Sniffari
Äitisi valinta
Mielenkiintoista, että aina nämä "Kaikki verot pois ja kaikki omillaan" -tyypit ovat juuri tollaisia Indican kaltaisia 3 euroa veroja eläissään maksaneita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mielenkiintoista, että aina nämä "Kaikki verot pois ja kaikki omillaan" -tyypit ovat juuri tollaisia Indican kaltaisia 3 euroa veroja eläissään maksaneita.
Mä itseasiassa kannatan ainakin tietyin varauksin ketjun aloituksen viestin ideaa. Paremminkin niinpäin, että julkishallinto voitaisiin yksityistää ja muuttaa julkisiksi osakeyhtiöiksi. Osakeanneilla ja palvelun käyttömaksuilla rahoitettaisiin toiminta, se pakottaisi säästämään kustannuksissa, keventämään hallintoa ja johtaisi ennenpitkää tehokkaampaan toimintaan.
Poliisi ja Armeija nyt tarvitaan kuitenkin, ne voitaisiin rahoittaa ALV-verolla. ALV pitäisi toki olla samankantainen kaikissa hyödykkeissä, ja merkittävästi nykyistä matalampi. Muuten jokainen maksakoon itse palveluistaan joko suoraan tai vakuutuksilla. Tietty minimitoimeentulotaso pitäisi tarjota, mutta sosiaaliturva pitäisi ulkoistaa toimimaan hyväntekeväisyyslahjoitusten avulla. Jokainen maksakoon just niin paljon kun viittii ja raaskii. Sillä kun hyvätuloisten rankaisu päättyisi, liikenisi rahaa kulutukseen enemmin, ja hyvätuloiset työllistäisivät kotiapulaisia, au-paireja, kampaajia ynnämuita. Erona oisi vaan se, että yhteiskunnasta poistuisi tälläinen yleinen sosialismin henki, jossa kenenkään ei tulisi ottaa mitään vastuuta itsestään, eikä tekemisistään, ja missä ihmiset on sitä mieltä että kaikkien pitäisi ansaita yhtä paljon ainakin suunnilleen, ja missä rikastuminen on yhteisestä kassasta pois ja missä suuri osa kansasta on aidosti sitä mieltä että valtio osaa paremmin päättää miten ihmisten rahoja käytetään.
Tottakai terveydenhuolto kallistuisi, mutta edelleen: kyllä nykyisessä mallissa, missä maksetaan veroja kymmeniä tuhansia euroja vuodessa/keskimääräinen kotitalous, maksetaan joka tapauksessa jo itsensä kipeäksi pääsääntöisesti toisten ihmisten taskuun, suurin osa veroista mitä työssäkäyvä maksaa, ei mene hänen omaan hyvinvointiinsa, vaan niitten kaikkien yhteisen kassan nostajien taskuun.
Tottakai koulutuskin tulisi vallan kalliiksi, mutta toisaalta, onko sillä mitään väliä, ottaako rahoitusmarkkinoilta lainaa ja maksaa sitä takaisin, vai maksaako koko loppuelämän 45 työvuotta joka vuosi 20 000 euroa valtiolle veroa? Yksityinen vaan on kustannustehokkaampaa, jolloin jää enemmin rahaa käyttöön yksityisille, jolloin todennäköisesti kulutetaan enemmin ja talous kasvaa.
Tietenkin selainen minimitaso pitäisi säilyttää, että poliisit ja armeija on mahdollista pitää, tosin mieluummin yksityisinä turvayrityksinä, jolloin yhteiskuntarauhaa voidaan säilyttää. Toisaalta köyhäinapu perustuisi kauppojen hyllyistävanhentuneisiin ruokiin ym. hyväntekeväisyyteen, ja tuskin oisi sen heikompi kuin nykyisin, verorahoin.
Jos 95% ihmisistä voisi tän takia paremmin ja 5% ehkä heikommin, oisiko se muka paha?
Aina nämä samat jorinat, joiden perustelut ontuvat kuin hölmöläisen talo heikoilla perustuksilla. Sulta puuttuu selkeästi kyky arvioida noiden ehdotusten todellista toimivuutta. Toivottavasti kyky abstraktimpaan ajatteluun kehittyy siellä korkeakoulussa. Et edes mieti millaisen byrokratiakoneiston tuollainen järjestelmä vaatisi (mm. nuo vakuutukset). Toisekseen, mikä takaa sen että rikkaat alkavat palkkaamaan noita esittelemiäsi palkollisia? Kolmanneksi, rahan laskeva marginaaliutiliteetti oikeuttaa puuttumisen "luonnolliseen" tulonjakoon.
Ja tuo viimeinen virke nyt on yksinkertaisesti paskapuhetta. Käännä tuo suhdeluku toisinpäin niin ollaan todellisemmissa luvuissa.
Kyllä ne tuolla entisessä kotikaupungissa spurgut onkin samaan kaupunginosaan sijoitettu. En tosin sitä seutua mitenkään slummina pidä, hieman kyseenalaisena toki... Hieman eritasolla kuitenkin tuo sosiaaliturva. Suomessa pärjää yhdellä matalapalkka duunilla ja sossun avuilla kohtalaisesti, ameriikoissa pitää kahta duunia tehdä ja siltikään ei mee edes kelvollisesti.Jenkeissäkin on sosiaaliturva. Suomessakin olisi slummeja jos sosku sijoittaisi kaikki työttömät, spurgut jne. samaan kaupunginosaan.
Miten niin oikeuttaa? Tämä nyt on lähinnä moraalinen kysymys, johon voidaan saada vastauksia yhtä monta kuin on vastaajiakin.Kolmanneksi, rahan laskeva marginaaliutiliteetti oikeuttaa puuttumisen "luonnolliseen" tulonjakoon.
Perusteluita olisi kiva kuulla. Pelkkä "paskapuhetta" on aika huono peruste.Ja tuo viimeinen virke nyt on yksinkertaisesti paskapuhetta. Käännä tuo suhdeluku toisinpäin niin ollaan todellisemmissa luvuissa.
Totta. USA vedetään aina tällaisissa keskusteluissa mukaan esimerkkinä siitä, mihin suuntaan yhteiskunta menee, jos kosketaan vähänkin veroihin tai sosiaaliturvaan. Kuitenkin jenkeissä on toteutettu monia asioita, kuten terveydenhuolto päin persettä, minkä takia on aivan turha käyttää kyseistä valtiota esimerkkinä siitä, mihin yksityistäminen voisi johtaa.Jenkeissäkin on sosiaaliturva. Suomessakin olisi slummeja jos sosku sijoittaisi kaikki työttömät, spurgut jne. samaan kaupunginosaan.
Opiskele lainarahalla. No, päätät nuorena, että haluat kauppatieteilijäksi ja saat opiskelupaikan. Jospa tutkinto ei etenekään jostain syystä? (vaikka traumaattinen elämäntilanne, kuten vanhemmat kuolee auto-onnettomuudessa) Tai mitä jos haluat vaihtaa alaa? Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että haluaa vaihtaa mielipidettään, kun sen on kerran luonut. Kun kahdeksan kuukauden ikäisenä olen kerran sitä mieltä, että housuun paskantaminen on paras nautinto maailmassa, olen sitä mieltä aina. (ehkä kaukaa haettu ja kärjistetty esimerkki) Homma jää kesken syystä tai toisesta ja olet velkaa pikkasta vaille pirusti johonkin suuntaan. No kato ei siinä mitään, ota kolmas työ niin saatat selviytyä koroista.
Miten niin oikeuttaa? Tämä nyt on lähinnä moraalinen kysymys, johon voidaan saada vastauksia yhtä monta kuin on vastaajiakin.
Perusteluita olisi kiva kuulla. Pelkkä "paskapuhetta" on aika huono peruste.
Totta. USA vedetään aina tällaisissa keskusteluissa mukaan esimerkkinä siitä, mihin suuntaan yhteiskunta menee, jos kosketaan vähänkin veroihin tai sosiaaliturvaan. Kuitenkin jenkeissä on toteutettu monia asioita, kuten terveydenhuolto päin persettä, minkä takia on aivan turha käyttää kyseistä valtiota esimerkkinä siitä, mihin yksityistäminen voisi johtaa.
Minua kiinnostaisi erityisesti tietää, miten käy ja mitä tehdään niille jotka putoavat tälläisen käytännössä sosiaaliturvattoman markkinatalouden kelkasta, jossa käytännössä yhtään "virheaskelta" ei hyväksytä?
Itse myös otan/ottaisin huomattavasti mielummin vähemmän stressaavan, turvaverkolla varustetun yhteiskunnan jossa on myös varaa näihin virheliikkeisiin, vaikka sitä vapaasti käytettävää rahaa sitten jäisikin hieman vähemmän. Esimerkiksi Tanskassa on kattava sosiaaliturva ja julkiset palvelut, erittäin korkea verotus ja silti ihmiset ovat maailman onnellisimpia. Tosin eipä se vapaa markkinatalous monelle ilmeisesti mikään hyvinvoinnin keino olekaan, vaan joku itsetarkoitus sinänsä.
Mehän ollaan jo semmosessa valtiomuodossa että maksetaan kaikki itse..? Kaikki mitä tehdään ni lasku siitä tule perässä. Olin Keväällä osastolla paripäivää keskus-sairaalassa, ni lasku sieltäkin tuli. Ja opiskelua varten olen joutunut ottamaan lainaa koska ei niillä taskurahoilla pärjännyt mitä KELAsta tuli. Ainoa asia mitä olen saanut ilmaiseksi valtiolta on kirjaston kirjat ja nekin olen joutunut palauttamaan :D
Kertokaa tekin mitä suomen valtio on teille peruskoulun lisäksi kustantanut täysin ilmaiseksi?
Eli koska nykyäänkään ei pääse eteenpäin siitä mitä isä/äiti teki, pitää tulevaisuudessa korostaa sitä entuudestaan. Nykyisten juristien ja kauppatietilijlöiden lapsille pitää taata oikeus jatkaa sitä mitä vahemmat tekee, koska niin se menee nytkin. Mitäs synnyit taksikuskin perheeseen, kikkeliskokkelis. Pääset ehkä siivoamaan maisterin kämppää. Maisteri maksaa sinulle sen verran, että saat perheellesi hiukan ruokaa. Kun olet siivonnut maisterin asunnon, voit mennä yöksi tekemään vartijan töitä, jotta saat asumiskustannukset hoidettua. Älä vaan sairastu, koska sinulle ei ole varaa siihen kaiken mahdollistavaan sairausvakuutukseen. Melko mustavalkoista tekstiä tarjolla.
Tässä maassa on paljon sellaisia "duunariperheen" lapsia, jotka eivät ole lisääntyneet rippikoulun jälkeen odottaakseen lähikaupan kassatyöntekijän paikkaa.
Kaikille taattu ilmainen peruskoulutus ja mahdollisuus jatkokoulutukseen on tasa-arvoistava tekijä. Mielipiteistäsi tulee mielikuva, että itsensä kehittäminen tulisi suoda vain niille, joilla siihen on varaa. Yhdysvalloissakaan stipendijärjestelmä ei välttämättä riitä auttamaan lahjakkaita nuoria tutkintoon, koska lukukausimaksut ovat aivan käsittämättömiä. Entäs sitten, kun yritys sponsoroi sinut maisteriksi? Oletko elämäsi velkaa tälle yritykselle? Samaan aikaan on olemassa lahjakkaita urheilijanuoria, jotka vievät opiskelijapaikat lahjakkaammilta opiskelijoilta, koska yliopiston pitää myös menestyä koripallossa tai muussa urheilulajissa. Et sä nyt tuu, ku toi tampio auttaa meidät pudotuspeleihin... Juu, sä voit olla tuleva nobelisti, mut koita tajuta, että toi toinen jätkä heittää koreja ihan pirusti paremmin ku sä.
Opiskele lainarahalla. No, päätät nuorena, että haluat kauppatieteilijäksi ja saat opiskelupaikan. Jospa tutkinto ei etenekään jostain syystä? (vaikka traumaattinen elämäntilanne, kuten vanhemmat kuolee auto-onnettomuudessa) Tai mitä jos haluat vaihtaa alaa? Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että haluaa vaihtaa mielipidettään, kun sen on kerran luonut. Kun kahdeksan kuukauden ikäisenä olen kerran sitä mieltä, että housuun paskantaminen on paras nautinto maailmassa, olen sitä mieltä aina. (ehkä kaukaa haettu ja kärjistetty esimerkki) Homma jää kesken syystä tai toisesta ja olet velkaa pikkasta vaille pirusti johonkin suuntaan. No kato ei siinä mitään, ota kolmas työ niin saatat selviytyä koroista.
Rahaa jää enemmän kulutukseen. Kyllä jää, mutta jos tienaat valmiiksi ihan pirusti et välttämättä enää kasvata koko rahalla kotimaista kulutusta. Jos ne, joilla on nyt olot mukavasti saavat enemmän mahdollisuuksia kuluttaa, mitä he tekevät? He varmaan käyvät toisella mantereella pari kertaa vuodessa. Miten tämä auttaa suomalaista, kun kulutus kohdistuu muualle? Kulutusmahdollisuuksien lisääminen pieni- ja keskituloisten keskuudessa lisää huomattavasti enemmän kotimaista palvelujen ja tuotteiden kysyntää. Alhainen verotus ja minimipalkka eivät kuitenkaan takaa kaikille yhdysvaltalaisillekaan toimeentuloa, joten verojen poistaminen kaikilta tuskin pelastaa tätä maata.
Koulut kouluttavat ihmiset tekemään töitä. Jos palataan patruuna-aikaan ja tehtaan omistaja järjestää tehtaan varjoon koulun, päivähoidon, terveydenhoidon, niin olet sitten sen tehtään omaisuutta. Tehdas kouluttaa sinut tekemään sen tehtaan töitä ja olet kaikesta velkaa tehtaalle. Mites jos johtaja päättää, että sinun palkkaa alennetaan? Nostatko kytkintä? No tuskin, koska siinä menee työpaikka, lasten koulutus ja terveydenhoito. Sinun lapsista tulee tehtaan työntekijöitä halusivat he sitä tai eivät. Tehtaan johtajan jälkikasvu saa toteuttaa itseään. (kyllä, jälleen hieman kärjistettyä, mutta täällä on ollut aika mustavalkoista tekstiä) Hajoa siinä sitten siihen, että isi sai äitiä sopivasti tehtaan varjossa ja sinä olit lopputuloksena.
Yhtenä vaihtoehtona ehdottaisin politiikassa toimiville selkärangan hankimista. Nyt kun on porvarihallitus, tehdään oikeasti porvarillista politiikkaa. Kun vasemmisto soittaa sinfoniaa, tehdään oikeasti vasemmistolaista politiikkaa. Unohdetaan kompromissit ja muu diipadaapa ja ollaan oikeasti sitä mitä puolueohjelmassa lukee. Sitten se nähdään muutaman vaalikauden jälkeen vaaleissa mitä ihmiset oikeasti haluaa.
Mistä virheaskeleesta puhut? Miten kelkasta voi pudota? Lopettaa työnteon omalla päätöksellä? Tuollaista käytöstähän ei yhteiskunnan tule suvaita.