- Liittynyt
- 18.9.2012
- Viestejä
- 71
Perustelen kuitenkin tätä G6 ohjelmaa myös katkeamalla Juha Hulmin blogista:
"Jotkut lihasryhmät jäävät usein heikolle eivätkä saa riittävää ärsykettä lihaskasvuun jos treenataan monta kertaa viikossa ja pääosin vain isoja pääliikkeitä. Näin käy varsinkin, jos ja kun ei mennä välillä täydelliseen uupumukseen ja haasteta kunnon hapotuksesta ja metabolisesta kuormituksesta kasvuärsykettä saavaa lihasta viimeisen päälle. Hauislihakset, takaolkapäät ja monet muut pienemmät, mutta näyttävät lihakset ovat esimerkkejä tällaisista lihaksista. Vertailemalla vaikkapa monijakoisesti treenaavia ja pieniäkin lihasryhmiä “hinkkaavia” kehonrakentajia voimanostajiin ja painonnostajiin, voi saada jonkinlaisen kuvan nopeasti siitä, mitkä lihakset milläkin treenitavalla kasvavat eniten ja millä tavoin voi haasteita tulla vastaan."
Sekä vielä loppu tuosta kappaleesta: Jos olet kehonrakentaja, nyrkkisääntönä treenaa kuin kehonrakentaja. Jos olet painonnostaja, treenaa kuin painonnostaja. Ei se niin monimutkaista ole. Kun lihaksia halutaan kasvattaa maksimaalisesti, niin lihaskasvun nyrkkisäännöistä olisi tärkeä toteutua iso osa.
Huomasitko, että artikkelissa käsiteltiin hieman edistyneempien kuntosalilla kävijöiden treenaamista? Esimerkiksi kirjoituksen alla lukija kysyy:
"Moi! Ajattelin ihan kysästä näin lyhyesti, että mitä mieltä olet tommosesta ohjelmasta alottelijoille?
http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/73043-starting-strength-1-jakoinen-perusohjelma-aloittelijalle/"
Ja Humli vastaa:
Yksinkertaiset ohjelmat ei liian monilla liikkeillä ovat aloittelijoille oikein hyviä. Meillä tutkimuksissa on yleensä aloittelijoille juuri 1-jakoisia muutamilla yksinkertaisilla liikkeillä. Ns. todellinen voimaharjoittelu alkaa sitten ehkä 2-3 vuoden kuluttua ja silloin viimeistään täytyy katsoa ohjelmaa tarkemmin uudestaan.
Tässä ketjussa esitelty ohjelma on tarkoitettu nimenomaan aloittelijoille ja ohjeet eivät enää päde edistyneemmille.