Treenimetodisi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ari
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%

Ari

Liittynyt
16.10.2003
Viestejä
99
Olis mielenkiintoista tietää, että minkälaisiin treenimenetelmiin harjoittelunne perustuu, Mega duty, hevy duty, hst, erilaiset ammattilaiskehonrakentajien käyttämät menetelmät...yms? Sarjat, toistot, intensiivisyys, erikoistekniikat?

Oletteko yhdistelleet eri menetelmiä esim. eri lihasryhmiä erilaisella treenillä? Minkälaisin tuloksin, mitkä menetelmät ovat tuoneet parhaiten tulosta?

oletteko vaihtaneet esim. perinteisestä pyramidi harjoittelusta mega dutyyn? Tulokset?

Toivoisin mahdollisimman paljon asiallisia vastauksia, koska olisi mielenkiintoista tietää eri harjoitusmenetelmien toimivuudesta muutoinkin kuin paperilla.
 
Originally posted by Ari
Olis mielenkiintoista tietää, että minkälaisiin treenimenetelmiin harjoittelunne perustuu, Mega duty, hevy duty, hst, erilaiset ammattilaiskehonrakentajien käyttämät menetelmät...yms? Sarjat, toistot, intensiivisyys, erikoistekniikat?

Oletteko yhdistelleet eri menetelmiä esim. eri lihasryhmiä erilaisella treenillä? Minkälaisin tuloksin, mitkä menetelmät ovat tuoneet parhaiten tulosta?

oletteko vaihtaneet esim. perinteisestä pyramidi harjoittelusta mega dutyyn? Tulokset?

Toivoisin mahdollisimman paljon asiallisia vastauksia, koska olisi mielenkiintoista tietää eri harjoitusmenetelmien toimivuudesta muutoinkin kuin paperilla.

No toi mega duty kirja on kp ouraman kirjoittama versio heavy duty kirjasta, jonka on taasen kirjoittanut mike mentzer.
Kehonrakennus harjoittelun pitäisi perustua siihen: että treenataan tarpeeksi raskailla painoilla, intensiivisesti, siten että pyritään hakemaan pumppi lihaksille ja keskitytään treenattavaan lihakseen.

Teoriassa naturaalille optimaalinen treeniohjelma on
lihasryhmät käydään läpi 2 kertaa viikossa,
toistot keskimäärin 10, sarjoja 5 per treenikerta/lihasryhmä, treenin kestot 45-60 min,
pidetään 2 lepopäivää viikossa.

Mutta käytännössä lihasta voi rasittaa 1-4 kertaa viikossa, mutta sitten sarjojen määrä täytyy olla suhteessa harjoitus kertojen määrään.
Eli mitä useammin lihasta harjoittellaan sitä vähemmän sarjoja, mitä harvemmin lihasta harjoittellaan sitä enemmän sarjoja.
Nyt sitten puhutaan suorilla sarjoilla tapahtuvista treeneistä.

Tyyli puhdas heavy duty onkin eri asia, koska sarjojen rasitusta lisätään erikoistekniikoilla, pakkotoistot, pudotus sarjat jne. niitä yleensä täytyy tehdä vähemmän.
 
Metodini: Kovalla työllä ja (isolla määräällä nesteellä:)) tehty ja pähkäilty, josta on kehkeytynyt erittäin rankka mutta todella hyvä ohjelma itselleni juuri sopivaksi. Periaate: 1vko:voima, 2vko: voima, 3vko: body, 4vko: pumppi
 
meitsi luottaa simmonssin oppeihin eli wsb:hen ku jumalan sanaan
 
Pauliina Taluksen kirjasta hain vähän oppia ja viikkotasolla jako menee siten, että 1. raskas 2. pumppi 3. raskas 4. kevyt.

Toivon, että lähtisi tulokset nousuun :)

Erikoistekniikat käytössä jees.
 
Läpi harmaan kiven perse edellä puuhun ollaan menty kesästä lähtien, kun alkoi ottamaan oikein urakalla kupoliin nämä heavy/megadutysysteemit. Treenit nykyään lähestulkoon täysin fiilispohjaisia: tehdään joko pumppaillen, kikkaillen, tai sitten vääntämällä väkisten isompia romuja. Pääasia nyt kuitenkin on se, että joka ainoa treeni on edes hieman erilainen kuin aiempi, niin pysyy mielenkiinto yllä. Saas nyt nähdä kuinka äijän käy, kun näin häröilee, mutta toistaiseksi näyttää ihan lystiltä. :joulu3:
 
Itselläni on ma:rinta ti: selkä, hauis ke: lepo To: olkapäät, ojentajat pe:lepo la:jalat. ja jihuu kun treeni maistuu! olen kyllä itsekin ajatellu muutella taas systeemiä. musta just vaihtelu on kaiken a ja o!
 
Itelläni on seuraavanlaista metodia:
1. Vko Voimareeniä, sarjat 2x 4-6. Painoa täytyy olla sen verran ettei mene enempää kuin noi. Palautukset 2-4min

2. Vko Bodyreeniä, sarjat 3x 8-10. Painojen kanssa sama juttu, joihinkin liikkeisiin lisätään pakkotoistoja ja tiputussarjoja. Palautukset 1-2min.

3. Vko Bodyreeni jatkuu...

4. Vko Pumppireeniä, sarjat 3x 12-15, painot n. 50% maksimista. Palautukset 30-60s, eli siinä ei sarjojen välissä paljoa jutella.

Ohjelma on mielestäni fiksu ja toimii pitempäänkin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Heavy Duty ja Mega Duty eivät ole todellakaan sama asia. Heavy Duty on HIT-treenien kantaisäksi muodostunut perusteos, Mega Duty on kotimaisen voiman naurettavalla plagiaattimaisella tavalla nimeämä, monelta osin hyvinkin fiksu, mutta lievästi "hölmöön" yliyksinkertaistamiseen uskottavuuttaan menettävä sovelma muutamista HD:n perusperiaatteista.

Väitän, että suurin osa "MD-treenaajista" ei koskaan ole pitänyt Mentzerin alkuperäistä HD-kirjaa kädessään.
Yhtäläisyydet näiden välillä ovat lähinnä keskivertoharjoitteluun verrattuna pienessä kokonaisvolyymissa, korkeassa suhteellisessa intensiteetissä (varauksin) ja totaalilevon liiallisuuksiinkin menevässä painotuksessa. Siihen ne melkein päättyvätkin. Merkittävimmät erot: erikoistekniikoiden käyttö, harjoituspainot, harjoituskohtainen volyymi (mega dutyssa yli kaksinkertainen) harjoitusfrekvenssi..

Molemmille metodeille on kuitenkin paikkansa fiksun treenaajan harjoitusohjelmissa, mutta niin on volyymipohjaisemmallekin harjoittelulle. On kehitykselle tuhoisaa rajoittua vuosikausiksi orjallisesti yhteen tai yhdenkaltaiseen metodiin.
 
HIT-koulukunnan (vähän, mutta kovaa) kantaisänä pidettäköön Arthur Jonesia, jonka lanseeraamia oppeja Mike Mentzer alkoi viedä alati kasvavissa määrin väärään suuntaan (liian vähän). Jonesin HIT-tyylillä (kullekin lihasryhmälle muutama loppuun asti viety sarja 2-3 krt/viikossa) treenaa tälläkin hetkellä mm. kymmenen NFL-joukkuetta. KP Ouraman Mega Duty on tosiaan lisäarvotonta plagiointia, kirjoittaja ei tunnu myöskään tuntevan juurikaan fysiologian perusteita. Monet harjoittelumenetelmät toimivat, niin myös oikein toteutettu HIT.
 
Originally posted by MKM
Jonesin HIT-tyylillä (kullekin lihasryhmälle muutama loppuun asti viety sarja 2-3 krt/viikossa) treenaa tälläkin hetkellä mm. kymmenen NFL-joukkuetta.

Suurin osa kuitenkaan ei. Jotkut valmentajat ilmeisesti suosivat tuollaista HIT-tyylistä treeniä, mutta sitä kyllä kritisoidaan kovasti. Suurin osa joukkueista käyttää paljon painonnostosta tuttuja metodeja, koska ne kehittävät räjähtävää voimantuottoa, jota tuossa urheilulajissa tarvitaan.
 
Originally posted by MKM
Jonesin HIT-tyylillä (kullekin lihasryhmälle muutama loppuun asti viety sarja 2-3 krt/viikossa) treenaa tälläkin hetkellä mm. kymmenen NFL-joukkuetta.
Here we go again...

Tätä on kaluttu muissakin threadeissa, mutta sanon nyt vielä: mitään NFL-joukkueen punttitreeniä ei ole olemassakaan joten tää väitteesi on puhdasta hevonpaskaa. Huippupelaajilla on omat joukkueista riippumattomat kuntovalmentajat eivätkä esim. laitahyökkääjät ja linjamiehet tasan varmasti tee samaa punttisysteemiä. Varmasti löytyy 10 tai enemmänkin NFL-joukkuetta, joissa on HIT-systeemillä (puntti)treenaavia pelaajia (yhdessä joukkueessa on harjoitusvastustajat mukaan lukien toistasataa ukkoa), mutta todistas mulle tää väitteesi että yhdenkin jengin kaikki pelaajat treenaa pelkkää HITtiä - tästä voit sitten edetä noihin yhdeksään muuhun jengiin.

HIT on monelle erittäin toimiva treenisysteemi, mutta nää iänikuiset sen ylivertaisuuden todisteluun käytetyt vakioväitteet on niin sieltä ja poikittain ettei mitään rajaa. Oma antipatiani HIT-leiriä kohtaan johtuu juuri siitä, että sen yleensä pitää olla tuollainen uskontoa ehdottomuudessaan muistuttava yhden asian liike eikä vaan treenimetodi muiden joukossa. Lisäksi todistusaineisto sen puolesta, ettei HIT ole optimaalinen treenimenetelmä sen enempää voiman kuin massankaan treenaukseen on täysin kiistaton.
 
Makew

Sä ainakin osaat Massaa!!Voimaa!! ja sen opit hyvinkin tarkasti ;)


Itselläni semmoinen vaihteleva treenitapa, en treenaa puhtaasti jonkun oppien mukaan. Treenitapani on kehittynyt viime vuoden aikana, olen lukenut aiheesta paljon, koittanut eri systeemejä ja yrittänyt tehdä johtopäätöksiä, mikä sopisi minulle.

Periaatteet mitä olen tähän asti havainnut toimivan parhaiten minulla tällä hetkellä:
Lihaskasvuun 10-14 toistoa.
Voimaan 4-6 toistoa
Sarjamäärät vaihtelevat joka lihasryhmälle, en jaksa listata.
Ohjelma perustuu perusliikkeisiin, ja varsinkin niihin, jotka itse koen olevan tehokkaimpia.

Seuraavaksi olis tarkoitus koittaa HST:tä, se on helmikuun heiniä sitte...
 
Powered by Boris Sheiko sekoitettuna omiin systeemeihin.
 
Originally posted by Dopey
Tätä on kaluttu muissakin threadeissa, mutta sanon nyt vielä: mitään NFL-joukkueen punttitreeniä ei ole olemassakaan joten tää väitteesi on puhdasta hevonpaskaa. Huippupelaajilla on omat joukkueista riippumattomat kuntovalmentajat eivätkä esim. laitahyökkääjät ja linjamiehet tasan varmasti tee samaa punttisysteemiä.

Hoh-hoijaa! En enää viitsisi tuhlata aikaa sinuun, mutta teen sen vielä kerran. En tiedä mistä olet tietosi (tai paremminkin luulosi) kerännyt, mutta olet väärässä. Itselläni on mm. yliopistossa tehty tutkimusraportti, jossa yli 20 NFL:n voima- ja kuntovalmentajaa kertoo tarkasti joukkueidensa treenimenetelmistä. Olen keskustellut useasti NFL-pelaajia valmentaneiden voima- ja kuntovalmentajien kanssa, minulla on NFL-joukkueiden pelaajilleen antamia harjoittelumanuaaleja. Olen nähnyt NFL-pelaajien harjoittelua. Off seasonilla pelaajat treenaavat osin omin päin, mutta yhä suuremmissa määrin joukkueidensa ohjelmilla ja yhteisharjoituksissa, kuten tehdään koko pelikauden ajan. NFL-pelaajien tunnetuimpien personal trainereidenkin joukossa on HIT-valmentajia, mm. Jamie LaBelle, John Philbin jne. HIT-joukkueissa eri paikkojen pelaajat treenaavat varsin samankaltaisesti keskenään: kaikkia lihaksia tarvitaan, kaikki lihakset voivat loukkaantua. Linjamiesten tulee olla suurimpia, he syövät eniten. Räjähtävyyttä HIT-joukkueet eivät hae salilta, vaan juoksemalla ja taklaamalla kentällä. Minä en ole väittänyt HIT:iä tuloksiltaan ylivertaiseksi treenimenetelmäksi, eivätkä sitä väitä arvostetuimmat HIT-valmentajatkaan. Mutta sillä näytetään saavutettavan yhtä hyviä tuloksia kuin muillakin yleisesti käytetyillä ohjelmilla, mutta usein vähemmällä ajankäytöllä ja vähemmillä vammoilla.
 
HIT....... or Miss?

"At Westside, we thought we would do some research on H.I.T. So Dave Tate and myself looked into this, I must say, misguided method. What is their viewpoint? Where was their research taken from? Why is it loved by some and despised by others?"
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom