Tulisen ruuan ystäville!

El Yucateco Green Habanero Sauce on kyllä pikkasen tulimpaa kuin haba taba mut maku on aivan toiselta planeetaalta. mukavan hedelmäinen maku.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eilen sain ja tuli testattua paria tuotetta.
Sipseistä parhaana pidän jalapeno cheddar -sipsejä maistettuani Habanero-, BBQ-, Wing-, ja Jalapeno Cheddar -sipsejä. Habanerot tuntuu pelkältään meikällekin liian tulisilta, mutta pitää kokeilla vielä jonkun kermaviilidipin kanssa. Poppamies.fi myy Suomessa sipsejä kenties parhaasta valikoimasta, chilikauppa.fi on jättäytynyt kolmeen makuun ja pieneen pussikokoon. Pitää vielä kokeilla noita Parmesan- ja Cajun-sipsejä.

Salsa de la Muerte on suht hyvä ja riittoisa kastike (45 000 scovillea). Jotenkin tumman makuinen omaan suuhun ja välillä tulisuus iskee kurkunpäähän ennen suuta, mikä on outoa. Mukavasti se kuitenkin lämmittää.
 
Sipseistä parhaana pidän jalapeno cheddar -sipsejä maistettuani Habanero-, BBQ-, Wing-, ja Jalapeno Cheddar -sipsejä. Habanerot tuntuu pelkältään meikällekin liian tulisilta, mutta pitää kokeilla vielä jonkun kermaviilidipin kanssa. Poppamies.fi myy Suomessa sipsejä kenties parhaasta valikoimasta, chilikauppa.fi on jättäytynyt kolmeen makuun ja pieneen pussikokoon. Pitää vielä kokeilla noita Parmesan- ja Cajun-sipsejä.

Salsa de la Muerte on suht hyvä ja riittoisa kastike (45 000 scovillea). Jotenkin tumman makuinen omaan suuhun ja välillä tulisuus iskee kurkunpäähän ennen suuta, mikä on outoa. Mukavasti se kuitenkin lämmittää.

Salsa de la muerte on oiva valinta. Se blair's original death sauce on ehkä aavistuksen liian laihaa, se pullo meni mulla jo..

Huomasin myös semmosen että tulisuuteen tottuu nopeasti. Ekana iltana habanero sipsit oli ankaria naposteltavia mutta seuraavana iltana ne tuntui uppoavan huomattavasti helpommin, joskin tulisiahan ne sittenkin vielä oli. Jossain putiikissa myytiin naga morich sipsejä, ne on ihan salettiin AIVAN liian tulisia :lol2:
 
chilikauppa.fi on jättäytynyt kolmeen makuun ja pieneen pussikokoon. Pitää vielä kokeilla noita Parmesan- ja Cajun-sipsejä.
Tämä "jättäytyminen" johtuu siitä että kaikki muut on myyty loppuun ;)
Lisää on tulossa, toivon mukaan vielä tällä viikolla.
 
Onko niin, että chilin tulisuus kasvaa kärjestä kantaan?
On. Kapsaisiini eli tulisuuden aiheuttava kemikaali kehittyy tyvessä olevassa valkoisessa osassa, johon siemenetkin ovat kiinnittyneenä. Siemenet sinällään eivät siis ole tulisia vaikka näin usein väitetäänkin. Vanha kepponen onkin haukata ensin itse habaneron kärkiosasta ja antaa loppu kaverille, tosin tämäkin vaatii jo hieman toleranssia sillä moni lajike on myös kärjestä helkkarin tulinen.
 
On. Kapsaisiini eli tulisuuden aiheuttava kemikaali kehittyy tyvessä olevassa valkoisessa osassa, johon siemenetkin ovat kiinnittyneenä. Siemenet sinällään eivät siis ole tulisia vaikka näin usein väitetäänkin. Vanha kepponen onkin haukata ensin itse habaneron kärkiosasta ja antaa loppu kaverille, tosin tämäkin vaatii jo hieman toleranssia sillä moni lajike on myös kärjestä helkkarin tulinen.

Ilmankos sitten se ihan kärki ei maistu juuri miltään. Eli jos haluaa säilyttää tulisuuden niin ei kannata perata niitä ollenkaan vaan laittaa vain viipaleiksi.
 
Tämä "jättäytyminen" johtuu siitä että kaikki muut on myyty loppuun ;)
Lisää on tulossa, toivon mukaan vielä tällä viikolla.
D'OH!

Laitoin tilaukseen 10 pikkupussia alkuviikosta kun ei ollu isoja

Ja eikö muuten Blairin Original Death ole miedompaa kuin Pure Death? Ihmettelin kun sivuillanne Originalille annetaan asteeksi 30 000 scovillea ja Pure Deathille ei mitään. Taisi Salsa de la Muertenkin tuotetiedoissa olla (väärin) viitattu Original Deathiin.

Blairin sivuilla: http://extremefood.com/product.php?id=164

"...On Our Heat Scale Pure Death is Much Hotter Than Original Death but not as Piercing as the After Death Level and contains No Extracts, It is Crisp and clean..."
 
Kuinka tarkkaa tuon säilytyksen kanssa on putelin avaamisen jälkeen? Ei ole hirveästi tilaa kaapissa ja yleensäkään en ole tottunut Tabascoja sun muita säilyttämään kylmässä. Ei kai ne kastikkeet liesituulettimen yllä maustekaapissa (siis huoneenlämmössä) pilalle mene?
 
Chilikastike tuskin kuluu yhtä nopeasti kuin tabasco, mutta aika tiukka pöpö saa olla jos kovat scovillet kestää :D

Itse pidän esm. tuota jolokia soosia ihan huoneenlämmössä, muuttuu turhan jähmeäksi jääkaapissa.
 
No niin. Puolitoista teelusikallista Dave's Insanitya 460 grammaan Heinzin Hot-ketsuppia (myös pari teelusikallista nestesavua) ja ei tarvitse ruuan valmistusvaiheessa lisätä pataan ollenkaan chilikastiketta. Kuukausi vielä dieettiä jäljellä ja sitten saa syödä vähän useammin hampurilaisia ja chilikastiketta...
 
Joku joka on tilannut pepper-king.de:ltä tuotteita, kuuluuko Suomi tuohon EU Abroad Zone 2:n eli toisin sanoen onko postituskulut 9,50 euroa tilatessa? Ja kauanko on kestänyt toimitus tilatessa sieltä? Huvittaisi tilata muutamat cayennet, habat ja nagat :).
 
1595774-chilitappoikokin4.jpg

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1595774

En jaksa ite uskoa tuohon.

Tuli kerran kaverin pienes maistissa otettua teelusikallinen blairsin death jersey:tä niin sillo kyl tuntu et henki lähtee,mut tunnin päästä oli taas ihan iskussa..
 
Joku joka on tilannut pepper-king.de:ltä tuotteita, kuuluuko Suomi tuohon EU Abroad Zone 2:n eli toisin sanoen onko postituskulut 9,50 euroa tilatessa? Ja kauanko on kestänyt toimitus tilatessa sieltä? Huvittaisi tilata muutamat cayennet, habat ja nagat :).
En osaa postikulukysymykseen vastata mutta jos tilaat tuoreita chilejä niin ota ehdottomasti myös Rocotoja! Ovat aivan erilaisia kuin muut chilit ja erittäin maukkaita, paksulihaisia ja mehukkaita. :)
 
1595774-chilitappoikokin4.jpg

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1595774

En jaksa ite uskoa tuohon.

Tuli kerran kaverin pienes maistissa otettua teelusikallinen blairsin death jersey:tä niin sillo kyl tuntu et henki lähtee,mut tunnin päästä oli taas ihan iskussa..

En kyllä ole kuullut kuolemantapauksista tulisen ruoan takia, mutta OC-suihkeiden (eli pippurisuihkeen kansankielisesti) voimankäyttökoulutuksessa varoiteltiin riskeistä astmaatikoille.
Muita syitä voisi olla sydänkohtaus tai allerginen reaktio...
 
Pepper-kingin karkeissa on varoitus ettei niitä kannata antaa sydänvikaisille.
 
Joku joka on tilannut pepper-king.de:ltä tuotteita, kuuluuko Suomi tuohon EU Abroad Zone 2:n eli toisin sanoen onko postituskulut 9,50 euroa tilatessa? Ja kauanko on kestänyt toimitus tilatessa sieltä? Huvittaisi tilata muutamat cayennet, habat ja nagat :).

Suomi kuuluu kalliimpaan eli zone3:een. Ja täältä kans ääni pepperin rocotoiden tilaamiselle. Kannattaa ehdottomasti testata rocotoja, jos on pepperistä jotain hankkimassa.
 
Suomi kuuluu kalliimpaan eli zone3:een. Ja täältä kans ääni pepperin rocotoiden tilaamiselle. Kannattaa ehdottomasti testata rocotoja, jos on pepperistä jotain hankkimassa.
Kyllä postikulut aika suuria ovat, kuitenkin kiitos vastauksesta :D . Kai sitten tilaan Heinän puutarhasta syksyn viimeisiä sudden death habaneroja pois maleksimasta, tosin huonona puolena se, että joutuu tilaamaan vähintään 2 kiloa kerralla.
 
Hyvää on tullut ku laitoin muutaman sudden death haban normi ketsupin sekaan ja sekoittimeen. Tuntuu, että maku on päivien myötä tasaantunut. Tuoreessa se yty on minulle liian tiukka.
 
Kai sitten tilaan Heinän puutarhasta syksyn viimeisiä sudden death habaneroja pois maleksimasta, tosin huonona puolena se, että joutuu tilaamaan vähintään 2 kiloa kerralla.

..mitäs huonoa siinä on? ;) Ei vaan, menevät nätisti tuoreena pakastimeen, ja ainahan voi kuivattaa ja jauhaa jne.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom