Tulisen ruuan ystäville!

Haukifileiden (joku 400g) päälle vajaa puoli teelusikallista bih jolokiaa. Hiki! Meinaa poltella vähän reilummin kielellä. Vielä puolet syömättä. Ei paljoa kalan maku läpi tule.:wtf:
nyt tais tulla vähä liikaa chiliä kalan päälle :D:hyvä:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noh, opitpahan kantapään kautta miten jolokia rankaisee jos sitä käyttää liikaa :D
nyt tais tulla vähä liikaa chiliä kalan päälle :D:hyvä:

Piti käydä jo hengittämässä pakkasilmaakin parvekkeella. Helpotti "tosi paljon". Ja pöydälle lensi koko ajan omenamehua, kun meinasi vähän täristä käsi. Ja suu koko ajan auki, kuin kalalla kuivalla maalla. Vähemmän seuraavalla kerralla. Tuntui pahemmalta kuin kyykkääminen!:D
 
Tietääkös kukaan saisiko mistään tai minkä merkkisiä melko tulisia chilikastikkeita (kuten tabasco), joka ei olisi merkittävän hapan. Tulisen ystävä kun olen, mutta etikan happamuus käy hampaille..
 
Tänään kävin tampereen stockmannilla, oli myynnissä Naga Moricheja 50g paketeissa. Eipä ole ennen tullut vastaan. Taisi maksaa ~6,60€ tuo paketti, minkälaista kokemusta porukalla sen mausta? Itse pidän habaneron mausta suht paljon.

Ilmeisesti siis semmonen Fataliin paketti? Aika aromittomia ovat, ainakin kotikasvatettuun habaneroon verrattuna. Hieman hedelmän aromia toki tulee, jos tuoreen erän löytää. Kannattaa kuivattaa ja käyttää jauheena.
 
Tää ChiliSooSsi on namia! On tosin tulistakin ja sopivasti valkosipulinen, hintakaan ei ollu muistaakseni paha...

attachment.php
 
Mistä ostit? Mikä tuon nimi on, ei oikein saa kuvasta selvää? Aroi, Arbi? Tarttis saada kaappiin uusi valkosipuli-chilikastike ja tuohan täyttäisi sen paikan kivasti.
 
Mistä ostit? Mikä tuon nimi on, ei oikein saa kuvasta selvää? Aroi, Arbi? Tarttis saada kaappiin uusi valkosipuli-chilikastike ja tuohan täyttäisi sen paikan kivasti.

Ainakin S-marketista ja Prismasta oon tota ostanu, ja jos en väärin muista oli hintaa alle 2e... Sopivan stydiä eikä tarvi koko purkkia että saa makua.. Ja nimi on Aroi, netistä en ainakaan aikasemmin löytäny mitään tietoa noista..
 
tulisimmat ja maukkaimmat sipsit ever! Blairin "musta pussi" ja sinne lusikallinen jolokia jauhetta (sitä itseään, ei mitään paprikajauheeseen jatkettua) ja sekaisin.
tukka meinas lähteä päästä kun ekan sipsin suuhun heitin. Perkele :rock:
 
tulisimmat ja maukkaimmat sipsit ever! Blairin "musta pussi" ja sinne lusikallinen jolokia jauhetta (sitä itseään, ei mitään paprikajauheeseen jatkettua) ja sekaisin.
tukka meinas lähteä päästä kun ekan sipsin suuhun heitin. Perkele :rock:

Onko musta pussi(habanero) paljonkin tulisempaa kuin sininen(cajun)?
 
nuo cajunit on IMO miedompia kuin cheddarit.
Ja maistuvat omituiselle. pahville....

En ole maistanut kuin cajunia. Näkyy maistuvan tulisempi eväs sinulle. Tilaahan lucasjerkystä habaneroa. Ei varmaan ole mainostamista, kun puolet ketjun sisällöstä on ko. firmasta. Pitäisi tuntua tuliselta.

Mikä ensiapuna, jos polttaa ihan kunnolla kieltä? Jäästä saattaa olla pieni apu. Kalja ei auta.
 
Hyvä (paras?) apu pahimpaan poltteeseen chilejä testaillessa on kermaviili, johon on sekoitettu tilkka hunajaa ja kasa murskattuja/silputtuja tuoreita mintunlehtiä.
 
Jo pelkkä tuoreiden mintunlehtien pureskelu auttaa melkoisesti pahimpaan poltteeseen, mutta tuo sekoitus on ainakin omalla kohdalla tuntunut toimivimmalta setiltä mitä on testaillut. Tuosta hunajan vaikutuksesta en tiedä onpiko siitä apua oikeasti, mutta eipä tuo tuossa sekotuksessa pahaakaan tee.
 
Kaikki missä on rasvaa. Ite vedin kerran suullisen öljyä, auttoi kummasti pahimman yli.

Edit: joo se oli ruokaöljyä, moottoriöljylläkin voi kokeilla.
 
No ei kai nuita patentteja TÄYDY olla, lähinnä nuita on tullut tehtyä sen vuoksi, että monasti nuo maistajaiset tapahtuu isommassa porukassa ja kaikki ei aina ole yhtä ihastuneita siihen poltteeseen kuin toiset.

Esim. tuollainen vietnamilaistyylinen tapaspöytä, eli erillaisia salaatin lehtisiä nipullinen, joihin sitten kääritään jos vaikka ja minkämoisia lihoja ja rehuja ja niitä maistellaan kera erillaiset soossien, niin tahtoo olla että nuo tulisimmat soosit ei kaikkien makuun välttämäti enää olekkaan, vaikka kertovat tulisesta tykkäävänsäkin. Ja onpa nuo tulleet joskus omaankin tarpeeseen, vaikkei kaikkein herkin suu olekkaan. Ei se aina ole makeimmillaan kuolata puolituntia silmät punasena kesken seuranpidon, jos sattumalta lorahtaa hiukka liikaa herkkua kerralla.
 
Wittu!!

Tuli käsiteltyä tuoretta chiliä ja en mitään hanskoja käyttäny. Kävin sen jälkeen kusella sen enempää mitään ajattelematta ja jumalauta mikä polte ja kuumotus iski vehkeeseen.
Ei oo vieläkään menny pois, mitä tässä ny pitäis tehdä, auttaako jos kaadaan jugurttia kalsarit täyteen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom