein oppositiosta välittämättä. Janukovich pelasi itselleen siis jo presidentiltä karsitut valtaoikeudet palauttamalla 1996 lainsäädännön voimaan saadakseen lisää valtaa, josta kansa ei sitten pidänytkään.

"UKRAINE'S PRESIDENT Viktor Yanukovich has won greatly expanded powers, fuelling opposition criticisms that he is displaying authoritarian tendencies.
Kiev's constitutional court yesterday cancelled a constitution adopted in 2004 that shifted many powers from the president to the parliament, and reinstated the previous 1996 version built around strong presidential authority."


1. Luku kuulostaa fantasialta.
2. Todennäköisesti jotain kavalsikin. Todennäköisesti aika paljonkin.
3. Jos on epäilyksiä kavalluksesta, niin on virkasyyte. Sehän olisi ollut tosi helppoa, jos kavallusta todellakin tapahtui ja jos niin kuin väitit "myös Janukovitsin oma puolue oli kääntynyt häntä vastaan". Sitä ei silti lähdetty tekemään.
4. Lähdettiin kadulle. Käyttivät väkivaltaa. Ok. Saivat Janukovichin taipumaan ja tarjoamaan ministeripaikkoja ja muuta. Eivät ottaneet vastaan.
5. Kahakoivat vain enemmän ja enemmän. Kunnes alkoi tulemaan ruumiita, todennäköisesti heidän puoleltaan. Saivat nössö-Janukovichin taipumaan aivan täysin ja suostumaan käytännössä kaikkiin vaatimuksiin - perustuslakimuutoksesta, omasta ennenaikaisesta erosta, ennenaikaisista vaaleista, hallituspaikoista, yms.

Kansannousu tapahtui. Mutta se ei muuta tosiasiaa, että parlamentti lopulta taipui, Janukovichin omia tukijoita myöten ja teki tarvittavat päätökset.

Seuraavana päivänä, kun Janukovich käski poliisijoukkojen vetäytymisen, oppositiojoukko valtasi hallitusrakennuksia ja Janukovich joutui pakenemaan maasta.

Rahat ja rikoksista todistaneet paperit olivat jo turvassa. Kuvissahan näkyy, kun erikoisjoukot kantavat kassakaapeittain tavaraa pois ennen lähtöään.

3. Sitten Janukovich tajusi, että ennen sopimuksen allekirjoittamista hänen pitäisi näyttää se omien teollisuusalojen edustajille. Heillä oli täysi sokki ja he selittivät idiootille minkälaisia seuraamuksia sopimuksen allekirjoittamisella tulee olemaan. Nyt puolestaan Janukovichilla oli sokki eikä hän tiennyt mitä tekee.

Tietysti vapaakauppa aiheuttaa tietyille aloille haittaa samalla hyödyntäen toisia, kun aiemmin on harjoitettu protektionismia ja merkantilismia. Mutta lopulta siitä hyötyy koko maa. Esimerkiksi Ukrainalle avautuisivat EU:n markkinat, jotka ovat huomattavasti Venäjää suuremmat. EU:n markkinoilla tietyt ukrainalaiset teollisuusalat olisivat erittäin kilpailukykyisiä ja osa taas ei.

4. Sitten Venäjä ehdotti oman sopimuksen, joka oli huomattavasti eurooppalaista sopimusta parempi. Se joka väittää muuta, ei tiedä mitään taloudesta, Ukrainan tilanteesta, eikä ole varmasti edes avannut niitä sopimuksia. Siis ei ole mitään epäilystäkään siitä, että Venäjän sopimus oli kaikilta osin parempi. "Kansan suosimasta". Ei ole totta sekään. Maa oli/on jakautunut kahtia tässäkin asiassa. Länsi-Ukraina haluaa EU:hun, Venäjän kanssa kauppaa tekevät ihmiset Idässä haluavat Venäjän kauppaliittoon.

Venäjä ehdotti "sopimusta" Ukrainalle ase ohimolla, kun se ryhtyi muun muassa blokkaamaan ukrainalaisia vientituotteita rajalle. Kyseessä oli vasta varoitus tulevasta, jos sopimus allekirjoitettaisiin.

"Moscow raised the pressure on Ukraine over the summer by banning the products of a major chocolate maker in Russia and by temporarily halting some Ukrainian imports at its border. "

"In August, Russian officials began painstakingly inspecting trucks from Ukraine bringing goods across the border into Russia. Ukrainian oligarch Viktor Pinchuck was barred from importing steel pipes to Russia, and a former cabinet minister was prevented from selling his chocolate in the country.

These measures have led to a 25 percent decline in exports since 2011. Ukraine exports a third of its goods to Russia and other former countries of the former Soviet Union, and only 25 percent to the EU. Russia also threatened that it would require Ukrainians to apply for visas to travel to the country in the future."


Parempi "diili" tosiaan, jos pitää kiristystä sellaisena...

5. Janukovich tietenkin otti Venäjän tarjouksen (hän on tyhmä, muttei sentään bakteeri; hän on vähintään ameebi). Länsi-Ukrainalaiset ottivat uutisen todella huonosti. Ja ihan ymmärrettävää.

Auttoi varmaan, että Janukovichin hallintokoneisto sekä henkilökohtaiset taloudelliset edut oli erittäin lähellä Venäjää.

6. Janukovichin valitsi enemmistö kansasta ja antoi hänelle oikeuden tehdä tämän tapaisia päätöksiä. Eli tehdään selväksi: Janukovich ei ole rikkonut mitään sääntöä. Eikä huonot kannatusluvut ole koskaan tarpeeksi hyvä syy syrjäyttää ketään vallasta - tämä pitäisi tehdä virallisissa vaaleissa (jotka olisivat tapahtuneet vuoden kuluttua).

Parlamentilla on oikeus erottaa ministereitä kannatuslukemista riippumatta. Hallitusta ja ministereitä ei valita vaaleilla.
Janukovich rikkoi aika montaakin sääntöä (maan kassan ryöstäminen oli yksi isommista).

7. Sitten oli kahakoita. Venäjä yritti tulla siinäkin vastaan ja ehdotti yhteisiä neuvotteluja Ukrainan, Venäjän ja EU:n kesken, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä lopputulos ja jotta vältyttäisiin ongelmilta ja ettei Ukrainan talous kaatuisi. EU kieltäytyi toistuvasti ja sanoi "joko me tai he".

Ei EU päätä Ukrainan sisäisistä asioista. Venäjä nähtävästi luulee voivansa päättää.

Jos Janukovich olisi allekirjoittanut EU:n tarjoaman sopimuksen, käytännössä tässä olisi tapahtunut sama juttu kuin WTO:n liittymisen kanssa, jolloin Jushenko/Timoshenko halusivat saada bonuspisteitä ja sopivat sopimuksen, jonka takia Ukrainan talous sai huomattavan kolahduksen. Sillä erolla, että EU-sopimus olisi ollut paljon-paljon-paljon pahempi.

Ukrainan talouden pahin kolaus on tullut tähän mennessä Venäjän kiristyksestä.

Oletko kuullut siitä, että nykyinen Ukrainan "johto" vihdoin allekirjoitti sopimuksen EU:n kanssa? Kuulit väärin. :) Todellisuudessa he allekirjoittivat vain poliittisen osan siitä sopimuksesta ja "yllättäen" jättivät taloudellisen osan allekirjoittamatta. Miksiköhän? No siksi että sopimus on aivat perseestä Ukrainan kannalta, sen ymmärtävät vallankaappaajatkin. Tämä tekee asian todella mielenkiintoiseksi - he tulivat valtaan EU:n sopimuksen innoittamana ja nyt käyttäytyvät aivan samalla tavalla kuin Janukovichkin. :D Mielenkiintoista vaikkakaan ei kovin yllättävää.

Huoh. Parlamentissa istuvat edelleen samat tyypit päättämässä, joka ei sinulle tunnu valkenevan näin kymmenennenkään sanomisen jälkeen.

Janukovich suostui ja he saivat ne. Viimeistään tämän vuoden joulukuussa. Mutta se (käytännössä kaikki valta) ei riittänyt, vaan he halusivat lisää. Nyt Ukraina on sisällissodan partaalla, talous on kuollut, osa maasta lähti, väestö on jakautunut kahtia, ja ainoana valonpilkkuna on äänestys toukokuun lopussa. Josta näillä näkymis ei edes tule olemaan laillista. Tämäkin vain jos amerikkalaiset, EU ja IMF jollain ihmeen konstilla pystyvät pitämään talouden kasassa vielä kaksi kuukautta. Eivätkä välttämättä pysty... :(

Tilannetta ei auttane se, että Venäjä aseellisesti ryöväsi Ukrainalta yhden sen tärkeimmistä teollisuus- ja viljelysalueista.

Mihin perustuu sinun "parlamentti erottaa hallituksen (täysin laillisesti)" väite?

Parlamentarismin perusperiaatteisiin, jotka ovat useimmissa maissa samat. Ukrainan lakien mukaan parlamentti voi erottaa hallituksen äänestämällä epäluottamuslauseesta.

Mahdatko unohtaa, että Ukraina on presidentti-vetoinen valtio (kuten Venäjä) eikä eduskuntavetoinen (kuten Suomi)? Oletko lukenut Ukrainan perustuslakia?

Ei se sitä ollut enää niinkään kunnes Janukovich pelasi itselleen lisää valtaoikeuksia pyrkimällä palauttamaan 1996 lainsäädännön, joka oli vielä jäänteitä totalitaristisemmilta ajoilta.

Toivottavasti yllä kirjoitetut jutut auttoivat edes vähän tilanteen ymmärtämisessä. Toivon, että ainakin nyt ymmärrät, että silloin kun valtiossa on sisällissota, kun vallan kaappasivat jotkut väkivaltaiset natsit, niin muillakin ihmisillä ja alueilla on mahdollisuus ja jopa velvollisuus puolustaa itseään ja omia oikeuksiaan. Jos Maidanin joukot tekivät täysin laittoman vallankaappauksen, niin toki Krimikin saa tehdä saman. Erityisesti kun se tapahtuu ilman väkivaltaa ja melkein täysin laillisesti (erityisesti verrattuna Kiovan tapahtumiin).

Ukrainassa ei tapahtunut mitään "laitonta vallankaappausta", koska siellä on vallassa sama vaaleilla valittu parlamentti. 11. kerran.
Presidentin erottaminen saattoi olla laiton, sitä en kiistänyt missään vaiheessa. Mutta se nyt tuskin tekee vielä vaaleilla valitusta parlamentista mitään vallankaappaajia etenkin, kun he olivat ja ovat edelleen Ukrainan ylin lakeja säätävä ja päätöksiä tekevä elin.

Krimillä tapahtui Venäjän sotilaallinen hyökkäys suvereenia itsenäistä valtiota vastaan, jossa siltä ryöstettiin maita ja liitettiin osaksi toista. Se ei ole vallankaappaus, vaan se on aseellinen invaasio.

Jos Hitler-vertauksista lähdetään, niin tässä on Hitlerin invaasiot Itävaltaan aika lähellä vastaavaa.

1. Ukraina on itsenäistynyt vastoin lakeja. Krimin liittämisen aikana lakeja on rikottu todella monia kertoja. Jos joku ei tiedä tätä todeksi, niin sitten hän ei tiedä paljon mitään Krimistä.

Minkä maan lakeja? Neuvostoliiton? Oliko Neuvostoliiton muodostaminen vastoin lakeja? Oliko Venäjän imperiumin maiden valloittamiset vastoin lakeja vai tehtiinkö lait vasta sen jälkeen, kun oltiin ensin vallattu jotain? Itsenäistyikö Suomikin vastoin Venäjän lakeja? Näinhän Bäckman tiesi kertoa.
Neuvostoliitto hajosi ja sinun logiikallasi siis kaikki siitä irronneet maat itsenäistyivät "vastoin lakia" ilmeisesti.

2. Jokainen on oman itsensä herra. Krimiä onnisti. Etelä-Itäistä Ukrainaa - ei ainakaan vielä. Saas nähdä miten asiat kehittyy.

Ei Venäjällä. Venäjästä ei saa kukaan erota. Oikeastaan pelkkä sellaisen ehdottaminen on Venäjän lakien vastaista.
Kunnon kaksinaismoralismia.

Krimin "kansanäänestys" oli farssi. Ei puolueettomia tarkkailijoita, ei lehdistöä, ei todellisia äänestysvaihtoehtoja (molemmista seuraisi liittäminen Venäjään) ja yli 97% kannatus toisella vaihtoehdoista, vaikka Krimin asukkaista 24% on ukrainalaisia ja 12% tataareita, joista suurin osa vastusti.

3. Kun ihmiset alkavat puhua "kansainvälisistä laista", niin 99% tapauksista se tarkoittaa sitä, ettei ihminen tajua mistä puhuu. Jo pelkästään se yksinkertainen fakta, että kansainvälisen lain "kansan itsemääräämisoikeus" ja kansainvälisen lain "maan koskemattomuus" ovat ristiriidassa keskenään...

Kansan itsemääräämisoikeus tarkoittaa, että Ukrainan kansalla (siis ei yksinomaan jollain venäjänkielisellä vähemmistöllä Putinin aseellisella avustuksella) on oikeus päättää maansa kohtalosta. Koko Ukrainan olisi tullut äänestää, myös Ukrainan perustuslain mukaan, saako Krimi irrottautua maasta. Sen jälkeen olisi ollut krimiläisten asia päättää jatkostaan.

Kosovo. Venäjä varoitti ja varoitti ja varoitti, mutta kukaan ei kuunnellut. Siitäs saitte länsimaat. Hyvä Halonen! :)

Etkö todellakaan käsitä mikä ero on valtion itsenäistymisellä ja valtion valtaamisella sekä liittämisellä aseellisesti osaksi itseään? Kosovossa maa sai itsenäisyyden, sitä ei liitetty aseellisesti vaikkapa Britanniaan tai Yhdysvaltoihin.

Venäjä olisi ehkä voinut käyttää Georgian tapauksessa Kosovoa esimerkkinä, koska tuossa oli kyse valtioiden itsenäistymisestä. Mutta Krimillä oli kyse puhtaasti valloitussodasta sekä imperialismista.
 
Ei hyvänen aika armeijaan todellakaan sitä ikäluokan ehdotonta eliittiä pidäkään ottaa! Tuo pitäisi ajatella osaltaan sosiaalityönä, syrjäytymisvaarassa olevat työttömät sällit saisi sisältöä elämäänsä ja sen mitä palkassa menettää, sosiaalituissa voittaa. Ei perustykinruoka paljon maksa, jenkeillä liksat on alkaen $18,378 / vuosi ja saa olla jo ikämiesupseeri että liksat menee yli $50 000.

Tuskimpa on kovin motivoituneita sotilaita jos ovat sinne päätyneet siksi kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Fiksu tappaa, tyhmä kuolee. ;)

Halukkaita riittäisi varmasti, vaikka palkka olisi vain 2 kiloa kuussa. Ulkomailla voisi olla kolme kiloa. Maksaisihan se siltikkin paljon. Minun nähdäkseni Suomi ei viimeaikaisten tapahtumien jälkeen voi pistää liikaa rahaa maanpuolustukseen.

Oli palkka mikä hyvänsä, tulen olemaan ensimmäisessä värväystilaisuudessa ammattiarmeijaan.

2kilolla vaan ei Suomessa elä. Jos ammattiarmeija toteutetaan niin että oot varuskuntaan lukittuna niinkuin inttiaikana niin eipä sekään ole kovin houkutteleva vaihtoehto vaikka säästäisikin ammattisotilaan rahoja.

Uudet ja modernisoidut T-72 ovat varusteltuja yhtä hyvin tai osin paremmin kuin T-90. Esimerkiksi uusi T-72 versio julkistettiin vuonna 2006, toimitettiin etulinjan joukolille 2013 ja on nyt käytössä (käytössä olevat T-90:stä on iso osa peräisin 90-luvun alusta). Uudet T-72:t on modernisoitu T-90:n koneella, panssarilla, ampumatarvikkeilla, optiikalla, ammunnahallinnalla ja vastatoimilla.
Uusissa T-72-malleissa on myös muun muassa Relikt ERA-panssarointi, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin T-90:n vanhempi Kontakt-5.

Älä anna sen isomman versionumeron hämätä. T-90 itse alkuperäiseltä mallinimeltään T-72BU. Se, että sillä on nyt isompi luku nimessään kuin seuraajillaan, ei tee siitä pysyvästi kehittyneintä tämän mallin panssaria.

Trust me. Tiedän T90:n olevan vain T72:n kehitysversio. Ilmeisesti aika heikko sellainen koska sen tilaus venäjän asevoimille on lopetettu (Odottavat ARMATA-projektin valmistumista. Ehkäpä sekin päätyy samaan kohtaloon kuin T95). Käsittääkseni valtaosa on kuitenkin päivitetty T90A-tasoon. Viittaat varmasti T72B3-versioon joka monien mielestä onkin parempi kuin perus T90. Kuitenkin kuvissa Krimillä näkyy vanhempia T72B (todennäköisesti T72B1) mallia. Kiilapalat puuttuu, tuulisensori puuttuu jne... T64 vaunuja näkyy myös jotka kuvatekstien mukaan ovat Ukrainan vaunuja lähdössä Krimiltä pois, tekstin paikkaansapitävyydestä en tiedä. "Vastatoimista" puheenollen, haluaisin nähdä yhdenkin T72 vaunun missä Shtora tai Arena -järjestelmät on asennettuna. Messukuvat tai paraatikuvat ei kelpaa, vain kuvat aktiivikäytöstä. Reaktiivipanssari on hieno keksintö kunhan siellä palikan sisällä oikeasti on sitä räjähdeainetta.

0_8d009_b09fd13b_XXL.jpg
 
Venäjä ei ole mikään koneisto joka toimii rationaalisesti. Siitä on osoituksena jok'ikinen Venäjän aloittama sota.
Voisitko kertoa yhtäkään sotaa, jota Venäjä aloitti ja jonka aloittaminen ei ollut rationaalista?

Erkki Tuomioja oli esimerkki, älä siihen keskity. Se vain kuvastaa sitä, että kukaan ei tuossa tilanteessa saa neuvoteltua Suomea ulos perustein "me ollaan oltu kiltisti". On aivan kamalan naiivia olettaa tuollaista.
Tämä kommentti tarkoittaa kahta asiaa:
1. Et ymmärrä Venäjää etkä kulttuuria. Sinulla on irrationaalinen pelko. Ei siinä mitään, olet selvässä enemmistössä Suomessa.
2. Et usko Suomen johtajien neuvottelutaitoihin, koska 1. En muuten luota minäkään.

Ratkaisuksi ehdotan lievää venäläistymistä. :D


Se on nyt selvä, että itään asetettu ohjuspuolustusjärjestelmä on pääasiallisesti Venäjää vastaan ja se, että sitä ei ääneen myönnetä on tuotakin selvempi tapaus. Mutta entä sitten? Tuskin tässä voi kukaan väittää, etteikö se olisi ihan aiheellinen. Ei se ole Nato joka tässä on hyökkäämässä sinne sun tänne. Se on Venäjä.
Viitsitkö tarkistaa sen vuoden, jolloin USA lähti ohjuspuolustussopimuksesta... Sitten vertaa sitä listoihin USA:n/Nato:n sekä Venäjän käymistä sodista (erityisesti hyökkäävistä).


Ja teoriasi kusee siitäkin syystä verta, että Ukrainaan hyökkääminen ei todellakaan tekisi mitään sen NATO-jäsenyyden estämiseksi vaan päinvastoin saattaa lopulta ajaa Ukrainan NATOon, josta se ei tähän saakka ole ollut kiinnostunut tai nähnyt tarpeelliseksi.
Natoon ei kelpuuteta maita, joilla on maaepäselvyyksiä toisten maiden kanssa. Juuri tämän takia Georgia ja Ukraina eivät tällä hetkellä pääse Natoon vaikka olisi minkälainen hinku.


Ruotsissahan oltiin viime sotien aikaan tällaisissa tunnelmissa, joten kyllä puolueettomuuskin voi olla tuollaisen sodan aikana mahdollista:
The World in Flames - YouTube
Venäläisten asennetta pohjolaan taas suht.hyvin kuvaa seuraava pätkä:




Milloin Venäjä/Neuvostoliito on jättänyt hyvien suhteiden takia tekemättä jonkun sotilaallisen operaation maan ollessa sodassa?
Ihmekysymys. Milloin Venäjä/NL olisi tehnyt sotilaallisen operaation maan ollessa sodassa hyvistä suhteista huolimatta?


Niillä jotka väittävät, ettei Nato näyttele mitään roolia Ukrainan tilanteessa, kannattaa lukea ajatuksella tämä:
Venäläislehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi Putinille ?punaisen rajan ylitys? - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat
Minusta on peräti kuvottavaa, että länkkärit eivät tarkasta infoa eivätkä lue/katso alkuperäistä matskua. Herran jestas, menkää Kremlin englanninkielisille sivuille ja lukekaa se Putinin puhe Krimistä ja minkä takia se liitettiin.

Jos taas haluaa oikeasti ymmärtää Venäjän mielipidettä ja asennetta maailmanmenoon, niin ei voi olla katsomatta Putinin puhetta Nato:n kokouksessa Munchenissa vuonna 2007. Kenties paras poliittinen puhe kautta aikojen. Kaveri on ollut pressana 7 vuotta, presidenttiys loppuu ja hän alkaa "heitetään poliittinen weasel-talk roskiskeen ja puhutaan aidosti ja valehtelematta". Jos löydätte puheen video-muodossa, niin kannattaa katsoa juuri se - se kun on aivan helmi, koska sieltä näkee muiden maiden edustajien reaktioita.

Tämän lisäksi kannattaa lukea Putinin puheet parlamentin ylähuoneelle (senaattoreille). Juurikin se, jossa hän sanoo että NL:n hajoaminen oli 20-luvun suurin geopoliittinen katastrofi.

Näiden jälkeen joko tulette oikeasti ymmärtämään Venäjän tai sitten näette että ette siihen pysty (ja ymmärryksen etsiminen on vain turhaa ajanhaaskausta).


Eihän se mahdotonta ole ollut. Mutta kun Ukraina ei ole tähän mennessä ollut kiinnostunut NATO:sta, koska se piti Venäjää ystävällismielisenä valtiona, jolta ei tarvitsisi puolustautua millään liitolla. Ja se olikin heille aika harmillinen virhe.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrai...posal_to_join_the_NATO_Membership_Action_Plan
Ei Venäjän ja Ukrainan suhteet olleet kovin hyviä. Ne oli hyviä ainoastaan yhteen suuntaan - kun Venäjä tarjosi halpaa energiaa yms. Ei se oikein toiseen suuntaan koskaan toiminut.


Tällä hetkellä Venäjä kuitenkin pelkää eniten länsimielisyyden ja näiden länsimielisten aitoa demokratiaa sekä vapautta vaativien vallankumousten leviämistä.
Se että heittelet tollaisia, todistaa jokaiselle vähänkin Venäjästä tietävälle kuinka vähän todella ymmärrät siitä. Keskivertovenäläinen olisi varmasti aivan eri mieltä kanssasi siitä, kenellä on enemmän aitoa demokratiaa - hänellä vai keskivertolänkkärillä jossain USA:ssa.

Pahimmillaan siinä saisi Putin ja häntä tukevat oligarkit kyytiä. Venäjällä ei ole niinkään ulkoista uhkaa vaan sisäinen uhka, joka on separatismi, demokratia- ja kansalaisoikeusliikkeet. Tämäntakia Venäjä on muun muassa käytännössä kieltänyt (eli tehnyt luvanvaraiseksi) ulkomaalaisten NGO-liikkeiden (eli Non-governmental Organizations, siis kansalaisoikeusjärjestöt) toiminnan maillaan.
Ei ole totta.

Jos tämä pitää paikkansa, niin nämä henkilöt ovat olleet aivan uskomattoman tietämättömiä politiikasta (mikä ei yllättäisi, koska keskivertokansalainen on, etenkin ns. "kehitysmaissa") tai sitten vain perustelivat alunperinkin erittäin venäläismielistä näkemystään tällaisella väkinäisellä ja äärimmäisellä vastakkainasettelulla (tyyliin "joko olet meitä vastaan tai meidän puolella").
On se hauska kommentti. :) Että muka tietäisit Venäjän politiikasta enemmän kuin keskivertovenäläinen. :D

Toisella puolella ovat länsimieliset, jotka eivät niinkään välitä tuosta nationalismista ja toisaalta kaipaavat länsimaista hyvinvointia sekä vapautta tehdä bisnestä tai käydä duunissa missä huvittaa.
Taas kerran aivan liian yksinkertaistettua. Joku nationalistinen bandera Oikeasta Sektorista vihaa kaikkia (ja on selvästi venäläisvastainen), mutta jos on pakko valita, niin valitsee ortodoksisen slaavin kuin "Gayropa":n.


Suurin syypää Ukrainan haluun liittyä Naton on Venäjä itse. Mulla on ihan semmonen hassu idea että mitäs jos Venäjä kohtelisi naapurimaita ja niissä asuavia ihmisiä (myös ei venäjänkielisiä) niin hyvin että oltaisiin tyytyväisiä, eikä haluttaisi liittyä natoon? Onkohan ne Kremlissa koskaan näin humaanisti ajatelleet?
Suhteet ovat molemminpuoliset. Ei tilanne voi jatkua siten, että yksi on koko ajan hyvä ja toinen saa koko ajan paskoa toisen päälle. Venäjällä on hyvät naapurisuhteet Suomen, Kiinan, Japanin, Norjan, USA:n, Armenian, Valkovenäjän, Kazakstanin, Mongolian, (ehkäpä jopa Liettuan) kanssa.

Georgian, Viron, Latvian, Ukrainan, Turkmenistanin kanssa ovat huonot (Edes Puola ei ole niin paha). Ihan näiden maiden omista antivenäläisestä asenteesta. Ymmärrettävää, kun on uudet maat, niin on pakko etsiä jotain identiteettiä, vaikka negatiivistakin. Mutta eiköhän 20+ vuotta riitä jo - olisi hyvä jo pikkuhiljaa lopettaa se hysteria. Toivottavasti mm. Georgiassa suhteet kehittyvät pysyvästi parempaan suuntaan, kun siellä on vaihtunut valta järkevimpiin ihmisiin.



Tiedän kyllä suurinpiirtein kuinka tärkeä kauppakumppani Venäjä meille on. Jos nyt unohdetaan esim. se edellinen kahakka jossa rakas naapurimme halusi meidät tuhota, niin kaippa se on sitten auvoista ollut.

Tätä auvoa nyt pikkaisen nakertaa se että meidän auvoisasti Venejän kanssa naapureina asuvien rivistä (ehkä kaksi tai kolme kaveria meistä) valittiin yksi ja hakattiin sairaalakuntoon, ihan ilman mitään järkevää syytä.

Tämä kaveri oli kuitenkin ihan vapaaehtoisesti luovuttanut ydinaseensa ja antanut perustaa tukikohdan omalle maaperälleen. Me emme ole ydinaseita luovuttaneet emmekä parikymmentä vuotta sitten vapaaehtoisesti niitä tukikohtiakaan (ei sitten taaskaan unohdettu sitä edellistä kahakkaa). Jos tämä kaveri, jolla nyt sattui olemaan siviilielämässä pieni kriisi, voitiin ilman suurempia tunnontuskia pistää kontilleen, niin miksei meitäkin.

Henki on kuitenkin rahaa arvokkaampi.
Sori, mutta et selvästikään tunne alueen historiaa. Jos jotain vertauskuvaa pitäisi olla, niin seuraava olisi paljon parempi: dokaatte kaverin kanssa. Olette todella kovassa kännissä. Hän pyytää kännykkääsi. Annat sen ja sammut. Kun heräät, niin huomaat että kaveri lähti menemään ja samalla otti sinun kännykkäsi. Lähdet heti ulos ja huudat kaverille että hän palauttaisi puhelimen. Hän ei anna ja vieläpä vaatii lunnaita SIM-kortin palauttamisesta. Hän ei anna vaikka kuinka paljon pyydän ja anelet. Annat kaikki kolikot mitä löytyy taskusta, mutta se ei hänelle riitä. Hän lähtee nauraen. Menet pusikkoon yrjömään. Olo kohenee. Lähdet kävelemään ja huomaat että kaveri on sammunut puskaan. Kaivat SIM-korttisi itsellesi, mutta et tee mitään muuta - et lyö, et raiskaa, et tee mikään jäyniä, et edes ota itse puhelinta. Kaiken lisäksi autat kaveria turva-asentoon ja soitat ambulanssin.

Tietenkin jokainen vertauskuva on epätäydellinen, mutta tämä on minusta paljon tarkempi kuin sinun.


Näkemykseni mukaan kansalaisten hyvinvointi ei ole Venäjän päättäjien huolena yhtä paljoa kuin maan "kunnia" ja "status".

Krim voi olla eri asia, mutta olisi mielenkiintoinen ajatusleikki haastatella Suomessa asuvia venäläisiä ja kysyä heiltä millainen Suomi olisi verrattuna nykyiseen jos se olisi yhtäkkiä Venäjän vallan alla, eli epäsuorasti tiedustelisi hieman vertailevaa mielipidettä meiningistä Venäjällä vs. Suomessa, kumpi on parempi paikka asua, lähempänä ns. hyvinvointivaltiota, jne...
Jos kelpaa, niin minulta saa kysyä.

Tällaisia artikkeleita tuskin Venäjällä julkaistaisiin, ja ne katsottaisiin suorastaan länsikätyreiden keplotuksiksi suuren ja mahtavan Venäjän kunnian loukkaamiseksi. Kunnon venäläinenhän ei kyseenalaista johtajiaan tai valtion toimintatapoja millään tavoin... Muunlainen toiminta on, noh, maanpetturuutta, kuten tiedetään. :) Näinhän se diktatuureissa tuppaa olemaan.
Aikamoista propagandaa tämä tekstisi. Ethän ollut tosissasi?..



Venäjän 30 000 ammattimiestä valtasi Ukrainan 800 000-päiseltä reserviläisarmeijalta Krimin näiden nokan edestä. Ja sinä käytät tätä perusteena, että Suomeenkin tarvitaan valtava reserviläisarmeija?

Venäjä teki 30 000 miehen armeijalla vittua ja paljon muutakin, kun ukrainan reserviläiset istuivat vielä kotona odotellen mobilisaatiokirjettä. Ja sittenkään siellä ei saatu miehiä mobilisoitua ja puolustusasemiin.
Ymmärrän että ylimielisistä "sä et tiedä mitään" kommenteista on huono lähteä, mutta kai se on ok, jos se on totta?.. ;)

Se että tämä konflikti meni niin kuin meni ei liity ammattiarmeija vs reserviläisarmeijakeskusteluun mitenkään. Siinä oli mm. seuraavat asiat:
1. NL:n hajoamisen jälkeen Ukrainalla oli selvästi Venäjää parempi armeija. Tämän jälkeen armeijan eteen ei olla tehty mitään, vain myyty takavasemmalle milloin kenellekin. Tekniikkaa ei ole, koulutusta ei ole. Kun halusi kutsua väkeä, niin he saivat vain 6 tuhatta ihmistä, suurin osa joista ei myöskään halunnut taistella. Yhtenä päivänä Ukrainan armeija ilmoitti että kutsuu 60k ihmistä. Seuraavana päivänä ilmoitti luvun 40k (tämä uutinen oli tässäkin viestiketjussa). Sitä seuraavana päivänä luku pieneni 20k. Sen jälkeen tietoja ei enää annettu. Kun Ukraina yritti kerätä armeijan kasaan, niin harvat ajoneuvot edes pääsivät lähtemään marssille ja lukuisat jäivät tielle (monet syttyivät palamaan). Kun Krimillä vallattiin lentokenttä, niin 49:sta lentokoneesta edes teoreettisesti ilmaan olisi pystynyt nousemaan vain 4 tai 5. Ukrainan armeijan kotisivulla on ihan virallisesti julkaistiin pankkinumero, johon sai lähettää rahaa. Koko maassa järjestettiin kampanja (yhä menossa), jolla kerätään rahaa armeijalle tekstiviestien avulla. Väestö auttaa miten pystyy: antaa akkuja, kenkiä, ruokaa, vaatteita, ja kaikkea muuta. Kun yksi nationalistikansanedustajista tuli yhteen kasarmiin puhumaan patriotismista, niin häntä keskeytettiin ja pyydettiin ensin hankkimaan heille parikymmentä sänkypatjaa... Ihmisiä kutsuttiin reservistä "vain 10 päiväksi" ja nyt he ovat käytännössä vankeina, kun heitä ei päästetä mihinkään - monet ovat menettäneet työnsä. Feodosian merijalkaväkikasarmi (eli eliittijoukot) elivät käytännössä väestön avulla. Vasta sen jälkeen, kun he saivat lahjoituksena rahaa, ne pystyivät menemään rautakauppaan ostamaan rautalankaa/Nato-lankaa. Vitun rautalankaa!.. Jonkinlaiset hiekkabarrikaadit rakennettiin vasta sen jälkeen kun joku lahjoitti kasan isoja pusseja. Yksi kaveri joutui ottamaan 10-kk:n pikalainan, jotta pystyisi ostamaan ihan tavallisen teekeittimen... Tällä hetkellä Venäjä palauttaa valtaosan vallatusta sotatekniikasta - se on niin huonossa kunnossa, että sitä ei yksinkertaisesti pysty käyttämään mihinkään. Ainoa sukellusvene ei pysty sukeltamaan.
2. Venäläiset joukot olivat kohteliaita ja tekivät kaikkensa, jotta provokaatioilta ja verenvuodolta vältyttäisiin. Mitään valtauksia ei tehty, vaan puhuttiin ja sovittiin siitä miten aseita kontrolloidaan (jos katsot kuvia, niin suurin osa venäläisten tekniikasta oli itse asiassa suunnattu poispäin).
3. Suurin osa ukrainalaisista tietää, että Krim ja Sevastopol ovat Venäjän. Nationalistit eivät selvästikään tykkää siitä, mutta kyllä he ymmärtävät sen itsekin.
4. Krimin väestö oli "valloittajien" puolella. Suurin osa Krimin sotilaista oli Krimiltä kotoisin (kaikista Krimin sotilaista vain 10-20 prosenttia päätti lähteä Ukrainaan).
5. Johtamisen puute. Puolustusministeri dokaa koko ajan. Helvetisti potkuja (merivoimissa oli kolme eri komentajaa kahden päivän aikana). Lustraatioita. Monet kenraalit maavoimista kieltäytyivät suoraan suunnittelemasta mitään sotasuunnitelmaa. Eli sitä suunnitteli joku varamiehen varamiehen varamiehen varamiehen varamies. Joku eversti, tai jotain.
6. Aika monet ovat samaa mieltä Venäjän kanssa eivätkä usko että nykyiset vallankaappaajat ovat laittomia. Eli halu tehdä niin kuin vallankaappaajat sanovat ei oikein ollut.
7. Vallankaappaajat eivät missään vaiheessa antaneet mitään käskyjä. Viestintäyhteydet eivät toimineet - sotilaat hakivat "käskyjä" puolustusvoimien kotisivulta... Kun yhteys joskus saatiin, niin koskaan ei tullut vastausta kysymykseen "mitä pitäisi tehdä?". Joko haukuttiin tai sitten ehdottivat yhteistä Ukrainan hymnin laulamista tai luentoja Ukrainan historiasta...
8. Putin varoitti väkivallan käyttämisestä siviileja ja "paikallisia turvajoukkoja" kohtaan... Vallankaappaajat olivat tarpeeksi rohkeita ottakseen vallan Kiovassa, mutta kyllä tyhmempikin nationalisti ymmärtää että Putinille ei vittuilla...

Onhan siinä nyt aivan hitosti tälläisiä yksityiskohtia ja suuria viivoja, ei nyt jaksa kertoa ihan kaikkea sitä absurdia, jota siellä on tapahtunut.. Jos Suomen johto oikeasti saa Suomen armeijan tämänlaiseen tilaan, niin melkeinpä toivon että meitä valloitetaan - jos Suomen tilanne on tälläinen niin emme todellakaan ansaitse itsenäisyyttämme.


Eli ilmeisesti Venäjäkään ei sitten ole uhka, kun voidaan sivuuttaa poliitikkojen lausumat, armeijoiden vahvistamiset maiden rajoilla jne. Herää kysymys minne niitä satojatuhansia miehiä sitten tarvitaankaan. Sinähän pelkäät koko maan miehitystä perustuen ei yhtään mihinkään realistiseen uhkakuvaan.
Kotouttaminen. Yhteishengen nostaminen. Partisaanitoiminnan kestävyyspohjan säilyttäminen. Puolustustahdon parantaminen.



En lähtisi vertailemaan Ukrainan tilannetta suoraan siihen miten se tapahtuisi täällä. Venäläiset joukot olivat jo valmiina Krimillä ja ukraina kaaoksessa. Lentokentän nopea haltuunotto mahdollisti joukkojen nopean siirron paikalle.
Simferopolin lentokenttää ei käytännössä käytetty joukkojen siirtämiseen. Se vallattiin ensimmäisenä päivänä todella suurella joukolla (satoja sotilaita), koska oli informaatio "vallankaappaajaterroristien" tulosta Krimille. Se siitä "<i>uskooko Venäjä itsekään omiin 'venäläisillä oli hätää ja he tarvitsivat meidän tukeaan' mantraan</i>". Onneksi eivät tulleet...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
No sä oot kyllä varmasti ainoa joka näkee sen ownaamisen noin päin.
 
Jos taas haluaa oikeasti ymmärtää Venäjän mielipidettä ja asennetta maailmanmenoon, niin ei voi olla katsomatta Putinin puhetta Nato:n kokouksessa Munchenissa vuonna 2007. Kenties paras poliittinen puhe kautta aikojen. Kaveri on ollut pressana 7 vuotta, presidenttiys loppuu ja hän alkaa "heitetään poliittinen weasel-talk roskiskeen ja puhutaan aidosti ja valehtelematta". Jos löydätte puheen video-muodossa, niin kannattaa katsoa juuri se - se kun on aivan helmi, koska sieltä näkee muiden maiden edustajien reaktioita.

Tarkoitat varmasti tätä:

Kovat on Putinilla puheet kaksinaismoralismista (Kohta toteaa perään että "Armeijamme on poistumassa Georgiasta" ;) ) ja siitä miten "Läntisten arvojen" valtaannousu on syössyt maailman tilanteeseen missä sodissa kuolee entistä enemmän ihmisiä. Ymmärrän että Putinia vituttaa. Ennen Neuvostoliiton hajoamista näytti siltä että hyvässä hengessä ajetaan kylmä sota alas ja ollaan kavereita. "Lasketaan aseet ja sanotaan muille että tuli tasapeli". Venäjä romahtikin täysin ja oli voimaton. Lännessä käytettiin tilannetta hyväksi ja rummutettiin vitusti siitä miten voitettiin kylmä sota, lyötiin Venäjä ja kaupan päälle laajennettiin omaa NATO-projektia sen naapuriin. Kun ymmärtää lähtökohdat niin ymmärtää myös miksi Putin ei hyväksy että Venäjä jätetään ilman huomiota. Jos lännestä olisi tuettu venäjän valtiota hyvässä hengessä ja autettu se heti jaloilleen, saattaisi meininki Venäjällä olla hieman erilaista. Aika hyvin Saksakin pärjäsi toisen maailmansodan jälkeen kun se autettiin jaloilleen.

Ei kannata ajatella asioita täysin mustavalkoisesti, varsinkin kun jokainen vähänkään älykäs ihminen tietää ettei politiikka ole mustavalkoista.

Venäjän tapauksessa eniten huolestuttaa se että Putin näyttää olevan eniten kiinnostunut Venäjän asemasta maailmanpolitiikassa, ei niinkään kansalaisista Venäjän sisällä. Harvoin kyseinen resepti on tuottanut hyvää lopputulosta kenellekkään.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
1. odotan edelleen vastausta kysymykseeni mikseriltä???

2. mikseri mistä saat tämän kaiken tietosi ukrainan asiasta?

3. putoan joka kerta yhtä pahasti kun näen tuon youtube videon tuosta ruotsin visioimasta venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä ja heidän kyvystään tehdä yhtään mitään...itse asiassa tuo on hyvä esimerkki jokaiselle joka pitää hyvänä ideana palkka-armeijaa :D
 
No sä oot kyllä varmasti ainoa joka näkee sen ownaamisen noin päin.

No ei se kyllä ole. Mikserillä on taito tuottaa ymmärrettävää tekstiä suurempia kiihkoilematta. Toki taustalla saattaa vaikuttaa omat lähtökohdat, mutta perustelut ovat vankat. Meininki täällä on kuin kylmän sodan poteroissa, tuumaakaan ei anneta periksi. Totuus(jos sitä ikinä saamme tietää) löytynee kahden näkökannan välistä. Tällä hetkellä kallistun mikserin kannan puolelle enemmän.
 
Tuskimpa on kovin motivoituneita sotilaita jos ovat sinne päätyneet siksi kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Fiksu tappaa, tyhmä kuolee. ;)

Ootko katsonut yhtään jenkki-sotaelokuvaa? Soul brotherit jenkkien sodissa on likaisen työn tehnyt, ei siellä fiksua valkoista väestöä kannata tapattaa. ;)
Motivaatio tulee siinä vaiheessa kun tappamisen vaihtoehtona on kuolla itse.

mikseri sanoi:
Se että heittelet tollaisia, todistaa jokaiselle vähänkin Venäjästä tietävälle kuinka vähän todella ymmärrät siitä. Keskivertovenäläinen olisi varmasti aivan eri mieltä kanssasi siitä, kenellä on enemmän aitoa demokratiaa - hänellä vai keskivertolänkkärillä jossain USA:ssa.

Tätä tässä vähän on pelättykin. Mikserikin antoi ensin puolifiksun kuvan itsestään, mutta kun vähän lämmitettiin niin alkoi aika harhaista ryssäpropagandaa tulla. Lienee geeneissä...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom