Reilu 3 viikkoa vanhaa kuvaa alkoi kutittaa eilen ja tänään siihen on noussut nokkosihottuman tyylistä punaista "ihottumaa". En oo vaihtanu vaatteiden pesuainetta, en rasvoja, enkä suihkugeeliä. Tuun ihan hulluks, ku tekis mieli raapia koko ajan. Koko kuva on koholla ja tuntuu, et erityisesti valkosella väritetyt kohdat ois arempia.
Parantui tosi hyvin ja nopeesti.
Onko kokemusta? Mitä mä teen :(
O'ou, kuulostaa jopa vähän pahalta. Ettet vaan olisi allerginen valkoiselle? Noi värithän saattaa merkistä riippuen sisältää ties mitä paskaa ja raskasmetallejakin ja valkoisessa värissä muistaakseni jotain aika "haitallista" ainetta mukana, joka saattaa joillekin aiheuttaa ihottumaan.
Nick Baxterin foorumilla oli joskus joku tyyppi, jolla koko kuvan kaikissa väreissä oli mukana sotkettuna valkoista ja se oli saanut hullut allergiat siitä, en muista miten lopulta kävi, mutta ei vissiin kovinkaan hyvin.
Mutta koita olla raapimatta, anna kuvan hengittää ja vältä vaatteita jotka hierois sitä. Käy näyttämässä tekijälle ja ehkä sen jälkeen ihotautilääkärille jos tarvetta. Kolmessa viikossa kuva ei kuitenkaan ole vielä oikeasti täysin parantunut ja voi vielä oireilla ennenkuin asettuu lopullisesti.
Wikipedian lista aineista ei välttämättä pidä täysin paikkaansa (ainakaan joka värin/merkin kohdalla), mutta ihan hyvä ohjenuora jos tietää olevansa esim. todella pahasti nikkeliallerginen:
"Heavy metals used for colors include mercury (red);
lead (yellow, green, white); cadmium (red, orange, yellow); nickel (black);
zinc (yellow, white); chromium (green); cobalt (blue); aluminium (green, violet);
titanium (white); copper (blue, green); iron (brown, red, black); and
barium (white). Metal oxides used include ferrocyanide and ferricyanide (yellow, red, green, blue). Organic chemicals used include azo-chemicals (orange, brown, yellow, green, violet) and naptha-derived chemicals (red). Carbon (soot or ash) is also used for black. Other compounds used as pigments include antimony, arsenic, beryllium, calcium, lithium, selenium, and sulphur.[5][7]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Tattoo_ink