Treenimetodisi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ari
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Originally posted by Tahvo Tohveli
Eli mitä he sitten hakevat painoharjoittelulla ?


Salilla hankittu lihasvoima + tuhansilla taklausharjoituksilla opittu räjähtävä taklaustekniikka = vastustaja pysähtyy
 

Aahhaha. Voi, voivoi mitä paskaa. Matt Brzycki yrittää jostain syystä epätoivoisesti puollustella HIT-harjoittelua jenkkifutiksessa, mutta perustelut ovat ontuvammat kuin vauvan ensiaskeleet.

-"To summarize: In terms of predicting athletic ability, the vertical jump and barbell squat -- as well as the 40-yard dash and bench press -- are meaningless."

Hölmösti sanottu ja väärin! Itsekkin jenkkifutiksen pelaajana voin sanoa, että räjähtävyydellä ja maksimivoimalla on aivan hemmetinmoinen merkitys lajissa. Samoin kuin juoksuvoimalla.

-"Again, it's hard to understand what Mr. Simmons is trying to say."

Näitä tuolla oli vähän väliä. Äijä ei ymmärrä selvää tekstiä!
 
Originally posted by esko
meitsi luottaa simmonssin oppeihin eli wsb:hen ku jumalan sanaan

Minäkin luotan vankasti Westside Barbell Systemin oppeihin. En tosin tällä hetkellä treenaa WSB-systeemillä. Täytyy kuitenkin yrittää muistaa, että: "Louie Simmons isn't God, and PL USA isn't the bible." :)
 
Originally posted by Force
Aahhaha. Voi, voivoi mitä paskaa. Äijä ei ymmärrä selvää tekstiä!

Äijä ei ymmärrä. Mutta kuka äijä? ;)

Kymmenet yliopistokoulutuksen saaneet valmentajat suosivat HIT:iä ja kymmenet NFL:n, NHL:n, MLB:n, NBA:n ja NCAA:n huippujoukkueet ovat saaneet sillä viimeisten vuosikymmenten aikana tuloksia, joihin ovat olleet tyytyväisiä. Mutta heitä paremmin asiat tietää Force 19 v.
 
Mitäs ovat tyytyväisiä paskaan. Kyllähän sitä nyt jonkinlaista tulosta tulee kaikenlaisella paskareenillä, mutta paremmalla treenillä tulee paremmat tulokset. Esimerkiksi WSB-systeemi vs. HIT jenkkifutista ajatellen..WSB on ultimaalisen paljon parempi systeemi.
 
Originally posted by MKM
Salilla hankittu lihasvoima + tuhansilla taklausharjoituksilla opittu räjähtävä taklaustekniikka = vastustaja pysähtyy

Entäs jos se vastustaja tuottaa sen saman maksimilihasvoiman nopeammin, koska hän on harjoitellut salilla tavalla, joka parantaa voimantuottonopeutta ?

No, jokainen tietysti harjoittelee niin kuin parhaaksi näkee ja ei ole olemassa vain yhtä toimivaa tapaa. :piis:
 
Originally posted by MKM
Kymmenet yliopistokoulutuksen saaneet valmentajat suosivat HIT:iä ja kymmenet NFL:n, NHL:n, MLB:n, NBA:n ja NCAA:n huippujoukkueet ovat saaneet sillä viimeisten vuosikymmenten aikana tuloksia, joihin ovat olleet tyytyväisiä. Mutta heitä paremmin asiat tietää Force 19 v.
MKM, jos ei oma ikä ole profiilissa edes esillä niin kannattaa pitäytyä faktoilla perustelussa. Vai loppuivatko ne jo?

No anyway, kaikissa noissa mainitsemissasi lajeissa saliharjoittelu on selkeästi sekundääristä toimintaa lajiharjoitteluun nähden ja lajiharjoittelua ja pelejä on määrällisesti todella paljon. Mitä tahansa nuo urheilijat salilla tekevätkään niin kokonaisrasitusta ei voi pitää HIT-uskonnon oppien mukaisena minkään väristen linssien läpi. Tästä huolimatta huomattavan moni elämänsä HIT-treenejä tehnyt ammattilaisurheilija näistä mainitsemistasi liitoista on päässyt lajissaan aivan uudelle tasolle siirtymällä lajinomaisempaan voimaharjoitteluun.

USAlaista yliopistokoulutusta voimaharjoittelussa en pitäisi kyllä vielä minään meriittinä. Voidaan vaikka tarkastella ko. maan mitalisaalista painonnostossa jos halutaan vertailua itäblokin vastaaviin opinahjoihin.
 
Louie Simmons haukkuu paitsi HIT:iä myös painonnostoa. Jos en väärin muista hyökkäyksessään painonnostoa vastaan hän toteaa pistämättömällä logiikallaan "Amerikkalaiset eivät ole menestyneet painonnostossa, joten amerikkalaisessa jalkapallossa ei kannata käyttää painonnostoliikkeitä". Tosiasia kuitenkin on, että NFL:ssä, jossa OL:ien, DL:ien ja LB:eiden tulee todellakin olla vahvuudeltaan kilpanostajien luokkaa, Westsidea ei juurikaan käytetä. NFL:ssä tietääkseni kolme joukkuetta on jotain siitä omaksunut, mutta 29 suosii muita metodeja. Painonnostoliikkeidenkin suosio on viime vuosina jonkin verran laskenut. Yli puolet joukkueista treenaa pelkästään traditionaalisin bodausliikkein hieman erilaisin treenijaoin, hieman erilaisin voluumiratkaisuin. Ikuista kiistaa voidaan käydä siitä, siirtyykö räjähtävän nostelun räjähtävyys kentälle vai ei. Kovin erilaisia painonnostoliikkeet jenkkifutiksen liikkeiden kanssa kuitenkin ovat, joten monesti on koettu, että motorisen oppimisen/siirtovaikutuksen ehdot eivät täyty niin hyvin, että painonnostoliikkeet olisivat välttämättömiä lajissa, jossa ortopedinen stressi on muutenkin huomattavaa.

Jos haluaa netissä tutustua NFL-joukkueiden harjoitteluun, täältä löytyy paljon tietoa yhden joukkueen konseptista:

Houston Texans

WSB on kuitenkin hyvä treenimetodi sekin, samoin Sheikon opit. Voimanostoon ne ovat varmasti parempia kuin esim. HIT. Suuri osa huipulle päässeistä urheilijoista luottaa painnonnostoliikkeisiin. Monet metodit toimivat, eri tilanteisiin toiset metodit voivat olla soveltuvampia kuin toiset. Huipulle on monta tietä. Väittely on mukavaa ja opettavaa, mutta koska aika on rajallista ja minulle henkilökohtaisesti on oikeasti aivan sama millä metodilla kukin treenaa, lopetan tähän viestiin tällä erää.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Re: Makew

Originally posted by Grandi
Sä ainakin osaat Massaa!!Voimaa!! ja sen opit hyvinkin tarkasti ;)


Itselläni semmoinen vaihteleva treenitapa, en treenaa puhtaasti jonkun oppien mukaan. Treenitapani on kehittynyt viime vuoden aikana, olen lukenut aiheesta paljon, koittanut eri systeemejä ja yrittänyt tehdä johtopäätöksiä, mikä sopisi minulle.

Periaatteet mitä olen tähän asti havainnut toimivan parhaiten minulla tällä hetkellä:
Lihaskasvuun 10-14 toistoa.
Voimaan 4-6 toistoa
Sarjamäärät vaihtelevat joka lihasryhmälle, en jaksa listata.
Ohjelma perustuu perusliikkeisiin, ja varsinkin niihin, jotka itse koen olevan tehokkaimpia.

Seuraavaksi olis tarkoitus koittaa HST:tä, se on helmikuun heiniä sitte...


Onhan tuo massaa!voimaa! kirja tullut luettua pari kertaa läpi :rolleyes: ja sieltä on löytynyt todella käytännöllisiä vinkkejä treenaukseen.

Tollanen perus hd 3 jako toistoilla 10-15 jyllään aika hyvin jonkun aikaa mutta ei se ollut optimaalinen pitkällä tähtäimellä. Siksi ajattelin että silloin tällöin olisi hyvä treenata erilaisilla ohjelmilla(useammin lihasryhmiä viikossa läpi) ja korkeimmilla volyymeilla jne.

Paras kehitys tuntuu tulevan kun osaa ajoissa muuttaa treenimenetelmiä ennen kuin ylikunto ehtii tulemaan ja terveenä pysyminen on yksi tulosten saamisen edellytys pitkällä tähtäimellä.

Noilla koko kroppa ohjelmilla(esim. HST) saa näppärästi lisättyä lihasmassaa ja samalla poltettua rasvaa.
Koko kroppa yhdellä treenikerralla läpi: tyylillä treenaus on omalla tavalla raskasta mutta kunnon jalka treenit hd tyyliin saa myös pahan olon tunteita myös aikaan:), toisaalta molempien treenien jälkeen on aina pirun hyvä fiilis :kippis1:.
 
treeni yksinkertaista:

- haetaan massaa & voimaa
- lihasryhmät treenataan kerran viikossa, lukuunottamatta rinta sekä ojentajat 2 x viikko
- perusliikkeet treenataan isoilla painoilla (penkki, mave, kyykky, vinopenkki), eristävillä liikkeillä haetaan massaa

tällä systeemillä porskutetaan niin kauan kun kehityssuunta on ylöspäin.
 
Onko täällä paljon mega duty treenaajia??

Ajattelin kokeilla jonkunlaista mega duty ohjelmaa. Pitää vaan ottaa pakkotoistot pois, kun ei ole treenikaveria auttamassa.

Tiedä sitte toimiiko :rolleyes:
 
Itse kehittelin tällaisen ohjelman, jossa on kahden viikon aikana 3 treeniä/lihasryhmä. Ainoastaan reidet on poikkeus, niitä teen vain kerran viikossa. Syy tähän jakoon on tunne että 1 treeni viikossa on turhan harvoin useimmille lihaksille, mutta 2 kertaa
liian usein.
Treenasin aikaisemmin kaikki lihakset kerran viikossa, mutta tämä uusi systeemi on tuonut selvän kehityshyppäyksen.

Tämän mukaan nyt mennään:

su rinta, selkä, takareidet, pohkeet
ma lepo
ti olkapäät, ojentajat, hauikset,(vatsat)
ke etureidet, pohkeet, (vatsat)
to lepo
pe selkä, rinta, pohkeet
la lepo
su hauikset, olkapäät, ojentajat, (vatsat)
ma lepo
ti rinta, selkä, takareidet, pohkeet
ke etureidet, pohkeet, (vatsat)
to lepo
pe olkapäät, ojentajat, hauikset, (vatsat)
la lepo

ja alusta..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom