Helga
Team SportLife
- Liittynyt
- 16.9.2002
- Viestejä
- 1 057
Eikös nuo Yasminellet ole?
Sori, luin huolimattomasti!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eikös nuo Yasminellet ole?
Oletteko ajatelleet että eihän ne lääkärit tietenkään myönnä e-pillereiden kaikkia haittavaikutuksia, sehän on iso bisnes herranen aika! Tietenkin heille sopii paremmin että porukka kokeilee uusia ja taas uusia pillerimerkkejä, sehän tietää vain rahaa..:jahas:
Ei se paljon lääkäriä kinnosta, jos joku lääkefirma tienaa hurjasti rahaa "hormonibisneksellä", ei se lääkärin palkkapussissa näy. Että kyllä sitä suurin osa taitaa ajattella potilaan parasta eikä lääkefirman rikaistumista :jahas:
Käsittääkseni on kuitenkin yleisesti tiedossa, että useilla suomalaisilla lääkäreillä on yhteistyösopimuksia lääkealan yritysten kanssa. Alkuperäinen väite ei siis liene aivan hatusta vedetty.
Käsittääkseni on kuitenkin yleisesti tiedossa, että useilla suomalaisilla lääkäreillä on yhteistyösopimuksia lääkealan yritysten kanssa. Alkuperäinen väite ei siis liene aivan hatusta vedetty.
Kauppalehti sanoi:Lain mukaan lääkeyhtiöt saavat antaa lääkäreille vain näiden työhön suoranaisesti liittyviä, kohtuullisen arvoisia liikelahjoja. Tutkimuksen mukaan niillä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä lääkäreille.
...
Lääkemarkkinointia säätelevä lainsäädäntö kiristyi muutama vuosi sitten.
Ovulaatiohetken tunnen entiseen tapaan ja halutkaan ei ole vähentyneet:D
Pienenä sivuhuomautuksena, että yhdistelmäehkäisyssä ovulaatiota ei tapahdu. Yhdistelmävalmisteiden teho perustuu lähinnä keltarauhashormoniin, joka estää ovulaation. Lisäksi kohdunkaulan lima muuttuu siittiöitä läpäisemättömäksi. Estrogeenin rooli on pitää yllä vuotokontrollia.
Tämä on kauhea tabu ja varmaan saan haukkuryöpyn niskaani, mutta monella naisella pillerien aiheuttamat raivokohtaukset, haluttomuus ja etenkin lihominen ei ole pillereistä johtuvaa vaan ihan oman pään sisässä. Moni odottaa rystyset valkoisina sivareita ja sitäkautta tekee kärpäsestä härkäsen: kun suurennuslasin kanssa kyttää jokaista mielialanmuutosta niin johan alkaa niitä muutoksia tulla! Lihomista tulee kun kullanmurun kanssa jäädään sohvalle mussuttamaan sipsiä ja karkkia eikä enää liikuta. Pillereiden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
Anteeksi jo etukäteen , mutta kerro toki lisää näistä yleisesti tiedossa olevista "yhteistyösopimuksista". Toki myyjä voi viedä lääkärin lounaalle kertoessaan myymistään tuotteista, mutta en todellakaan usko mihinkään sopimuksiin. Eiköhän lääke-esittelijöiden talutusnuorassa olevat lääkärit ole urbaanilegendaa, tai sitten mä vaan olen naiivi.
Lisää , kun nyt alkuun päästiin. Tarkoitukseni ei ollut epäillä lääkärien ammattitaitoa ja/tai moraalia (suurin osa varmasti suhtautuu tekemiinsä päätöksiin hyvinkin vakavasti), mutta on hyvä tiedostaa, että lääkärit ovat samalla tavalla osa markkinayhteiskuntaa kuin muutkin työntekijät tämän päivän Suomessa - eivät "yleisen hyvän" edunvalvojia kuten kenties aikanaan. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen mukaan jo 2000-luvun vaihteessa 50% lääkeyrityksistä osallistui lääkärien koulutuskustannuksiin, ja osallistuneita lääkäreitä oli tuolloin 8000. Rahaa näihin käytettiin yritysten osalta 40 miljoonaa vanhaa markkaa (http://pre20031103.stm.fi/suomi/tiedote/tied01/haotiedote1086.htm). On totta, että kontrollia tämän suhteen on jo osittain tiukennettukin, mutta toisaalta markkinavetovoimaisuus on kasvanut ja nostanut taloudellista painetta niin yksittäisten lääkärien kuin koko alankin kannalta.
Mulla on kuitenkin tässä 2 muuttujaa, sekä ehkäisy, että ruokavalio. Onko kellään kokemuksia pelkästään ruokavaliomuutoksen vaikutuksesta kiertoon? Myös jos joku on laillani vaihtanut minipillereistä kapseliin / johonkin muuhun pelkkää keltarauhashormonia sisältävään (ruiske, kierukka) niin kiinnostaisi kuulla, onko vaikuttanut kiertoon ja vuoteluun.
Onko kellään kokemuksia pelkästään ruokavaliomuutoksen vaikutuksesta kiertoon?
No niin, nyt on sitten laastaritauko alkanut ja "kauhulla" odottelen menkkojen tuloa.. onko kokemuksia, ovatko normaalit vai normaalia niukemmat/runsaammat? Entä onko jollain käynyt niin että menkat eivät olisi tulleet lainkaan?
Pillereiden syömisestä on niin pitkä aika, etten muista, miten kroppa käyttäytyi tauon aikana, ja alkoivatko menkat heti ekana pillerittömänä päivänä vai vasta parin päivän päästä. Mahassa ainakin on sellanen jännä tunne, mitään kipuja ei kyllä vielä ole ollut..
Heittäkäähän kokemuksianne!