Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ilmeisesti pitäisi kiertoilmauuni olla niin saisi tasaisemman lämpötilan ja kypsyisi sisältäkin? Jäi sisältä aika raa'an näköiseksi, kun oli 800 g jauhelihaa ensin 4 tuntia uunissa 100 asteessa. Tämän jälkeen nautiskelin pari siivua pinnasta, mutta pistin vielä 2 tunniksi uuniin. Taas samoin yhteensä 6 tunnin jälkeen vain pintasiivut olivat syötävässä kunnossa, joten sain kuningasidean: siivut pannulle, kuten Lidlin kebab-lastujen kanssa on totuttu tekemään. Ja siitä vasta herkkuva tulikin.:thumbs: Vähän kuivempaa ja rapeampaa kuin kebab-mestojen tavara, mutta tämä sopii minulle, koska en kebab-mestoissa joskus kohdalle osuvasta löysästä ja kosteasta mönjästä pidä ollenkaan.
 
Ihimemies: -Nosta uunin lämpötila 125-150 asteen väliin nii johan kypsyy parin kilon könttiki eikä tarvi kiertoilimauunia...
 
Ihan hyvin sattui, että jäi vähän pinkiksi sisältä. En olisi muuten keksinyt heittää lihoja pannulle.
 
Milläs reseptillä täällä nyt vedellään tota itse kebublihaa sinne uunin puolelle, tolla joka löytyy avauspostista vai jotain noita variaatioita joita jossain välissä näkyy? Don't hesitate to paste it here ;)

Perkeles kun tuli tänne triidin eksyttyä, sisäinen kokkini heräsi taas! (viimeksi kiitos kinkkutriidin tuli vedeltyä joulukinkkua tovi jos toinenkin... ei sillä. hyvää oli! josko Iso P yllättäs taas :D )
 
Ihan hyvä mureke tuli :hyvä:

Eli tein 400g naudan jauhelihasta (+mausteista) pötkön jota pieksin aika pitkään mahollisimman hienoks, jonka jälkeen tein siitä kohtuu ohuen pötkön ja käärin tiukasti folioon.
Pistin uuniin 100'c ja vikan tunnin 125'c yhteensä 4 tuntia.

Vaikea uskoa että isommalla pötköllä porukka tossa ajassa saa raastettavaa kebua taiottua :arvi: Vai mitä tossa voi kämmiä niin täysin?
 
Kannattaa tosiaan pitää yön yli se valmis pötkylä jääkaapissa vetäytymässä, niin saa helpommin vuoltua lastuja. Sitten vaan paistaa pannulla mukavan rapsakoiksi. Siihen vaikka pelkkä salaatti alle ja soossit vielä päälle, ni on hyvvää.
 
Tulipas mieleen että mitä jos tekis kaslerlihasta tommosen pötkylän. Vois tulla vähän rasvaisempi ja ei niin kuivaa lihaa.. humm humm.
 
Juuri otin uunista pois. Nyt oli 700 g nauta-sika jauhelihaa ja 1200 g naudan jauhelihaa, 80 g aromisuolaa ja 0.3 dl mustapippuria (viimeks kun tuli PIKKASEN liikaa). Annetaan vetäytyä ja katsotaan milta nyt maistuu.

Kastikkeiksi teen kermaviiliä, sitruunapippuria ja valkosipulia jos löytyy. Punainen kastike on paseerattutomaattikastike(ko?) ja siihen tabascon habaneroo sekaan.

Makukokemukset myöhemmin.
 
Hyvvee tuli. Leikkasin eilen, kun oli vielä lämmintä kuutioita ja kastiketta päälle. Lautaselle vielä minitomaatteja niin :kuola:
 
tuli tuossa viime viikon loppuna pyöräytettyä parin kilon pötkylä ja oli hyvää mutta mausteita olis kyllä voinu hiukan laitta lisää
 
Juuri otin uunista pois. Nyt oli 700 g nauta-sika jauhelihaa ja 1200 g naudan jauhelihaa, 80 g aromisuolaa ja 0.3 dl mustapippuria (viimeks kun tuli PIKKASEN liikaa). Annetaan vetäytyä ja katsotaan milta nyt maistuu.

Kastikkeiksi teen kermaviiliä, sitruunapippuria ja valkosipulia jos löytyy. Punainen kastike on paseerattutomaattikastike(ko?) ja siihen tabascon habaneroo sekaan.

Makukokemukset myöhemmin.


Ei se ole kebab jos siinä on sikaa, lammasta tulisi olla. Tai vaikka nautaa ja poroa muttei missään nimessä sikaa.
 
Itsekkin pyöräytin tässä viikko takaperin vähän yli kahen kilon satsin, mustapippuri ja aromisuola niukasti matalemmaks suosituksesta. Tuli tosissaan hyvän makusta, mutta oli niin kiire tehdä sitä että kun oli tunnin ehtiny olla jo uunissa, niin tuli luettua siitä kuinka pitäisi olla tiivis paketti ja siihen suuntaan :D eli vähän pieleen meni sen suhteen, ei siitä millään juustohöylällä pahemmin siivuja vedelty, mut maistuu silti kovasti. Niin ja naudanjauhelihalla tuli tehtyä, mikä sopi mielestäni hyvin.
 
Ei se ole kebab jos siinä on sikaa, lammasta tulisi olla. Tai vaikka nautaa ja poroa muttei missään nimessä sikaa.

Mulla on ainakin tullu hyvää tuosta sikanauta-jauhelihasta. Pelkässä naudan lihassa on liian vähän rasvaa. Sikanautalihasta tulee kunnon rasvalammikko alapellille.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom