Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Tuli taas täälläkin pistettyä pötkylää uuniin.. :haart:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miten rullakebabin "pohja" tehdään? Ois vähäsen makosaa:kuola:
 
Kaupasta ostetut pitaleivät, torillat sun muut ovat aivan täyttä kuraa. Älä ikinä tee sitä virhettä että ostaisit niitä.

Japko ettii nyt netin syöveristä jonkun hyvän ohjeen ja postaa sen tänne! Paitsi ellen ihan kujalla ole niin ainakin joissakin kebabbiloissa se rullakebun "pohja/taikina" on sitä ihan perus pizzapohjaa. Rullaa sen vaan lätyks ja heittää uuniin.
 
Pikaisella googletuksella aika perus pizzapohja näyttää olevan.
 
Etkö oo sitten Suomessa ikinä syönyt kebabia? Minä en ainakaan ole ikinä nähnyt kebabia joka olisi tehty kokolihasta. Ja olen tähän asti luullut, että jauhelihasta se kuuluukin tehdä. Ehkä ei sittenkään.

Kylläkait sitä suomessakin kokolihasta tehdään, olisko ollut joku Kebabtown tai sen tapainen nimi liikkeellä, en tiedä onko ketju vai yksityisyritys. Oulusta ainakin löytyy. Siinä pyörii pari kolme isoa tankoa ja siitä ne sellasella hiustenleikkuukoneen näköisellä vehjeellä vuolee asiakkaan edessä.

Mutta asiaan, monta kierrosta sitä folioa laitetaan? Riittääkö sellanen kevyt 1-2 vai pitääkö olla 4-5 että se on kunnolla siellä muhimassa?
 
Kylläkait sitä suomessakin kokolihasta tehdään, olisko ollut joku Kebabtown tai sen tapainen nimi liikkeellä, en tiedä onko ketju vai yksityisyritys. Oulusta ainakin löytyy. Siinä pyörii pari kolme isoa tankoa ja siitä ne sellasella hiustenleikkuukoneen näköisellä vehjeellä vuolee asiakkaan edessä.
Jauhelihaahan sekin luultavasti on
 
Huomenna heti aamusta ostamaan n. 1kg jauhelihaa ja kebua vääntämään! :dance: Vois yrittää mennä jo nukkumaan niin huominen tulis "nopeammin" :D
 
Paljo pitäs 400g lämmitellä? Ajattelin aluks tollasella pienellä kokeilla:P
 
800g naudanpaistijauhelihaa
1/4 dl mustapippuria
40g suolaa. n110 asteessa 4 tuntia

Lopputulos piirun verran liian kuiva ja liian pippurinen mötkö mutta hyvää silti.
Seuraavalla kerralla laitan paketin sikanautaa ja paketin paistijauhista ja koitan annostella PALJON vähemmän pippuria sekä suolaa.

Pankaa mielummin liian vähän kuin liikaa pippuria.
 
800g naudanpaistijauhelihaa
1/4 dl mustapippuria
40g suolaa. n110 asteessa 4 tuntia

Lopputulos piirun verran liian kuiva ja liian pippurinen mötkö mutta hyvää silti.
Seuraavalla kerralla laitan paketin sikanautaa ja paketin paistijauhista ja koitan annostella PALJON vähemmän pippuria sekä suolaa.

Pankaa mielummin liian vähän kuin liikaa pippuria.

Tuossahan on suolaa noin 5 prosenttia ja sitten pitäs huomioida lihan "kuihtuminen" uunissa, et varmaan tulee tuolla reseptillä suolasta (olettaen et tuo 40 grammaa on puhdasta suolaa).
 
Tehtiin eilen illalla (tai noh, mies teki :haart:) kebabia, 400g naudan paistijauhelihaa ja 400g karitsaa. Tänään sitten vielä kastike lihalle ja eikun syömään. Kyllä se ainakin ihan kebabille haisi vaikka ulkonäöltään se oli kebabin ja lihamurekkeen risteytys.. Olisi saanut olla ehkä hieman kauemmin uunissa.
 
Paljo pitäs 400g lämmitellä? Ajattelin aluks tollasella pienellä kokeilla:P

Kannattaa reilusti tehdä ainakin se 800g tai mielelllään yli, koska toi tiivistyy aika lailla siellä uunissa. Tuntuman mukaan 800g:lle tuo neljä tuntia on hieman liian paljon. Mikään ei voita kuitenkaan sitä onnistumisen fiilistä kun saa siitä lihaviipaelsta vedettyä juustohöylällä slaissia.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom