Tulisen ruuan ystäville!

Miksi juoda maitoa/jugurttia kun se kylmällä vedelläkin sopivasti helpottaa?

Se on ihme, että miten käsiä pitäisi pestä jos tulisia chilejä käsittelee? Vaikka niitä pesee monta kertaa illan mittaan niin silti tuntuu, että ajoittain polttelee jos vaikka silmään koskee.

Mitenköhän hyvin esimerkiksi öljy ottaisi tulisuutta jos niitä öljyyn säilöisi?

kapsaisiini on rasvaliukoista joten vesi ei siihen hyvin auta.

Kapaisiini siis on se ainesosa joka polttaa.

Kai mä kirjoitin sen oikein :nolo:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oikeasti tulisten tapauksessa vesi kyllä pahentaa kipua. Ei merkittävästi kerää kapsaisiinia mukaansa ja levittää vain poltetta ympäriinsä. Maito ja jugurtti on omat ykkösvaihtoehdot jääkaapista kipua lievittämään. Parhaiten kapsaisiinipoltetta lievittänyt juoma löytyi kiinanreissulla. Yllättäen mädähkön makuinen ja paksuakin paksumpi papaya-juoma poisti poltetta todella tehokkaasti.

Mun keittiön vakiovarustukseen ilmestyi kumihanskat siinä vaiheessa, kun siirryin markettichileistä itse kasvatettuihin. Ei noita tulisempia penteleitä muuten uskalla käsitellä isompia määriä.

Pro syöjätkin luottaa jugurttiin :)
 
Vesi ei omien kokemusten mukaan juuri auta. Jugurtti on parasta.

Maitotuotteissa on paitsi rasvaa niin myös kaseiinia joka myös sitoo kapsaisiinia. Jugurtti varmaan juuri siksi parasta kun on niin paksua, eli enemmän rasvaa ja protskua. Vesi ei toimi niin hyvin, koska kapsaisiini ei liukene veteen vaan rasvaan.
 
Ei varmaan ole syytä lätkiä sitä poltetta niin paljon, että se on PAKKO saada pois. No makuasioista ei voi kuin kiistellä. Jos on liian tulista, niin ei maito tee kyllä siitä ruuasta syötävää kuitenkaan.
 
Joskus osuu liikaa tulisia ruokaan, harvemmin tosin nykyään. Useimmiten poltteen lieventämistarve liittyy jonkinlaiseen syöntikilpailuun/pelleilyyn missä vedetään tuoreita sellaisenaan yli sietokyvyn. Tietty jokavuotinen täytetyt rocotot syksyllä. Syödään kunnes ei enää PYSTY ja sit vielä vähän päälle ja jugurtti maistuu jälkiruuaksi. Alla omenarocoto ei niin sydänystävällisillä täytteillä. Tulisempaa kuin jalapenot ja tabascot yhteensä ja kerrottuna kymmenellä.

taytetyt.jpg
 
Löysin netistä ekaa kertaa oikein suomalaisen verkkokaupan. Tulisen ruuan ystävänä tabascot ei tunnu missään vaan ruokalusikallinenkin menee sitä vahvempaapin (habanero) moskaa pienellä irvistyksellä.

Mutta nyt saatavilla siis olis esim. blair's jalapeno death sauce.. miten tuota vertaisi vaikkapa punaiseen prismasta tms ruokakaupasta saatavaan (habanero tai original) tabascokastikkeeseen? Onko kuis paljon vahvempaa. Tulisuusaste on 5/10 ja tilauksessa on yksi 5-6/10 ja yksi 8-9/10 asteikolla.

Kulinaristisia elämyksiä innolla odottaen :)
 
onko Helsingissä kivijalkakauppaa mistä sais noita tulisia sipsejä? Viikonloppuna vois pistää tarjoiluun kaveriporukalle :D. Aikaa siis ei oo enää tilaukseen kun lähen huomenna reissuun.
 
Ei mitään erityisen tulisia ,mutta Atrian tulisesti marinoidut hornetit ovat mielettömän hyviä. :) Taidampa lähtä vetäsemään 900 g paketin poskeen.
 
Ei mitään erityisen tulisia ,mutta Atrian tulisesti marinoidut hornetit ovat mielettömän hyviä. :) Taidampa lähtä vetäsemään 900 g paketin poskeen.

Samoin kuin Liekkisiivet; hyviä kyllä, tulisia ei.
Paikallisesta Citymarketista löytyi tuoreita Suomessa kasvatettuja chilejä, mm. jalapenoja, serranoja, cheyennejä ja habaneroja. :kuola:
 
Taitaa muuten tulisuuteen tottua todella nopeasti. Ei kebun pepperoni tuntunut juuri miltää. Hieman se lämmitti vain suuta. Tämä siiitä huolimatta, etten ole edes montaa kertaa polttanut suutani niillä Habaneroilla.
 
Mikäs olisi hyvän makuista soossia noista vähän tulisemmista kastikkeista (yli 80000 scu)? Etikan mausta en pidä (lue ei tabasco)
 
Mikäs olisi hyvän makuista soossia noista vähän tulisemmista kastikkeista (yli 80000 scu)? Etikan mausta en pidä (lue ei tabasco)

Ite tilasin tätä :http://www.sweatnspice.com/161-13.htm

Scovillet vois olla aika lähellä tuota 80k koska scale 6 asteikon safkat heitteli jo 30k scu. Huomenna pitäs saada ja tuota on kehuttu laitan siitä infoa miltä maistui jos selviän testistä hengissä.

Kapsin sivuilta seuraava kommentti "3. Salsa de la Muerte (luokitus: Crazy)
- Habanero punainen, Cayenne, chipotle, cilantro, ym.

No niin! Nyt aletaan päästä asiaan... Vahvaa tavaraa. Tällä saa jo tottumattoman vaikeuksiin. Ensimaku sitruunamaisen kirpeä, mutta tasoittuu nopeasti miellyttäväksi "helläksi poltteeksi". Yhä sarjassa "voi levittää reippaamminkin", eli tippa ei tapa. Maku mielestäni ehkä edellistä onnistuneempi sellaisenaan maistettuna, ja ehdottomasti maistamieni voimakkaiden chilikastikkeiden eliittiä.
Maku: 9/10 "
 
Salsa de la muerte siis ehdottomasti tilaukseen. Onko esim. Insanity soossissa mitään makua vai vaan poltetta? Ja tietty jos jotain maukkaita miedompia kastikkeita on niin ilolla nekin huomioidaan, ainahan niitä voi terästää.
 
Insanity on ainakin minun makuun lähinnä pelkkää poltetta. Aika inhottavan makuista vieläpä ja pitää olla tosi varovainen sen kanssa ettei mene liikaa. Pieninä määrinä sopivaan ruokaan siitä kyllä ihan ok syömistä.

Sen sijaan jo mainuttu de la muerte ja El Yucateco Green Habanero Sauce ovat herkkua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom