- Liittynyt
- 19.7.2011
- Viestejä
- 129
http://journals.cambridge.org/actio...=online&aid=10121467&fileId=S1368980015001251
"
CONCLUSIONS:
'Healthy' dietary patterns containing vegetables, fruits and whole grains can lower diabetes risk by 14 %. Consuming higher amounts of red and processed meats, high-fat dairy and refined grains in the context of 'unhealthy' dietary patterns will increase diabetes risk by 30 %; while including foods with high phytochemical content in these patterns can modify this effect."
Että syökää toki punaista lihaa, kovaa rasvaa, valkoista riisiä ja jättäkää täysjyväviljat pois, niin todennäköisesti voitte onnitella itseänne diabeteksen saamisesta :D
Tässä sekoitetaan kaloreiden korvaaminen ja kokonaiskalorit. "Healthy dietary patterns" tarkoitti ravintosuosituksia, *jotka* sisälsi täysjyvää, *ja* olivat kalorisuositusten rajoissa. Päinvastoin epäterveelliset dieetit (vrt. bulkkaus vs. dieetti) olivat joko kalorisuositusten yli/alle, *ja/tai* sisälsivät paljon rasvaa ja lihaa. Kasviksista ei nyt ole tietoa että lisättiinkö ne olemassa olevien kaloreiden päälle, vai korvattiinko osa rasva/protsku kaloreista kasveilla.
Joka tapauksessa, tämäkin meta-tutkimus nyt ei hirveästi uutta tietoa anna. Ei sitä tarvi akateemikko olla, että tajuaa rasvalla bulkkaamisen olevan ei-niin-terveellistä.
Tutkimus, jolla olisi jotain merkitystä on ravintosuositukset vs. erikoisruokavalio jossa päivittäinen kalorisaanti on kontrolloitu useamman vuoden ajalta. Mutta, jos kyseinen tutkimus olisi edes teoriassa mahdollisuus toteuttaa, tätäkään ketjua ei olisi olemassa.
Syökää niinkuin itselle sopii parhaiten.
(ja lähdekritiikki on sallittua)