Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Kannattaa reilusti tehdä ainakin se 800g tai mielelllään yli, koska toi tiivistyy aika lailla siellä uunissa. Tuntuman mukaan 800g:lle tuo neljä tuntia on hieman liian paljon. Mikään ei voita kuitenkaan sitä onnistumisen fiilistä kun saa siitä lihaviipaelsta vedettyä juustohöylällä slaissia.

Meillä oli tuo 800 g:n pötkö uunissa neljä tuntia ja olisi voinut olla pidempäänkin.. Ei ihan onnistunut tuo siivujen höyläys, mutta ei se mitään..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eilen tein 1,4 kilosta kebua. Oli hyvää:D Suolaa ja pippuria laitoin aika paljon vähemmän kuin ohjeessa oli mutta tuntu et oli siltikin vähän liikaa. Jos ens viikol toisen satsin viel laittais....
 
Nyt on eka kebabbi uunissa kypsymässä toista tuntia ja voi morjens kuinka paljon tosta tota rasvaa irtoaa. Parin tunnin päästä maisteleen :D
 
Eilen tuli tehtyä. Vähän liikaa pippuria tuli laitettua ja aika murekemaista siitä tuli, mutta meneehän tää näinkin vallan mainiosti!
 
Tänään tuli köntti tehtyä ja hyvää oli, vähän murekemaista tosin. Pitäis jotenkin saada tiiviimpi siitä köntistä, ettei jää "ilmakuplia" sinne sisälle, niin varmaan vuoltavuus paranisi.:)
 
Tuohon jauhelihan muussamiseen kannattaa muuten käyttää suttunuijaa, eli mitä vain vempelettä jolla painaa sitä lihaa muusiksi. Huomasin, että vähärasvaisesta jauhelihasta irtosi hävyttömän paljon rasvaa siihen nuijan ympärille. :) Muutenkin sauvasekotin, ainakin meillä on vähä liian köykänen laite, ainakin se kuumiaa todella paljon. Tosin kyllä silläkin se muusiksi menee kun vaan vääntää, mutta yllätyin tosta suttunuijasta kuinka hyvin sillä meni muusiksi tuo liha :D Laihduttajalle loistokeksintö, kun sai 10% paistijauhelihasta irti sen lopunkin valkosen fläsän. Kyllä sitä sinne silti jäi sen verran, että maku säilyi täydellisenä. Mutta tuli kepeää. Suosittelen kokeilemaan. Ah itse tehty kebab on ehkä parhautta.
 
NOJOOO! Kävin ostaa jauhelihaa et pääsis vetää omatekosta kebuu. Sitten ku oon muussannu lihan ja maustanu niin tajuan ettei mulla olekkaan folioo :D
 
Näin muutaman kerran kebabia tehneenä voin todeta, että kebab on kaikkein parhaimmillaan silloin, kun annat sen olla jääkaapissa yön yli. Kebabin koostumus on tällöin erittäin tiivis :)
 
Näin muutaman kerran kebabia tehneenä voin todeta, että kebab on kaikkein parhaimmillaan silloin, kun annat sen olla jääkaapissa yön yli. Kebabin koostumus on tällöin erittäin tiivis :)

Juu niinhän se koostumus muuttuu kylmässä kun noita kovia rasvoja lihassa on.
Pannulle sitten kaapista suoraan niin tirisee loputkin rasvat pois ja hyvää tulee :)
 
Erittäin hyvää tästä tuli. Vielä kun hain tukusta kebab kastikkeita niin avot. Kolme päivää kebabbia syönyt ja kannattaa kokeilla. Sauvasekoittimella j-liha sekaisin ja sitten folio astiaan johon liha vielä nuijitaan tiukaksi-->hyvin vuoltavaa ja tiivistä kebabbia.
 
Täytyy kyllä todeta, että taitaapi olla parhaimman makuinen proteiininlähde mitä eteen on tullut :) Ja vielä kun pirkan tarjousjauhiksesta tekee ni hintakaan ei päätä huimaa. Tosin mausteisiin nyt menee hieman rahaa.
 
nyt pääsiäisen kunniaksi kunnon lammaskebabbia tekemään.
alku viikosta saa todennäköiseti lihat kaupoista suht hyvällä alennuksella.
Kannnattaa kokeilla muuten ihan suikalelihastakin tehdä. Ite ainakin tehny että laittaa lampaan ja possun suikaletta 50/50, mausteet sekaan folioon tiukasti ja eiku uuniin.
 
Pääsiäisen vapaiden kunniaksi päätin itsekin vihdoin tarttua tähän jo kauan kuumotelleeseen koetukseen. 800g naudan paistijauhelihaa on nyt maustettu mustapippurilla, suolalla, grillimausteella ja perunamausteella sekä tuoreella valkosipulilla ja taottu hyvä tovi. Pari "arkkia" foliota tiukasti ympäri ja nyt tuo pötkylä odottaa jääkaapissa iltaan saakka, että on aikaa viskata se uuniin. Yön puolella sitten syvällisempää raporttia lopputuloksesta, joka toivottavasti ei ole mureke.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom