Uiminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja normi
  • Aloitettu Aloitettu

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Speedolla oli joskus aikanaan Swedish master niminen malli. Olivat myös ilman pehmustetta ja ihan älyttömän hyvät. en kyllä osaa sanoa saako niitä vielä . Onneksi tuli silloin 10v sitten ostettua muutamat ihan varastoksi asti :)

Juu, Speedon Swedish Goggles mallit taitaa olla myynnissä useimmissa isoissa kaupoissa. Nykyään nimellä Original Malmsten Swedish Goggles. Paras puoli noissa on omasta mielestä se, että saa kasailla omalle naamavärkille sopivaksi. Poistin kirkkaat hiljattain ja maksoi hurjat 6,90€, peililasiversio on aurinkoiselle ilmalle sopivin ja sangen khuul :)
 
Jos paikallisessa uimahallissa järjestetään jotkut seurakisoja suuremmat kilpailut, on aika todennäköistä, että sieltä löytyy lasejakin ostajille...

helpoin tapa vu:n käsivedon hahmottamiseen on varmasti ajatusmalli, että yrität kädellä ottaa tynnyrin ympäri otetta, mutta heitätkin tynnyrin taakse, ja tärkeää on myöskin vartalonkierto, jos yläkroppa kiertyy tulisi myös jalkojen kiertyä mukana (vatsalihakset vaan kuntoon niin ei tarvitse syödä rautakankea pysyäkseen suorana)
 
Kysytäämpäs viisaammilta.
Mitkä on uinnissa ne tärkeimmät lihakset mitä kannattaa reenata että jaksaa hyvin uida?
 
Ojentajat, selkä, vatsa...Et voi oikeastaan treenata lihaksia puntilla jotta jaksaisit paremmin uida. Se on vaan uitava jotta uinti kulkisi paremmin.
 
Normille
Liuku kaikkein tärkein. Ui altaan väli vapari kuten uit ja laske oikean käden vedot altaan välillä. Ui seuraava väli niin että käsivetoja tulee niin paljon kuin mahdollista(älä yritä laskea vetoja), huilaa ja altaan väli niin että otat mahdollisimman vähän käsivetoja(laske vedot). Normaaliuintisi ja vähien vetojen välistä löytyy oikea rytmisi, jos esim. normaali 14 vetoa oikeakäsi ja liutettu 10 vetoa aika rytmi 12 vetoa. Potki vain tasapainottaaksesi uintia, vaparissa kädet tekee duunin. Hengitys siltä puolelta, jolle käännät pääsi luonnostaan, kun tämä sujuu opettele toisen puolen hengitys. Hengityksessä yhtä tärkeää kuin hapen ottaminen, on ulos puhallus, joka tapahtuu veteen eli kasvot ovat vedessä. Puhalla sekä suusta että nenästä. Jos ulos hengitys on vaillinen ja otat vain uutta happea tulee ähky ja luulet että happi loppuu eli käytetty ilma pois. Opettele liuku pinnan alla ponnistaen päädystä ja pitämällä kädet yhdessä edessä ja pää hauisten välissä jalat suorin nilkat ojennettuina, älä potki äläkä tee mitään ole tikkkuna ja anna liukua. Rataköysistä näät liukumasi matkat. Alun yhtäjaksoinen väri on 5m ja sen jälkeen värit 1m välein. 10m eri värinen rengas köydessä ja puoliväli eri värillä.
Treenaa liuun yhteydessä kelluminen eli kun vauhti pysää ja nouset pintaa kohti, älä heti nosta päätä vaan pysy hetki liikkumatta. Käsiä ja jalkoja voit levittää x asentoon alkuun. Laseista. Swedis goggelit on tosi kovat, kokeile kaupassa erilaisia, aloittelijalle yleensä mukavimmat ovat yksivaluiset silikonireunaiset lasit, jotka ovat pehmeämpiä. Myös halleissaa on yleensä erilaisia laseja kysy valvojilta.
 
Rataköysistä näät liukumasi matkat. Alun yhtäjaksoinen väri on 5m ja sen jälkeen värit 1m välein. 10m eri värinen rengas köydessä ja puoliväli eri värillä.
Jos sääntökirjan mukaan mennään niin

uimaliitto sanoi:
FR 2.6.2 15 metrin päässä kummastakin päätyseinästä olevan
kellukkeen tulee olla muista kellukkeista selvästi väriltään
erottuva.
FR 2.6.3 50 metrin altaissa kellukeiden tulee selvästi osoittaa 25
metriä.
http://www.uimaliitto.fi/fi/uimaliitto/saannot/suorituspaikat.pdf

Yleensä kyllä halleissa (25m rata) että se merkki on vaan 12,5m kohdalla.
 
Lainataanpa nyt omaa tekstiä
FR 2.6.2 15 metrin päässä kummastakin päätyseinästä olevan
kellukkeen tulee olla muista kellukkeista selvästi väriltään
erottuva.
Eli jos ne rataköydet on sääntöjen mukaiset, ovat ne merkit 15 metrin päässä molemmista päädyistä (25m-15m=10m!!!!). Tällöin ei yleensä ole sitä merkkiä 12,5m kohdalla.
Mutta aika usein halleissa on ihan perus köydet, joissa on vain se 12,5m merkki.

edit. Turha tästä on vääntää, halleissa on erilaisia rataköysiä, joissa noi merkit menee eri tavalla. Toin vain esiin mitä sääntökirja vaatii noista rataköysistä.
 
Elikkästä niile kyssäri, jotka paljon uivat.

Reagoiko iho jotenkin eri tavalla näin pakkasten aikaan ja jos, niin millä tavalla ja mites ihon kuivuminen?

Mitä rasvaa kannattanee käyttää yms...
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
itse käyn pari kertaa viikossa uimassa eikä itsellä iho siittä itsellä sen erikoisemmin kuivu kesällä kuin talvellakaan mutta talvella kuivuvat itsellä jalkapohjat todella rankasti kävi uimassa tai ei. Varsinkin kylmillä ilmoilla kun lämmitetyissä sisätiloissa on ilman kosteus todella alhainen. Apteekista haettu pelkästään jalkapohjille tarkoitettu rasva auttaa kyllä kun muistaa vaan voidella.
 
Itellä menee tällä hetkellä altaassa 5 päivänä noin 1.5 tuntia ja kohta menee vielä noin tunti lisää muutamana päivänä...

Vielä ei oo ollu kummosta kuivumista, mutta tänään huomasin, että oikeassa kädessä oli sellainen hitusen punoittava ja kuivempi kohta, joten tietysti jeti piti alkaa kyseleen apuja, että saa alkuunsa moiset oireet pois.
 
Sillon kun itse treenasin (2x 2h/pv, 6-7x vko), kyllä huomasi talvella ihon olevan vielä entistä kuivempi. Pahimpina aikoina oli paako laittaa vauvaöljyä ennen suihkuun ja altaaseen menoa. Sitten pikainen suihku (öljy kerros hylkii vettä) ja sieltä altaaseen. Ei varmasti kaikkein hygienisin vaihtoehto, mutta minkäs teet. En tosin kyllä ikinä hikisenä/likaisena tuota tehnyt, vaan lähinnä aamutreeneihin jolloin olin ainakin olevinani tosi puhdas. Treenin jälkeen pesu sellaisella öljyisellä pesunesteellä (esim sebamed tai eucerin apteekista) ja sitten vielä kosteusvoidetta kostealle iholle.
Kevään mittaan yritin sitten aina vierottaa itseäni ylenpalttisesta rasvaamisesta. Yleensä selvisinkin niin aina syksyn treenileireihin asti... Ulkoaltaassa auringon paahteessa iho joutui taas koville. Ensin aurinkorasvaa, sitten aftersunia päälle, ja kierre oli valmis :D
 
Poistin kirkkaat hiljattain ja maksoi hurjat 6,90€, peililasiversio on aurinkoiselle ilmalle sopivin ja sangen khuul :)

Peililasit on hienon näköiset. Mulla ne tahtoi vaan aina hakkautua kassissa pian siten, että laseista kului aina se "peilaus" ulkoreunista pois ja sitten ne eivät enää olletkaan yhtään niin cool -vrt. Studio Julmahuvin Toukopouko -katse. :D
Oon taas alkanut käymään aamuisin uimassa ennen töihin menoa. Ihon kanssa mulla ei ollut kilpailuaikanakaan ongelmia, mutta hiukset menee äkkiä huonoksi, jos ei ole lakki päässä.
 
Tässähän on uimatopicci, eli kysytään täällä.

Minkälaista matkaa/aikaa kannattaisi ihan aloittelevan uimarin ruveta uimaan ihan kuntoilumielessä? Siis kroolauksella.
 
Kävin eilen uimarikaverini opastuksella harjoittelemassa vaparia ja rintauinnin potkuja kuntoon. Ongelmana oli rintauinnin potkussa jalkojen/polvien nivelien jäykkyys.
Kyselisinkin että kuinka paljon polviniveliä uskaltaa venytellä kuivaharjoittelun omaisesti sivulle ulospäin? Vääntyykö nivelet luonnottamaan suuntaan venyteltäessä?
 
Kyselisinkin että kuinka paljon polviniveliä uskaltaa venytellä kuivaharjoittelun omaisesti sivulle ulospäin? Vääntyykö nivelet luonnottamaan suuntaan venyteltäessä?
En kyllä tajua miten se polven asento siihen rinulipotkuun vaikuttaa, ennemmin jalkaterän ja nilkan asento. Voihan toki olla, että ihmiset treenaavat potkua erilailla. Jos ihan harrastelleksesi uit, niin en kyllä lähtis venyttelemään mitenkään normaalia poikkeavasti. Voit saada enemmän harmia aikaan kuin hyötyä. Muistan kyllä joskun nähneeni kun jotkut rintauinti-gurut tekivät kyykkyä niin, että polvet taipuivat reilustu sisään päin... :eek: Tuskin tuostakaan on mitään hyötyä ollut, koska loogisestihan se eteenpäin vievä ja voimakas vaihe potkussa on juuri se lähentävä liike (missä jalat tuodaan yhteen, mahd. jalkaterät vielä vastakkain).

Ja "Joo"lle vielä... Ajattele ennemmin aikaa jonka vietät siellä altaassa kuin jotain tiettyä matkaa.

Treenit on yleensä jotain tämän suuntaisia
600m AV
5x200m JP
6x100 VU
200m SuRu
4x200m KV
6x 50m VU
300m LV
yht. 3800m
Tuo on nyt ihan hatusta tempaistu treeni, mutta siis erilaisissa jaksoissa uidaan ja eripituisilla palautuksilla.
 
Treenit on yleensä jotain tämän suuntaisia
600m AV
5x200m JP
6x100 VU
200m SuRu
4x200m KV
6x 50m VU
300m LV
yht. 3800m
Ööh... Voisko joku suomentaa? :rolleyes: AV on kai alkuverryttely ja VU vapaauinti, onks JP sitten jalkapotkut? Sitten menee vaikeeks... SuRu = SukellusRutistus? :D KV = keskiverryttely? Tai ehkä Kovaa Vauhtia? Ja LV sitten LoppuVerryttely... Minkälaisia noi verryttelyt?
 
AV alkuverra = rauhallista ja vaihtelevaa vauhdin tunnustelua totuttaen kehoa tulevaan treeniin
JP potkut
VU vapaauinti
SuRu selkäuinti/rintauinti
KV käsivetoja
VU vapaauint
LV loppuverryttely = omaan tahtiin lits läts naaraita katsellen...
 
Hahaha, hyviä noi Skarin arvaukset :D
N.D osaa näköjää uinti-suomi-uinti sanakirjan käytön, eli just noin. Sori en taas ajatellut, että noi lyhenteet ei ehkä ollut ihan itsestään selvä juttu. Pääasia et selvis :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom