- Liittynyt
- 15.9.2005
- Viestejä
- 595
- Ikä
- 39
veroista maksetaan niin paljon kaikkea muutakin mitä suurin osa ei hyväksy että ei ole olemassa mitään syytä miksi tv lupaa ei voisi maksaa siitä samasta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei oikein huvita maksaa lupamaksua palvelusta jonka laatu on uskomattoman huonolaatuista. Eikö yleensä myyjä vastaa myytävän tuotteen laadusta? Jos laatu ei miellytä, ei pidä maksaa. Niin kauan kuin telkusta ei tule kuin paskaa ja paskalla kuvanlaadulla, katson ovisilmästä kuka siellä pimputtelee. Tosin..ei oo sitä ovisilmää..pkele.
Ihan sama vaikka paljastaisivatkin, ei sitä lupaa silti tarvitse maksaa.
Ei oikein huvita maksaa lupamaksua palvelusta jonka laatu on uskomattoman huonolaatuista. Eikö yleensä myyjä vastaa myytävän tuotteen laadusta? Jos laatu ei miellytä, ei pidä maksaa. Niin kauan kuin telkusta ei tule kuin paskaa ja paskalla kuvanlaadulla, katson ovisilmästä kuka siellä pimputtelee. Tosin..ei oo sitä ovisilmää..pkele.
Kyllä minä ymmärrän, ettei halua maksaa paskasta laadusta, silloin tuotteen voi jättää ostamatta (laittaa tv:n pois kokonaan).
Saunalahden tiedotteessa mainitun VLC-toisto-ohjelman asentaminen on Viestintäviraston mielestä yhtä pieni toimenpide kuin lakanan vetäminen pois television päältä. Ohjelman puuttuminen ei vapauta tv-maksusta.
Ite kyllä maksan lupamaksun kun olen ylen tarjontaan tyytyväinen ja telsuu kattelen.
Toisaalta taas varmasti osaltaan lupamaksu jarruttaa esim ylen levittäytymistä nettiin ja nettijakeluun. Eihän yle voi samaa palvelua tarjota netissä kuin televisiossa kossa silloin se itse kiertäisi lupamaksua... hassua sanon minä.
Haluaisin nähdä demonstraation jossa 20 keski-ikäistä kotirouvaa etsii, lataa, asentaa VLC playerin ja katsoo sillä tv lähetystä.Viestintäviraston mielestä yhtä pieni toimenpide kuin lakanan vetäminen pois television päältä.
Tuskinpa ne mitenkään tuollaisesta itseensä ottaa korkeintaan saattavat kahvipöydässä naureskella joten sun haukut menevät täysin turhaan, saatat jopa herättää vastapuolessa epätoivotun reaktion (lue: hauskuuttaa niitä). Enemmän lienee hyötyä jos fiksusti, ehkä vähän "piilovittuilun" omaisesti kirjoitat, että sinulla ei ole tv:tä ja mikäli haluavat tulla tarkastamaan niin ottavat yhteyttä ihan rohkeasti jottei tarvitse lappuja lähetellä, kuin ala-asteella konsanaan. Kirjoitat, että olet ihan normaali puhetta ymmärtävä ja sosiaaliseen kanssakäymiseen kykenevä ihminen ja kerrot ettei sinua tarvitse pelätä. Laitat vaikka, että jos tarkastaja ilmoittaa etukäteen tulostaan (liitä puh.nro. mukaan) niin voit käydä vaikka kaupasta pullaa ja kahvia hakemassa. Tuskin tarkastaja oikeasti tulee ja voisi kuvitella, että jos oikeasti on valmis näyttämään, että ei tv:tä omista niitä enää kiinnostaa häiriköidä.Minulla ei ole tv-lupaa siitä loogisesta syystä, että minulla ei ole tv:tä. Taas kerran posti toi muistutuksen luvan maksamisesta ja taas kerran vitutuskäyrä nousee.
Onkohan jotenkin laitonta, jos kirjoittaa tuohon maksulappuun valikoituja kommentteja tyyliin haistakaa vittu ja jattäkää minut rauhaan ja postittaa sen?
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Y...aan asuntoon sidottua tv-maksua/1135240422067Ylen rahoitukseen kaavaillaan asuntoon sidottua tv-maksua
Yleisradion rahoitusta pohtiva työryhmä selvittää, voisiko tv-maksun vastedes maksaa kiinteistöön kuuluvana maksuna.
Kansanedustaja Mika Lintilän (kesk) vetämän työryhmän pöydälle on nostettu uusi malli, jossa tv-maksu liittyisi asuntoon, ja sen perisi asunto-osakeyhtiö osakkaaltaan tai vuokranantaja vuokralaiselta. Mallin on tiettävästi ideoinut työryhmän jäsen, kansanedustaja Bjarne Kallis (krist).
- Niin, siis mitä helvettiä, vuokranantajalle maksuvelvoite jonkun ulkopuolisen ihmisen tv-luvasta, ei hyvää päivää!
Mallin yksityiskohtia hiotaan vielä, mutta näillä näkymin tämä veroluontoinen maksu perittäisiin myös liikehuoneistoilta. Sen sijaan vapaa-ajan asunnoista tv-maksua ei perittäisi.
- Kuinka monessa liikehuoneistossa katsotaan televisiota? Mutta bonuksena, mökillä ei tartte lupaa!
Selvitysten mukaan kiinteistöön sidottu tv-maksu olisi Ylen nykyisellä, runsaan 400 miljoonan euron vuosibudjetilla 160–170 euroa. Nykyinen tv-maksu on maksutavasta riippuen 215–223 euroa vuodessa.
Lintilän työryhmän on määrä tehdä ehdotus Ylen tulevasta rahoituksesta vuoden loppuun mennessä. Uuteen rahoitusmalliin siirryttäisiin vuonna 2010.
Työryhmän pöydällä on tiettävästi vielä muitakin malleja.
Tv-maksu voitaisiin sitoa vaihtoehtoisesti myös ansiotuloon. Veroluontoisen maksun suuruus olisi silloin arvioiden mukaan nykytasolla keskimäärin noin sata euroa.
- Tuohan se vasta hyvä idea olisikin, mitä enemmän tienaat, sitä enemmän maksat, työttömät ja maahanmuuttajat sitä vastoin eivät maksa jälleenkään mitään, vaikka he käyttävät tuota(kin) palvelua eniten!
Ylen hallitus on ilmoittanut tukevansa kutakuinkin nykyisenlaista mutta paranneltua tv-maksumallia. Hallitus käsitteli Ylen tulevaa rahoitusta alkukesällä.
Nykyisessä mallissa katsoja ilmoittaa itse televisionkatselustaan Viestintävirastolle, joka lähettää hänelle laskun. Mallin suurin ongelma on se, että maksu on sidottu tv-laitteeseen, vaikka suuri osa katsojista seuraa televisio-ohjelmia tietokoneen tai kännykän kautta. Toinen ongelma on se, että moni jättää maksun maksamatta.
- Kuinkahan suuresta osasta nyt puhutaan, onko kyseessä se sama suuri osa väestöstä (= n. 0.04%) joka maksaa 90% tuloveroista ja omistaa tuollaisia "gadgettejä"? Voi kai sen niinkin ajatella.
Ylessä olisikin haluja kehittää maksujen kontrollia samaan tapaan kuin muissa Pohjoismaissa on tehty. Niissä esimerkiksi myyjä ilmoittaa television tai maksu-tv:n hankkimisesta viranomaisille. Yle haluaisi myös saada Viestintävirastolta käyttöönsä asiakastietoja.
- Totta hieno idea! Mielestäni Suomessa, tässä ihanassa oikeusvaltiossa näitä rekistereitä ei ole ennestään jo tarpeeksi
Yksi vaihtoehto olisi rahoittaa Yle suoraan valtion budjetista. Ylessä tällaista mallia ei haluttaisi, koska budjetista päätetään erikseen joka vuosi. Se tekisi pitkäjänteisen suunnittelun vaikeaksi. Ylessä ei innostuta myöskään maksu-tv-mallista. *)
- Olisihan se aivan hirveää jos nämä paskiaiset joutuisivat ITSE miettimään näitä asioita. Kyllä kansalainen maksaa! Otetaan niiltä!
Kaikkein epätodennäköisin vaihtoehto on Ylen rahoittaminen mainoksilla.
Olisikohan tämän puuharyhmän kannattanut digitv:tä perustaessa miettiä sitä että kaikki kanavat "maksullisiksi" ja kortilla näkee ne kanavat, piste. Ei tietenkään, sehän eriarvoistaisi ja syrjisi vähemmistöryhmiä (=enemmistöryhmät Suomessa), eli maahanmuuttajia ja työttömiä. Eihän heillä ole varaa moisiin maksuihin, rikkailla on heidänkin puolestaan. Otetaan niiltä.