Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Samaa mieltä ohjelma-ajasta.A-talkissa olisi ollut hyvät edellytykset asialliselle keskustelulle, mutta liian lyhyt ohjelma-aika ja
keskustelu- ja argumentointitaidoiltaan täysin ala-arvoinen naiskirurgi pilasi koko homman :jahas:
Ah, suuresti kunnioitettu vastaväittäjäni Pii! Tervehdys! :kippis1:
Jostain syystä Fågelin kanta illan aiheeseen jäi iteltä avoimeksi. Jaksaisko joku tiivistää yhteen lauseeseen?
Tyydyttyneiden rasvojen määrää pitäisi vähentää ja korvata ne tyydyttömättömillä.
Jännä juttu miten Ranskassa tyydyttyneen rasvan suositusta NOSTETTIIN 10% -> 12% kun taas jenkeissä sitä laskettiin. Ranskassa on kuitenkin maailman pienimpiä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuksia kun taas jenkeissä ollaan tilastojen kärkipäässä.
Olisi kyllä mielenkiintoista päästä tutustumaan tuohon raporttiin. Se olisi mielenkiintoista varmasti itse kullekin tähän keskusteluun osallistuneelle Mutta ihan yleisluonteisena kysymyksenä haluaisin esittää kaikille tyydyttyneen rasvan puolestapuhujille ja niille, jotka pitävät nykyisiä lipidiraja-arvoja höpöhöpönä: millaisia ajatuksia tuo Yhdysvalloissa tehty kirjallisuuskatsaus ja uudet suositukset tyydyttyneen rasvan saannista herättävät? Toivon, että porukka ottaisi kantaa asiaan.
Pistetään nyt linkki tonne areenalle. Eli A-talk: Voita pöytään http://areena.yle.fi/video/1284588
Kyseinen raportti on täynnä spekulaatioita ja poliittista tuubaa.. lyötyy kyllä netistä. Ja kirjoittajia siinä on vain muutama, eikä se ole käynyt läpiin mitään vertaisarviointiprosessia. Yhdysvaltoihin on perustettu toinen asiantuntijaryhmä ruotimaan ko. raportin virheitä.
pau_liina;2995516 begin_of_the_skype_highlighting**************2995516******end_of_the_skype_highlighting sanoi:Voita, kuohukermaa, punasta lihaa, rasvaisia juustoja. Nams.
Kevyttuotteet jää hyllyyn, samoin kaikki keinotekoiset margariinit yms.
Oisko Hempukalla jämäkkää kommenttia tuohon edellisen sivun diabetes-asiaan?
Sitten oli tapaus Somppi. Hän ilmeisesti kuvitteli että tiukkasävyinen ja ankara puhuttelu korvaa puuttuvia perusteluja. Ja jos ei auta niin aina voi huutaa ja pojitella. Eihän siinä, hyviä pointteja mm. se, että potilasta pitää aina kuunnella ja on myös hyvä että joku lääkäri uskaltaa suositella hiilihydraattien korvaamista rasvoilla. Varsinkin jos se tuottaa tuloksia. Mutta kyllä ne argumentit olivat niin kirurgimaisia kuin olla voi. Ihminen on puoleksi tyydyttynyttä rasvaa => pakko olla turvallista. Kalkkeutunut verisuoni kilisee purkissa => kolesterolilla ei voi olla osuutta asiaan. Ja mitä kovempaa sitä purkkia ravistaa niin sen pätevämpää on argumentointi Noh, onneksi kirurgeille jää vain se verisuonten puhdistus/leikkaus ja varsinaiset tutkijat selvittelevät niitä tarkkoja molekyylibiologisia mekanismeja ateroskleroosin taustalla.