- Liittynyt
- 13.9.2007
- Viestejä
- 448
Olemattomien menojen lisäksi voidaan osa tuloista yksinkertaisesti jättää ilmoittamatta, jolloin se voidaan käyttää pimeän palkan maksuun. Esimerkiksi Korkeimmassa oikeudessa oli tällainen tapaus muutama vuosi sitten. Veikkausliigajoukkue jätti ilmoittamatta osan lipputuloistaan, jotka maksettiin sitten pimeänä palkkana. Pelkästään vahingonkorvaukset olivat tuolloin yli 100 000 €.Pimeät työt rehottaa väitetysti varsinkin rakennusalalla. Kysymys kuuluu, että miten se firma maksaa sen palkan sille äijälle pimeästi niin, että firman toiminta edes näyttää lailliselta tilintarkastuksessa? Eihän firman kassasta vain voi ottaa rahaa. Rahan saa ulos joko palkkana tai osinkoina ja silloin siitä joutuu maksamaan verot. Jos yrittäjä maksaa pimeästi omalta tililtään niin silloin yrittäjä on itse maksanut verot rahasta.
Yksi tapa on kai käyttää bulvaania, eli yritystä joka laskuttaa rakennusfirmaa jostain olemattomista palveluista ja sitten tämä bulvaanifirma antaa pimeille työntekijöille rahat. Tällöinkin tuon bulvaanin johtaja joutuu aikanaan (seuraavassa tilintarkatuksessa?) kuseen ja luultavasti tämä rakennusfirmakin jos ei pysty osoittamaan, että on oikeasti ostanut jotain tuolta bulvaanilta. Eli tuossakin pitäisi kait ainakin löytää joku idiootti joka haluaa nimensä lokaan ja bulvaanin hallitukseen.
Voisko joku (tuleva) ekonomi, tai vastaavat tiedot omaava (heh) avata tätä.
Tilintarkastajien työ on erittäin tarkkaa ja yksityiskohtaista suurimmissa yrityksissä, mutta silti aika-ajoin tulee tapauksia, jossa kusetus on ollut niin hienovaraista ja laajaa (useamman henkilön junailemaa), että väärinkäytöksiä jää huomaamatta. Surullisenkuuluisa oli Enronin tapaus, jossa yhtiö meni lopulta nurin, vaikka ei ollut näyttänyt listauduttuaan yhtään tappiollista tilinpäätöksen tuloslaskelmaa. Pienemmillä yrityksillä ja yhdistyksillä tilintarkastussäännöstö on paljon julkisia osakeyhtiöitä lievempää.