Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kebaani ulkona uunista ja lautaselle leikattuna! Aika tiivistä tavaraa tuli, tosin oma juustohöyläni ei tuohon pure, vaan rikkoo sitä pintaa. Veitsellä leikatessa saa kivoja siivuja. Maustaminen ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa, mutta ei valittamista silti. Kylkeen tein maitorahkapohjaisen dipin ja herkkua on! :thumbs:
 
1,6kg pötkylä ollu 45min uunissa ja vielä pitäis malttaa oottaa:kuola: toivottavasti ei tule mureketta. Veivasin sitä vähän yli tunnin muusinuijalla ja käsin :D kyllä se aika tiukalta massalta vaikutti.
 
Miten tollanen maitorahkapohjanen dippi kannattaa tehä? Joskus kokeilin Valion rahkalla ja Taffelin dippimausteella ja roskikseenha se piti heittää:(

Tämän dippihärpäkkeen kasasin tosiaan aineista, joita kaapista sattui löytymään. Ihan hyvää siitä kuitenkin tuli, ja sen joutui parempikin puoliskoni myöntämään.
Ja salainen resepti siis kuuluu näin:

2 purkkia Ehrmannia
1 valkosipuli; ei ole puristinta niin veitsellä pistin mahdollisimman silpuksi
Sitruunapippuria
Tabascoa
Sokeria
Sinappia
Kurkkua; suikaleiksi ja sekaan

Aineet vaan sekaisin, määrät tulivat aika fiilispohjalta. Pari tuntia annoin maustua jääkaapissa kun odotin pötkön valmistumista uunista. Hyvin toimivat yhteen, kun lautaselle saatiin. Aika paksua ja hiukan tsatsikimaista tosta sörsselistä tuli.
 
missä vaiheessa teillä on alkanu rasvaa valuun sieltä sisältä? ootte kuitenkin ollu nenä kii uunissa oottamas :D tein ton naudasta missä on 10% rasvaa ja varmana on tarpeeks reikiä pötkön pohjas..
 
Hyvin toimivat yhteen, kun lautaselle saatiin. Aika paksua ja hiukan tsatsikimaista tosta sörsselistä tuli.

Kiitän reseptistä:) Hyvä tietää, että rahkastakin onnistuu dipin väsäämää. Tuo ehrami varmaan toimii tossa tarkotuksessa paremmin, kun on vähän happamempaa.
 
missä vaiheessa teillä on alkanu rasvaa valuun sieltä sisältä? ootte kuitenkin ollu nenä kii uunissa oottamas :D tein ton naudasta missä on 10% rasvaa ja varmana on tarpeeks reikiä pötkön pohjas..
Tunnin jälkeen alkoi vuoan pohjalla lätäkköä puskemaan.

Kiitän reseptistä:) Hyvä tietää, että rahkastakin onnistuu dipin väsäämää. Tuo ehrami varmaan toimii tossa tarkotuksessa paremmin, kun on vähän happamempaa.

Hermanni-rahkahan nyt on ruuanlaiton perusraaka-aine. :thumbs:
 
Tosta kepsutaikinan vaivaamisesta niin ite ihan yleiskoneella vetelin hetken ja sitten tahna vaan foliolle ja tiukkaan rullaan ni tuli pirun kiinteetä lihaa. Uskosin että ei ihan tuntia tarvii käsinkään sitä jauhaa siinä vaan suurimmat ilmat pois ja folioon ni toimii.

:thumbs:
 
Mistähän tohon sais hyvän soosin kaveriksi? Osaisko joku suositella vaikka jotain itetehtyä? Toi Kimsonin ohje tohon rahkasoosiin näytti ihan kivalta. Tai onkohan kaupoissa valmiina mitään hyviä kastikkeita?
 
Meitsi on diggaillu etenki pihvin kanssa siitä et heittää bulgarian jogurttiin vähän valkosipulia joukkoon. Muuta ei tartte.
 
Luin koko ketjun läpi ja pakko testata reseptiä vielä lähipäivinä, kun niin paljon onnistuneita kokemuksia porukalla. Kebula... :kuola:
 
Oli jauhelihat tarjouksessa niin piti vääntää 1½ kilon pötkylä...

Kastikkeen olen usein tehnyt tomaattimurskasta (joko yrteillä tai chilillä maustetusta). Mausteeksi mustapippuria, chipotle-kastiketta ja Insanity saucea tai Pain100%:sta tuomaan hieman tulisuutta. Sauvasekoittimella soseutetaan tasaiseksi ja keitetään kokoon muutama minuutti. Hyvää tulee. :kuola:
 
Työnsin pojan uunii 16.30. Mausteiksi heitin aromisuolaa, pippuria, grillimaustetta ja sipulijauhetta.
Saas nähdä onko se niin hyvää kuin kehutaan.
 
Työnsin pojan uunii 16.30. Mausteiksi heitin aromisuolaa, pippuria, grillimaustetta ja sipulijauhetta.
Saas nähdä onko se niin hyvää kuin kehutaan.

Tee se itse JAUHELIHAMUREKE. Liian vähän laitoin mausteita, mutta on se kuitenkin kivaa vaihtelua syödä jauhelihaa muussakin muodossa kuin aina paistaa pannulla. Ei kyllä ollut 4,5h kyttäilyn arvoista. Kokeilen kyl joku kerta uudestaankin kaikesta huolimatta. Nyt mureketta massuun.
 
Tee se itse JAUHELIHAMUREKE. Liian vähän laitoin mausteita, mutta on se kuitenkin kivaa vaihtelua syödä jauhelihaa muussakin muodossa kuin aina paistaa pannulla. Ei kyllä ollut 4,5h kyttäilyn arvoista. Kokeilen kyl joku kerta uudestaankin kaikesta huolimatta. Nyt mureketta massuun.

Teit sen vaan väärin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom