Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
pari kertaa olen tehnyt ja nyt taas 2kg luomunautaa uunissa. Omaan makuun tulee hyvä kun suunnilleen puolittaa noi mausteet

Ensimmäinenkin satsi onnistui ihan hyvin, mutta toiseen laitoin ainoastaan vähän reilun puolet alkuperäisen reseptin mausteista sekä kokonaisen valkosipulin murskana (olisko ollut seitsemän kynttä?) taikinan 2 kg sekaan.

Kerta kerralta paranee ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Poika syntyi eilen kello 20.42 kolmen ja puolen tunnin työstämisen jälkeen! Painoa pojalla oli 800 grammaa . :D

Melko hyvä tuosta tuli ja veitsellä sai leikattua suikaleita. Pikkaisen liikaa pippurisekoitusta ehkä. Kunnon kastiketta tuo kaipaa, kun kaupasta ostettu kebabkastike on melko makeata.
 
Edelleen... Mureketta tulee ainekset sekoittamalla. Kebun saa lihan veivaamalla taikinaksi.
Ja tuo kastike on tärkeä. Lihan tarkoitus on ollakin hieman tulinen. Kahta erilaista kastiketta peliin ja rehuja sekaan, niin jopa tulee hyvä. Ja sen verran vaivan näköä, että tekee ne kastikkeet itse.
 
Hyvä kastike tulee kun yksinkertaisesti lämmittää paseerattua tomaattia hellalla ja lisää vaikka vähän tomaattipyreetä oikean paksuuden saavuttamiseksi. Siihen maun mukaan chilikastiketta ja hyvä on. Hyvä on toki olla joku valkoinenkin kastike mukana
 
Tuli kyllä uskomattoman hyvä kebab. Laitoin 400g naudanjauhelihaa ja 500g hirveä. Taikina monitoimikoneella sekasin ja uuniin neljäksi tunniksi.
Görans kebab soosia päälle ja ääntä kohti. Makosa iltapala.
 
Viimeks 4v sitten tuli tuota tehtyä, niin pitää nyt vähä muistoja herätellä. 1,2 kg lihaa uuniin ja ennen pois ottamista vääntää pitsapohja ja käyttää se uunissa sit. Tavoitteena siis 4,5h kestävä rullakebun valmistus :D
 
heittäkääs ny joku et kui paljo tulee mitäki maustetta 600g jauhelihaa. aattelin huomenna pistää pojjaan tulemaan :dance:
 
Ei mausteilla ole niin väliä jos on hyvä kastike, mutta sanoisin että ruokalusikallinen mustapippuria ja pari teelusikallista suolaa/aromisuolaa
 
Eilen tein jo toista kertaa kebua. Ekalla kerralla tuli mureketta, mutta eilen niin tiukka pötkö että oksat pois! Sellaisen tipin voisin antaa muille ketkä mureketta on saanut että suosittelen surraamaan lihaa sauvasekoittimella niin kauan että kone hyytyy. Sitten vielä nyrkkiä antaa lihalle niin höylättävää kamaa tulee! :kuola:
 
Kaupasta löytyi Atrian uunivalmis jauhelihamureke, 700g painava pötkylä. Hintaa oli jotain alle viisi euroa. Rakenne ei muistuttanut mureketta vaan enemmänkin makkaraa eli oli suhteellisen tiivis paketti. Huvikseni sitten ostin toisen, käärin folioon ja pistin kahdeksi tunniksi 150 asteiseen uuniin. Paistamisen jälkeen sai sitten jäähtyä yön yli sanomalehteen käärittynä, eli pysyi lämpimänä todella pitkään. Nyt sitten otin pötkylän esille, ja kuinkas ollakaan, juustohöylällä sai nättejä siivuja aikaiseksi. Seuraavalla kerralla sitten kolme tuntia uunissa josko tulisi vielä parempi...

Ja sitten ne plussat ja miinukset...
+ Helppo. Ei tartte vaivata. Folioon vaan ja uuniin.
+ Tiskin vähyys. Paistoastiana toimii se muovikippo jossa ko. tuote myydään (kestää 180 astetta lämpöä!)
- Ravintoarvot. En uskaltanut sen tarkemmin katsoa, mutta hanuristahan ne on kuten valmistuotteissa yleensäkin
- Mausteet. Tai oikeammin niiden puuttuminen (ihan tosi hei, jotain makua voisi laittaa...). No, antaapahan vapaammat kädet erilaisten soosien tekemiseen & maustamiseen. Lapsiperheissä kelpaa varmaan junioreille jotka ei mausteisesta pöperöstä perusta.

Muuta? Kokeilemaan vaan...

Seuraavalla kerralla voisi kokeilla maustamista itse: Mausteet kehiin ja sekoittelee kunnes valmis. Sitten vaan mössö pötkyläksi, folioon jne...
 
Viimeinkin tein läpumurron tällä saralla. Pari duunikaveri oli onnistunut mun murekeräpellyksiä paremmin, joten otin vihdoinkin opikseni;

-tarpeeksi pitkä paistoaika
-annetaan vetäytyä tarpeeksi kauan

Hyvällä omallatunnolla en voi väittää, että oisin saanut vaivattua taikinasta kamalan tiivistä tai edes folionyytistä. Paistoin poikaa kuitenkin 8h 90 asteessa ja annoin vetäytyä yön jääkaapissa. Nyt tuosta saa vuoltua lastua paremmin kuin ikinä, koska en ole koskaan saanut noin tiivistä koostumusta aikaan!
 
Viimeinkin tein läpumurron tällä saralla. Pari duunikaveri oli onnistunut mun murekeräpellyksiä paremmin, joten otin vihdoinkin opikseni;

-tarpeeksi pitkä paistoaika
-annetaan vetäytyä tarpeeksi kauan

Hyvällä omallatunnolla en voi väittää, että oisin saanut vaivattua taikinasta kamalan tiivistä tai edes folionyytistä. Paistoin poikaa kuitenkin 8h 90 asteessa ja annoin vetäytyä yön jääkaapissa. Nyt tuosta saa vuoltua lastua paremmin kuin ikinä, koska en ole koskaan saanut noin tiivistä koostumusta aikaan!

Kuinkas iso toi kebab pötkylä oli?
 
Nyt tuli testattua ja hyvä tuli. 2kg oli jauhelihaa ja 5h paistu 105 asteessa. Tuli täysin kiinteetä, tosin pippuria olisi hieman vähemmän voinut olla ja chilia tms taas enemmän. Suosittelen!
 
Eilen testasin ja melko hyvää settiä tuli! Pötkylästä tuli melko kiinteä ja jos jääkaapissa olisi malttanut muutaman tunnin antaa olla, olisi kebab saattanut olla hyvinkin höylättävää. Tällä kertaa tuli veitsellä leikeltyä paloja pizzaan.

800 grammaa nautaa 17%
n. 30 grammaa aromisuolaa
n. 1/5 desiä mustapippurirouhetta
paistoaika: 3h45min 100C.
 

Liitteet

  • kebab2..jpg
    kebab2..jpg
    124,9 KB · Katsottu: 809
  • kebab1..jpg
    kebab1..jpg
    131 KB · Katsottu: 590

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom