Turvallisuusalalle, vartijaksi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja rontti
  • Aloitettu Aloitettu
Lentokentän turvatarkastajilta (niiltä, jotka kattelee niitä läpivalaisulaitteita) ei tietääkseni edellytetä vartijakorttia? Voin tosin olla aivan väärässäkin, mutta jotenkin tommonen muistikuva tuosta olisi.

Securitaksen kotisivuilta:

"Turvatarkastajan vastuullista tehtävää hoitavalta henkilöltä edellytämme 20 vuoden ikää, nuhteetonta taustaa, sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa (muusta kielitaidosta etua), erittäin hyviä asiakaspalvelutaitoja sekä yhteistyökykyä. Vartijan peruskurssin ja/tai turvallisuusalan tutkinnon sekä varusmiespalveluksen suorittaminen on hakijalle eduksi.

Normaali näkö- ja värinerottelukyky ovat välttämättömiä läpivalaisulaitteen tulkinnassa. Hyvä fyysinen kunto takaa puolestaan jaksamisen vuorotyössä. Tarjoamme kansainvälisen työympäristön lisäksi koulutuksen tehtäviin sekä alan parhaat työvälineet ja laitteet."
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
onkohan mitää mahdollisuutta päästä noihin vartijan hommiin jos ei ole koulutusta ? ja kouluttavatko vartiontiliikkeet työntekijöitä?
 
onkohan mitää mahdollisuutta päästä noihin vartijan hommiin jos ei ole koulutusta ? ja kouluttavatko vartiontiliikkeet työntekijöitä?
Onhan tästä tässäkin threadissa jo puhuttu (viimeksi edellisellä sivulla). Vartiointiliikkeet ainakin isommissa kaupungeissa/pk-seudulla kyllä kouluttavat työntekijänsä, jos vartijakortttia ei ole.
 
Jos paikkarikohdetta tekee niin en näe syytä miks tarvis ajokorttia olla. Ellei nyt sitten satu olemaan jotain diilejä että voidaan singahtaa toiseen kohteeseen jeesaamaan tarvittaessa.
 
Lakisääteiseen vartijakurssiin ei kuulu kuntotestiä.

Vartioimisliikkeen on lakisääteisesti tarjottava työhönotettavalle vain työhönottoterveystarkastus varmistaakseen että henkilö ylipäänsä kykenee terveytensä puolesta työntekoon.

Sitten on joskus liikkunut juttuja että jotkut tietyt yritykset kuntotestaisivat rekrytoitavansa, mutta omalle kohdalle ei ole ikinä sattunut moista, eikä edes sitä että kukaan tuttu tai kollega olisi kertonut sellaiseen joutuneensa. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla työvoimapula on niin suurta että kuka tahansa kortillinen duunia saa joltain firmalta.

Sitävastoin olen kyllä joutunut itsekin käymään kuntotestissä tiettyä vartiointikohdetta varten, kyseessä oli tapaus jossa vartioimisliikkeen asiakas, eli nk. toimeksiantaja vaati että töihin kyseiseen kohteeseen tulee vain kuntotestattuja. Tällaisia kohteita olen kuullut olevan muuallakin, mutta ne ovat tosiaankin vain poikkeustapauksia, eikä huonokuntoisen tarvinne pelätä jäävänsä vaille töitä siksi ettei noihin harvinaisiin kohteisiin töihin päässyt.
 
Kortin saamiseksi ei ole kuntotestiä, mutta jotkut firmat testaavat kaikki työntekijät koeajan (4kk) aikana terveystarkastuksen yhteydessä, jonka jälkeen 5 vuoden välein. Tämä siis vain jos on jäämässä vakituiseen työsuhteeseen. Kuntotestillä ei tosin ole mitään tekemistä sen kanssa, otetaanko töihin vai ei. Lähinnä kysessä on työkyvyn ylläpito ja seuranta - jos tulokset laskevat syystä tai toisesta, alkaa esimies tai työterveyshuolto patistella liikunnan pariin. En tosin ole varma testataanko nykyisin ihan kaikkia ainakaan pk-seudulla. Kuntotestiin sisältyy rasituskoe kuntopyörällä (tms.) ja lihaskunto-osio. Ei siis vaadi etukäteistreeniä. Käsittääkseni 2. asteen oppilaitokseen pyrkiessä (Turvallisuusvalvojan perustutkinto) on sitten kuntotesti, joka sisältää sitten vähän enemmän osioita ja haastetta.
 
adya;1409269En tosin ole varma testataanko nykyisin ihan kaikkia ainakaan pk-seudulla. Kuntotestiin sisältyy rasituskoe kuntopyörällä (tms.) ja lihaskunto-osio. Ei siis vaadi etukäteistreeniä.[/QUOTE sanoi:
Mä olen PK-seudulla ja ton 4kk jälkeen oli työterveydenhuoltajan tarkastus ja hän päätti menenkö lääkärille joka tekee kuntotestin. En joutunu.

Yks työkaveri oli rasitustestissä kuntopyörällä. Pulssi ei laskenut tarpeeksi nopeasti. Sai n. 1kk aikaa treenata jonka jälkeen uudestaan. Ei treenannu, ei läpässy rasitustestiä mutta sai jatkaa töitä.
 
kauppakeskusvartijalle maksetaan TES:n mukaan tasoa 2. Seculaiset osaa varmaan sanoa tuosta metrosta, miten he maksavat. Metroa ei ole myöskään tessissä määritelty erikseen. Paikallis- ja kauppavartiointi on yleensäkin tasoa 2. Me maksetaan toisissa kohteissa kaupassa tasoa 3, mikäli työvoiman pienen vaihtuvuuden ja työmoraalin takia toimeksiantaja on valmis maksamaan hieman enemmän vartiointipalvelustaan.

E: Palkkataulutkot löytyvät vartiointialan työehtosopimuksesta. Metro taitaa mennä vartioimisliikelain alaisen järjestyksenvalvonnan piiriin.
 
Näin sanoo TES. Lainattu vartijat.com sivustolta.

TASO III

Metrovartiointi ja vartiointi erikseen todettavissa yleisölle avoimissa suurissa liikekeskuksissa

Tehtävänä on suorittaa vartiointia metrossa tai erikseen todettavissa yleisölle avoimissa suurissa liikekeskuksissa. Perustehtävän lisäksi tehtävissä korostuu neuvonta- ja palvelutehtävien osuus, ennaltaehkäi*sy, järjestyksenpidon luonteiset tehtävät sekä vartiointitoimenpiteiden moninaisuus ja niiden suuri määrä.

Järjestyksenpidon luonteinen tehtävä

Tehtävänä on rajatuilla alueilla, kauppakeskuksissa, asemilla, taloyhtiöissä tms. valvoa ja ennaltaehkäistä järjestyshäiriöitä, opastaa ja poistaa henkilöitä ja suorittaa erilaisia yleisöpalvelutehtäviä. Tilaustoimeksiannot saattavat sisältää järjestyksenpidon luonteisia tehtäviä (avajaisissa, lopettajaisissa tms.).

Tasoon III sisältyy tietysti paljon muitakin tehtäviä, laitoin tuohon vain noita äsken kysyttyjä. Käykää muutenkin vartijat lukemassa TES, sieltä saattaa tulla monta "ahaa tässäkin minua kusetetaan" elämystä. Monissa työpaikassa mm. kuukausilepo on täysin tuntematon käsite ja hälytyskorvauksiakin saa vaatia jälkikäteen.
 
Tänään kävin sitten haastattelussa. Vaikutti vähän siltä että taitaa päästä melko varmasti taloon, kunhan ei ole mitään erityistä syytä olla pääsemättä.

Kauanko ootte saanu odottaa yhteydenottoa haastattelun jälkeen?
 
Tänään kävin sitten haastattelussa. Vaikutti vähän siltä että taitaa päästä melko varmasti taloon, kunhan ei ole mitään erityistä syytä olla pääsemättä.

Kauanko ootte saanu odottaa yhteydenottoa haastattelun jälkeen?

Alle sekunti meni vuonna 2000 Falckilla. Siitä se "ura" urkeni.
 
Mites tuo b-kortti mikä piirivartijalle halutaan. Pitääkö olla siis koko autokoulu suoritettu vai riittääkö väliaikainen kortti. (Eli en ole 2. vaihetta ajanut vielä..)

Tuo vartijan homma olisi kyllä pirun hyvä duuni ylimääräiseksi... Enköhän viimeksi kesällä mene listoille kun taitaapi taas opiskelu kolkuttaa ovella...
 
Joo eipä sillä mitään väliä ole onko kakkosvaihe käyty. Aika varmastihan sen voi sanoa ettei työmies laita hanskoja naulaan sen takia ettei viitsi käydä kakkosvaihetta kun kerran on ajokortin jo hommannut. Ja kesä on tulossa eli tekijöitä tarvitaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom