Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Dobermann sanoi:
Eikse riitä, että se maistuu hyvältä? Mikä osa siinä siassa/naudassa on niin huonoa etteikö sitä vois syödä?

Makuasiahan se on, mutta en itse kovinkaan paljon tykkää syödä esim sitä rasvaa joka löytyy grilliribsien päältä mun jauhelihaan sekoitettuna.

Edit: myös poisleikatut kalvot ei mun mielestä sovi jauhelihaan, mutta syö pois jos maistuu
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
tuli vaan tässä mieleen, tietääkö kukaan tollasen tavan grilli kebabin arvoja? rasvaahan siinä on reippaasti, mutta esim protua g/100g?
 
Eilen tehtiin ja helmee oli :P Reseptina kaytettiin tammosta:
0.5kg jauhelihaa
0.5kg jauhettua lampaanlihaa
Suolaa sopivasti
8 valkosipulinkyntta
Mustapippuria puolisen filmirullapurkkia
Reilu puol sipulia
jotai basilikan tapasta PALJON
Loraus oliivioljya et on mukavampi sekotella aineita

Sekoteltii keskenaan, uuniin 4h about 100astees niinku ohjees sanottii ja annettii olla joku 20min enne syontia. Aijoo ja sit tehtii reikia siihen folioon, helvetin hyva idea oli ku tuli meinaan joku 2-5desii rasvaa siihe pellille.

Ainoo vika maussa oli et oli mausteita liian vahan. Ens kerralla pitaa pistaa 10-15 valkosipulinkyntta, 2-3x maara mustapippuria ja sipuliaki vois pistaa kokonaisen tai puoltoista. Noilla mausteilla ku en pystyny sanomaa onksiel jotai vai ei.
 
Onhan toi nyt kiloon lihaa ihan helvetisti mausteita. Onkohan ollut mustapippurijauhetta vai murskaa? Jos murskaa, niin kannattaa morttelissa jauhaa hienommaksi.
 
Hanihunaja sanoi:
:thumbs: Niin ja tällä ohjeella me tehdään kebab:It http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Samoin tse tulee tehtyä tällä reseptillä. Nauta-sika jauhelihasta tulee parhaan makuista. Riisin kanssa tosi hyvää "treeniruokaa". Kastikkeen teen näin: 6 rkl rypsiöljyä, 2 rkl tomaattipyrettä, 4 rkl maustamatonta jugurttia,4 rkl tex mex medium tai hot salsa, 2 valkosipulinkynttä, valkopippuria ja curryä. Ja on muuten hyvää! Viikossa menee jokunen kilo...
 
tulipas hyvää, 600g nauta-sikaa ja 500g nautaa. mausteena käytin jotain lidlistä löytämää aromisuola-yrtti seosta ja oli ihan ok.

ja saa hyvin veistettyä pieniä ohuita siivuja
 
onko kukaan testannut pelkällä paistijauhelihalla tätä? onnistuuko? vai pitääkö se nimenomaan olla tuota rasvapaska jauskaria ennenkuin onnaa :)
 
:kuola: Umm... onko kellään? reseptiä Kebab kastikkeeseen vähärasvaiseen sellaiseen, kun ne on niin pirun hyviä riisin kanssa

hae kaupasta kevyt thousan island salaatti kastiketta. sisältää hyvää rasvaa ja kaloreitakin vain 180/100g. ei oo sellasta ruokaa mihin se ei sopis :)
 
naudanjauhelihaa niistä tulee parasta on samaa onko se naudan paistijauhelihaa vai naudanjauhelihaa kunhan se on 100% nautaa tosin jos joku pitää lampaasta niin uskon että siittäkin tulee hyvää mutta sianlihassa on ainakin yksi huonopuoli jonka takia en käytä mitään jauhelihaa missä on sikaa ja se on se että se ei kestä jääkaappia tai pakastinta.

Sikanautajauhelihaa(kypsennettyä) kun pakastaa niin se maistuu mielestäni pahalta ja sitkeältä teki sille sitten mitä vaan samoin jos jääkaapissa kebablastut 3 päivää niin alkaa maistuu pahalle naudanjauhelihan kassa tätä ilmiötä ei ole lampaasta ei ole tietoa.

Tosin tämä on oma mielipiteeni ehkä jollekkin tämä pieni maun muutos ei ole ongelma.

:rolleyes:
 
naudanjauhelihaa niistä tulee parasta on samaa onko se naudan paistijauhelihaa vai naudanjauhelihaa kunhan se on 100% nautaa tosin jos joku pitää lampaasta niin uskon että siittäkin tulee hyvää mutta sianlihassa on ainakin yksi huonopuoli jonka takia en käytä mitään jauhelihaa missä on sikaa ja se on se että se ei kestä jääkaappia tai pakastinta.

Sikanautajauhelihaa(kypsennettyä) kun pakastaa niin se maistuu mielestäni pahalta ja sitkeältä teki sille sitten mitä vaan samoin jos jääkaapissa kebablastut 3 päivää niin alkaa maistuu pahalle naudanjauhelihan kassa tätä ilmiötä ei ole lampaasta ei ole tietoa.

Tosin tämä on oma mielipiteeni ehkä jollekkin tämä pieni maun muutos ei ole ongelma.

:rolleyes:

Kirjotapa uudestaan tuo viesti välimerkkien kanssa, jos sais jotain selvääkin
 
no niin nyt tuli tehtyä paistijauhelihasta tuo mötky. täytyy sanoa että olin yllättynyt, että siitä todentotta tuli kebabbia. olin varma että se on sellanen mureke möykky, mutta ei. omaan makuun mustapippurin määrää saa vähentää n,10-15%. oululaisille voin sanoa, että jos troijan kebab maistuu niin tämä setti on samaa tasoa paitsi ravintoarvot miljoona kertaa paremmat :). tossa on sen verran hyvät arvot että tota vois syödä vaikka joka päivä, tosin suolaa tossa on aika perkeleesti.
 
Hmm. Miksköhän meillä ei aivan täysin onnistunut. Oli vähän murekemaista eikä siitä saanut kunnon lastuja, kun se mureni. Laitoin n. 1kg lampaanjauhelihaa, 0.8 normaalia nautajauhelihaa ja 0.4 naudan paistia. Lisäks vähän rypsäriä.
Uunissa tuo mötikkä viihty lähes 4h ja asteita joku 120. Oiskohan noin ison pitäny olla vielä pidempään?
 
Hmm. Miksköhän meillä ei aivan täysin onnistunut. Oli vähän murekemaista eikä siitä saanut kunnon lastuja, kun se mureni. Laitoin n. 1kg lampaanjauhelihaa, 0.8 normaalia nautajauhelihaa ja 0.4 naudan paistia. Lisäks vähän rypsäriä.
Uunissa tuo mötikkä viihty lähes 4h ja asteita joku 120. Oiskohan noin ison pitäny olla vielä pidempään?

Et vatkannut rikki lihan rakennetta
 
Tai sitten se pötkä ei ollu tarpeeksi tiukaksi väännetty ja puristettu. Sen oon kans huomannu, että ne reiät sinne pötkön pohjaan kannattaa tehä, että se rasva pääsee valumaan pois sieltä, näin tulee kovempi lopputulos.

Niin ja jos ne reiät tekee sinne pötkön pohjaan, niin kannattaa joku pelti varata sinne alle, ettei rasvat ole uunin pohjalla. :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom