Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Laitoin tuossa pari tuntia sitten seuraavanlaisen kebabpötkön uuniin:
1,6kg jauheliaa (naudan 3/4 ja sikanautaa 1/4)
35g mustapippuria
5g chilijauhetta
1rkl tabascoa
30ml oliiviöljyä (helpompi mössötä jauheliha)

Uuni on noin 110c asteessa ja annan olla 4,5h,tein kolme reikää folioon ja nyt pari tuntia olleena alkaa alla olevaan vuokaan rasvaa kertyny. Raportoin ensi tee se ite kebabin tuloksista sitten joskus. Väsään tuohon vielä jäävuorisalaattia,tuoretta tomaattia,pitaleipää,guagamole,chilisalsaa ja creme trachea lisukkeeksi :P Ravintoarvot kohdallaan,nooot..
 
Voi tuska kuolema tätä oloa, hieman on oma tekemä kebabbi maistunu taas:kuola:
Eukko meni jo ajat sitten nukkumaan, menisin itekki jos pystysin...nyt vielä Mike postitti tuon jätskihomman tuonne...Ben&Jerry, sitäkin vissiin pitää saada vaikka olo niinku ois seivästetty...

Onkohan minulla syökokoajanrexia?:eek:
 
Nyt tuli sit kepappia kokeiltua, ja se oli ihan lihamureketta :itku:

800g naudan jauhelihaa
liian vähän pippuria
aromisuolaa
joku luraus oljyä

Nyrkillä painelin sen ihan muttuun, ja tein siitä pötkön folion sisään. Uuniin joka oli tosi lämmin, ainakin 100astetta, siellä 4 tuntia keskitasolla. Ei tullut mitä halusin, ei..
Uuni voi olla mäsä-rikki-huono-torspo!
 
Nyt tuli sit kepappia kokeiltua, ja se oli ihan lihamureketta :itku:

800g naudan jauhelihaa
liian vähän pippuria
aromisuolaa
joku luraus oljyä

Nyrkillä painelin sen ihan muttuun, ja tein siitä pötkön folion sisään. Uuniin joka oli tosi lämmin, ainakin 100astetta, siellä 4 tuntia keskitasolla. Ei tullut mitä halusin, ei..
Uuni voi olla mäsä-rikki-huono-torspo!

Ei ja vielä kerran ei, ei öljyä...
Eikä mitään muutakaan mikä tuo kosteutta lisää.

Ja mikä "ainakin 100 astetta"? kait sulla on se aste säädettävissä?Normaali uuni...?

Otat vaan sen alkuperäisen ohjeen ja teet sillä, varmasti onnistuu.
Jos tykkäät valkosipulista, niin sitä sekaan (raakana, ei paistettuna tms).
:thumbs:
 
Tuli myös testattua.

Vähän murekkeeksi tuo jäi minullakin. Jauhelihaa oli 10% rasvalla 1200g ja 20% rasvalla 400g. Mausteina oli vain mustapippuria ja aromisuolaa. Puristin koko komeuden niin tiukkaan foliopötköön kun sain ja kyllä siitä melko tiivistä tulikin. Foliota laitoin aika monta kerrosta mistä johtuen neste ei oikein päässyt ulos. Johtuisikohan siitä, että tuosta tuli vähän murekemaista ja siis enemmän harmaata kuin nothingin postaamassa kuvassa?
 
Nyt tuli sit kepappia kokeiltua, ja se oli ihan lihamureketta :itku:

800g naudan jauhelihaa
liian vähän pippuria
aromisuolaa
joku luraus oljyä

Nyrkillä painelin sen ihan muttuun, ja tein siitä pötkön folion sisään. Uuniin joka oli tosi lämmin, ainakin 100astetta, siellä 4 tuntia keskitasolla. Ei tullut mitä halusin, ei..
Uuni voi olla mäsä-rikki-huono-torspo!

en oo _vielä_ ehtiny kokeileen tätä tee-se-itse kebabia, mutta eilen luin vesi kielellä koko aiheen läpi:kuola: mun mielestä tossa on vikana, että se jauhelihan rakenne tuskin on hajonnu, jos oot vaa nyrkillä muussannu. kannattaa koneella taikinakoukuilla ajella jonkin aikaa ja sitten folioon, reikiä haarukalla pohjaan, uuniin ritilälle ja pelti sinne alas, että rasvat valuu siihen. vastasin sit ihan tän aiheen kirjotusten perusteella.
 
en oo _vielä_ ehtiny kokeileen tätä tee-se-itse kebabia, mutta eilen luin vesi kielellä koko aiheen läpi:kuola: mun mielestä tossa on vikana, että se jauhelihan rakenne tuskin on hajonnu, jos oot vaa nyrkillä muussannu. kannattaa koneella taikinakoukuilla ajella jonkin aikaa ja sitten folioon, reikiä haarukalla pohjaan, uuniin ritilälle ja pelti sinne alas, että rasvat valuu siihen. vastasin sit ihan tän aiheen kirjotusten perusteella.

Miten jauhetun lihan rakenne voi enää hajota?Ei mitenkään.
Eikä sitä tarvitse millään koneella ajella, lihat kulhoon mausteet sekaan, sekoitus kädellä(niin että mausteet on hyvin jokapuolella lihaa), tee rulla(halkaisija korkeintaa 5cm), laita folioon, 4h/100astetta = valmis
 
Helvetin hyvää kebabia tuli. Tein ensimmäisellä kerralla vähärasvaisesta lihasta pelkästään (2xpaistia) ja lopputulos oli vähän kuivakampi ja murenevampi. Toisen satsin tein ~20 rasvaprosenttisesta lihasta ja lopputulos oli vähän enemmän kebabmainen. Pidin myös pötkön yön yli jääkaapissa, mikä saattanee vaikuttaa myös koostumukseen omalla tavallaan. Molemmissa tapauksissa pötkö kutistui huomattavasti ja rasvaa tirisi paljon pois. Heittelin mausteiksi nyrkkimitalla mustapippuria, chiliä ja grillimaustetta. Maistui hyvälle. :) Valmiin lihan maustoin jollain vähän tulisemmalla soossilla. Tulisuus säilyi sisään- sekä ulosmennessä. :)
 
Vuonna 2005 tuli kebua tehtyä ketjun innoittamana. Kuviakin löytyi kätköistä. Ei ihan onnistunut vaan jäi lihamurekemaiseksi.
 

Liitteet

  • Kuva(329).jpg
    Kuva(329).jpg
    38,4 KB · Katsottu: 367
  • Kuva(330).jpg
    Kuva(330).jpg
    44,3 KB · Katsottu: 664
  • Kuva(333).jpg
    Kuva(333).jpg
    27 KB · Katsottu: 530
Kastike vinkki:
Maustamatonta jogurttia 2dl ja salsaa 2dl sekaisin. Sekaan pilkotaan oikein pieneksi puolikas punanen paprika, pätkä tuorekurkkua, isohko sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Jos suolaa kaipaa lisää, niin loraus soijaa sopii hyvin.
Annetaan makujen sekoittua tunti pari kylmässä ja ei muuta kun läjäpäin keebabilihan päälle ja on hyvää!
 
Ja mikä "ainakin 100 astetta"? kait sulla on se aste säädettävissä?Normaali uuni...?

Oli se sen 100 astetta :) Kirjotin turhautuneena vähän hassusti.
Täytyy myöhemmin kokeilla uudestaa seuraavilla parannuksilla:
-Ei öljyä
-Pötkö vähän kapeammaksi
-jos ostais sitä 20% jauhelihaa (sika-nautaa?)
 
Oli se sen 100 astetta :) Kirjotin turhautuneena vähän hassusti.
Täytyy myöhemmin kokeilla uudestaa seuraavilla parannuksilla:
-Ei öljyä
-Pötkö vähän kapeammaksi
-jos ostais sitä 20% jauhelihaa (sika-nautaa?)

:thumbs: kyllä:thumbs:

Tulee muuten imo parempaa kebabbia tuosta sikanaudasta, kuin pelkästä naudan j-lihasta.

Muista sitten, ettei pötkö saa olla yli 5cm sivulta, eikä päältä.
 
Vuonna 2005 tuli kebua tehtyä ketjun innoittamana. Kuviakin löytyi kätköistä. Ei ihan onnistunut vaan jäi lihamurekemaiseksi.

Kuvassa oleva pötkö on liian leveä, siinä syy miksi epäonnistuit.
siis mikäli muuten teit ohjeen mukaan?

5cm kanttiinsa on hyvä ohje paksuuden/leveyden suhteen.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom