The Game Changers (kasvisruokavalio)

Toivon vain, että joku kertoisi, miksi vegaanien kohdalla tutkimustulokset leusiinin kynnysmääristä eivät pidä paikkaansa. Mutu-heitot eivät riitä.

Eikä se niin ole, että jos ei töitä voi lopettaa, on turha miettiä aterioiden aminoprofiileita. Ilman rahaa on vaikea elää. Hera-sheikki on helppo vetää papumuhennoksen päälle.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toivon vain, että joku kertoisi, miksi vegaanien kohdalla tutkimustulokset leusiinin kynnysmääristä eivät pidä paikkaansa. Mutu-heitot eivät riitä.

Eikä se niin ole, että jos ei töitä voi lopettaa, on turha miettiä aterioiden aminoprofiileita. Ilman rahaa on vaikea elää. Hera-sheikki on helppo vetää papumuhennoksen päälle.
Minä en tarkoitattanut nyt pelkästään vegellä vaan ihan kaikkia mahdollisia ruokavalio vaihtoehtoja patsi ehkä carnivorea sattuneesta syystä.

Ja en pidä mielipidettäni minkäänlaisena totuutena ainoa tieteellinen näyttö mikä tätä tukee on että viralliset VALTIOIDEN ja who:n proteiini saanti suositukset ja vegelläkin saa helposti sen 1.5 kertaisen määrän. Ja niissä ei leusiineja ole erikseen määritelty. 👌🏼
 
Viimeksi muokattu:
Tietenkin saa aminohappo profiileja rakentaa ja tutkia sekä tulkita ihan miten kukakin haluaa!!

Helpoin tapa todeta ole puoli vuotta tms ajanjakso ilman ”täydellistä” aminohappo profiilia samalla ravinto määrällä ja toinen puolivuotta sen täydellisen kanssa. Muita muutoksia ei ravintoon tule siis tehdä ja katso paljonko tuli lihasmassaa lisää. 👍🏼

Tai toisinpäin. Ensin kanssa ja sitten ilman ja paljonko lihasmassaa hävisi?
 
Kun tuo ehdottamasi kokeillaan monilla ihmisillä, tehdään tutkimus.

Tässä yksi analyysi https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4848650/

On the basis of published literature collated in this review, we propose the following evidence-based implications for practice.

  1. Protein guidelines should be customised to the population (young or older adults) and situation (resting or post-exercise condition) of interest. For example, (a) the optimal dose of protein for maximal stimulation of MPS during exercise recovery is greater for older compared to young adults and (b) whey protein has been shown to stimulate a greater response of MPS compared with soy protein during exercise recovery, but not at rest.
  2. Chronic periods of leucine supplementation will not necessarily facilitate long-term improvements in SMM, given that a full complement of EAA is critical for stimulating a maximal and sustained response of MPS.
  3. Manipulating the leucine content of a protein source that lacks quality (i.e., the protein source constitutes a low leucine composition) and/or quantity (i.e., an insufficient protein dose for the maximal stimulation of MPS) effectively rescues a submaximal resting postprandial stimulation of MPS. This phenomenon has particular implications for older adults or other populations that often experience difficulties in consuming a sufficiently large dose of protein in each meal serving to stimulate a maximal response of MPS.
  4. Timing protein intake in close temporal proximity to exercise is recommended, although not critical, for stimulating a maximal response of MPS.
  5. Coingesting CHO with a suboptimal dose of amino acids/protein may be an effective strategy for “rescuing” a submaximal response of MPS associated with a suboptimal dose of amino acids/protein. However, no additional benefit is gained from adding CHO to a dose of amino acids/protein known to saturate the response of MPS.
  6. Any beneficial impact of fat coingestion on MPS is likely mediated by the anabolic action of the LC n-3 PUFA.


Miksi jokainen keskustelu vesitetään "jokainen tehkööt mitä lystää eikä millään ole väliä" -väitteillä? En minä ole kenenkään kurkkuun kaatamassa heraa. Mielestäni kasvisruokavaliothreadissa on ihan hyvä puhua siitä, mitkä ko. ruokavalion mahdolliset rajoitukset on sen perusteella mitä ihmisen fysiologiasta ja elämäntavoista tiedetään.
 
Kun tuo ehdottamasi kokeillaan monilla ihmisillä, tehdään tutkimus.

Tässä yksi analyysi https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4848650/

On the basis of published literature collated in this review, we propose the following evidence-based implications for practice.

  1. Protein guidelines should be customised to the population (young or older adults) and situation (resting or post-exercise condition) of interest. For example, (a) the optimal dose of protein for maximal stimulation of MPS during exercise recovery is greater for older compared to young adults and (b) whey protein has been shown to stimulate a greater response of MPS compared with soy protein during exercise recovery, but not at rest.
  2. Chronic periods of leucine supplementation will not necessarily facilitate long-term improvements in SMM, given that a full complement of EAA is critical for stimulating a maximal and sustained response of MPS.
  3. Manipulating the leucine content of a protein source that lacks quality (i.e., the protein source constitutes a low leucine composition) and/or quantity (i.e., an insufficient protein dose for the maximal stimulation of MPS) effectively rescues a submaximal resting postprandial stimulation of MPS. This phenomenon has particular implications for older adults or other populations that often experience difficulties in consuming a sufficiently large dose of protein in each meal serving to stimulate a maximal response of MPS.
  4. Timing protein intake in close temporal proximity to exercise is recommended, although not critical, for stimulating a maximal response of MPS.
  5. Coingesting CHO with a suboptimal dose of amino acids/protein may be an effective strategy for “rescuing” a submaximal response of MPS associated with a suboptimal dose of amino acids/protein. However, no additional benefit is gained from adding CHO to a dose of amino acids/protein known to saturate the response of MPS.
  6. Any beneficial impact of fat coingestion on MPS is likely mediated by the anabolic action of the LC n-3 PUFA.


Miksi jokainen keskustelu vesitetään "jokainen tehkööt mitä lystää eikä millään ole väliä" -väitteillä? En minä ole kenenkään kurkkuun kaatamassa heraa. Mielestäni kasvisruokavaliothreadissa on ihan hyvä puhua siitä, mitkä ko. ruokavalion mahdolliset rajoitukset on sen perusteella mitä ihmisen fysiologiasta ja elämäntavoista tiedetään.
Enhän minä sitä tarkoita sillä ”tehkööt mitä lystää” että sillä vesitetään mitään vaan se kuinka tarpeellista tämä hera vielä todellisuudessa on. Ei vara venettä kaada ja lähde on hyvä!

se mitä minun mielestäni ei vielä ole riittävästi tutkittu (esim tämän proteiinin kohdalla) on sen sulamis ja imeytymis nopeus joka oleellisesti vaikuttaa määriin jne merkittävästi.

Tuossa tutkimuksessa yritin etsiä jotain konkreettisia arvoja mikä on oli erotus saaduissa tuloksissa näiden verrokki ryhmien välillä mutta niissä todettiin (voin olla väärässä) ainoastaan että se oli heran kanssa parempi. Jos siellä oli nämä kerrottu niin hyvä ei vaan sattunut minun silmään. 👍🏼
 
En ole mitenkään aiheen asiantuntija ja siksi kyselenkin täällä. Tuo leusiinikynnys tuntuisi kuitenkin olevan usein esitetty fakta ja olen usein itsekin ihmetellyt voiko se pitää paikkansa.
 
En ole mitenkään aiheen asiantuntija ja siksi kyselenkin täällä. Tuo leusiinikynnys tuntuisi kuitenkin olevan usein esitetty fakta ja olen usein itsekin ihmetellyt voiko se pitää paikkansa.
Eli oliko kysymys että keho tarvitsee >2g leusiinia käynnistääkseen proteiini synteesin?
 

Siinä on bcaa näkökulmasta ja eaa näkökulmasta. Kehon kyky uudelleen käyttää aminohappoja on tuon tutkimuksen mukaan 70%.

googleen hakusanat: recycling essential amino acids.

löytyy lisää tietoa jos tuo tutkimus ei ”aukea” tai on liian raskas lukuista. (Niinkuin se kyllä onkin)
 
Ei niin mutta vaikea sitä on palautua ilmankaan.

Itselläni erityishuoli koska vedän pätkäpaastoa ja olisi suotavaa että eka ateria treenin ja paaston jälkeen lyö kunnon aminot sisään.
 

Eating red meat may have a bad reputation for being bad for the heart, but new research found that lean beef may have a place in healthy diets, after all.
 

Eating red meat may have a bad reputation for being bad for the heart, but new research found that lean beef may have a place in healthy diets, after all.
Lyle mcdonald on puhellu aiheesta, että onko punasen lihaan liittyvä suolisto syövän riski sittenki vähäsen kasvisten ja kuidun saannin syy.
 
Lyle mcdonald on puhellu aiheesta, että onko punasen lihaan liittyvä suolisto syövän riski sittenki vähäsen kasvisten ja kuidun saannin syy.
Saattaisi hyvinkin olla niin, että paljon lihaa syövillä kasvisten syönti ja kuidun saanti on vähäistä, mikä voisi ainakin osaltaan selittää lihansyöjien syöpäriskin kasvua.
 
Tämmöseen pikku tutkimukseen :

The researchers included 185 observational studies containing data that relate to 135 million person years and 58 clinical trials involving 4,635 adult participants. They focused on premature deaths from and incidence of coronary heart disease, cardiovascular disease and stroke, as well as incidence of type 2 diabetes, colorectal cancer and cancers associated with obesity: breast, endometrial, oesophageal and prostate cancer. The authors only included studies with healthy participants, so the findings cannot be applied to people with existing chronic diseases.

For every 8g increase of dietary fibre eaten per day, total deaths and incidences of coronary heart disease, type 2 diabetes and colorectal cancer decreased by 5-27%. Protection against stroke, and breast cancer also increased. Consuming 25g to 29g each day was adequate but the data suggest that higher intakes of dietary fibre could provide even greater protection.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom