Tulisen ruuan ystäville!

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitäs matskua mahtaa muuten olla se yleensä kiinalaisissa rafloissa pöydillä oleva chilikastike/tahna?

Siis sellainen pieni purkki punaista öljyistä ihanuutta, yleensä purkissa snadi lusikka.
Aika perhanan tulista ja ainakin tässä paikallisessa paikassa sellainen mukavan paahtunut vivahde maussa... Täytyy saada sitä kotiin!

Toi on kyllä jännää soosia - ja jännitystä lisää se, ettei koskaan tiedä mitä potkua siitä löytyy. Esimerkiksi Helsingissä Citykäytävällä olevassa kiinalaisessa ravintolassa sen teho tuntuu olevan täysin random. Aikoinaan tuli käytyä siellä monesti, luokkaa 2-3 kertaa viikossa parhaillaan, ja soosia saattoi laittaa pariin annokseen melkein koko purkin. Sitten yhtäkkiä (vaikka samalla viikolla olikin jo vierailtu) olikin 'vähäsen' tuhdimpaa tavaraa ja ei ollutkaan ihan samanmoinen nautinto se ruokailu.

Tämän jälkeen on vaihdellut melkein joka kerta sen koostumus, nyt vuoteen ei 'jostain syystä' ole oikein tullut paikalla käytyä. Harvinaisen ilkeää toimintaa :)

Habanero tabasco muuten peittää kivasti kookosmaidon maun, tuli eilen huomattua :)
 
wasabi on piparjuurta. niin että siitä ei varmasti ole kyse. kai se jotain chilipastaa on.
 
Usein nuo chilisoosit ovat kauhean tunkkaisen makuisia (sen 2-3s minkä ehtii maistamaan ennen kuin), joka taas ruuassa käytettynä saa aikaan sellaisen ärsyttävän pilaavan maun siihen sapuskaan.

Sain tänään lahjaksi veljeltäni pullon dave's private reservestä instainity sauce ghost editionia, miljoona scovillea. Ensin sitä käsitteli kuin ydinpommia, hiuksen hienosti cocktail-tikulla maistellen ja niin edespäin, ja kohta olikin läntti jo riisipiirakalla. Vähän puhaltelua ja sliis-ääniä, punastelua ja pään pyöritystä, ja sitten vähän lisää.

Ihan loistava soosi (ainakin lahjaksi saatuna :D), ei sitä tunkkaista tympeää makua. Tippapullo olisi saanut olla, käyttöliittymä on vähän kehno. Tulisuusaste riittävästi, muttei kuitenkaan niin paljoa kuin kuvitteli. Näytti kyllä hauskalta kun pukuvieraat irvisteli maistiaisten jäleen :dance:
 
Löytyipä sitten tuosta sekoituskin mikä on toistaiseksi itseäni miellyttänyt eniten kokeilluista;
45% habanero tabascoa
45% vettä
10% daves insainity saucea (ghost editionia)

Tulee sellainen tujakka, nopeasti vahvalla intensiviteetillä vaikuttava polte, joka kuitenkin vaimenee pikaisesti. Eli ei pala suu viikkoa jos toistakin, vaan seuraavaan suupalaan (onpas muuten sana tässä yhteydessä) voikin laittaa pikkuisen lisää.

Niin ja tietysti myös maistuu hyvältä.
 
Paikallisesta prismasta löytyi La Costenan salsa de chile chipotle merkkistä melkoisen maistuvaa soossia, joskaan ei se kovin tulista tavaraa ole.
 
Täältä on tullut tilattua monesti työporukan kanssa http://www.pepper-king.com/shop/index.php?cPath=134&language=en
sieltä löytyy aina chili uutteeseen asti 1 tippa/10litraa vettä.
tuolta on turvallista tilata. laittavat aina tilausten mukaan jotain ekstraa.
löytyy kastikkeita,makkaratoita, maustejauhetta, hedelmiä....

Eipä ole tullut enää mitään extroja kahdella viime tilauksella. :(
Taitaa kauppa menestyä jo niin hyvin ettei tarvitse lahjoa asiakkaita..
 
Eilen sain käsiini Dave´s gourmet Ultimate Insanityn... Täytyy sanoa, että aika toimivaa tavaraa!! Lurautin pizzaan pari tippaa kyseistä soosia, niin huh huh...
 
OrangeHabanero.jpg


Kaupassa oli yksi paketti näitä. Täytyis varmaan ottaa siemenet talteen ja kokeilla leikkiä viherpeukaloa. Onko nää vielä tulisempia kuin ne punaiset versiot?

On muuten tulisia. Avasin parit ja otin siemenet talteen. Nyt sitten kokeilin nuolaista sormia ja kyllä sekin mukavasti polttelee.
 
Näyttää kovasti heinän puutarhan sudden death habaneroilta. Ne oli ihan mukavan äkäisiä vaikka eivät mitään maailmanennätyksiä rikokkaan. Ei ole maksettu mainos, mutta ei juuri parempaa chiliä ole kaupallisesti tuotettuna tullut vastaan. Penalla oli ainakin kesällä mukavasti valikoimaa(jalapeno, habanero, lemon drop, champion, starfish, jne.)

Ulkomailta jos tilaa niin pepperin rocotot on parasta mitä maa päällään kantaa. Isoimmat noista omenan kokoisia niin kelpaa täyttää ja kärsiä syödessä.

Ja tämä on se paras Chilituote, joskin aika kallista.
 
Tuli ostettua Penalta kilon verran chiliä kun sattui Oulussa chilimeetingissä käymään pakettiauton kanssa, jonkin verran myös tuota oranssia habaneroa. Melko äkäisiä nuokin, ei tarvinut kuin pieni palanen pureskella suussa niin johan tuli maitokaapille kiire :D

Kuvassa osa satsista menossa pakkaseen. Lautasella punaista starfishia ja oranssia habaneroa, ylhäällä purkissa punaista jalapenoa. Pilkotut keltaiset ja oranssit tavis-chiliä.

2792372127_2a58184a9d.jpg


Vähän miedommista nuo starfishit ovat oikein kivoja, ovat suunnilleen jalapenon tasoa tulisuudessa mutta litteästä hedelmästä saa leikattua hauskoja isoja siivuja. Samoin lemon dropit ovat kivoja, myös samaa tulisuusluokkaa kuin jalapeno. Sopivalla sekoituksella saa kivasti paitsi makua niin myös väriä sapuskaan, itse olen tykännyt tosi ohuiksi siivuiksi pistää ja siitä sitten sooseihin ja keittoihin.
 
Miksi juoda maitoa/jugurttia kun se kylmällä vedelläkin sopivasti helpottaa?

Se on ihme, että miten käsiä pitäisi pestä jos tulisia chilejä käsittelee? Vaikka niitä pesee monta kertaa illan mittaan niin silti tuntuu, että ajoittain polttelee jos vaikka silmään koskee.

Mitenköhän hyvin esimerkiksi öljy ottaisi tulisuutta jos niitä öljyyn säilöisi?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom