Uiminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja normi
  • Aloitettu Aloitettu
Mikähän tänään oli kun kävin uimassa niin sain uitua sen 50m niin kauhee jysäri alko vasemmas etulohkos ja silmissä sumeni ja kauhee oksetus. Kunto on huono, mutta ekana kävi mielessä että voisko jossai muualla olla vika, vaikka tuolla päässä. Uintia pitäs kyl reenata (lähinnä tekniikkaa)mutta miten reenaa kun pääsee altaaseen niin taju lähtee?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kannattaa ehdottomasti käydä jollain uinti-kurssilla jos on tekniikka hakusessa, sillä uinti muuttuu paljon helpommaks ja kivemmaks on on oikea tekniikka.:)Ja se näyttää hirveeltä kun joku ui huonolla tekniikalla! :lol2:(Tiedän sillä harrastin uintia seurassa 5v.)
 
Jos sattuu vastaan joku uintikurssi niin voishan sitä katsastaa. Olishan se hienoa joskus uida ihan ilman mitään kipuja :D Olisikohan nuo pääkivut ja pyörrytys voinut johtua sitten huonosta uintitekniikasta ?
 
Jos sattuu vastaan joku uintikurssi niin voishan sitä katsastaa. Olishan se hienoa joskus uida ihan ilman mitään kipuja :D Olisikohan nuo pääkivut ja pyörrytys voinut johtua sitten huonosta uintitekniikasta ?

Luultavasti Käänsit päätäsi jotenkin huonosti jolloin molemmat korvat menivät täyteen vettä, joka saattaa johtaa päänsärkyyn. Huono olo voi tulla myös jos vahingossa nielit paljon vettä kun haukoit happea.
 
Mikähän tänään oli kun kävin uimassa niin sain uitua sen 50m niin kauhee jysäri alko vasemmas etulohkos ja silmissä sumeni ja kauhee oksetus.Uintia pitäs kyl reenata (lähinnä tekniikkaa)mutta miten reenaa kun pääsee altaaseen niin taju lähtee?

Itellä on 10 vuotta kilpauimari taustaa takana ja voisin olettaa, että et oo malttanu hengittää kunnolla.
 
Vois hyvinkin tuo olla se ongelma. Ei kerkee hengittää kunnolla ku pitää pysyä pinnalla :D
Mutta sunnuntaina uusiksi veljen kanssa jos vaikka oppis pysymään siellä pinnalla.
 
Ton "virallinen" nimi on kai ponnistuspäänsärky.
itelle tullu pari kertaa kun oon sukeltanu ennätyksiä.
johtuu kai siitä kun happi alkaa loppuun aivoista.
kannattaa tollasen jälkeen levätä muutama päivä ettei iske heti takas
 
Häpäisen tätä threadiä sen verran että ilmaisen ymmärtämättömyyteni sellaisia mutantteja kohtaan jotka juoksee cooperissa 3200m mutta uimatesti 200m tuntuu olevan helvetin alin porras. En ole mikään uimamestarimies mutta diggailen polskutella viikonloppusin reenin päälle.

Staili jolla kandee omasta mielestäni aloittaa on ehdottomasti se "mökkiuinti" eli sammakko eli.

Kroolaus taittuu jotenki, mutta haluaisin opetella sen supernäyttävän perhos(?)uinnin. Vinkkejä?
 
Häpäisen tätä threadiä sen verran että ilmaisen ymmärtämättömyyteni sellaisia mutantteja kohtaan jotka juoksee cooperissa 3200m mutta uimatesti 200m tuntuu olevan helvetin alin porras. En ole mikään uimamestarimies mutta diggailen polskutella viikonloppusin reenin päälle.

Staili jolla kandee omasta mielestäni aloittaa on ehdottomasti se "mökkiuinti" eli sammakko eli.

Kroolaus taittuu jotenki, mutta haluaisin opetella sen supernäyttävän perhos(?)uinnin. Vinkkejä?

eti joku antti kasvio opastamaan? varmaan tosi helppo opetella nettipalstan kautta perhosuinti, itellä nuorempana oli joka pään aukko täynnä vettä kun kokeilin uimaopettajan opastuksella...
 
Häpäisen tätä threadiä sen verran että ilmaisen ymmärtämättömyyteni sellaisia mutantteja kohtaan jotka juoksee cooperissa 3200m mutta uimatesti 200m tuntuu olevan helvetin alin porras.
Voin lisätä ymmärrystäsi kertomalla, etteivät he treenaa uintia, vaan juoksua. Ihminen osaa sitä, mitä harjoittelee. HTH
 
Voin lisätä ymmärrystäsi kertomalla, etteivät he treenaa uintia, vaan juoksua. Ihminen osaa sitä, mitä harjoittelee. HTH

Juu, uinnissa ei auta vaikka olis hyvä kunto, jos ei osaa uida, kuin sen varran, että pysyy pinnalla.

Nimimerkillä coopper 3250m ja 200m tekee tiukkaa altaassa :)
 
Onko kukaan muuten koskaan saanut pudotettua painoa uimalla? Tai oikeammin kireytettyä kroppaa..

Itse olen nyt uiskennellut pari kuukautta. Kaverin kanssa tehtiin diili, että opetan sitä käymään salilla ja se opettaa minua uimaan. Diilin hyvä puoli on siinä, että vaikkei joku treeni kiinnostaisikaan niin tulee tehtyä, kun kerta ollaan sovittu.

Kuitenkin.. kaverini ui melkoisia määriä ja monella eri rytmillä. Kuulostaa siis aika täydelliseltä aerobiselta treeniltä. Kuitenkin hän ei ole "timmissä" vaikka hyväkuntoinen onkin. Enkä myös hallilla ole nähnyt kuin ihan muutaman kropaltaan hyvässä kunnossa olevan, vaikka hyväkuntoisia olenkin nähnyt.

Uinnin paras puoli tuntuu olevan hapenottokyvyn kasvu ja lihashuollollinen vaikutus. Nuo ovat siis ihan konkreettisia huomioita, jotka tulevat nopeasti. Pitäisikö minun nyt kuitenkin ottaa tuohon vielä lisäksi lenkkeily tjms, päästäkseni omista liikakiloista eroon?

Nimim. Pitsoja en hylkää (vitsi)
 
Siis tuo on niin syömisestä kiinni. Turussa oli aikoinaan ja on varmaan vieläkin impivaaran uimahallilla kesäksi kuntoon kamppanja. Aikoinaan siellä alkoi useampi mies kisaamaan keskenään, että kuka ui eniten. Päivittäinen uintiaika piti rajata heidän takia muistaakseni kahteen tuntiin, koska muuten he olisivat uineet puoli päivää. Yksi näistä miehistä, jolla oli suuri ylipaino, kertoi että hän vain lihoi tuona aikana, koska pihvi vaan maistui paremmin.

Mielestäni sinun kannattasi liikkua mahdollisimman monipuolisesti mikäli mahdollista. Mielenkiinto pysyy parhaiten silloin ja saat erilaista rasitusta kroppaasi. Kuntonyrkkeilyä kannattaisi ehdottomasti kokeilla. Sulkapallo esim. on kivaa ja tehokasta, jos paikat kestävät. Lisäksi tulee tuota kimmoisuutta, mikä estää vammoja. Uinti toimii, kuten sanoit, loistavana lihashuoltona ja hapenottokyvyn kasvattajana. Lihaskuntoharjoittelu esim. kiertoharjoitteluna (kuntopiiri) on kivaa ja tehokasta.
 
Siis tuo on niin syömisestä kiinni.

Luonnollisesti. Mutta tarkoitin vain sitä, että esimerkiksi sulkapalloilijoiden keskuudesta löytyy enemmän timmejä kavereita. Itse asiassa tosi monesta harrastuksesta löytyy timmejä kavereita, mutta uimahallille en oikeastaan sellaisia huomaa. Paitsi tietysti jotkut uimahyppääjät, jotka ottavat asiansa tosissaan.

Mielestäni sinun kannattasi liikkua mahdollisimman monipuolisesti mikäli mahdollista.

Ihan vain sillä mietin tuota, että ruokavalion ollessa kunnossa, vaan ei liian tiukka, niin onko minulla edes mahdollisuutta pudottaa painoa luottaen siihen, että punttitreenin lisäksi 2-3 krt viikossa uintia toimisi aerobisena treeninä ja ehkäpä jopa rasvan polttajana? Yleensä tulee liikuttua monipuolisesti, nyrkkeilyäkin on tullut treenattua vuosia (paitsi näin nassikkavuosien jälkeen ei tahdo kestää enää kipua, joten se on jäänyt). Sulkapallokin on erinomainen harrastusmuoto, mutta ei tahdo aikataulut käydä yksiin monen kanssa.

Voinko siis luottaa uintiin vai onko suorastaan pakko ottaa muutakin mukaan kuvioihin? Uiminen tuntuu niin mukavalta jo, että sitä en joka tapauksessa pois jätä.
 
Siis kyllähän sä laihdut jos olet miinuskaloreilla. Itse ottaisin silti mukaan lajin/lajeja joista saisit räjähtävyyttä ja kimmoisuutta vastapainoksi uimiselle. Itse olen huomannut ihan positiivisia muutoksia kropassani sen jälkeen kun aloitin ip- ja kamppailulajien harrastamisen. Aikaisemmin olin hyvinkin tuolla puntti + uinti linjalla. Mutta mutta. Se on niin pienestä kiinni. 2 - 3 kiloa rasvaa ja absit alkaa peittymään.
 
täällä kirjoittelee nyt uudesti syntynyt ihan sertifikaatin omistava uimakandidaatti.

olen kesällä innostunut taas vuosien jälkeen uimisesta. ollessani kreikassa lomalla hotellin pihassa oli iso allas ja siellä aloin tekemisen puutteessa uiskentelemaan päästä päähän. kotiin palattuani jatkoin stadikalla ja laji vei mukanaan.

lapsena olen harrastanut tosiaan kilpauintia, joten tekniikat vaparin ja rintauinnin osalta on jotenkin hallussa. pinnalla pysyn ja eteenpäin pääsen. tosin, tuolla aiemmin tässä ketjussa joku mainitsi että 3 min / 100 m ajat on kuviokelluntaa. eli ilmeisesti siis sitten harrastan kuviokelluntaa, en uintia.

varusteita olen nyt tässä sitten viime aikoina hankkinut. laji kuin laji maistuu paremmalta jos on kunnon kamppeet. ja vaikutuksen ne ovatkin jo tehneet ainakin kanssauimareihin, eräskin mies nimittäin pyysi minua menemään edelleen kun näytin altaan päässä seistessäni kuulemma siltä, että "vauhtia löytyy". pakko oli totuuden nimessä oikaista ja kertoa, että olen sijoittanut varusteisiin lähinnä vauhdin kustannukselta ja kaikki mikä kiiltää ei aina ole kultaa. muuten olisi voinut hävettää sitten kun varpaani olisivat olleet tuon herran suussa :)

eniveis. pari kysymystä on tullut mieleeni.

onko tosiaan tuo 3 min / 100 m vauhti aivan surkea? mikä on sellainen ihan ok vauhti kuntouimarille? siis vapaauinti on tietysti nopeampi, mutta tuon 3 min saan kyllä hyvin kulumaan rintauinnissa.

vaparissa sykkeet pyörii tuolla 155-165 bpm paikkeilla, rintauinnissa n. 120 bpm paikkeilla. lienee hengitystekninen juttu ja mahdollisesti treenaamalla saisi nuo vaparin sykkeetkin alemmaskokö?

mitkä lihakset rasittuvat eniten vaparissa?
entä rintauinnissa?

miten kannattaisi sijoittaa uintilenkit ( n. 1,2 - 1,5 km / kerta ja aikaa kuluu 50 min - 65 min) muun treenin sekaan? treenaan puntilla kolmijakoisella työntävät-vetävät-jalat-systeemillä. treenaan mielestäni kovaa ja hyvin. lisäksi teen aerobista salilla n. 30 min / treeni ja käyn pari kertaa viikossa ulkona kävelemässä. juoksuohjelmankin olen aloittanut, mutta ne lenkit on nopeita pyrähdyksiä vasta, niistä ei kannata huolehtia. aikanaan sitten kun juoksukunto kasvaa niin nuo saliaerobiset korvaantuvat näillä juoksulenkeillä.

eli.... uinti ennen vai jälkeen työntävien? ennen vai jälkeen vetävien? jalkapäivän jälkeen? wass?

ja mitäköhän mulla oli vielä asiaa.... ai niin, instrusta saa vahvuuksilla olevia uikkalaseja. toimii hyvin ja ainakin mulle suuri merkitys ettei tartte sokkona suklailla. suosittelen. hinta 58 €/ pari, mutta aivan täysin hintansa väärti.
 
Siis kyllähän sä laihdut jos olet miinuskaloreilla. Itse ottaisin silti mukaan lajin/lajeja joista saisit räjähtävyyttä ja kimmoisuutta vastapainoksi uimiselle. Itse olen huomannut ihan positiivisia muutoksia kropassani sen jälkeen kun aloitin ip- ja kamppailulajien harrastamisen. Aikaisemmin olin hyvinkin tuolla puntti + uinti linjalla. Mutta mutta. Se on niin pienestä kiinni. 2 - 3 kiloa rasvaa ja absit alkaa peittymään.

Tähän on kyllä aivan pakko sanoa, että uinnissakin on täysin mahdollista harrastaa muutakin kuin pelkkää tasavauhtista uimista.
Uinnin vauhtialueet, I-V, kertovat nekin siitä, että uintia on mahdollista harrastaa monipuolisesti. Jos jotakuta kiinnostaa uintiin liittyvät asiat, voin yrittää neuvoa niissä parhaani mukaan, sillä olen harrastanut uintia kohta 9 vuotta kilpailumielessä.
 
Uinnin vauhtialueet, I-V, kertovat nekin siitä, että uintia on mahdollista harrastaa monipuolisesti. Jos jotakuta kiinnostaa uintiin liittyvät asiat, voin yrittää neuvoa niissä parhaani mukaan, sillä olen harrastanut uintia kohta 9 vuotta kilpailumielessä.
Vaikka oletkin aivan oikeassa tuosta uinnin monipuolisuudesta, en lähtisi kuitenkaan käymään vauhtialuieden (I-V tarkoittavat siis lähinnä sykealuetta kyseisellä alueella) käsitteitä läpi harrastelijoiden kanssa. Periaatteessa nuo vauhtialueethan menevät täysin syke / maittohapporajojen mukaan, mutta käytännössä niitä on aika hankala toteuttaa oikealla tavalla jopa useamman vuoden uineiden kanssa. Jotta noista vauhtialueista saisi kaiken irti, pitäisi uimarilla olla useamman vuoden kokemus uimisesta lähes kilpailumielellä. (esimerkkinä: alle 13-15 vuotiaille kilpauimareille on edes turha lähteä vetämään IV treeniä tai rankkaa III settiä. Vanhemmat sitten taas eivät välillä "osaa" enää uida edes "oikeaa" ykköstä).

Mielummin kuntoaansa kohottavien uimareiden pitäisi pyrkiä vaihtelemaan uitua matkaa ja rasittavuutta, näin se kaakeleiden tuijottelu pysyy mielekkäämpänä. Helpoimillaan tuohon yantterin mainitsemaan monipuolisuuteen pääsee käsiksi yksinkertaisesti pyrkimällä uimaan vaikka 500m matkan siten, että ui aluksi 100m rauhallisesti, seuraavan vähän kovempaa, 300 satasen taas hitaammin jne.
Ja jos oikeasti haluaa monipuolisuutta lajiin, niin käyttäkää hyväksenne pullareita ja lautaa ( pullarit = kellukkeet jalkojenväliin jotta uinti pelkkiä käsiä käyttäen onnistuisi paremmin) treeneihinne. Ja mikä tärkeintä, OSTAKAA LASIT! ei siitä muuten mitään tule...:)

T. joskus altaalla "muutaman" tunnin viettäneenä sekä vedessä että reunalla
 
Totta puhut, Funky. Alkuperäisenä ideanani oli kommentoida vain tuota "räjähtävyyden puutetta (ks. Rawsonin kommennti)" uinnissa. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi vauhtialueiden haastavuudesta, toisaalta samat ongelmat vaivaavat mielestäni esim. juoksua ja pyöräilyä, sillä niissäkin on treenin vaikutusten kannalta tärkeää tietää edes jotain sykkeestä. (slightly out of topic)
 
onko tosiaan tuo 3 min / 100 m vauhti aivan surkea? mikä on sellainen ihan ok vauhti kuntouimarille? siis vapaauinti on tietysti nopeampi, mutta tuon 3 min saan kyllä hyvin kulumaan rintauinnissa.

vaparissa sykkeet pyörii tuolla 155-165 bpm paikkeilla, rintauinnissa n. 120 bpm paikkeilla. lienee hengitystekninen juttu ja mahdollisesti treenaamalla saisi nuo vaparin sykkeetkin alemmaskokö?

mitkä lihakset rasittuvat eniten vaparissa?
entä rintauinnissa?

eli.... uinti ennen vai jälkeen työntävien? ennen vai jälkeen vetävien? jalkapäivän jälkeen? wass?

Varmaan rintauinnille noilla sykkeillä ihan ok vauhti. Mun mielestä uintiliikkeet käsille ja yläkropalle on vetäviä. Jaloille rasitusta tulee lähinnä rintauinnissa (työntävä). vaparissa ja selkäuinnissa jalkojen merkitys on lähinnä menoa tasapainottava. Eli treenien sijoitus tuon mukaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom