Tieteellinen artikkeli runsaan proteiinin saannin "haittavaikutuksista"

luumu sanoi:
Tuotteista uudelleen:

Yleinen tofu-tuote on esim. pieni sininen lodju lähes joka kaupassa. Soya ab:n tuote. Proteiinia 45g (+ muu ruoka-annoksen proteiiniosuus), sen osuus 46% kaloreista. Tuo määrä menee helposti esim. paistettuna yhden suuren rieskan väliin ja vie pienehkön nälän.

Linssimuhennosta voi kääräistä saman rieskan väliin helposti 2dl annoksen, jossa proteiinia 44g (+ muu ruoka-annoksen proteiiniosuus).

Tuo mainitsemasi tofu-tuote lienee niitä harvoja kasvistuotteita joka proteiinipitoisuudeltaan ja laadultaan vastaa lihaa.
Siinä on 16,4% proteiinia.

Tuo ilmoittamasi linssimuhennoksen proteiinipitoisuus (22g/100g). ei voi pitää paikkaansa.

Ravintoarvoja Finellistä- 100 grammaa kohti

Linssi, vihreä/ruskea kuivattu Proteiinit 24.4g

linssimuhennoksen arvoja ei sieltä löydy mutta tästä hieman vertailukohtaa

Herne, kuivattu, Proteiinit 17.9 g
Hernemuhennos, kuivatut herneet (keitetty) Proteiinit 4.9g

Papu, ruskea/valkoinen kuivattu Proteiinit 22.2 g
Papumuhennos, kuivatut pavut (keitetty) Proteiinit 11.4g

Pikaisella tutkimisella löysin finellistä 9 kasvistuotetta joiden proteiinipitoisuus ylittää 15% ja joita voi kyseisessä muodossa syödä. (Monissa kuivatuissa tuotteissa - kuten kuivatut herneet ja pavut -tuo proteiinipitoisuus on vain näennäisesti korkea.)

lihan proteiinipitoisuuksia finellistä :rock:
kanalinnut ka. n.21%
naudanliha ka. n.20%
sianliha ka. n.18%
lammas, poro ja muu liha ka. n.20%
kala ka. n 17-18%
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onkos täällä nyt joku kakkostunnusten isku? :rolleyes:

”Ja Manninen EI puhunut mitään tyyliin "kaikki kasvissyöjät saavat kramman päivässä proteeinia"; edelleenkin vain, että kasvissyöjät saavat KESKIMÄÄRIN VÄHEMMÄN PROTEIINIA, kuin lihansyöjät. Ei luulisi olevan uskomaton juttu; vielä kun ottaa huomioon sen, että normaalisti heidän kokonaisenergian saantikin on alhaisempi.”

Mikä on vielä sekin täysin eri asia kun Mannisen mainostama luustoa haittaava proteiinipuutos. :hyper:

Ja lisäksi Manninhan selvästi tuo esiin sen, että sillä sekasyöjän lautasella on hänen mukaan sellaista, josta sitä proteiinia tulee. Ja minä taasen osoitan, että rajun proteiinipitoista ruokaa on myös vegaanin/vegetaristin lautasella.

Tottakai on selvää, että jos syö aivan helvetin vähän niin korkeankin proteiiniosuuden ruoka tuottaa määrällisesti vähän proteiinia. :david:
Tässä nyt mistään afrikkalaisista nälkäänäkevistä kuitenkaan ilmeisesti keskustella vaan siitä, että A onko vegaanin/vegetaristin ruokavalio vähäproteiinista (eli proteiinin osuus matala) ja B tuottaako se puutostilaa proteiinin osalta kuten Manninen väittää ko. ihmisryhmälle tapahtuvan.

”Tuo mainitsemasi tofu-tuote lienee niitä harvoja kasvistuotteita joka proteiinipitoisuudeltaan ja laadultaan vastaa lihaa.
Siinä on 16,4% proteiinia.”

Kiva kun tuot jonkin ”laatu” sanan tähän avaamatta mitenkään mitä sillä tarkoitat. Sopii sinun makuhermoillesi vai? Ketä kiinnostaa tässä keskustelussa?
Ps. Tofu on soijaa. Se siitä ”harvinaisuudesta”…

Missä on 16,4% proteiinia?

”Tuo ilmoittamasi linssimuhennoksen proteiinipitoisuus (22g/100g). ei voi pitää paikkaansa.”

Siis 2dl linssiä sisältää tuon proteiinimäärän. Ehkä sitten valmistajat huijaavat noissa eri pusseissaan. Otetaan 2dl linssiä ja tehdään siitä muhennos. Oletin että ei varmaan kiinnosta laitetaanko siihen vielä vähän sipulia ja valkosipulimaustetta. Niiden osuus on linssimuhennoksesta kuitenkin kalorimäärissä niin olematon, että proteiinin korkea osuus ei muutu.

”Linssi, vihreä/ruskea kuivattu Proteiinit 24.4g”

Eli siis 33% kalorimäärästä? Ja sinä hehkutat aivan tärinässä tuossa:

”lihan proteiinipitoisuuksia finellistä
kanalinnut ka. n.21%
naudanliha ka. n.20%
sianliha ka. n.18%
lammas, poro ja muu liha ka. n.20%
kala ka. n 17-18%”

”Herne, kuivattu, Proteiinit 17.9 g
Hernemuhennos, kuivatut herneet (keitetty) Proteiinit 4.9g”

Mitä vitt** herneet liittyvät koko asiaan? Yhtä hyvin voi laittaa tähän:

Makeinen 0,0g

Mitähän sä nyt yrität ylipäätään sanoa? Sähän nyt lähinnä fineli-räpläämiselläsi todistit väitteeni oikeaksi.

KERTAAN VIELÄ KANTANI:

A Vegaani/vegetaristi voi saada ruokavaliostaan helposti täysin riittävän määrän proteiinia
B Vegaani/vegetaristi saa ruokavaliostaan täysin riittävän määrän proteiinia ainakin sillä perusteella, mitä 1 tunnen ko. ihmisiä 2 tunnen ko. ihmisten keittokirjoja
C Em. perussoijaruoat, tofut ja linssit ovat se, mitä lautaselle tulee lihan/kalan/kanan ns. sijaan. Niistä tehdään yleensä ne ”pihvinkorvikkeet”. Sitten on mahdollista, että joku pässi syö mitä sattuu ja ruokavalio on koostettu päin helvettiä. Se ei kuitenkaan kuvaa ainoastaan mahdollista vegaania/vegetaristia vaan länsimaista ihrakasaa yleensä.
D Ollaan vielä saatanan kaukana siitä, että proteiinin määrä olisi niin pieni, että se vaikuttaisi haitallisesti luustoon

MINUA EI PASKAN VERTAA KIINNOSTA TÄSSÄ KESKUSTELUSSA:

A Miltä "kasvisruoka" jonkun speden mielestä maistuu
B Onko "kasvisruoka" kivan näköistä
C Lue A ja B ja keksi lisää samaa linjaa

JA YHÄ EDELLEEN:

A En ole vegaani/vegetaristi.
B Olen kiinnostunut siitä mikä on totta ja mikä ei.
 
luumu sanoi:
KERTAAN VIELÄ KANTANI:

A Vegaani/vegetaristi voi saada ruokavaliostaan helposti täysin riittävän määrän proteiinia

Tästä tuskin kukaan on eri mieltä, sehän on triviaalia todistaa mahdolliseksi.

luumu sanoi:
B Vegaani/vegetaristi saa ruokavaliostaan täysin riittävän määrän proteiinia ainakin sillä perusteella, mitä 1 tunnen ko. ihmisiä 2 tunnen ko. ihmisten keittokirjoja

Sen sijaan tässä kohden ollaan eri mieltä, muut tuntevat huonoja vegejä ja sinä hyviä. Kumpia on oikeasti enemmän on se mikä ratkaisee, mutta sitä ei voi näin vain väittelemällä saada selville kovin luotettavasti.
 
luumu sanoi:
Onkos täällä nyt joku kakkostunnusten isku? :rolleyes:

Juu ihan varmasti.. ei tää oikeesti ketään niin paljoa kiinnosta. Paitti sua ehkä.

luumu sanoi:
Siis 2dl linssiä sisältää tuon proteiinimäärän. Ehkä sitten valmistajat huijaavat noissa eri pusseissaan. Otetaan 2dl linssiä ja tehdään siitä muhennos. Oletin että ei varmaan kiinnosta laitetaanko siihen vielä vähän sipulia ja valkosipulimaustetta. Niiden osuus on linssimuhennoksesta kuitenkin kalorimäärissä niin olematon, että proteiinin korkea osuus ei muutu.

?Herne, kuivattu, Proteiinit 17.9 g
Hernemuhennos, kuivatut herneet (keitetty) Proteiinit 4.9g?

Mitä vitt** herneet liittyvät koko asiaan? Yhtä hyvin voi laittaa tähän:

Makeinen 0,0g

Varmaan siten että kun tuon 2dl kuivia linssejä laittaa muhennoksena leivän väliin kuten sanoit, saattaapi tulla kohtuu iso leipä syötäväksi :) Ja vastaavasti herneistäkin proteiinia saa mukavasti pikku välipalan muodossa nauttimalla 3 litraa hernekeittoa.
 
No ei ole linssiä nenässä :)

"Sen sijaan tässä kohden ollaan eri mieltä, muut tuntevat huonoja vegejä ja sinä hyviä."

No suoraan sanottuna: on aika ilmeistä, että eipä täällä moni tunne, kunhan leikkii tosiäijää. Perustuntemus vegaanien ruokavaliosta on osoittautunut olevan aika heikolla tasolla.

Minähän jo todistin, että vegaani saa ruoastaan tarpeeksi proteiinia helposti. Loppu sitten on epäilijöiden fantasioissa kun kehittelevät vegaaniruokavaliota "ne niinkö syö riisii, ja sit tomaattii, ja sit karkkii".

"saattaapi tulla kohtuu iso leipä syötäväksi"

Tuo "saattaapi" kuvaa keskustelun tasoa täällä. On tullut syödyksi montakin kertaa enkä ole kovin isoruokainen.

Jätkillä on ennakkoasenteita ja äijämeno :wanha:
 
luumu sanoi:
Onkos täällä nyt joku kakkostunnusten isku?

Tämä on minun ainoa tunnukseni.


luumu sanoi:
”Tuo mainitsemasi tofu-tuote lienee niitä harvoja kasvistuotteita joka proteiinipitoisuudeltaan ja laadultaan vastaa lihaa.
Siinä on 16,4% proteiinia.”

Kiva kun tuot jonkin ”laatu” sanan tähän avaamatta mitenkään mitä sillä tarkoitat. Sopii sinun makuhermoillesi vai? Ketä kiinnostaa tässä keskustelussa?
Ps. Tofu on soijaa. Se siitä ”harvinaisuudesta”…Missä on 16,4% proteiinia?

Tuossa Soya ab:n tofu tuotteessa on 16,4% proteiinia. Luulisi että tiedät sen kun sitä itse mainostat?
Viittasin laadulla soijan aminohappokoostumukseen, eli siitä saa kaikki tarvittavat aminohapot. Nimimerkki muffyä lainaten:
”Soijaproteiini-isolaatin PDCAAS-arvo on ainakin hyvä (1.0), mikä tekee siitä tasa-arvoisen lähteen lihaproteiinin kanssa ja se on näin myös ylivertainen muihin kasvisproteiineihin nähden. Sisältää kaikki välttämättömät aminot.”

Ilmeisesti sait virheellisesti käsityksen että olen soijaa jotenkin haukkumassa.

”Tuo ilmoittamasi linssimuhennoksen proteiinipitoisuus (22g/100g). ei voi pitää paikkaansa.”

luumu sanoi:
Siis 2dl linssiä sisältää tuon proteiinimäärän. Ehkä sitten valmistajat huijaavat noissa eri pusseissaan. Otetaan 2dl linssiä ja tehdään siitä muhennos. Oletin että ei varmaan kiinnosta laitetaanko siihen vielä vähän sipulia ja valkosipulimaustetta. Niiden osuus on linssimuhennoksesta kuitenkin kalorimäärissä niin olematon, että proteiinin korkea osuus ei muutu.

luumu sanoi:
”Herne, kuivattu, Proteiinit 17.9 g
Hernemuhennos, kuivatut herneet (keitetty) Proteiinit 4.9g”

Mitä vitt** herneet liittyvät koko asiaan? Yhtä hyvin voi laittaa tähän:

Makeinen 0,0g

Ainakin vedät herneen nenään helposti :) Missasit totaalisesti sen mitä yritin sanoa.

Otin vertailukohdaksi pavut ja herneen sen takia että näkisit mitä proteiinipitoisuudelle tapahtuu kun se tehdään muhennokseksi. (OLETTAMUS)

Herne, kuivattu, Proteiinit 17.9 g
Hernemuhennos, kuivatut herneet (keitetty) Proteiinit 4.9g

Papu, ruskea/valkoinen kuivattu Proteiinit 22.2 g
Papumuhennos, kuivatut pavut (keitetty) Proteiinit 11.4g

Mulla ei ole hajuakaan miten muhennokset tehdään, mutta olettaisin että vettä lisätään ja linssit kypsennetään, tuskin niitä kuivana syödään. Kuivissa linsseissä on varmasti mainitsemasi proteiinipitoisuus, sitä ei kukaan epäile, mutta epäilisin että linssimuhennoksen proteiinipitoisuus on vain puolet kuivien linssien vastaavasta? Vertaa esim miten pavuille käy esimerkissäni.

Ainakin kuivat herneet ja soijarouhe turpoaa niin maan per******ti kun niitä pitää liottaa ennen ruoanvalmistusta.


luumu sanoi:
Mitähän sä nyt yrität ylipäätään sanoa? Sähän nyt lähinnä fineli-räpläämiselläsi todistit väitteeni oikeaksi.

Miksi oletit että olen eri mieltä kanssasi?
Laitoin vain faktoja peliin kommentoimatta niitä lainkaan.Tuntuu että otit sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä, vaikka yritin sitä välttää. Taisi olla tuo rock-hymiö liian provosoiva eri lihojen proteiinipitoisuuksien perässä.

Yritin sanoa noilla prosenteilla sitä että kasvistuotteiden kuten tofun proteiinipitoisuus on kuitenkin alhaisempi kuin lihan keskimäärin ja vaihtoehtoja on suhteellisen vähän. Muuta haittaahan siitä ei ole kuin että niitä pitää syödä enemmän ja se että niistä saa proteiinin ohella myös hiilihydraatteja, mikä esim. dieetillä voi olla haitaksi.
 
No johan nyt viestejä ei näemmä voi enää editoida 10 minuutin kuluttua.

Laitetaan pieni kevennys sitten tähän väliin,

Oululaisen jälkiuunileivässä :kuola: on 8,4% proteiinia. 11% kuitua

Vaasan Voima näkkileivässä on 10% proteiinia ja 19% kuitua.

Mites se Arska sanoikaan...food of the champions?
 
”Tuossa Soya ab:n tofu tuotteessa on 16,4% proteiinia. Luulisi että tiedät sen kun sitä itse mainostat?”

100g = 145kcal JA 16,4g prot
Proteiinin osuus on siis 45,2% kaloreista. Käsittääkseni aika kovaa luokkaa?
Pitäisi proteiinipuutosten olla aika kaukana, jos vähän miettii asiaa.
Muistaakseni ko. paketissa on 270g eli siitä tulee yli 44g proteiinia. Ja totean taas kun täällä ei noihin monet tosimiehet koske että tuo 270g möntti mahtuu helposti kouraan. Se menee helposti yhden aterian OSANA.

”Ilmeisesti sait virheellisesti käsityksen että olen soijaa jotenkin haukkumassa.2

Ok.

”Ainakin kuivat herneet ja soijarouhe turpoaa niin maan per******ti kun niitä pitää liottaa ennen ruoanvalmistusta.”

No kokemuksesta (tehty ja nähty) voin sanoa, että pienikin ihminen lappaa naamariin helposti vaikka kastikkeen, jossa on dl soijaa ja dl linssiä (molemmat siis tässä kuivina tilavuuksina) vaikka niiden riisien ja tomaattien kera. Juuri näistä syistä ko. ruoka-aineiden ravintosisällön tietäen lähdin vahvasti väittämään vastaan näissä puutosasioissa.

”Laitoin vain faktoja peliin kommentoimatta niitä lainkaan.Tuntuu että otit sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä, vaikka yritin sitä välttää. Taisi olla tuo rock-hymiö liian provosoiva eri lihojen proteiinipitoisuuksien perässä.”

Aika monta sivua jauhettu samaa asiaa, joten rockit alkaa puuduttaa… ;)

”Yritin sanoa noilla prosenteilla sitä että kasvistuotteiden kuten tofun proteiinipitoisuus on kuitenkin alhaisempi kuin lihan keskimäärin ja vaihtoehtoja on suhteellisen vähän.”

No enpä nyt tajua.

Fineli avuksi ja tuloksena siis proteiinin osuus kaloreista, ekat esimerkit jotka tulivat randomilla vastaan:
Sianliha, keskiarvo 33%
Vähärasvainen lampaanliha 41%
Käsittelemätön sika-nauta 31%
Käsittelemätön naudanliha 50%

Linssi 33%
Em. tofutuote esim. 45%

Joten miten voit väittää esimerkiksi tofun proteiinipitoisuutta matalaksi? Eikö sitä ole hyvä verrata siihen kalorimäärään jonka saa?

”Muuta haittaahan siitä ei ole kuin että niitä pitää syödä enemmän ja se että niistä saa proteiinin ohella myös hiilihydraatteja, mikä esim. dieetillä voi olla haitaksi.”

Höpö höpö. Kuten em. tofutuote mahtuu yhteen kouralliseen ja tuo 44g proteiinia. Etkö jaksa sitä kourallista syödä? Eikö prot.määrä ole riittävä yhdelle aterialle, jolla silläkin tuo on OSA? Tuo tofusatsi ei siis turpoa mihinkään, todellakaan.

Ja mitä tulee ruokavalion vaihtelevuuteen niin enpä nyt sanoisi, että se ainainen lihan lappaaminen naamariin on sen hohdokkaampaa kuin ainainen tofun tai linssin sen lihan sijaan...makuasioita ja niistä ei nyt puhuttu lähtökohtaisesti. :thumbs:

ps. Vaasan Voima on hyvää kamaa! :kuola:
 
luumu sanoi:
Fineli avuksi ja tuloksena siis proteiinin osuus kaloreista, ekat esimerkit jotka tulivat randomilla vastaan:
Sianliha, keskiarvo 33%
Vähärasvainen lampaanliha 41%
Käsittelemätön sika-nauta 31%
Käsittelemätön naudanliha 50%

Linssi 33%
Em. tofutuote esim. 45%
Jatketaan listaa:

VEHNÄLESE 40% !!
Aika kova vai mitä? Nyt kaikki täydentämään proteiinitarpeita vehnäleseillä!


PDCAAS, lentils 52%
http://www.timinvermont.com/fitness/protein.htm
Käytännössähän tuo PDCAAS ei ole ongelma, jos laskeskelee kaikkien syömiensä rehujen aminohappoprofiilit ja tasaa ne. :)

Vegaanit puolustelevat luonnollisesti omia kieroutuneita ruokailutapojaan, koska yleensä kaikki ihmiset ajavat parhaiten omaa asiaansa. Objektiivista tietoa saa todella hakea.
 
Oli miten oli. Meikäläisellä ei ainakaan olisi edes varaa syödä tuota tofua päivittäin. Muistaakseni oli vähän hinnoissaan. Ihan hyviä safkoja siitä varmaan kyllä saa. Ollaan joskus jotain siitä tehtykin. Yksi hirveimpiä makuelämyksiä oli tuo soijamakkara. Jos haluatte todistuksen siitä mitä lihaa syömättömän grilli"herkut" ovat, niin ostakaa ihmeessä. :urjo:
 
Joo, Counani. Ei-lihapuolella todella pätee se, että halutessaan saa maksettua itsensä aika kipeäksi. Kuten kaikissa luomukuvioissa yms. Mutta sitten jos jaksaa katsoa mistä ostaa ja mitä niin aika halvalla pääsee. Mun käsitys (tästä en ole 100varma) on se, että esim. ihan perussoijalla ja linssillä syö kyllä aika pirun halvalla. Tofu ei ole halpaa.

Lisäksi ei-lihasafkoihin pätee se, että perseellehän ne maistuu, jos ei osaa maustaa. Esim. tuo tofu. Pannulle rkl öljyä ja pari rkl soijakastiketta, sitten nuo tofut, sitten päälle esim. currya, valkosipulijauhetta, chiliä, karam masalaa, paprikamaustetta niin alkaa ihan tosissaan olla helvetin hyvää kun kietaisee vaikka johonkin kevyeen rieskaan sipulin, tomaatin, suolakurkun ja vaikka majoneesi kera. Kyllä tuota ihan pyytämällä pyytävät monet tutut jos piipahtavat illalla "mitäs, väsäisitkö tofuleivät matsiin?". Eli itsekin tulee tosiaan tuota tofua tehtyä ja ravintolassakin tilattua joskus vaihteluna, koska maistuu mielestäni todella hyvälle ja on helppo ja nopea tehdä.

Ja koska syön tofua niin en ole köyhä :evil:
 
luumu sanoi:
Ja koska syön tofua niin en ole köyhä :evil:

Ei oo pariasataa lainata? Käyn ostamassa tofua. Jos sais sitten niitä kavereita meikäläinenkin :D
 
Onko tofussa muuten sellainen aminohappokoostumus, että niitä ei saa kombinoimalla muita kasvissafkoja? Onko siinä joku aminohappo, jota ei löydy muusta kasvissafkasta?

Miten tärkeää elimistölle on, että aminohapot tulee samalta lautaselta? Miten kauan joku välttämätön aminohappo voi uupua kierrosta?

Mua häiritsee hirveästi tässä keskustelussa, että proteiini/aminohappoprofiili kohdennetaan yhteen tuotteeseen kuten tofuun tai paistijauhelihaan, ja tästä tehdään mielivaltainen yleistys lihansyöjän/kasvisyöjän ruokaVALION protskujen/aminohappojen saannille.

Ei kai elimistö toimi yhden aterian perusteella? Eikö se ennemminkin kombinoi eri aterioista saatuja aminohappoja pitkällä aikavälillä.

Eli kun luumu kirjoittaa esimerkkinä huonosta sekasyöjästä, on hän mielestäni täysin oikeassa. Mitä tekee jauhelihan aminohapoilla, jos sen lisäksi ei syö lainkaan vihanneksia, hedelmiä yms. Pihvi päivällä ja ranskalaisia ja munkkeja illalla. Toisaalta toi sävy on niin aggressiivinen, että ei valitettavasti paranna yleistä käsitystä vegeistä. Tavallaan kyllä ymmärrän, koska aika epäakateeminen ja typerä oli Mannisen provo. Yliopistossa ei tollasia argumentteja esitellä ilman vankkoja lähdeviitteitä.

Tää perustuu ihan pelkkään mutuun, mutta olen tuntenut pari aika rotevaa ja vahvaa vegeä, ja mulle on tullut sellainen fiilis, että elimistö oppii vähäprotskusessa ruokavaliossa jotenkin paremmin pilkkomaan ja ettimään sen aminohappoprofiilin lähinnä koko viikon safkoista, ei yhdestä ravintoaineesta.

Noh, joku asiasta oikeesti jotakin tietävä voi selittää.
 
ringside

En edelleenkään ole vegaani/vegetaristi. Eikä sellaiseksi muutu vaikka välillä uskaltaa hieman tofua syödäkin.

Edelleen suuriakin proteiinimääriä tarvitseva ihminen ottaa ne helposti ei-liha-ruokavaliosta, kuten edellä on todennettu monta kertaa. Erityisen helppoa tämä on vegetaristilla, joka syö sitä rahkaa siinä missä muutkin.

Mitä tulee sävyyn niin luehan vain näitä kirjoituksia. Kyllä tässä aika sitkeästi on yritetty korjata yleistyksiä ja väärinkäsityksiä. Ei sitä joka provoiluun jaksa vastailla peruskoulunopettajakärsivällisyydellä kun ei mulla varsinaisesti ole omaa lehmää ojassa eikä tästä makseta. Kunhan nyt totuus kiinnostaa...
 
Minuakin kiinnostaisi kyllä vastaus noihin ringsiden kyssäreihin.

Ja sitten on vielä näitä omia pohdintoja, joihin vois kanssa joku fiksumpi vastata... Siis jos kuidut kasviksissa yleensäkin estävät ravintoaineiden imeytymistä, niin luulisi että sama juttu olisi protskun kanssa esim. linsseissä (vai onko linsseissä kuitua, emmätiiä). Eli siis lihasta imeytyminen olisi tavallaan tehokkaampaa, olettaen että samalla ei vedä kiloa kaalia tai jotain... Olenko ihan hakoteillä?

Entäs sitten nuo soijan estrot, jotkut populaariasiantuntijathan esittää että pitoisuudet olisivat sellaisia, että soija tosiaan kävisi naisille vaihdevuosilääkitykseksi sellaisenaan. Eli muuta hormoonia ei tarttisi vetää. Jotta tavara siis olisi sellaista mitä ei ihan joka päivä kannata vetää, ellei halua kasvattaa isompia tissejä (?) Ei tuosta tiedä onko tuo urbaanilegendaa vai ei... (ehkä täällä on ollut joku thread jo aiheesta, mutta en oo löytänyt sitä)
 
ringside sanoi:
Onko tofussa muuten sellainen aminohappokoostumus, että niitä ei saa kombinoimalla muita kasvissafkoja?

Mua häiritsee hirveästi tässä keskustelussa, että proteiini/aminohappoprofiili kohdennetaan yhteen tuotteeseen...

Tottakai niitä ruokia voi yhdistellä ja saada jopa ateriakohtaisesti "hyvät rofiilit". Sekasyöjän on monesti vaan helpompi koostaa ruoka niin, ettei tarvi paljon miettiä profiileja tai syödä joka aterialla soijaa. Bodiruoka on jo erikoisruokavalio ja lisäämällä vegen siihen saadaan kaksinkertainen erikoiruokavalio.

Henk. koht kiinnostaisi tietää millainen on esim. syklinen ketovege(fruitismi)ruokavalio.

Tässä on hyvä linkki, josta voi hakea ja laskeskella välttämättömien aminohappojen suhteita(TRYPTOPHAN, LYSINE, METHIONINE, PHENYLALAINE, THREONINE, VALINE, LEUCINE & ISOLEUCINE)

http://www.nutritiondata.com/index.html
 
ringside sanoi:
1. Miten tärkeää elimistölle on, että aminohapot tulee samalta lautaselta? Miten kauan joku välttämätön aminohappo voi uupua kierrosta?

Ei kai elimistö toimi yhden aterian perusteella? Eikö se ennemminkin kombinoi eri aterioista saatuja aminohappoja pitkällä aikavälillä.

2. Tää perustuu ihan pelkkään mutuun, mutta olen tuntenut pari aika rotevaa ja vahvaa vegeä, ja mulle on tullut sellainen fiilis, että elimistö oppii vähäprotskusessa ruokavaliossa jotenkin paremmin pilkkomaan ja ettimään sen aminohappoprofiilin lähinnä koko viikon safkoista, ei yhdestä ravintoaineesta.

1.
En tähän hätään parempaakaan löytänyt:

"This kind of supplementation works when the deficient and complementary proteins are ingested together or within a _few hours_ of each other"

"However in athletes trying to maximize protein synthesis and muscular hypertrophy it is necessary to have a full complement of amino acids present for every meal in order to maximize the anabolic effects of exercise."

http://www.bodybuilding.com/fun/md6.htm

2. Lisää mutua, luulis että vähäproteiinisessa dieetissä proteiinin laatu nimenomaan korostuisi. Ja olisko tähänkin parempi tuo "few hours" kuin viikko(?)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom