Tavoitteena spagaatti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Milyh
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
21.5.2008
Viestejä
23
Tarvitsen neuvoja reisien venyttelyyn. Nyt ei ole kyse siis mistään perus lihashuollosta, vaan tavoitteena on päästä spagaattiin. Olen aina ollut aika kankea varsinkin takareisistä. Tarvitsisin ohjeita miten saisin maksimoitua venyttelyn hyödyt tuhlaamatta suotta aikaani mihinkään turhaan. Selkeät neuvot ja ohjeet motivoisivat pitkäjänteiseen työhön. Käytännössä haluaisin siis tietää esim. kuinka paljon tulisi venytellä joka päivä ja mitä venyttelytekniikoita kannattaisi suosia jotta spagaattiin voisi vielä taipua. Entäpä saako kylmää lihasta venyttää (sellaisina päivinä jolloin ei tule harrastettua muuta liikuntaa)? Onko mahdollista arvioida kuinka nopeasti spagaattiin on mahdollista ylipäätään taipua ahkeralla ja säännöllisellä "treenillä"? Jos siis lähtökohtana on aika kankeat takareidet :rolleyes:.

Erityisesti toivoisin apua niiltä joilla on kokemusta jostain lajista (kuten voimistelu?) josta voisi olla apua. En kaipaa mitään mutu-pohjalta tehtyjä neuvoja tyyliin "venyttelet vaan pari minuuttia, eiköhän sillä lähde" :jahas:... Jos sinulla on vaikka omakohtaista kokemusta asiasta tai hyödyllistä tietoa, olisin kiitollinen jos voisit sen kanssani jakaa :).

Itsestäni vielä sen verran että olen 23- vuotias nainen, kuntosali on ollut harrastuksenani teini-iästä lähtien ja nykyään treenaan salilla 2-3 krt/vk ja päälle teen aerobista 20-30min juoksumatolla. Tai sitten saatan käydä vain ulkona juoksemassa tunnin lenkin.

Lisäkysymyksiä saa esittää jos ja kun jotain oleellista unohdin mainita...

Ja ai niin, en oikein ollut varma minne tämä threadi kuuluisi, joten pistin sen nyt tänne treeniosioon, mutta sen voi varmaan siirtää muualle jos sopivampikin paikka olisi olemassa...
 
Tieto on siis "mutu-pohjalta" mutta siis mulle riitti aikoinaan se että menin spagaatia siihen asti mihin pääsin monia kertoja päivässä.. Mutta se oli 7vuoden ikäisenä_:P

e. ja eikös spiraali ole tyylikkäämmän näköinen?:P
 
Itse olen kans noita Pavelin kirjoja lueskellut. Tuossa Relax into Stretch-kirjassa on aika mielenkiintoinen teoria:

Jos yrität nostaa jalan sivulle (tavallaan puolispagaatiin), se luultavasti onnistuu monelta. Mutta kun yrittää vetää toisen jalan samaan aikaan, rupeaa tökkimään. Kun katsoo anatomista lihaskarttaa, havaitaan ettei jalasta toiseen mene mitään lihasta mikä vois alkaa tuossa vaiheessa kiristämään. Pavelin mukaan kyseessä on oman hermoston kikka, jolla estetään kropan vääntyminen epäluonnolliseen asentoon. Hän esittää, että spagaatin tapaisissa kikkailuissa vastaan tulee lähinnä jänteiden venyvyys eikä suinkaan lihasten pituus kuten yleensä ajatellaan.

Tuon kirjan nimen mukaisesti spagaatiin pitäisi päästä kun opettelee rentoutumaan siinä venytysasennossa. Esim. sillä tavalla, että vääntää lattialla istuessaan jalkoja spagaatiin kunnes alkaa tuntumaan stoppi. Pavelin mukaan tässä vaiheessa hermosto pistää hanttiin eikä anna jänteiden venyä maksimimittaansa. Vastatoimena asentoon jäädään ja yksinkertaisesti yritetään ottaa rennosti, kunnes hermosto hoksaa ettei ole mitään hätää. Tähän voi ihmisestä riippuen mennä kymmeniä sekunteja tai minuutteja. Jossain vaiheessa pitäisi kuitenkin tulla vastaan piste, jossa voi lisätä vähän venytystä ja toistetaan sama homma.

Yhdellä kerralla ei kuitenkaan kannata lähteä repimään itseään väkisin spagaatiin, vaan tavoitteena venytellä muutamia kertoja viikossa ja totuttaa hermostoa ja kroppaa noihin äärimmäisiin asentoihin. Spagaati vois olla odotettavissa 1-2kk:n aikajänteellä.

Itse en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi testata tuota käytännössä, joten tieto on vielä täysin teoriapohjaista. Pavelin kirjoja on kuitenkin mukava lueskella, sillä niissä on juuri tämänkaltaisia mielenkiintoisia juttuja. Olen itse soveltanut hänen teorioitaan tuolla voimaharjoittelun puolella. Jos kokeilet tuon kirjan neuvoja, kerro ihmeessä sillä tarkoitus ois joskus testata venyttelyäkin.. :) Olisi myös mukava kuulla jonkun asiasta enemmän tietävän mielipide tuohon "hermosto vs. lihasten pituus"-teoriaan.
 
mitä venyttelytekniikoita kannattaisi suosia jotta spagaattiin voisi vielä taipua.
Kannataa lähteä liikkeelle isometrisistä ja staattisista. Ensin lonkan koukistajat, takareidet ja sitten itse spagu.


Entäpä saako kylmää lihasta venyttää
Saa. Järjen rajoissa. Itse olen totutellut venyttelemään siellä sun täällä ja vähän missä kunnossa tahansa. "Lämmitettynä" venyttely on helpompaa ja kivuttomampaa ja varsinkin vasta-alkajille suositeltavaa. Kun oppii tuntemaan kehonsa ei noinhin ylimääräisiin lämmittelyihin viitsi haaskata aikaa. Kylmiltään otan aluksi hieman varovasti/kuunnellen, eli en aloita koskaan spagaatilla tmv.

Onko mahdollista arvioida kuinka nopeasti spagaattiin on mahdollista ylipäätään taipua ahkeralla ja säännöllisellä "treenillä"?
Ei, ainakaan netin välityksellä. Riippuu liian monesta tekijästä. Keskiverto, perusterve ihminen saavuttaa "spagaatin" varmaankin n. 2-3 kk, kovalla työllä, oletuksena että lähdetään nollatilanteesta.

Rentoutuminen on tärkeää venytyksen aikana, muutoin venytät omaa lihasjännitystä vastaan. Tutustu Pavelin kirjoihin (yllä oli yksi linkkikin..), niissä on hyvää peruskamaa, jos tykkää hänen väritetystä kirjoitustyylistään..

Thomas Kurz ja Mel Sciff. Heiltä löytyy sitten enemmän asiaa, ja vähemmän propagandaa. Brad Appletonin ohjeisiin kannattaa myös tutustua: http://www.cmcrossroads.com/bradapp/docs/rec/stretching/
 
Tärkeintä on muistaa että spagaattia ei kannata harjoitella tekemällä sitä (väkisin). Eli siis ei yritetä väkisin oman kehon painolla mennä niin pitkälle kuin menee.

Istut perseellesi lattialle. Ojennat jalkasi eteen ja pistät jalkapohjasi vastakkain. Käsillä kiinni jaloista ja vedät jalkojasi kohti persettä ja painat kyynärpäillä polvia sivuille. Tuttua liikkatunneilta. Sitten kun saat samaan aikaan polvet lattiaan ja kantapäät perseeseen, voit koetella spagaattia.

Haitallisinta spagaatille tai muille suorituksille on tuhota nivelet/jänteet liialla yrittämisellä.
 
Isometrisistä ja staattisista? Voisitko selventää ja antaa esimerkkejä ja mahdollisesti kuvia tällaisista venyttelyliikkeistä? Kuinka kauan venytyksen pitäisi sitten kerrallaan kestää hyödyn maksimoimiseksi? Eikö lihakselta mene noin 20 sekuntia rentoutumiseen? Haluaisin tietää kuinka paljon aikaa käytännössä täytyisi uhrata tälle projektille (päivittäin)? Olen venytellyt (tähän asti aika satunnaisesti salitreenien jälkeen) noin 1-5 minuuttia.

Pitääkö paikkansa että jalkatreenin jälkeen jalkalihakset kannattaisi venytellä vasta parin tunnin jälkeen? Ja jos näin on niin miksi? Ja ottavatko takareidet venytyksen mahdollisesti paremmin tai huonommin vastaan treenin jälkeen kuin "normaalisti"? Miten kipeiden (siis treenistä rasittuneiden) reisien venytys vaikuttaa? Kun silloinhan lihassoluissa on vaurioita, onko siis hyväksi venyttää lihasta tällöin? Reisilihakset ovat yleensä hellänä 2-3 päivää treenin jälkeen.

Onko esim fysioterapeutin mahdollista testata liikkuvuutta ja venyvyyttä ja tehdä sen pohjalta jonkinlaista räätälöityä venyttelyohjelmaa? Silloinhan olisi helpompi keskittyä juuri niihin mahdollisiin heikkoihin kohtiin ja venyttelyn saisi ehkä kohdistettua juuri oikein. Saisikohan sillä rahalle vastinetta?

Kiitos jo etukäteen kun vaivaudutte auttamaan :D
 
Isometrisistä ja staattisista? Voisitko selventää ja antaa esimerkkejä ja mahdollisesti kuvia tällaisista venyttelyliikkeistä?
Tässä oma esimerkkiharjoitus jota tein:
1) Lonkan koukistajan venytys toispolviseisonnassa. 45-60 sek, staattisena, hengityksen tahtiin. Eli sisään hengityksessä löysään kevyesti, uloshengityksessä kiristän vastaavasti kevyesti venytystä. Koko ajan kuunnellen kipurajaa ja pyrkimällä max. rentoutumiseen.

2) Sama asento, suorista etummainen jalka, taivuta vartalo etummaisen jalan päälle => takareisi venyy. 20-30 sek staattisena, suoritus kuten edellä.

3) Etummainen polvi koukkuun, siirrä takimmaista jalkaa taaksepäin. Venytä jälleen lonkan koukistajaa 45-60 sek, huom! Nyt venytysasento on pidempi.

4) Etummaisen jalan polvi suoraksi => takareisi venytys 20-30 sek

5) Jälleen polvi koukkuun JNE, JNE. Toistetaan roataatiota kunnes pästään sen hetkiseen maksimi-spagaattiin.

Kun tuo tulee tutuksi, tehtyäsi sitä esim pari viikkoa, joka toinen päivä. Lisää isometrinen harjoite loppuun:
1) Koukistaja-takareisi rotaatiolla hae sen hetkinen maksimispagaati.

2) Max.asennossa, paina etummaisen jalan kantapäätä ja takimmaista jalkaa voimakkaasti alaspäin ja samalla pyri "pusertamaan" jalat yhteen, liikettä ei saa tulla (kyseessä isometrinen jännitys). Pidä jännitys yllä 3-5 sek.

3) Päästä jännittyneet lihakset rennoiksi. Anna spagaatin painua rentoutumisen yhteydessä syvemmälle.

4) Jännitä uudelleen. Rentouta. Jännitä, jne. Toista tuota sykliä kunnes et enää pääse alemmas. Pysy maksimissa noin 30-60 sek, tai pidempäänkin jos pystyt.

Kuinka kauan venytyksen pitäisi sitten kerrallaan kestää hyödyn maksimoimiseksi?
Riippuu tilanteesta, lihasten valmiudesta, hermoston tilanteesta, lihassolujen laadusta. Kaikki vaikuttavat kaikkeen. On mahdaton antaa yleistä ohjetta venytksen optimaalisesta pituudesta. Esim. tutkimuksissa on päädytty lähes samaan hyötyyn 6 sek (+11 astetta lisää) ja 30 sek (+9 astetta lisää) venytyksillä. Molemmissa tapuksissa harjoitteet tehtiin hamstring-lihaksiin, kahdesti päivässä.

Eikö lihakselta mene noin 20 sekuntia rentoutumiseen?
Ei. Kyse on jälleen hyvinkin yksilöllisestä ominaisuudesta, joka sekin vaihtelee ihmisen biorytmin ja kehon kulloisenkin tilanteen mukaan. Levännyt, rento, pienessä valmiudessa oleva keho rentoutuu venytykseen paljon paremmin, kuin kovan rasituksen alla ollut väsynyt keho. Omalla kohdalla tämä tarkoittaa sitä että venyttely aamulla on yhtä ...vettiä, illalla onnistuu lähes mikä tahansa. Eli itse paintin liikkuvuusharjoitteet iltaan.

Haluaisin tietää kuinka paljon aikaa käytännössä täytyisi uhrata tälle projektille (päivittäin)? Olen venytellyt (tähän asti aika satunnaisesti salitreenien jälkeen) noin 1-5 minuuttia.
1-5 min ei riitä mihinkään. Ehkä juuri ja juuri liikeratojen tarkistamiseen. Sanoisin että puolisen tuntia, joka toinen päivä spagaatti-harjoittelua + muut venytykset. Tuo pitäisi riittä melko pitkälle.

Pitääkö paikkansa että jalkatreenin jälkeen jalkalihakset kannattaisi venytellä vasta parin tunnin jälkeen? Ja jos näin on niin miksi? Ja ottavatko takareidet venytyksen mahdollisesti paremmin tai huonommin vastaan treenin jälkeen kuin "normaalisti"?
Ei pidä paikkansa. Esimerkiksi itse teen isometrisiä, maksimaalisia spagaatti ja sivuspagaatiharjoitteita jalkatreenin jälkeen, usein myös sarjojen välissä. Järkeä kannattaa käyttää, ja kuunnella kehoa. Liian kovat venytykset, tottumattomalle voivat olla haitallisia. Kun kuuntelee omaa kehoa ja kipurajaa, välttyy näiltä haitoilta. Esim. kovan jalkatreenin (loppuun asti vedytty) jälkeen, spagaatti saattaa jäädä 50 cm lantiasta, jos se normaalisti menee lähelle lattiaa. Tällöin teen illalla uudelleen venytyksiä..
Miten kipeiden (siis treenistä rasittuneiden) reisien venytys vaikuttaa? Kun silloinhan lihassoluissa on vaurioita, onko siis hyväksi venyttää lihasta tällöin? Reisilihakset ovat yleensä hellänä 2-3 päivää treenin jälkeen.
Tarkoittanet DOMSia (Delayed onset muscle soreness)? Kyseessä tosiaan on mikrovauriot lihassolukossa. Venytyksillä ei ole todettu olevan suoraa vaikutusta DOMSiin. Toki vällistä vaikutusta varmasti on => rennompi lihas, parempi verenkierto ja aineenvaihdunta, myös parempi palautuminen.

Onko esim fysioterapeutin mahdollista testata liikkuvuutta ja venyvyyttä ja tehdä sen pohjalta jonkinlaista räätälöityä venyttelyohjelmaa? Silloinhan olisi helpompi keskittyä juuri niihin mahdollisiin heikkoihin kohtiin ja venyttelyn saisi ehkä kohdistettua juuri oikein. Saisikohan sillä rahalle vastinetta?
On mahdollista. Tosin spagaatit eivät kuulu fysioterapian peruskoulutusohjelmaan, joten suositan kääntymään fysioteraputin puoleen, jolla on kokemusta voimistelusta, kamppailulajeista tmv. Häneltä saat parhaan avun. Jokatapuksessa kannattaa käydä keskustelemassa ja tarkistuttamassa liikeradat, samalla myös saat tieto minkälaiset venytkset voisivat auttaa sinua.
 
Tässä oma esimerkkiharjoitus jota tein:
1) Lonkan koukistajan venytys toispolviseisonnassa. 45-60 sek, staattisena, hengityksen tahtiin. Eli sisään hengityksessä löysään kevyesti, uloshengityksessä kiristän vastaavasti kevyesti venytystä. Koko ajan kuunnellen kipurajaa ja pyrkimällä max. rentoutumiseen.

2) Sama asento, suorista etummainen jalka, taivuta vartalo etummaisen jalan päälle => takareisi venyy. 20-30 sek staattisena, suoritus kuten edellä.

3) Etummainen polvi koukkuun, siirrä takimmaista jalkaa taaksepäin. Venytä jälleen lonkan koukistajaa 45-60 sek, huom! Nyt venytysasento on pidempi.

4) Etummaisen jalan polvi suoraksi => takareisi venytys 20-30 sek

5) Jälleen polvi koukkuun JNE, JNE. Toistetaan roataatiota kunnes pästään sen hetkiseen maksimi-spagaattiin.

Siis venytyksen aikana koko ajan löysätään ja kiristetään venytystä hengityksen tahtiin? Ei paineta yhtäjaksoisesti?


Riippuu tilanteesta, lihasten valmiudesta, hermoston tilanteesta, lihassolujen laadusta. Kaikki vaikuttavat kaikkeen. On mahdaton antaa yleistä ohjetta venytksen optimaalisesta pituudesta. Esim. tutkimuksissa on päädytty lähes samaan hyötyyn 6 sek (+11 astetta lisää) ja 30 sek (+9 astetta lisää) venytyksillä. Molemmissa tapuksissa harjoitteet tehtiin hamstring-lihaksiin, kahdesti päivässä.


Ei. Kyse on jälleen hyvinkin yksilöllisestä ominaisuudesta, joka sekin vaihtelee ihmisen biorytmin ja kehon kulloisenkin tilanteen mukaan. Levännyt, rento, pienessä valmiudessa oleva keho rentoutuu venytykseen paljon paremmin, kuin kovan rasituksen alla ollut väsynyt keho. Omalla kohdalla tämä tarkoittaa sitä että venyttely aamulla on yhtä ...vettiä, illalla onnistuu lähes mikä tahansa. Eli itse paintin liikkuvuusharjoitteet iltaan.


1-5 min ei riitä mihinkään. Ehkä juuri ja juuri liikeratojen tarkistamiseen. Sanoisin että puolisen tuntia, joka toinen päivä spagaatti-harjoittelua + muut venytykset. Tuo pitäisi riittä melko pitkälle.

Juuri tälläisia vastauksia hainkin :). En yhtään tiennyt mikä olisi realistinen harjoittelu(venyttely)määrä mutta jotenkin aavistelin ettei ihan muutaman minuutin perusvenyttely paljoa auta. Lisäksi olen aikaisemmin haudannut toiveet spagaatista siksi etten ole tiennyt mitä tehdä ja olen pelännyt että näillä reisillä venymiseen menisi vuosi(a). Mutta nuo ohjeesi luettuani alkaa jo hahmottua että sinnikkyyttä ja pitkäjänteistä työtä se vaatii mutta tuloksia pitäisi ainakin olla odotettavissa aikaisemmin kuin vasta vuoden päästä :lol2:...

On mahdollista. Tosin spagaatit eivät kuulu fysioterapian peruskoulutusohjelmaan, joten suositan kääntymään fysioteraputin puoleen, jolla on kokemusta voimistelusta, kamppailulajeista tmv. Häneltä saat parhaan avun. Jokatapuksessa kannattaa käydä keskustelemassa ja tarkistuttamassa liikeradat, samalla myös saat tieto minkälaiset venytkset voisivat auttaa sinua.


Osaatko neuvoa miten tällaisen fyssarin löytäisin? Asun muuten Helsingissä.

Mitä muuten sanot tällaisesta väittämästä jonka olen kuullut: Jos ei ole alle (muistaakseni) 16 vuoden ikäisenä päässyt spagaattiin niin se ei ole enää myöhemmin mahdollista. Vai tarkoitettiinkohan tuolla lähinnä sitä että se on huomattavasti vaikeampaa..? Toisaalta tiedän kyllä henkilön joka on kuulemma taipunut spagaattiin ekan kerran yli kolmikymppisenä. Tiedän hyvin paljon ihmisiä jotka pääsevät enemmän tai vähemmän spagaatin tyyliseen asentoon joten olenkin kateellisena miettinyt että onko se joillekin synnyinlahja vai onko useimmilla vaan sen verran liikunnallista taustaa? Harmittaa vaan kun ite täytyy olla tämmönen pökkelö :itku:
 
Ja ai niin, varmaankin on selvää että samat harjoitteet on tehtävä molemmille "puolille"? Kuinka haitallista mahtaisi olla jos toista "puolta" venyttelisi enemmän toisen puolen kustannuksella? Esim ajan puutteen/ laiskuuden takia.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tärkeintä on muistaa että spagaattia ei kannata harjoitella tekemällä sitä (väkisin). Eli siis ei yritetä väkisin oman kehon painolla mennä niin pitkälle kuin menee.

Istut perseellesi lattialle. Ojennat jalkasi eteen ja pistät jalkapohjasi vastakkain. Käsillä kiinni jaloista ja vedät jalkojasi kohti persettä ja painat kyynärpäillä polvia sivuille. Tuttua liikkatunneilta. Sitten kun saat samaan aikaan polvet lattiaan ja kantapäät perseeseen, voit koetella spagaattia.

Haitallisinta spagaatille tai muille suorituksille on tuhota nivelet/jänteet liialla yrittämisellä.

Oletan että tässä puhuttiin nyt sivuspagaatista, vai spiraaliko se oikea nimi nyt oli. Itselläni on noin 5-10 senttiä rakoa kantapäiden ja perseen välillä kun polvet ovat lattiassa, mutta kun jalkoja lähtee avaamaan on tuloksena alle puolet siitä. sivuspagattia kun venytän, niin ainut kohta jossa venytys tuntuu on se reilut viisi senttiä polvesta ylöspäin, siinä kohdassa kun takareisi vaihtuu sisäreideksi. Sinänäsä harmillista, kun ilman tätä kummaa jumia ei olisi sivuspaga kaukana.
 
Siis venytyksen aikana koko ajan löysätään ja kiristetään venytystä hengityksen tahtiin? Ei paineta yhtäjaksoisesti?
Painetaan yhtäjaksoisesti, mutta hengityksen mukaisesti "joustaen".. Siis ei rykimällä, vaan nimenomaan joustamalla.


Osaatko neuvoa miten tällaisen fyssarin löytäisin? Asun muuten Helsingissä.
Jarmo Ahonen.

Mitä muuten sanot tällaisesta väittämästä jonka olen kuullut: Jos ei ole alle (muistaakseni) 16 vuoden ikäisenä päässyt spagaattiin niin se ei ole enää myöhemmin mahdollista.
Heh, just. :rolleyes:
Liikkuvuuden herkkyysikä muistaakseni pyörii jossain 6-10v tienoilla, jolloin on helpointa kehittää liikkuvuuksia. Kaikkia ominaisuuksia voidaan kehittää läpi koko elämän, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Työtä se kyllä yleensä vaatii enemmän..
 
Oletan että tässä puhuttiin nyt sivuspagaatista, vai spiraaliko se oikea nimi nyt oli. Itselläni on noin 5-10 senttiä rakoa kantapäiden ja perseen välillä kun polvet ovat lattiassa, mutta kun jalkoja lähtee avaamaan on tuloksena alle puolet siitä. sivuspagattia kun venytän, niin ainut kohta jossa venytys tuntuu on se reilut viisi senttiä polvesta ylöspäin, siinä kohdassa kun takareisi vaihtuu sisäreideksi. Sinänäsä harmillista, kun ilman tätä kummaa jumia ei olisi sivuspaga kaukana.


Tähän liittyen kyssäriä asiantuntijoille tosta sivuspagaatista vai mikä se oli. Kuinka vaikeaa on edetä sen saamisesta lattialla siihen, että voi tehdä sen "ilmassa" eli kahden tuen välissä? Lihasvoimaa jaloista tietysti vaatii, että pystyy pysymään siinä asennossa, mutta vähän kokemuksia siitä ois kuulla. Matkaa on vielä tohon lattialla tehtyynkin sivuspagaatiin, mutta kun tavallinen spagetti jo menee niin vois ottaa tavotetta vaikka ens kevääseen.. :vandamme:
 
Tarkoittanet DOMSia (Delayed onset muscle soreness)? Kyseessä tosiaan on mikrovauriot lihassolukossa. Venytyksillä ei ole todettu olevan suoraa vaikutusta DOMSiin. Toki vällistä vaikutusta varmasti on => rennompi lihas, parempi verenkierto ja aineenvaihdunta, myös parempi palautuminen.

Tarkoitin lähinnä sitä että haittaako kova jalkojen treenaus spagaattiprojektia? Jos jalat on kuitenkin jopa joka viikko monta päivää jumissa. Anteeksi kysymyksen huono muotoilu. Olen nyt sellaisessa tilanteessa että painoa on tiputettu vajaa 4 kg ja kun alan pikku hiljaa olla tavoitepainossa mietin miten tästä jatkan. Massa ei ole koskaan helpolla reisiini (varsinkaan takareisiin) tarttunut, ja pähkäilen parhaillaan yrittäisinkö kurinalaisella ruokavaliolla ja kovalla treenillä saada sitä muotoa näihin koipiin.. Pelkään tosin että kaikki pudotettu paino tulee osittain läskinä takaisin. No, tämä alkaa jo olla toisen threadin paikka...

Ja vielä tuosta venyttelyohjeestasi: Siis tavallaan etummainen jalka koukistetaan lonkankoukistajan venytyksen ajaksi ja sen jälkeen suoristetaan mutta pidetään koko ajan samassa kohtaa? Ja takana olevaa jalkaa siirretään taaksepäin..? Tuohan ottaa rankemmin juuri lonkankoukistajaan? Tai sit en vaan osaa :lol2:...

Tilasin sen Pavel Tsatsoulinin kirjan, en melkein malta odottaa että saan sen käsiini :hyper:

No, kärjistettynä sama asia kun treenais oikeeta hauista mutta vasenta ei.

Niin, mutta miten käytännössä vaikuttaa? Jonkinlaista epätasapainoa tietysti vartaloon, luulisin? Ja kun vielä jaloista on kyse niin varmaan vaikuttaa vaikka mihin, mutta haluaisin kuulla joltain asiantuntijalta tarkemmin. Muuten houkutus treenata enemmän vaikka sitä parempaa puolta voi käydä ylivoimaiseksi...
 
Niin, mutta miten käytännössä vaikuttaa? Jonkinlaista epätasapainoa tietysti vartaloon, luulisin? Ja kun vielä jaloista on kyse niin varmaan vaikuttaa vaikka mihin, mutta haluaisin kuulla joltain asiantuntijalta tarkemmin. Muuten houkutus treenata enemmän vaikka sitä parempaa puolta voi käydä ylivoimaiseksi...

Epätasapainoa ja sen mukana erilaisia jalka/pakara/selkäongelmia. Esim. kireät takareidet vetää helposti koko alaselän jumiin jne.

rollipeikko sanoi:
mikä on toispolviseisonta?

Toinen jalka edessä polvi koukussa, etummaisen jalan jalkapohja lattiassa, toinen (takimmainen) polvi maassa
 
:offtopic:
Tilasin sen Pavel Tsatsoulinin kirjan, en melkein malta odottaa että saan sen käsiini :hyper:

Eikö tuo ilmainen pdf kelvannut, vai etkö tykkää lukea tietokoneen näytöltä? Vai tilasitko jonkun muun teoksen?

Aika ilmavaa tekstiä tuossa pdf:ssä ainakin tuntuu olevan. Todella paljon tyhjää tilaa ja asioita toistetaan esittämällä ne kerran kappaleessa ja toistamiseen kappaleen lopussa laatikkoon kerättynä.
Amerikkalaisille tuo kirja on tosin tarkoitettukin, mutta harkitsisin tarkkaan, että kannattaako maksaa teoksesta, jossa 159:llä sivulla esitetään 80 sivun edestä asiaa.
Noh, asiassa on silti luultavasti perää. En siis teilaa Pavelinin tekstiä, vaan sen miten kirja on koottu amerikkalaisten rahastaminen mielessä.
:offtopic:
 
:offtopic:


Eikö tuo ilmainen pdf kelvannut, vai etkö tykkää lukea tietokoneen näytöltä? Vai tilasitko jonkun muun teoksen?

Aika ilmavaa tekstiä tuossa pdf:ssä ainakin tuntuu olevan. Todella paljon tyhjää tilaa ja asioita toistetaan esittämällä ne kerran kappaleessa ja toistamiseen kappaleen lopussa laatikkoon kerättynä.
Amerikkalaisille tuo kirja on tosin tarkoitettukin, mutta harkitsisin tarkkaan, että kannattaako maksaa teoksesta, jossa 159:llä sivulla esitetään 80 sivun edestä asiaa.
Noh, asiassa on silti luultavasti perää. En siis teilaa Pavelinin tekstiä, vaan sen miten kirja on koottu amerikkalaisten rahastaminen mielessä.
:offtopic:

En tykkää lukea tietokoneen näytöltä. Kirjaa on myös hivenen helpompi kuljettaa mukana kuin läppäriä. Ja ei tuo hippasen päälle 20 euroa musta niin paha hinta ole...
 
No nyt sain tuon pdf:n päätökseen. Lopussa vielä 2 viivoitettua sivua muistiinpanoille ja 16 sivua tilauslomakkeita ja mainoksia. Hyppäsin niiden yli, jolloin aikaa koko lukuelämykseen meni noin puolitoista tuntia. Kyllähän tuosta venytteintoa sain irti, mutta onneksi en mitään maksanut.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom