Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
aivan vitun paskaa oli lidl kebab. ei tartte koskaan enään moista syödä. niin kuin ois ollut jotain valmislihapullia, mutta siivuina. troijasta se näköjään pitää jatkossakin hakea jos meinaa kunnon kebabbia saada.


wittu katoin yks pv ja mietin oliskos hyvä ateria???
onneksi oli pakasteena niin jäi altaaseen..
hyvä etten ostanu!!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jaaha.. joutu lähteen raaheen kebulle.. Neutris, kimppakebut?

Edit. Noniin, lähen illalla seiskalta ajaan kebulle. Pakkohan tuo on ku nui hyvin on arvosteltu :)
ei kyllä tänään kerkee:). pitää joskus hakia ku on aikaa ja mielenkiintoa. pakkohan tuo on testata! pistähän arvostelua heti kun oot testannu.
 
ei kyllä tänään kerkee:). pitää joskus hakia ku on aikaa ja mielenkiintoa. pakkohan tuo on testata! pistähän arvostelua heti kun oot testannu.

Jeps. Illalla ajeltiin mamman ja kamun kans sinne ja olihan se hyvää.. Kebuliha oli jotenkin mureampaa kun mihin on totuttu ja kaikki meistä siitä kyllä kovasti piti. Isäntää paikalla tuntui huvittavan kun kerroin hälle meidän ajelleen oulusta raaheen vain koska netistä luettiin että heidän kebu on parempaa kun troijan :)

kyl mää viis tähtee kaikesta paikalle annan, antoivatpa pitkän reissun päälle vielä kotievästäkin kaupan päälle joten :thumbs: :5:

Kyllä tänään täytyy soltun kulkea kuin unelma!!

Btv maistettiin sitä tulisinta kastiketta ja olihan se aika hmmmm... no tulinen :D Suosittelen kokeilemaan!
 
Jeps. Illalla ajeltiin mamman ja kamun kans sinne ja olihan se hyvää.. Kebuliha oli jotenkin mureampaa kun mihin on totuttu ja kaikki meistä siitä kyllä kovasti piti. Isäntää paikalla tuntui huvittavan kun kerroin hälle meidän ajelleen oulusta raaheen vain koska netistä luettiin että heidän kebu on parempaa kun troijan :)

kyl mää viis tähtee kaikesta paikalle annan, antoivatpa pitkän reissun päälle vielä kotievästäkin kaupan päälle joten :thumbs: :5:

Kyllä tänään täytyy soltun kulkea kuin unelma!!

Btv maistettiin sitä tulisinta kastiketta ja olihan se aika hmmmm... no tulinen :D Suosittelen kokeilemaan!

Joo se liha on tosiaan mureampaa, ehkä vähän niinku tuo kotitekoinen kebab. Ette oo ainoita, jotka sitä Oulusta asti hommaa, yks oululainen kaveri tilas aina 100markalla sitä lihaa Take Awaysta, jos joku tuttu oli tulossa Raahesta Ouluun päin kyläileen :D

Ainoa miinus tuossa take awayssa on, että ihan ihme aukioloajat paikalla. Mutta parasta krapulalääkettä maailmassa on sieltä haetut kebabit ranskalaisilla :D
 
Ainekset on kasassa ja odottamassa, heti kun löydän tarpeeksi aikaa lähtee kebbet uuniin ja kokeiluun! Suosittelen Korv-Göranin kebebkastiketta josta ainakin allekirjoittanut tykkää ihan v***sti!!!!!!!
 
Uunissa 3h muhinut 1400gr:sta naudanpaistijauhelihasta 400gr:sta sika-naudasta kasattu keebabi eläin, joka maustettiin 10:llä valkosipulin kynnellä, pussillisella grillausmaustetta ja ruokalusikallisella jauhettua mustapippuria sekä suolaa. Tunteroisen päästä keebabi eläin pääsee pois uunista hetkiseksi muhimaan pöydälle, ennen kuin sen teurastaminen aloitetan.
 
Tuli eilen tehtyä kebabbia ketjun innoittamana ja ihan kebabbia siitä tuli. 1kg sika-nautaa ja 1kg paistijauhelihaa. Ohjeet kyllä oli niin älyttömän yksinkertaiset, että aika hankala nussia tota kebabia murekkeeksi. Pikkasen tuli ehkä laitettua ronskisti mausteita, joten joutuu jatkossa hieman muuttamaan reseptiä :D

Täytyy ensi kerralla laittaa puolet lampaan jauhelihaa ja kokeilla minkälaista siitä tulee.
 
mistä saa parempaa lihaa kuin troijasta?? olen valmis kokeilemaan jos se ei hirveen kaukana ole. raahessa on kuuulemma joku tosi hyvä paikka jossa lihat on kunnolla rapeita, en vain nyt tähän hätään muista paikan nimeä. joku päivä ajan raaheen vain ostaakseni kebabbia:D

jokos oot käyny?

raportti?
 
Äskön tuli laitettua 400g Nauta-sika jauhelihaa sekä 400g Nauta paistijauhelihaa.

Mausteiksi ruokalusikallinen itserouhtittua mustapipuuria ja suolaa (tavallista aromisuolan puutteessa :itku:) 1,5 tl?.
Kymmenen maissa olisi valkosipulikermaperunoiden kanssa kebabbi-illallinen valmis :hyvä:. Nyt vain pitäisi keksiä mitä söisi odotellessa :D
 
Eilen ja tänään tuli tehtyä näillä ohjeilla:

2x400g jauhelihaa
Mustapippuria kourallinen
Kananmunaa 3kpl
Jauhelihamaustetta kourallinen
Korppujauhoja kourallinen

Rakenne muussataan niin hienoksia ja nyrkillä paukutetaan, että siitä tulee muussia.
Lasivuokaan ja leivinpaperia pohjaksi. Levitetään lättänäksi levyksi. Päälle vielä laakerilehtiä jotka ovat haudutettu kuumassa vedessä pieni tilkka. Keitinvesi lisätään myös ja lehdet pinnalle. Hieman yrttejä päälle ja sipulirenkaita. Oliiviöljyä sudin kanssa vähän pintaan vielä. Taitetaan leivinpaperi lihalättänän päälle ja sitten iso paistopussi vielä koko lasivuoan päälle, ettei kosteus häviä. Rakenne muistuttaa enemmän mureketta tuolla ohjeella, mutta jumalattoman hyvää.
 
Noniin:whip:

Tuli sitten aikaisemmin kokeiltua tuota varsinaista ohjetta, joka ensimmäiseltä sivulta löytyy. Oli oikein makoisaa. Tosin se oli väsäilty naudan paistijauhelihasta misää seassa hieman possua.

Mutta... ...nyt olis jotain ekstremeä tulossa. Kebabpötkö lihamestarin malliin. :D Ja kun vielä dieetataan niin pitäisi olla mitä parahinta. Satuin tuossa saamaan aikasta kasan kalkkunajauhelihaa ja ajattelin sillä lähteä tekemään pientä empiiristä tutkimusta tuolla uunin puolella.

Ainekset:
kalkkunajauhelihaa 2kg
sikapossua 400g antamaan vähän makua
Aromisuolaa ja pippuria hieman vähemmän kuin alkuperäisessä
Ja tilalle paprikaa (reilusti; hieman vajaa pussi) ja valkosipulijauhetta

Siellä se paistuu, tuoksu on ainankin jumalainen (parempi kuin originellissa), kuolaa, pitäis vielä vajaa tunti malttaa:kuola::kuola::kuola::kuola:

mausta raportoidaan hetken kuluttua...... Olo on kuin pikkukakaralla jouluna.....:hyper:
 
Jumalaista:rock:
 
Kyllä pakkislaiset sitten on luovia :thumbs: Ihan uskomattomia väsäilyjä löytyy joka puolelta ravinto-osastoa :D
 
Kaenkky.com:issa oli linkki tämmöiseen ohjeeseen.

Kebab-ohje

"Kaveri kertoi reseptin, millä kuulema Korv Göran valmistaa kebabit tukulle. Olen muutaman kerran tehnyt todella yksinkertaisella reseptillä ja tosi on. Just samanlaista kuin kaupan tavara. Vähän parempaakin, tietysti. Siihen tarvitaan

-2kg jauhelihaa (nauta)
-pussi aromisuolaa (90g)
-1/2 dl mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan murekkeen tapainen köntti. Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa ja se on siinä.

Olen tehnyt sika-nauta- ja hirvenjauhelihastakin ja toimii. Mun makuun sopi kun laittoi mustapippuria vähän vajaa puolikas desi."


Pakkasessa onkin sopivasti 1,5kg hirven jauhelihaa joten pitänee testata reseptiä viikonloppuna.


Suomalaisittain lihamureke... ( jos tuntee itsensä Turkkilaiseksi, vaikka on Suomalainen niin siinä tapauksessa voi mureketta kutsua kepapiksi..)
 
Niin, valmistustapahan ei vaikuta mitenkään siihen, mikä ruokalaji on kyseessä. Kyllä tuosta murekkeen saa, jos sen tekee päin helvettiä.

edit. vai meinaatko että ne Turkissa vuolee kokonaisesta lampaasta niitä lastuja?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom