Kaupasta löytyi Atrian uunivalmis jauhelihamureke, 700g painava pötkylä. Hintaa oli jotain alle viisi euroa. Rakenne ei muistuttanut mureketta vaan enemmänkin makkaraa eli oli suhteellisen tiivis paketti. Huvikseni sitten ostin toisen, käärin folioon ja pistin kahdeksi tunniksi 150 asteiseen uuniin. Paistamisen jälkeen sai sitten jäähtyä yön yli sanomalehteen käärittynä, eli pysyi lämpimänä todella pitkään. Nyt sitten otin pötkylän esille, ja kuinkas ollakaan, juustohöylällä sai nättejä siivuja aikaiseksi. Seuraavalla kerralla sitten kolme tuntia uunissa josko tulisi vielä parempi...
Ja sitten ne plussat ja miinukset...
+ Helppo. Ei tartte vaivata. Folioon vaan ja uuniin.
+ Tiskin vähyys. Paistoastiana toimii se muovikippo jossa ko. tuote myydään (kestää 180 astetta lämpöä!)
- Ravintoarvot. En uskaltanut sen tarkemmin katsoa, mutta hanuristahan ne on kuten valmistuotteissa yleensäkin
- Mausteet. Tai oikeammin niiden puuttuminen (ihan tosi hei, jotain makua voisi laittaa...). No, antaapahan vapaammat kädet erilaisten soosien tekemiseen & maustamiseen. Lapsiperheissä kelpaa varmaan junioreille jotka ei mausteisesta pöperöstä perusta.
Muuta? Kokeilemaan vaan...
Seuraavalla kerralla voisi kokeilla maustamista itse: Mausteet kehiin ja sekoittelee kunnes valmis. Sitten vaan mössö pötkyläksi, folioon jne...