Yksi mielestäni tärkeä pointti mistä en ole paljon nähnyt puhuttavan on Octagonin koko.
Katselin tuon Khabib vs Barboza matsin uusiksi ja se käytiin nähdäkseni siinä pienemmässä häkissä ja vaikka Barboza liikkui todella hyvin ei tahtonut silti millään päästä riittävälle etäisyydelle että olisi päässyt käynnistämään omaa peliään. Nyt kun tuon katseli uudestaan niin tästäkin huolimatta Barboza sai muutamia ihan hyviä osumia sisään niissä lyhyissä hetkissä kun sai pidettyä etäisyyttä. Matsi oli kolme eräinen ja kyllä tässäkin alkoi molemmilta olla kaasu lopussa kolmanteen erään mennessä. Khabib ei meinannut enää jaksaa vääntää Barbozaa mattoon kolmannessa erässä.
Khabib vs. Iaquinta käytiin taas isossa häkissä kuten hyvin todennäköisesti tämä tulevakin matsi käydään. Al pystyi tuossa pitämään etäisyyttä kohtuu hyvin ja Khabibilla oli suhteellisen kova työ saada matsi häkkiä vasten painettua. Isompi häkki on jopa 44% sitä pienempää versiota isompi, mikä sataa kyllä suoraan Conorin laariin, koska Khabibin alasviennit tulee pääosin häkin reunaa vasten. Khabib joutuu väkisinkin rynnimään vastaan, mitä Conor tietysti odottaakin parhaan aseensa kanssa.
No helvata, satuin itsekin katsomaan ton just eilen uudemman kerran. Barboza tosiaan aloitti ihan hyvin, sai kovia alapotkuja sisään, just silleen sen pitikin aloittaa, mutta Khabib vaan imi ne ja käveli aivan maagisen nopeasti sen kiinni ja sit olikin Barboza pulassa. Tämä kyllä selitti miksi homma näytti niin helpolta Khabibille ja miksi Barboza taittui niin nopeasti vaikka ei periaatteellisesti tehnyt mitään kovinkaan väärin. Sen A-gamelle ei vaan ollut tilaa!
Toisaalta sai Barboza alapotkujen lisäksi muutaman hyvän vartalopotkun sisään ja tavaramerkki takakiertopotkun Khabib väisti/blokkas hyvin. Se mikä tästäkin jäi mieleen et ei kukaan tunnu pystyvän hidastaa Khabibia. On sitä lyöty ja potkittu ihan mojovastikin, mut se vaan tulee. Toisaalta kummasti sen iskut vaan sattuu vastustajia nokkaan ja paniikki iskemään ja nenä alkaa punoittamaan vaikka Khabibin pystytaitoja huonoiksi usein mainostetaan.
Viimeksi muokattu: