Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Nyt on about 1.5kg köntti uunis, 700kg naudan paistijauhelihaa ja loput lampaan jauhelihaa. Saapi nähä mitä tullee.

Normaalia suolaa laittoin 4 teelusikallista, valkopippurisekotusta yhen teelusikallisen. Mustapippuria oli tarkotus laittaa, mutta huomasin, että ne oli jääny mittakuppiin pöydälle kun kebabbi oli jo uunissa :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nyt on about 1.5kg köntti uunis, 700kg naudan paistijauhelihaa ja loput lampaan jauhelihaa. Saapi nähä mitä tullee.

Normaalia suolaa laittoin 4 teelusikallista, valkopippurisekotusta yhen teelusikallisen. Mustapippuria oli tarkotus laittaa, mutta huomasin, että ne oli jääny mittakuppiin pöydälle kun kebabbi oli jo uunissa :D
700kg naudan paistijauhelihaa:kuola::kuola:..
 
700kg naudan paistijauhelihaa
MMmm...


Kastikkeeks paseerattua tomaattimurskaa vai mitä mahtaa olla nimeltään, sellasta ihan hienoa lötköö kuitenkin ja joku kermaviilikastike. Kermaviiliin voi sekottaa vaikka vielä jonkun sipsidipin, jos haluaa olla herkkuperse, muuten vaan ripausmausteita. Hyvää on!
 
700kg :::D Ei väsyttäny ollenkaa taas ei... 700 grammaa siis. Ja tuli muutes perkuleen hyvää, tosin vähän enemmä maustetta sais olla. Koostumus parani huomattavasti, kun anto pötkylän vetäytyy kunnolla.
 
Joo, kyllä se vaatii mausteita. Se on vähän kebabin idis... Ja kastikkeiden tarkoitus on taasen pehmentää sitä makua.
Kokkailu on tarkkaa puuhaa
 
Saapa nähdä mitä tuleman pitää.. 700g naudan paistijauhelihan möyhensin ensin tehosekoittimella ja sitten nyrkkiä vielä annoin. Aromisuolaa meni varmaan noin 30g ja mustapippuria jonkin verran + ripaus valkosipulijauhetta. Nuo mausteet meni vähän summanmutikassa, mutta kokeilemalla se selviää. Toivottavasti tuli tarpeeksi tiivis paketti tuosta kääröstä. Nyt se on reilussa 100 asteessa uunissa ja joskus yhen aikaan saa yöpalaa jos jumalat suo.
 
Mainiosti onnistu kepulipötkö. Pidin uunin jossain 110-120 asteessa ja neljän tunnin ajan. Koostumus on hyvä, juustohöylällä lähtee pitkää siivua ja maku ehkä jopa aavistuksen verran liian mausteinen. Sekä suolaa että pippuria voi laittaa ens kerralla rahtusen vähemmän ja ehkä kokeilla jotain muita mausteita lisäksi ja sitä lampaan jaukkaria kaveriksi.

Omatekoinen tsatsikikastike kruunaa nautinnon kun kepulin nauttii riisin ja salaatin kera..:kuola::kuola:
 
Innostuinpa minäkin kokeilemaan. Tosin nautasika oli sen verta halvempaa kuin nauta, että tossa on nyt 1 osa pelkkää naudanpaistia ja 3 osaa nautasikaa.
 
no suomen "kebab" on jauhelihaa, kokolihahan on aitoa kunnon kebua mitä ei saa suomesta. ite teen 800 grammaa jauhelihaa, siihen yks pussi pippurisekotusta ja yks aromisuolaa, siitä hakataan ja painetaan ja taistellaan ilmat poies ja mahd. kireelle folion sisään ja kunnolla sitä foliota. 100 astet 5-6 tuntii, viimisen tunnin aikana haarukalla reikiä ja nesteet poies. sitte vaa ohutta siivua, mitkä voi paistaa myöhemmin kun ei oo enää uunituoretta. "pitaleipä": hiivaa vettä suolaa jauhoo margariinii, hetki annetaa nousta, tehää lätynmallisii paskoja ja heitetään uuniin kunnes palaa, kebub päälle, bulgarian jugurttii, salaattii yms ja salaatinkastiketta ja vedetää naamaan.
 
Telkussa jossain ohjelmassa kerrottiin, että sumakkia käytetään kebabin maustamiseen. Onko tietoa, myydäänkö tuota ihan tavan kaupoissa vai onko erikoisempaa tavaraa? Kiinnostaisi kokeilla.

"Koristeellisesta Välimeren maiden peruk-nimisestä pensaasta Rhus cotinus tai R. coriaria poimitaan kukkien terälehdet ja marjat. Niistä kuivaamalla ja jauhamalla saadaan ruskeaa jauhetta, jota käytetään suuria määriä mm. Etu-Aasiassa. Veteen liuottamalla saadaan hapanta nestettä, jota käytetään kuin sitruunamehua.

Mausteen nimi kirjoitetaan eri tavoin: sumac, sumach, summaq ja shoomak."
 
no suomen "kebab" on jauhelihaa, kokolihahan on aitoa kunnon kebua mitä ei saa suomesta. ite teen 800 grammaa jauhelihaa, siihen yks pussi pippurisekotusta ja yks aromisuolaa, siitä hakataan ja painetaan ja taistellaan ilmat poies ja mahd. kireelle folion sisään ja kunnolla sitä foliota. 100 astet 5-6 tuntii, viimisen tunnin aikana haarukalla reikiä ja nesteet poies. sitte vaa ohutta siivua, mitkä voi paistaa myöhemmin kun ei oo enää uunituoretta. "pitaleipä": hiivaa vettä suolaa jauhoo margariinii, hetki annetaa nousta, tehää lätynmallisii paskoja ja heitetään uuniin kunnes palaa, kebub päälle, bulgarian jugurttii, salaattii yms ja salaatinkastiketta ja vedetää naamaan.

Eiks tosta tule aika suolasta? Ite pistin vähän vajaa pussin aromisuolaa 1,8 kiloon jauhelihaa ja tuli helvetin suolasta.
 
Tein ja söin, ja tein lisää. Vaivasin sähkövatkaimella (taikinakoukuilla) niin kauan kuin lihalle näytti tapahtuvan jotain, ja paistelin hartaasti 3 - 4 tuntia 110-asteisessa uunissa. Eikä tullut mureketta, jos ei myöskään ihan yhtä tasaista kuin kebukiskan lihasta. (Söin kahden kebusatsin välissä annoksen suosikkipaikan kebua ihan vertailun vuoksi. ;) )

Sekoittelin köntin seuraksi omat soosivariaatiot, reseptintynkää alla (ideoita lainailtu sieltä täältä):

Punainen kastike:
- tomaattisosetta
- majoneesia
- rypsiöljyä
- chilijauhetta
- sipulijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- päälle vettä vähän kerrallaan sopivan löysäksi asti

Valkoinen kastike:
- kermaviiliä
- valkosipulijauhetta
- sipulijauhetta
- suolaa
- mustapippuria

Hyvät tuli ja vähillä hiilareilla. Ketodieetillä menee hyvin kebab salaatilla runsaan soosin kera. Itse kebabiinhan ei tosiaan paljon rasvaa jää paistamisen jälkeen.
 
Kokeilin tätä eilen ensimmäisen kerran. Iso pettymys, kun foliota kääriessä pois huomasin että siitä oli tullut mureketta, eikä edes maistunut kovinkaan kebabilta.
 
Tärkein sääntö on se, että liha todellakin muuttuu ns. taikinaksi. Ei ilmaa lainkaan välissä. Käsin se taikinan teko vaatii hieman kärsivällisyyttä. Ja mausteet, mausteet....
 
Pitää tehdä sitten uudemman kerran. Onneksi en tehnyt tota kahta kiloa, kuten olin ensin suunnitellut. Ensi kerralla muistetaan kunnon lihan rikkominen ja lisättävä mausteita.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom